Sony: Παραδέχεται την υπερθέρμανση σε Xperia Z3+ και Z4

Σταματημό δεν έχει η ιστορία με την υπερθέρμανση του Snapdragon 810 η οποία έχει κοστίσει πολλά στην Qualcomm, όπως το γεγονός ότι έχασε την Samsung από πελάτη και άλλοι όπως η LG, προτίμησαν τον εξαπύρηνο Snapdragon 808. H Qualcomm έχει αρνηθεί ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά τα γεγονότα δείχνουν το αντίθετο.

Η Sony ήταν από τις εταιρείες που επέλεξε να βάλει στην ναυαρχίδα της Sony Xperia Z4/Sony Xperia Z3+ τον Snapdragon 810 και σε χθεσινό άρθρο είδαμε ότι ξεκίνησαν να ακούγονται τα πρώτα παράπονα για υψηλές θερμοκρασίες.

Τελικά η Sony σήμερα παραδέχτηκε τα προβλήματα υπερθέρμανσης όχι μόνο για το ιαπωνικό Sony Xperia Z4 αλλά και το Sony Xperia Z3+ που είναι η παγκόσμια έκδοση της ναυαρχίδας με αλλαγμένο όνομα. Η εταιρεία αναφέρει ότι θα λύσει το πρόβλημα με software update που θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι.

Μέχρι να έρθει το update, η Sony συστήνει στους χρήστες να κλείνουν αρκετές φορές το κινητό και ειδικά όταν βρίσκεται σε διαδικασία φόρτισης.

Sony: Παραδέχεται την υπερθέρμανση σε Xperia Z3+ και Z4, Sony: Παραδέχεται την υπερθέρμανση σε Xperia Z3+ και Z4

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

54 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

Άλλη μια πανηγυρική διάψευση των γραφομένων του Γιάννη περι προπαγάνδας της Samsung.

Dimitris

Ρε παιδιά όχι ότι έχει μεγάλη πρακτική αξία αλλά γιατί ο 810 στο AnTuTu είναι στα 43000 και ο 800 στο z1 που έχω κοντά στα 42900 ? Κρατιέται επίτηδες η ισχύς σε χαμηλά επίπεδα ?

Miko

Αν και δεν είμαι φαν της Σόνυ, αλλά ούτε και του 810, νομίζω με το software update που θα βγάλουν θα το λύσουν το πρόβλημα.
Αυτό βέβαια δεν τους δικαιολογεί και είναι μεγάλο FAIL για μια καινούργια ναυαρχίδα… ειδικά όταν για αυτές τις εταιρίες πρέπει να βάζεις βάθια το χέρι στην τσέπη κάθε φορά.
Υ.Σ.: Τελικά θα πρέπει να μην προτρέχουμε και να μιλάμε για προπαγάνδες…

JohnWave

”Μέχρι να έρθει το update, η Sony συστήνει στους χρήστες να κλείνουν αρκετές φορές το κινητό και ειδικά όταν βρίσκεται σε διαδικασία φόρτισης” = Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο. Δεν τη βλέπω τη Sony να επιβιώνει για πολύ ακόμα στο χώρο των smartphones. Και αναρωτιέμαι όπως και πέρυσι με την κάμερα : Δεν δοκιμάζει με εντατικούς ελέγχους τα smartphones της πριν τα διαθέσει στην αγορά ; Πρέπει οι αγοραστές να τα διαπιστώνουν και ύστερα να βγάζει updates σε τόσο σοβαρά προβλήματα ; Τι σόι λογική είναι αυτή για μια δήθεν σοβαρή εταιρία;

Φώτης

Πάρτε το χαμπάρι κ χωρις να το εχω πάρει κ να ειμαι οπαδός κάποιας εταιρίας..Φετος η συσκευή της χρονιάς ειναι το LG G4!!!Γρήγορο μέχρι αηδίας καμερα κορυφη μαζι με το s6 κ ίσως καλυτερη κ οθοναρα με όλη την σημασία της λέξεις ..

Γιάννης σε λέω

Μια εταιρία που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού χρειάζεται χρήματα… Ακόμα και αν είναι να θάψει το ίδιο της το προϊόν, προτιμάει να προβεί σε κάποια περίεργη συμφωνία προκειμένου στο μέλλον να ανακάμψει…

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι Xiaomi, HTC και Sony ενώ γνώριζαν τα “προβλήματα” του snapdragon 810, παρ όλα αυτά τον έβαλαν στις ναυαρχίδες τους σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Επίσης δεν αποκλείω το ενδεχόμενο Sony και HTC να είχαν ήδη παραδώσει τα όπλα τους από πριν, όταν είδαν τις νέες ναυαρχίδες της Samsung. Αυτή είναι μια επικίνδυνη περίπτωση γιατί πιθανόν προμηνύει την ταφόπλακα που μπορεί να μπει πάνω τους.

Νίκος

Οπότε εγώ μια χαρά είμαι με το z3 compact και έχω και το z1!

