Sony: Δεν θα υπάρξει Xperia Z6 – Tα Χ αντικαθιστούν τη σειρά Ζ

Ενώ οι φήμες έλεγαν ότι μπορεί να δούμε μέχρι και 5 smartphones από τη σειρά Ζ, η Sony Mobile Γερμανίας έρχεται να ανακοινώσει μέσα από τη σελίδα της στο Facebook ότι δεν θα δούμε καθόλου το Sony Xperia Z6.

Η Sony ανακοίνωσε ότι η νέα σειρά X, που είδαμε στην MWC 2016 στη Βαρκελώνη, αντικαθιστά τη σειρά Ζ. Σε αντίθεση με αντιπάλους όπως LG και Samsung που συνέχισαν τη σειρά G και S, αντίστοιχα, η Sony φαίνεται πως ήθελε να κάνει μια νέα αρχή με την top σειρά της.

Μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε επίσημα τα Sony Xperia X Performance, Sony Xperia X και Sony Xperia XA. Κατά την επίσημη ανακοίνωση μπορεί να μην το καταλάβαμε, αλλά υποθέτουμε ότι η νέα ναυαρχίδα της πλέον είναι το Sony Xperia X Performance, το οποίο έρχεται με Snapdragon 820, οθόνη 5 ιντσών 1080p Full HD, κάμερα είναι 23 Μegapixel, μνήμη RAM 3GB και αντοχή στο νερό.

Δείτε επίσης: Sony Xperia X Performance & Xperia X hands-on [MWC 2016]

sony xperia x replace z, Sony: Δεν θα υπάρξει Xperia Z6 – Tα Χ αντικαθιστούν τη σειρά Ζ

sony xperia x replace z, Sony: Δεν θα υπάρξει Xperia Z6 – Tα Χ αντικαθιστούν τη σειρά Ζ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

40 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Τελικά φαίνεται δεν ήταν τόσο απαραίτητη η 4K οθόνη…

Αλέξανδρος

Δηλαδή τα compact μοντέλα τελείωσαν; Αντίο Sony. Εγώ τουλάχιστον θα σε αφήσω,αν ισχύει αυτό

Nikos

Αν και sonyfanboy πρωτη φορα σκεφτομαι να φυγω απο την sony… Τα νεα μοντελα x μου φαινεται αδιανοητο να αντικαταστησουν τη σειρα z… Ειδικα αν δεν κυκλοφορησει το x performance στην Ελλαδα… Περιμενα μεγαλυτερη βελτιωση απο τη sony… Και αυτα τα bezel δεν θα μειωθουν ποτε… Αν και τα επομενα που θα ανακοινωθουν το σεπτεβριο ειναι στο ιδιο μοτιβο δυσκολο να χτυπησει μεγαλες εταιρειες…

Γιώργος

RIP Sony mobile. Αν πω ότι θα μας λήψεις θα είναι ψέμα.

Κώστας Ζ.

οχι ρε Sony…

Thanos85

Δεν ήρθε κ η συντέλεια του κόσμου ρε παιδιά:Ρ

Nightsp

Χμμμ περίεργη κίνηση, ίσως θέλει μια αλλαγή, μιας και η σειρά z δεν τα πήγαινε και τόσο καλά στις πωλήσεις, θα δείξει.

giannis

και δηλαδή αυτά θα ανταγωνιστουν s7 και iPhone 7; κλάμα….

perseus

Οποιος εχει παρει Z5 σαν μεταχειρισμενο θα πεσει πολυ η τιμή του απο την στιγμή που σταματαει η παραγωγη του Z

Νικος

Κανένα πρόβλημα. Xperia x compact xperia x1 κτλ.ή ναυαρχίδα το Σεπτέμβριο. Αυτή θα συναγωνιστει και τα υπόλοιπα.

Νίκος

Μεγάλη βλακεια αντί να πηγαίνει μπροστά πίσω πάει η Sony

παπαροκάς tiamat

Χαχαχαχαχα!!!!!!!! αρα θα τη βγαζει με midrange και θα προσπαθει να πολεμα τα high end των αλλων εταιρειων με αυτα, με λιγα λογια!!!!! Δε τα ελεγα midrange εγω μολις βγηκανε!!!!ολα εσεις τα sony funboy εσεις οι ίδιοι τα λέγατε

Νίκος

Μπορεί να μην είναι σωστές η πληροφορίες όμως και να βγάλουν Σεπτέμβριο z6 αλλιώς αντέ γειά!!

