Οθόνη-Συλλέκτη ηλιακής ενέργειας αναπτύσσει γαλλική εταιρία

H γαλλική εταιρία Wysips παρουσίασε μια εναλλακτική λύση στο πρόβλημα της συνεχόμενης αύξησης των ενεργειακών απαιτήσεων από τα σύγχρονα smartphones. Η λύση κατά την Wysips είναι η τοποθέτηση ενός διάφανου συλλέκτη ηλιακής ενέργειας μπροστά από την οθόνη, το οποίο θα είναι ικανό να καλύπτει στο μέλλον εως και 40% των ενεργειακών αναγκών του κινητού.

, Οθόνη-Συλλέκτη ηλιακής ενέργειας αναπτύσσει γαλλική εταιρία

Η ιδέα της δημιουργίας μια τέτοιας συσκευής δεν είναι καινούργια, χαρακτηριστικό παράδειγμα το Samsung Blue Earth, όμως η γαλλική εταιρία είναι η πρώτη που κατάφερε να τοποθετήσει ένα τέτοιο ηλιακό συλλέκτη πάνω στην οθόνη ενός κινητού, χωρίς αυτό να δημιουργεί πρόβλημα ούτε ως προς την λειτουργία αφής της οθόνης, αλλά ούτε σε μεγάλο βαθμό και ως προς την φωτεινότητα της. Ιδιαίτερα ως προς τη φωτεινότητα, η Wysips υποσχέθηκε ότι η επόμενη προσπάθεια της δεν θα μειώνει καθόλου την φωτεινότητα της οθόνης, καθιστώντας τον συλλέκτη πρακτικά αόρατο.

Το σημερινό πρωτότυπο καταφέρνει να έχει απόδοση μόλις 9%, αλλά στο μέλλον είναι εφικτές οι αποδόσεις εως και 40%. Αν κάτι τέτοιο επιτευχθεί, σημαίνει πρακτικά, ότι θα μπορούμε να φορτίζουμε πλήρως το κινητό μας αφήνοντας το στον ήλιο για 3-4 ώρες ή ότι για κάθε ώρα φόρτισης κάτω από τον ήλιο θα έχουμε 30 λεπτά “δωρεάν” χρόνο λειτουργίας.

, Οθόνη-Συλλέκτη ηλιακής ενέργειας αναπτύσσει γαλλική εταιρία

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosVolos

Καλο ειναι σαν ιδεα αλλα η φθορα του χρωματος και των πλαστικων της καθε συσκευης απο την συνεχομενη εκθεση στον ηλιο τι γινεται;

Nightmare

Οι κακόμοιροι οι Βόρειοι που δεν τους βλέπει και πολύ ο ήλιος τι θα κάνουν?? 😛
τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα έχουμε αρκετό! το καλοκαίρι όμως στην παραλία θα αναγκαζόμαστε να κάνουμε ηλιοθεραπεία και το κινητό μας, με αποτέλεσμα να μας το κλέβουν με μεγαλύτερη άνεση!!! μου φαίνεται στημένο! xD

Spiros

το γεγονος οτι τα κινητα εχουν οριο λειτουργιας δηλαδη οταν ξεπερασουν συγκεκριμενη τιμη C παυουν να λειτουργουν καθως κινδυνευουν απο υπερθερμανση αυτο δεν το σκεφτηκαν ?

Marios Basileiou

@NikosVolos Θάνε φτιαγμένα από γυαλί 😛
@Nightmare οντως ειναι ενα προβλημα:P,λογικα θα γεμιζει η μπαταρια και με καλωδια αλλα και απο τον ηλιο

Paris

αυτό θα πει πατέντα….
ο ρε σεις τι έχει να γίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2a): Νέα ενημέρωση φέρνει ακόμα περισσότερες βελτιώσεις στην κάμερα

Την περασμένη εβδομάδα, το Nothing Phone (2a) έλαβε την ενημέρωση Nothing OS 2.5.4 με διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιστοποιήσεις κάμερας.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.