Darth

αφου εβαλαν το 810, τα παράπονα αλλου….

inblx

Εκτός του οτι έχω βαρεθεί να αφήνω σχόλια σε ολα τα άρθρα που αφορούν την Sony λογο όλων των άσχετων, έχω βαρεθεί να διαβάζω για την υπερθέρμανση του 810, που στο κάτω-κάτω όλοι οι επεξεργαστές θερμαίνονται. Ο επεξεργαστής του Galaxy S6 δεν θερμαίνεται? Οι προηγούμενοι επεξεργαστές δεν υπερθερμαίνονται? Ο 801 ας πούμε δεν ανέβαζε θερμοκρασίες στους 50-55 βαθμούς?

Επίσεις @JohnWave, “δήθεν σοβαρή εταιρία η Sony”
Και τι είναι αυτά που λες για την κάμερα?
Λες η Sony να βάζει κατώτερης ποιότητας φακούς στις ναυαρχίδες της απο τις ναυαρχίδες άλλων εταιριών? Το οτι οι άσχετοι δεν ξέρουν να βάλουν. Manual Mode kai τραβούν με Superior Auto δεν σημαίνει πως έχει χαλιά κάμερα. Και έχει καλύτερο Stabilisation απο αλλά κινητά που έχουν Optical Image Stabilisation και όχι απλό Software όπως της Sony.
Επίσεις το Ζ3 έχει καλύτερη μπαταρία απο πολλά κινητά, καλύτερη οθόνη (Quantum Dot), και ενα πολύ καλό και κομψό design που έχει και αδιάβροχο σχεδιασμό.

LeoG3

Μετά τα αποτυχημένα Ζ1 και Ζ2 με τα άπειρα προβλήματα άλλο ένα epic fail της πρώην εταιρείας Sony.

giannisanag

Μα καλα αυτα ηταν…. προπαγανδα!!!
Ο αλλος λεει κι αλλα υπερθερμαινονται…. το θεμα ειναι ποσο και πως αντιμετωπιζεται. Αν ειναι χρονισμενος στο 2.5 και τον ριχνουν στο 1.5 για να τον κρυωνουν ειναι fail.
Αυτη τη στιγμη ο κορυφαιος επεξεργαστης ειναι ο exynos. Η τελευταια μεγαλη επιτυχια της qualcomm ηταν ο 800 (ο 801 δεν ειχει μεγαλη διαφορα)
Ειδομεν στον 820

dark_master

Παιδιά θέμα software είναι κ θα λυθεί. Το Μ9 μετά το τελευταίο update ζεσταίνεται πολύ λιγότερο από αλλά κινητά που είχα με επεξεργαστές που θεωρητικά έπιαναν χαμηλότερες θερμοκρασίες… Ο 810 είχε θέμα από τη μετάβαση στα 1.7GHz στα 1.9GHz. Μην τρελαίνεστε… Και οι πρώτοι οκταπυρηνοι exynos έκαιγαν κ φτιάχτηκε μετά από update αυτό….
Και το G4 που αναφέρουν κάποιοι στο ίδιο setup επεξεργαστών βασίζεται με λιγότερους όμως πυρήνες Α57 και με παλιότερου τύπου μνήμης Ram.
Μην λέμε ότι θέλουμε λοιπόν… Καθαρά θέμα software είναι…

dark_master

Σωτήρη αν το σκεφτείς πονηρά δεν είναι περίεργο αυτό που λέει ο Γιάννης. Επίσης το multitasking ala iPhone (κλείνουμε ότι τρέχει από πίσω) είσαι σίγουρος πως δεν το έχουν κάνει (πέρα από εξοικονόμηση μπαταρίας) και για χαμηλότερες θερμοκρασίες?

Μάκης

Ευτυχισμένος κάτοχος Ζ2 εδώ και 6 μήνες, περιμένω το επόμενο..

Γιάννης σε λέω

@dark_master

Μου αρέσουν οι άνθρωποι που σκέφτονται ευρυγωνιακά…

Εμείς που δραστηριοποιούμαστε στον χώρο των επιχειρήσεων γνωρίζουμε πολύ καλά όλα τα παιχνίδια που μπορεί να παιχτούν κάτω απ το τραπέζι… 😉

tasos

@Φωτης Mάλλον έχεις ξεχάσει ότι ακόμα το Note 5 και το Lumia 940 δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα…

Νικος Z1

Χάλια μαύρα αυτός ο 810. Έλεγα να πάρω το Z3+ αλλά αν συνεχίσει έτσι ο 810 μπορώ να περιμένω λίγο ακόμα.