One

Και πως θα ξεχωρίζουμε τα κινητα αν το ένα εχει ονομα Χ το άλλο ΧΑ και το άλλο Χ Perfomance. Πιστευω οι γερμανοι να κάνουν λαθος. Αν δε δω επίσημη ανακοίνωση από Ιάπωνες δε πιστεύω τιποτα.

Το κινητο είναι ανανεωμένο με μεταλικη πλάτη και SD820, και όχι γυαλί που σπαει και κατώτερο επεξεργαστη exynos, απλα το μονο λαθος είναι στα ονόματα αφου δεν μπορει να ξεχωρίσει ο καταναλωτής πιο είναι flagship και πιο midrange.

Επισης το Compact και το Premium θα πρέπει να συνεχιστούν.

Nick

Χαχα, εδώ θα είμαστε, αμφιβάλλω ιδιαιτέρως για το κατά πόσο ισχύει αυτό που λένε οι Γερμανοί. Δεν μπορεί να συμβεί αυτό έτσι απλά και λόγω της περιεργης ονομασίας που λέει και ο @One, αλλά και διότι μιλάμε για την καλύτερη και πιο χλιδάτη σειρά τηλεφώνων όχι μόνο της Sony αλλά γενικότερα. Εκτίμησή μου είναι πως σύντομα κιόλας θα αρχίσουμε να διαβάζουμε τις φήμες για το επερχόμενο Z6.

vkrd

Δηλαδή το Ζ5 γίνεται πλέον συλλεκτικό?
Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε όλοι εσείς, όμως τα κινητά αυτής της εταιρείας και ειδικά το Ζ5 αλλά και το Ζ3 κανονικό και κόμπακτ, είναι εξαιρετικές συσκευές, με πολύ καλά συστήματα οικονομίας ενέργειας, απροβλημάτιστα χωρίς κολλήματα ή κάτι τέτοιο και ποιότητα ήχου και σήματος άριστη θα έλεγα. Μην ξεχνάμε και την αδιαβροχοποίηση…Στοιβαρές κατασκευές.
Σίγουρα δεν έχουν αμολεντ οθόνη που τη θεωρώ ότι καλύτερο υπάρχει, αλλά ούτε FHD οθόνη έχει που χρησινοποιούν κάποιες εταιρείες και η οποία δίνει μεν καλά αποτελέσματα αλλά γονατίζει τις μπαταρίες…Για να μην πούμε πλέον για φακούς που προμηθεύει όοοολες τις υπόλοιπες συσκευές πλην εξεραίσεων.

Makis

Μερικοί έχουν πολύ πλάκα. Έχουν αγοράσει σχεδόν όλες τις ναυαρχίδες της κάθε εταιρίας τα τελευταία χρόνια, έχουν σκάσει κάνα διχίλιαρο-τριχίλιαρο και μετά και καλά με ύφος, bye-bye Sony, sammy, apple, lg whatever, λες και τους έκανες την μούρη κρέας. Βρε στα πήρανε, έστω και μια φορά; Τι κλαίγεσαι; Γατόνια είστε, μπράβο…..θα βρουν πάλι άλλους μην αγχώνεστε….

Ιωάννης jb

One… Μια χαρά θα τα ξεχωρίζουμε… μα καλα τώρα εκει κόλλησες?? Αφου σου λέει x performance τι δε μπορείς να ξεχωρίσεις??? Η sony το επιβεβαιώνει οτι τέλος τα z… Ηταν κάτι που έπρεπε να γίνει…. Μπράβο στη sony απο μένα που δε κρατάει συσκευές για μια αιωνιότητα, όπως κάνουν κάποιες άλλες εταιρίες…. Και το πουλί για να τραφεί πρέπει να αλλάζει τη τροφή…. Ο κόσμος πήρε z και θα συνεχίσει να παίρνει διότι τα συγκεκριμένα smartphones είναι απλά κορυφή…. Ηταν καιρός για αλλαγή και έχω την εντύπωση οτι θα δούμε και άλλες… Οσο αναφορά τα compact νομίζω πως η sony με το z5 compact το τερμάτισε! ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει ένα μικρό? Οσο αναφορά το premium με την 4k αναλυση είναι κάτι που λογικά δε τελειώνει… και πιστευω πως τον σεπτέμβριο θα μας ετοιμάσει κάτι το εντυπωσιακό η αγαπημένη μας εταιρία… και πως να μην είναι αγαπημένη τη στιγμή που κάνει τις καλύτερες κινήσεις απο όλους!!!! Τέλος ήθελα να πω οτι η νέα ναυαρχιδα το x performance… θα είναι διαθέσιμο σχεδόν 9 μήνες μετά απο το xperia z το καλοκαίρι… και λογικά στα τέλη φθινοπώρου θα έχουμε στην αγορά και τα νέα μοντέλα που… Συνέχεια »

tech21man

Tiamat οποια συσκευη και να εχεις με qhd θα φαει τοσο ξυλο απο το x performance που θα γελανε και τα ποικιλλοχρωμα εριφια.