Nick

Πάνω από 1.5 χρόνο οι haters μας λένε για πρώην εταιρεία, κλείνει όπου να ναι, τώρα σε λίγο μωρέ… Πείτε μας και συμβουλές για μετοχές στο χρηματιστήριο αν είναι. Για όσους γράφουν σοβαρά τώρα, να πούμε ότι από το δεύτερο μισό του ’13 αν δεν κάνω λάθος όπου πρωτοειδαμε συσκευές με τον 800 και στην συνέχεια με 801(AB, AC) και 805, υπάρχει υπερθέρμανση παντού, σε κάποιες περιπτώσεις αδικαιολογητα χωρίς ιδιαίτερες διεργασίες όπου και σύντομα το λύνει η εκάστοτε εταιρεία με software update. Εδώ ο ‘ανωτερος’ Exynos και 3GB RAM DDR4 (όπως την ίδια RAM έχει και κάθε συσκευή με τον 810) και είδαμε το S6 πως ξαναφορτωνει τις εφαρμογές στο multitasking. Bottom line, μην τσιμπατε τόσο εύκολα σε μάρκετινγκ και εκάστοτε προπαγάνδες.

giannisanag

@nick
“Τελικά η Sony σήμερα παραδέχτηκε τα προβλήματα υπερθέρμανσης όχι μόνο για το ιαπωνικό Sony Xperia Z4 αλλά και το Sony Xperia Z3+ που είναι η παγκόσμια έκδοση της ναυαρχίδας με αλλαγμένο όνομα. Η εταιρεία αναφέρει ότι θα λύσει το πρόβλημα με software update που θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι.

Μέχρι να έρθει το update, η Sony συστήνει στους χρήστες να κλείνουν αρκετές φορές το κινητό και ειδικά όταν βρίσκεται σε διαδικασία φόρτισης”

Προπαγανδα;
Κολπα μαρκετιγκ;.
Τι σοι κολπο μαρκετιγκ ειναι αυτο που η Σονυσ σε καινουριο κινητο 700 ευρω συστηνει να το κλεινουμε συχνα για να κρυωνει; ποσο το δοκιμασε πριν το κυκλοφορησει. Εξαλλου δεν ηταν αγνωστο το θεμα με τον 810. Δεν τον εβαλε η Σονυ πρωτη ωστε να την πατησει. Επρεπε να ειναι πολυ πιο προσεκτικοι.
εξαλλου οπως εχει γραφτει και αλλου ..
Sony εισαι. Τι qualcomm και μπουρδες. Φτιαξε ενα δικο σου SoC και παρτους τα σωβρακα.

Vasilis

@dimitris αυτό γίνετε γιατί ενώ ο 810 είναι καλύτερος αρχιτεκτονικά έχει πρόβλημα υπερθέρμανσης και για να μην καεί το τηλέφωνο και θες νέο ρίχνει την συχνότητα στα 1.5 και πιο χαμηλά με αποτέλεσμα τα χαμηλά σκορ.
Με λίγα λόγια είναι καλύτερα ένας 801 στα 2 5 ghz από έναν 810 στα 1 3.
@inblx άστο δεν σώζεται ο 810 όσο και να προσπαθείς. Δυστυχώς ή ευτυχώς για τον ανταγωνισμό ή qualcom φέτος τον ήπιε από την Samsung και βέβαια όπως λες ανεβάζει και ο exynos θερμοκρασία αλλά όχι αρκετή για να κάψει το τηλέφωνο και να χρειαστεί να φον δίνει στα 1.5 ή όχι πέφτει ο 810 και γίνετε χειρότερος και από τον 801.

Vasilis

Δεν υπάρχει edit και διορθώνω την τελευταία φράση.
Και να τον ρίχνει στα 1.5 και να γίνετε χειρότερος από τον 801 στα 2.5.

JohnWave

@inblx, δεν αναφέρθηκα στον φακό της κάμερας. Όταν αναφέρθηκα στο θέμα με την κάμερα του Ζ2, εννοούσα το θέμα με την υπερθέρμανση. Δες hands on του Ζ2 από τον Βλαχάκη από το 32:50 όπου η κάμερα έκλεισε λόγω υπερθέρμανσης. Υπόψιν ότι το Ζ2 φορά τον 801.
https://www.youtube.com/watch?v=n1yYFf06ya0
Το αν στη συνέχεια η Sony το διόρθωσε στο Ζ2 δεν με ενδιαφέρει. Είναι γελοίο σαν εταιρία να μην έχει τεστάρει το προϊόν της πριν το λανσάρει στην αγορά. Και να ξανά θέμα με το Ζ3+. Και τι ανακοίνωση βγάζει : Κλείνετε το κινητό σας για να κρυώνει. Έλεος απλά. Επίσης λέγοντας στην ανακοίνωση της “μέχρι να βγει το software update”, παραδέχεται ξεκάθαρα ότι δική της είναι και πάλι η βλακεία.

Nick

@giannisanag, τι μου κάνεις παράθεση το άρθρο; Το διάβασα πολύ καλά να ξέρεις. Ποτέ δεν είπα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης του 810 είτε στο Z3+ είτε στο M9 και σε άλλες συσκευές. Απλά τονισα το γεγονός ότι προυπήρχε το συγκεκριμένο πρόβλημα σε όλες τις ναυαρχιδες όλων των εταιρειών από τον 800ρη και μετά. Για το τελευταίο που ειπες, δεν ξέρω, θυμάμαι αρχικά έβαλε SoC της Ericsson στο Xperia S που ήταν και το πρώτο Xperia της Sony Mobile (μετά την εξαγορά του 50% που είχαν οι Σουηδοι) και νομίζω ότι ήταν πίσω από τον τότε ανταγωνισμό. Αργότερα οι Ιάπωνες διαπίστωσαν πόσο καλύτερα ρολαρουν οι συσκευές τους με τους επεξεργαστές της Qualcomm και έγιναν μόνιμοι πελάτες της. Ίσως και να έχεις δίκιο, τι σόι Ιάπωνες είναι σε αυτό το κομμάτι; 😛

Nick

Αυτό που κατ’ εμέ σίγουρα πρέπει να κάνει η Sony είναι να φέρει ξανά τους τύπους του Cybershot να αναλάβουν το software της κάμερας εξολοκλήρου και να κάνουν τα θαύματά τους πάλι ξεφεύγοντας εντελώς από τον – λίγο πολύ – ισοτιμο ανταγωνισμό τώρα. Έχει τους καλύτερους φακούς & κάμερες της αγοράς και ενώ βγάζουν πολύ καλές φωτογραφίες και βίντεο τα κινητά της, δεν είναι καθαρά ανώτερη από τους ανταγωνιστές.

Γιάννης σε λέω

@Nick Θα στο θέσω πολύ απλά το ζήτημα… Αν ήμουν εγώ μεγάλο στέλεχος της Samsung, που κρατά το 70% της αγοράς στο χώρο των Android, τι θα έκανα… Γνωρίζοντας πολύ καλά από τη μια ότι Sony και HTC έχουν πάρει την κατιούσα και από την άλλη ότι η εταιρία μου παρουσίασε φέτος μια πολύ ανώτερη πρόταση σε εμφάνιση, σε ποιότητα κατασκευής, αλλά και σε επεξεργαστή συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, θα πλησίαζα παράδειγμα ένα νευραλγικό μεγάλο στέλεχος της Sony και θα του έλεγα… Η εταιρία σου στον χώρο πάει για φούντο και ειδικά μετά την πρόταση που παρουσιάσαμε φέτος δεν έχεις πιθανότητες να μας ανταγωνιστείς. Οπότε αν είσαι έξυπνος θα μας βοηθήσεις φέτος να σαρώσουμε τα πάντα με αντάλλαγμα κάποια οικονομική βοήθεια απο την πλευρά μας ώστε να μην πέσεις στον γκρεμό και οδηγηθείς για πάντα στην αφάνεια. Αν είσαι έξυπνος θα το δεχτείς και δε θα προσπαθήσεις να μας κάνεις πολεμο. Αν από την άλλη αρνηθείς, θα δεις ούτος ή άλλος τις πωλήσεις σου να πέφτουνε κι άλλο μετά την πρόταση που παρουσιάσαμε και δε θα έχεις την στήριξη κανενός με αποτέλεσμα να χαθείς. Έτσι λειτουργούν οι επιχειρήσεις παιδιά. Το μεγάλο ψάρι τρώει ή λαδώνει το μικρό για να… Συνέχεια »

Olethron

Και ρωτάω εγώ τώρα: Γιατί εφοσον ο snapdragon 810 έχει προβλήματα υπερθέρμανσης, το HTC One M9 (που είμαι κάτοχος) είναι κρύο στις περισότερες περιπτώσεις; Αρχικα, προτού το αποκτήσω είχα διαβασει πως αντιμετώπιζε ορισμενα θέματα με την θεεμοτητα, όμως μετα απο Software Updates δεν υπηρχαν. Το ίδια συμβαίνει και με τις υπόλοιπες συσκευές που φορούν τον Snapdragon 810.

Θα ήθελα να πω και τι εξης, για αυτους που υποστηρίζουν τον Exynos του S6. Αν δείτε video που δείχνει τι θερμοκρασίες ανεβάζουν τα κινητά (G4-M9-S6-i6) θα δείτε πως πανω κάτω έχουν τις ίδιες θερμοκρασίες. Τώρα όσο για τον 810, κατεβάζει λιγο την απόδοση, το max frequency στα 1.8GHz – 1.6GHz για να μείνει κρύος, το έχω παρατηρήσει και εγώ.με διάφορες εφαρμογές, όμως όταν τον βάλουμε Under load πιάνει και δουλεύει κανονικά.

ffotislgg3

Οσο για την htc το περιμενα.Οσο κι αν οι οπαδοι της εβλεπαν “ποιοτικες συσκευές”η αληθεια ηταν αλλη:τηλεφωνα με χαλια καμερα,τεραστια bezels,αρχαιο sense ενσωματωμενη μπαταρια κ πολλα προβληματα στη λειτουργια κ στην υποστηριξη.Με εξαιρεση την Ελλαδα,η εικονα της ποιοτικης htc εχει οριστικα περασει.Οσο για τη sony,ποτε δεν ηταν το φορτε της τα κινητα αλλα αλλοι τομεις.Εμενα προσωπικα με χαλουσε η ξεπλυμενη χρωματικα οθονη.