Το να κολλας σε ενα γραμμα ειναι αστειο. Φαινονται ηδη βελτιωμενα σε πολλους τομεις στα υλικα, οποτε γιατι οχι. Και εφοσον ετοιμαζει και αλλες βελτιωσεις κατω απο το look οπως καμερα, οθονη η ο,τι αλλο τοτε γιατι οχι να τραβηξει και λιγο προσοχη.

Οσο για τα bezel ειναι εκει, αλλα απο καπου πρεπει να κρατας και το κινητο στο landscape. Τοσο καιρο η apple δεν γκρινιαζε κανενας για τα bezel οταν πληρωνε στο ταμειο. Αν το εξτρα εμβαδο και εξτρα κολπα οπως στο premium σημαινει οτι δεν θα βραζει μεσα το κινητο, τοτε καλυτερα.

Δεν καταλαβαινω πως, εδω και 3-4 χρονια το εν λογω “μελος” εδω στα σχολια προλογιζει τον θανατο της sony mobile (που ακομη δεν συνεβη), προφανως δεν αγοραζει sony ουτε και προκειται να ανηκει στο target group. Αν δεν σου αρεσουν, απλα μη τα παιρνεις και τραβα αλλου. Ποσο δυσκολο ειναι να μην εισαι αρνητικος στη ζωη σου?

Sotiris

Αν άρχισαν και τα Sony fanboys να απογοητεύονται, δεν υπάρχει σωτηρία για την Sony.

Gabriel

υμαρτον τι κόλλημα έχετε φάει ορισμένοι με την sony και τα bezel! μια χαρά είναι τι το iPhone 6 plus πάνω κάτω τι έχει οθόνη; όχι bezel έχει και ακουμπάς άνετα ποτήρι αλλά κανείς δεν λέει τίποτα γιατί είναι μηλοφωνο και κάνει 1000€ και είναι λογικό.

Max91

Αν ισχύει θα χαλαστω άσχημα με την Sony επειδή από τώρα η σειρά Χ εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει… Ας πάρουμε το Χ performance και το Ζ5… Το Χ είναι σαν παιχνίδι για παιδιά ενώ το Ζ είναι όλα τα λεφτά. Αλλά γούστα είναι αυτά.

Γιάννης

Αντί για να πηγαίνει μπροστά αυτή η εταιρεία όλο και πιο κάτω , μείωσαν την μπαταρία , αύξησαν τα bezels και το πάχος και με fullhd οθόνη που είναι καλή για midrange αλλά δεν φτάνει για επίπεδο ναυαρχίδας. Μάλλον λευκή πετσέτα πετάνε.

John N

Και γω δηλωνω φαν της Sony και η ειδηση αυτη με προβληματιζει. Οταν προκειται για επιλογη τηλεφωνου παντα εβαζα σαν πρωτη επιλογη τη Sony οχι γιατί ειμαι κολλημενος μ αυτη αλλα γιατι προσφερει καποια πράγματα που δεν τα προσφερει ως προς το συνολο ο ανταγωνισμος (προσωπικη αποψη). Τωρα αμα αυτα αληθευσουν τοτε θα στραφω αλλου λογικα, ειδικα τωρα που η samsung προσφερει και αδιαβροχοποιηση και micro sd. Λιγακι το θεμα με τις αναβαθμισεις να λυσει και τοτε δε τιθεται θεμα. Η αλήθεια είναι πως αυτη η καινούργια σειρα δε με εντυπωσίασε καθως το Ζ5 φανταζει πανεμορφο μπροστα τους. Εκτος αυτων ειναι και ανωτερο απο αυτα αν εξαιρεσουμε τον επεξεργαστη. Οι κινήσεις της sony φαινονται απερισκεπτες και αυτο οφειλεται στον οξυ ανταγωνισμο και τον πανικό. Μου φαινετσι πως ηρθε η ωρα να γινει ενας επαναπροσδιορισμος της τακτικης και φυσικα να αλλαξει ηγεσια το τμημα mobile, ειδαλως το βλεπω για φουντο. Ο Σεπτέμβρης θα δειξει κατα ποσο καλη θα αναδειχθει η καινούρια σειρα με μια πραγματικά καλη ναυαρχιδα ομως αυτη τη φορα. Η σειρα Ζ ηταν ενα κοσμημα. Προσμενουμε λοιπον…