Nick

@Γιάννης σε λέω, χωρίς παρεξήγηση αλλά νομίζω πως έχεις πολλή φαντασία. Πρώτα από όλα πέφτεις στην παραδοχή ότι η Samsung – και φέτος – θα σαρώσει επειδή η τωρινή ναυαρχίδα της είναι κατά πολύ ανώτερη των υπολοίπων, και όχι λόγω του τρομερου status που έχει η σειρά galaxy S η οποία οφείλεται κατά μεγάλο βαθμό στο εκπληκτικό μάρκετινγκ, χωρίς να λεω ότι είναι κακές συσκευές. Είναι γνωστό δίχως αμφιβολία ότι και ο κάθε άσχετος αν θέλει να πάρει ναυαρχίδα θα πάρει κατά 90% Samsung ή iPhone. Για να μην παρεξηγηθω, η σχέση δεν είναι ισοδύναμη, δεν λέω ότι όποιος αγοράζει iPhone & Galaxy S είναι άσχετος αλλά το ανάποδο είναι γεγονός ότι ισχύει. Όπως ο κάθε άσχετος (που δεν ενδιαφέρεται/ασχολείται) με ποδόσφαιρο είναι με την Ρεαλ και την Μπαρτσελονα, οι γυναίκες είναι με Ronaldo & Messi, κλπ. Δεν είναι κακό, απλά έτσι είναι τα πράγματα. Σίγουρα στους πιο ‘σχετικούς’ με τεχνολογία τα ποσοστά των εταιρειών είναι πολύ πιο μοιρασμενα, έτσι συμβαίνει παντού όχι μόνο στα smartphone. Και κάτι τελευταίο, ίσως δεν το ξέρεις, την μεγάλη ζημιά η Sony Mobile την παθαίνει όχι στην high-end κατηγορία, η σειρά Z πουλάει ικανοποιητικα όπου είναι διαθέσιμη, αλλά σε mid-range και low-end όπου ειδικά… Συνέχεια »

John

Θα μπορούσε να παρακαλέσει την Samsung να της δώσει επεξεργαστές Exynos όπως κάνει και η Meizu. Και καμία QHD οθόνη για να μην είναι τόσο πίσω από τον ανταγωνισμό.

Κώστας Ζ

Δεν αντέχω άλλα χαζά σχόλια….πειτε μου ρε παιδια, ποια αλλη εταιρεία σου προσφέρει ο,τι σου προσφέρει η σειρα Ζ; Ποια εταιρεία υποστηρίζει κινητό της με αναβαθμίσεις για τρίτο(σχεδον) χρόνο; (βλ.Xperia Z) ποια απο τις “μεγαλες” εταιρείες σου δίνει αδιαβροχοποιηση;

LeoG3

Ποια εταιρεία δηλαδή έβγαλε ναυαρχίδα το 2015 χωρίς βασικά πράγματα όπως QHD και Optical Stabilization? Ποια δεν έχει οθόνες ούτε AMOLED ούτε Quantum Dot? Μόνο η Sony το κατάφερε αυτό. Α ξέχασα έχει κάποια εντελώς άχρηστα features όπως αδιαβροχοποίηση για να κάνεις βουτιές στην πισίνα μαζί με το κινητό , μόνο που αν μπει νερό δεν το καλυπτει η εγγύηση γιατί έχει χλώριο.

Γιάννης σε λέω

@Nick

Το εύχομαι φίλε μου να είναι μόνο φαντασία… Από την άλλη όμως όταν βγαίνουν χρήστες και λένε για το Μ9 παράδειγμα που φοράει τον 810 ότι δεν έχουν πρόβλημα υπερθέρμανσης, αυτό δε σου κάνει εντύπωση?

Επίσης οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η Samsung φέτος έκανε πολύ μεγάλο άλμα συγκριτικά με πέρυσι και προπερσι, ειδικά στο θέμα ποιότητας κατασκευής και εμφάνισης (S6 Edge) ξεπέρασε τον εαυτό της συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό πιστεύεις οι μικρότεροι παίχτες στο χώρο, Sony και HTC δεν το αντιλήφθηκαν?

Κοίτα επειδή είμαι στο χώρο των επιχειρήσεων, είναι η δουλειά μου τέτοια που δε μου δίνει το περιθώριο να αποκλείω συμπεριφορές και κινήσεις εταιριών. Για μένα μην αποκλείεις τίποτα.

dark_master

@ffotislgg3 Μάλλον δεν έχεις δουλέψει sense για να το θεωρείς απαρχαιωμένο. Επίσης δεν έχεις δει πολλούς που γράφουν σε ελληνικά φορά κ μένουν εξωτερικό να λένε πως η HTC χαίρει μεγαλης εκτίμησης στο εξωτερικό. Αναφέρεσαι για bezel,αποσπωμενη μπαταρία, ποιότητα κατασκευής. 1 Το G3 που αναφέρεις στο ονομα σου τι θερμοκρασίες πιάνει σε σχέση με αλλά τηλέφωνα που έχουν bezel? Το γεγονός ότι χρειάζονται για καλύτερη απαγωγή θερμοτητας η καλύτερη προστασία από τις πτώσεις (γεωμετρία) το έχεις σκεφτεί? 2 Αποσπωμενη μπαταρία. Επειδη αναφέρεσαι σε αυτό δοκίμασε να αλλάξεις μπαταρία σε ένα κινητό που έχει ηδη ζεσταθεί κ βάλε μια κρύα… Στο 6μηνο θα θες όχι μια αλλά δυο μπαταρίες… Επίσης η ενσωματωμένη μπαταρία έχει 2 χρόνια εγγύηση σε Sony,HTC ενώ όταν είναι αποσπωμενη θεωρείται αξεσουάρ οπότε είναι η 6 μήνες η εγγύηση της η 1 χρόνος maximum…. Αυτό κάτι λέει από μόνο του… 3 ποιότητα κατασκευής. Δλδ τι παραπάνω θες από μέταλλο? Δυστυχώς η ευτυχώς όλοι πάνε σε αυτό. Τι παραπάνω δλδ θες? Επειδή ακούω για οθόνες QHD κτλ, δείτε ένα πείραμα που έκανε το phonearena που οι χρήστες αδυνατουσαν να βρουν τις διαφορές μεταξύ Full HD και QHD. Επίσης δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι εδώ έχουν QHD ανάλυση στους φορητους… Συνέχεια »

inblx

@LeoG3, πραγματικά σε κάθε άρθρο αφήνεις κουτσουλιές…

Το “τεχνολογικά μπροστά” είναι το να έχει AMOLED ή Quantum Dot με μεγαλη ανάλυση? Να σε πληροφορήσω πως αυτό που το panel που φοράει το Ζ3 είναι ουσιαστικά Quantum Dot, απλά με άλλο όνομα. Πως ονομάζει η Apple τις απλές IPS οθόνες σε Retina, αυτο κάνουν όλες. Η Samsung τις OLED σε AMOLED, κτλ.
Για την κάμερα που λες, δεν έχει οπτικό σταθεροποιητή, έχει ψηφιακό, όμως κάνει καλύτερη δουλεια απο αλλες συσκευές με οπτικό.
Και μετα λες άχρηστο feature την αδιαβροχοποίηση? Δηλαδή δεν θες να εχεις ενα κινητό λεπτότερο απο πολλά αλλά, όπως το G3 που υποθέτω πως εχεις, και να είναι αδιάβροχο, με καλύτερη προστασία?
Δεν θες να εχεις ενα κινητό με 6.9mm και μεγαλύτερη μπαταρία απο πολλά υπολοιπα με ίδιο πάχος? Η μπροστά ηχεία?

Παιδί μου, τα σχόλια σου σε σχεδόν όλα τα άρθρα είναι χάλια, ψάξουν λιγο σε παρακαλώ πρώτου αφήσεις σχόλιο.

LeoG3

Ξέχασες να αναφέρεις το UI της Sony που είναι μακράν το πιο κακόγουστο και με ένα κάρο bloatware , και τι να την κάνω την αδιαβροχοποίηση όταν τα κινητά της Sony είναι τόσο άσχημα και ξεπερασμένα σαν design?

Κώστας Ζ

@inblx άστον να γράφει ο,τι γράφει φίλε, δεν πρόκειται να σχολιάσω ξανά απαντώντας του…
@LeoG3”α και ξέχασα κάποια εντελώς άχρηστα features όπως αδιαβροχοποίηση”…θεε μου! είσαι σοβαρός; ή τα λες για πλάκα; το οτι εχει qhd οθόνη το G3 σου και δεν είναι αδιάβροχο και έχει μικρότερη μπαταρία και είναι και πιο χοντρό, δεν σε ενοχλεί; αυτόματα το Ζ3(για να μην πω z2) γίνεται ”άχρηστο”; όπως είπε και ο inblx, ψάξου λίγο και αποφάσισε

Nick

Δεν είναι ντροπή να παραδεχτουν μερικοί εδώ μέσα ότι όχι απλά δεν είχαν ποτέ τους κάποιο premium Xperia, αλλά ούτε καν κάποια επαφή στα χέρια σε κατάστημα ή από φίλο/φίλη τους. Δεν εξηγείται αλλιώς το να διαβάζω περί κακών οθονών (με την χάλια ανεπαρκεστατη full HD ανάλυση), καμερών, κλπ. Το Z3 που πήρα πρόσφατα είναι αστείο να συγκριθεί με οποιαδήποτε Samsung σε θέμα ταχύτητας και ομαλου ρολαρίσματος του UI για παράδειγμα. Ξεχνάς τι θα πει lag πραγματικά. Για την οθόνη δεν το συζητώ, πρόκειται σίγουρα για μια εκ των κορυφαίων IPS LCD που υπάρχουν (ίσως και η φωτεινοτερη) που στο μέγεθός της σε συνδυασμό με τον X-Reality engine είναι φουλ ευκρινέστατη (sharpness) και η μόνη διαφορά που έχει με συσκευές με QHD είναι πως πάνω δεξιά στην απεικόνιση της μπαταρίας βλέπεις να κατεβαίνει αισθητά πιο αργά το νούμερο. Όταν δε οι γνωστοί Κορεάτες βγάλουν κάνα S8 & G6 με διπλά μπροστινα στερεοφωνικά ηχεία και κάνουν τα κινητά τους αδιάβροχα σε τετοιο πάχος θα δει η μεγάλη μάζα την καινοτομία πάλι .