vladimiros

Πριν Μολις μπηκα στο Site τις sony δεν αναφερουν κατι τετειο..ελπιζω να κανουν λαθος η γερμαναραδες οπως λεει και o φανης στην εκμπομπη ( Ενα στα γρηγορα!!)
Για ποιο λογο να καταργηση η sony τοσο γρηγορα την σειρα Ζ… μολις εφτασε στο Ζ5,οχι στο Ζ33 για να αλλαξει.
Η καινουρια σειρα Χ ναι εχει πολυ μπεζελ να λεμε την αληθεια. αν θελουν να το συνεχισουν πρεπει να το διορθοσουν,δεν ξερω εγω τουλαχιστον ειμαι αισιοδοξος κατι θα ξερει αν θελει να το κανει αυτο,και η σειρα Χ αν το δουμε αλλιως συνεχιζει την σειρα Ζ βλεπε Xperia X Performance ειναι σχεδον ιδιο με το Ζ5..γιαυτο τι σημασια εχει η ονομασια αν το λενε αλλιως το Ζ6..Πχ sony Xperia X2..ολα ειναι μια συνηθεια πιστευω..

Νίκος Z3c

Προσωπικά δεν με πειράζει να αλλάξει το όνομα. Όμως όταν αλλάξω το Z3 compact δεν θέλω να αλλάξω μέγεθος οθόνης. IPhone δεν θέλω κάνεις άλλος δεν κάνει πλέον ναυαρχίδες με μικρή οθόνη (το galaxy alpha ήταν καλό αλλά δεν είδαμε συνέχεια). Αυτό με στεναχωρει. Ελπίζω να γίνει κάποια ανακοίνωση που να διευκρινίζει λίγο την κατάσταση.

Nick

Όλοι εσείς οι bezelmaniacs αλήθεια τα πιστεύετε αυτά που λέτε; Ή εμείς που μας φαίνεται η σειρά Z Ο,ΤΙ ομορφότερο σε design υπάρχει είμαστε κακόγουστοι ή εσείς που το μισειτε και το κραζετε για τα bezels έχετε πολύ ακαλαισθητο γούστο ρε παιδί μου. Ναι οκ, υποκειμενικα όλα αυτά το δέχομαι, αλλά μέσα σε κάποια λογικά πλαίσια. Δεν γίνεται οι μισοί να λένε για μια συσκευή πόσο όμορφη είναι και οι υπόλοιποι το ανάποδο, προφανώς υπάρχει εμπαθεια. Και όπως πολύ σωστά είπε ένας φίλος πιο πάνω, σε όποιον δεν αρέσει μια φίρμα απλά την αγνοεί και δεν την αγοράζει, τόσο απλό είναι. Εγώ δεν επηρεαζομαι καθόλου από την αγορά και το πόσο πουλάει κάτι, και να με διαβεβαιωναν ότι είμαι ο τελευταίος στον κόσμο με Sony συσκευή πάλι αυτή θα εξακολουθουσα να έχω διότι αυτή μου αρέσει.

Νίκος

Αν δεν βγάλει Σεπτέμβριο κάτι σε compact και ας έχει ότι ονομασία και ναναι δεν με πειράζει, θα χτυπήσω z5 compact που θα έχει πέσει και η τιμή! Κάτοχος z3 compact.

Kostas

@makis τώρα θα σε πούνε άσχετο!Μην ψαρωνεις οι μισοι με Doogee και f&u την βγαζουν 😏

Makis

@ Kostas….μπορεί κι’ έτσι, γιατί πολύ χλίδα βλέπω βρε παιδάκι μου, το παρήγγειλα λέει ο άλλος μου το έδειξε δημοσιογράφος, το αγόρασα λέει ο δεύτερος (s7)…και μετά bye bye και κάτι τέτοια…Μαζευτείτεεεεεε….φιλικά πάντα….