LeoG3

Κάνεις λάθος έχω δει το Ζ3 σε κατάστημα , μετά είδα το καρτελάκι με την τιμή και έπεσα κάτω από τα γέλια. Γι’ αυτό και το Ζ βγαίνει από το Zero Sales.

inblx

Τα διαβάσεις αυτά που γραφείς? “Ξέχασες να αναφέρεις το UI της Sony που είναι μακράν το πιο κακόγουστο και με ένα κάρο bloatware , και τι να την κάνω την αδιαβροχοποίηση όταν τα κινητά της Sony είναι τόσο άσχημα και ξεπερασμένα σαν design?” Είναι ενα απο τα πιο ελαφρά UIs με πολλά features, και γενικά είναι αλαγκαριστο. Το UI της LG που είναι όλο Copy Paste απο το τρισαθλιο Touchwiz είναι καλυτερο δηλαδή. Όταν η Sony έβαζε Stamina Modes οι άλλοι κοιμόντουσαν. Το “Bloatware” που λες έχει της καλύτερες εφαρμογές μέσα. Walkman (music πλεον) είναι μακράν το καλυτερο music player. Το Gallery κτλ, και τα υπόλοιπα που έχει μπορείς να τα διαγράψεις αν θες, όπως το File Manager και κάτι αλλά. Επίσεις, ενα ακόμα. Το κινητό είναι αδιάβροχο, είναι λεπτό (6.9mm) με την ίδια μπαταρία που έχει το κινητό σου, και το design ακόμα το “κλέβουν” διάφορες εταιρίες, και μια απο αρχές η ίδια η Samsung. Πολλες εταιρίες “δανείζονται” ιδέες απο την Sony. Απλα υπάρχουν μερικά άτομα όπως και εσένα που δεν έχουν ψαχτει καθόλου και αφήνουν οτι να’ναι στα σχόλια. Είναι κρίμα να βλέπεις ατομα στο TechBlog που θεωρούν τους μεγάλους αριθμούς τεχνολογία και απόδοση. Φιλικά παντα, απλά ψάξου… Συνέχεια »

Sotiris

O LeoG3 είναι από τους λίγους που ξέρουν τι λένε, απλά γράφει με καυστικό τρόπο. Τα όψιμα Sony sheeps (έχουν ξεφυτρώσει εδώ και 1,5 χρόνο περίπου) συναγωνίζονται σε γραφικότητα τους wp fans.

Nick

@Sotiris, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είσαι το ίδιο άτομο που γράφει και ως LeoG3 καθαρά λόγω εντελώς διαφορετικής δόμησης λόγου. Αν πάλι είσαι ο ίδιος – πράγμα που δεν μπορώ να αποδείξω – τότε επιβεβαιωνομαι που τον έχω χαρακτηρίσει τρολ, ότι γράφει συνειδητά τέτοιες μπαρουφες δηλαδή και δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο αδαής και αφελής.
Ο συγκεκριμένος λέει μονίμως πράγματα το λιγότερο αυθαίρετα, χωρίς να έχει πει ποτέ του ένα “για μένα” ή “κατά την γνώμη μου”. Η ημιμαθεια δε πάει σύννεφο (βλ. οθόνες quantum dot, κλπ). Όλα αυτά βέβαια ΑΝ δεν πρόκειται περί τρολ.

Γιάννης σε λέω

@Nick

Το ίδιο πρόσωπο είναι, μην ψαρώνεις… Έχει σχολιάσει ακριβώς τις ίδιες μπαρούφες και με το όνομα Γιώργος… 😉

alexis touba

Καλοι οι επεξεργαστες sd ειχα και s5 g3 32gb huawei mate7 και εδω και 1 βδομαδα πηρα honor6 plus.Οφειλω να πω οτι ο hisilicon kirin 8core ειναι αρκετα καλυτερος απτους προηγουμενους σε ολα διαχειρηση εναλαγες gpu σε gaming και σε θεματα υπερθερμανσης.Φετος πηστευω οτι το mate8 οταν βγει και το note5 θα τσακησουν κοκαλα.!Αν ξαναλαξω κηνητο γιατι ειμαι tech junki θα παρω mate8mate8.Με τρελενει η ιδεα οτι εταιριες οπως η σονη που καποτε δεν ηπυρχε ανταγωνησμος απεναντη της ουτε για πλακα ειδικα στις καμερες και μουσικη ηχεια κτλπ τωρα να την περνανε σε φωτο κατι μικρες εταιριες.Κριμα την εταιρια.Και γω συμφωνω οτι ειναι ξεφτιλα να δημοσιευει η ιδια η εταιρια να κλεινουν τα κηνητα για να κρυωνουν.Γελανε και οι πετρες!!700 και ευρο κηνητα δεν επιτρεπεται ουτε να το σκεφτεις που λεει ο λογος κατι τετοιο!Να πω οτι δεν υπαρχει η τεχνολογια ενταξει αλα εδω λεμε υπαρχουν τα παντα.Εγω πηστευω οτι η σονυ ειναι σε μια παρετηση των προσπαθειων της σε θεμα σμαρτφωουν και μια ητοπαθεια τρελη.Αλαξτε δυευθηντες καντε κατι γιατι δυσκολα τα πραματα.