παπαροκας tiamat

@kostas. Doogee f&u > sony

giannis

Η είδηση προκαλεί γέλια αλλά οι αντιδράσεις όπως αυτές φαίνονται στα σχόλια είναι σπαρταριστές.
Άλλος μόνο πρόταση γάμου δεν έκανε στην αγαπημένη του Sony που κάνει τις πιο σωστές κινησεις. Άλλος βλέπει στο Z5 (;;;;;;) το πιο χλιαρό κινητό! ! Άλλοι ανακοινώνουν με ύφος κερατωμενου εσκιμωου ότι θα φύγουν (ένα δάκρυ κύλισε από την 4κ οθόνη του Z5) άλλοι δίνουν στην άπιστη μια τελευταία ευκαιρία μέχρι τον Σεπτέμβριο και άλλοι αρνούνταί να δεχτούν την αληθεια (όχι αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομιζεις).
Ρε δεν πάμε καλααααααα

Makis

@giannis…ωραίος…:))))

Xperiakias

Πολλοί CEO από διάφορες εταιρίες μαζεύτηκαν στο Techblog!

Nick

Η αλήθεια είναι ότι έχουν μπλέξει λίγο τα μπούτια τους εκεί στην Sony Mobile σχετικά με το αν καταργείται ή όχι η σειρά Z. Η Sony Βουλγαρίας λέει ότι δεν αντικαθισταται από την σειρά Χ. Να δούμε. Θα δείξει ίσως και από τις ρεβάνς στο Champions League αν βάλει στα διαφημιστικά banner την σειρά Χ αντί των Z5 που κάνει μέχρι τώρα πιστεύω. Καιρός να πάρουν κάποιον “καλό” από τα άλλα division του κολοσσού που λέγεται Sony, κάποιον από το PlayStation ή από το κομμάτι των ταινιών και της μουσικής τελοσπαντων, καιρός να πάψει η Sony Mobile να είναι ο φτωχός ξάδερφος που καλείται να τα βάλει με αυτό τον ανταγωνισμό χωρίς γερό μάρκετινγκ παντού.

Nick

Και κάτι ακόμα, για όσους γράφουν συχνά πυκνά – παίρνοντας και ως δεδομένο μάλιστα 😂 – περι κακών οθονών των πιο premium Xperia κιόλας, παιδιά δεν είναι ντροπή να παραδεχτειτε μερικοί ότι είτε δεν έχετε πιάσει ποτέ Xperia Z2, Z3, Z3+, Z5, κλπ είτε δεν έχετε δει multimedia περιεχόμενο σε τουτες τις συσκευές. Ειδικά δε φωτογραφίες, βίντεο, trailer ταινιών και μουσική από τα στούντιο της Sony με τα μπροστινα στερεοφωνικά ηχεία και τις καταπληκτικες αυτές Triluminos (Quantum dot δηλαδή) οθόνες είναι απλά απόλαυση σε αυτά τα Smartphones και τα αντίστοιχα Tablets. Οπότε μην λέμε απλά κάτι και το αναπαραγουμε επειδή έτσι το έχουμε ακούσει γενικά κι αόριστα χωρίς να το φιλτραρουμε, πχ μόνο Amoled και τίποτα άλλο, ειδικά δε όταν συγχρόνως οι καλύτερες IPS LCD οθόνες είναι ήδη υπερκορεσμενες για πιο εντυπωσιακά χρώματα.

tech21man

Εχω και triluminos και amoled σε δυο απο τα κινητα μου. Υπερ και κατα και στις δυο, πραγματικα ομως πολυ καλες και οι δυο. Συμφωνω οτι πλεον, δεν μπορουν να θεωρηθουν μειονεκτημα στα xperia οι οθονες, μαλλον το αντιθετο.

Ανακιν

Ξεκινάει άλλη μια αποτυχημένη σειρά η Sony μπράβο τους

Dapitium

@tech21man
Τελικά δεν είμαι ο μόνος εδώ που με εκνευρίζει ο tiamat παπαροκας με τις μπαρουφες που λέει κάθε τόσο!

Χάρηκα τώρα 🙂

Ιωάννης jb

Οι μισοί εδω μέσα τρολαρουν και ποτέ δεν απαντανε σε ερωτησεις που τους γίνονται.. και πως να απαντησουν αφού είναι μόνο λόγια του αέρα!!
Οι άλλοι μισοί κάνουν λες και αν δε ξαναβγεί xperia z, θα έρθει το τέλος του κόσμου!! Προχωραει ο κόσμος παιδιά.. η Sony ακολουθει τον δικό τις δρόμο και δε μενει κολλημενη.. και στάσιμη..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.