Nick

@alexis touba, η Sony Mobile υφίσταται μόλις 3 χρόνια και κάτι, είναι δηλαδή νέα εταιρεία από τότε που έφυγαν οι Σουηδοι της Ericsson. Στο διάστημα αυτό και ειδικά τον πρώτο ενάμιση χρόνο έκανε λάθη όπως ότι κατεκλυσε την αγορά με Xperia στην προσπάθειά της να εδραιωθει και να μπει γερά στο παιχνίδι των Smartphone, κάτι που είναι κατανοητό σε έναν βαθμό λόγω του καινούριου brand-name, όμως τα πολλά low-end & mid-range Xperia τελικά έκαναν μάλλον πιο πολύ κακό παρά καλό στην επωνυμία ‘Xperia’. Θα μου πεις και η Samsung έχει γεμίσει την αγορά με άπειρα Galaxy ενώ μόνο η σειρά S πραγματικά αξίζει και ο κόσμος σου λέει θα πάρω Galaxy με €250, δεν έχει σημασία, είναι Galaxy άρα ποιοτικό…εκεί είναι η μεγαλύτερη διαφορά για μένα, πόσο καλύτερα έχουν πουλήσει οι Κορεάτες το brand Galaxy από όσο οι Ιάπωνες το Xperia, πολύ καλύτερο μάρκετινγκ απευθυνομενο στην μάζα που δεν ασχολείται (με καμία διάθεση ειρωνείας) , με συνεργασίες με όλες τις μεγάλες Carriers στις ΗΠΑ που κάνουν την διαφορά, κλπ. Κατά τα άλλα πιστεύω ότι είναι να αποφασίσει η μαμά Sony να μπει ολοκληρωτικά στο Mobile κομμάτι μεγαλώνοντας τη θυγατρική Sony Mobile σε όλους τους τομείς και ρίχνοντας πολύ χρήμα σε… Συνέχεια »

Sotiris

Μόνο με αυτό το όνομα γράφω εδώ. Δεν έχω ανάγκη να γράφω ταυτόχρονα με διαφορετικά ονόματα παρ όλο που θα μπορούσα εύκολα να το κάνω με split screen στο Note.

LeoG3

@inblx
“Κλέβει το design της Sony η Samsung” , πως να κλέψεις κάτι που δεν υπάρχει…λολ…

vladimiros

LeoG3.. για ποιο λογο μισεις την σονυ σε εχει κλεψει λεφτα..? εχεις το G3 στα χερια και νομιζεις εχεις το καλυτερο κινητο..ενα φιλαρακη μου το πουλησε αυτο που εχεις και εσυ, σχεδον καινουριο,οι λογοι} επειδη το φορτιζε το κινητο 2 φορες την ημερα,ειχε καποια λαγκ,και το βαρεθηκε και σαν κατασκευη..λοιπον γνωμη μου πουλατο και εσυ πριν να κατεβει και αλλο η τιμη του..αντε προλαβαινεις..Στο G4 φετος κανανε καλυτερη δουλεια…μεχρι τωρα απο αυτα που ακουμε.

Godfavour86

Όπως είπα και σε ένα άλλο ποστ,εδώ στην Γερμανία πρώτο κινητό σε πωλήσεις είναι το xperia z3 Compact, εδώ και μήνες τώρα, επίσης και τα άλλα τα κινητά της Sony έχουν πολύ καλές θέσεις, ορίστε και το λινκ https://www.chip.de/preisvergleich/Top-Produkte/Handys-Smartphones/2/Seite-1.html, και στην Γερμανία πωλούνται 20 και στην Ελλάδα 1 σε αντίστοιχια. haters will always be haters…. Και η Samsung πλαστικουρες έβγαζε, ειδικά το s5 σαν hansaplast αυτοκόλλητο ήτανε από πίσω και όταν έβγαιναν στην αγορά είχανε 700 ευρώ και κάτι, ξαφνικά έβαλε γυαλί και αλουμίνιο και έφερα κάτι καινούργιο , το έχει η Sony 3 χρόνια και μην πω η Apple εδώ και 4 και βάλε ,όλα μάρκετινγκ είναι και η κορυφαία εταιρεία σε θέμα μάρκετινγκ που την αναφέρουν και σε μαθήματα που κάνουν σε πανεπιστήμια είναι η Apple με διαφορά .

LeoG3

@vladimiros
Όχι δεν έχω το καλύτερο κινητό αλλά σε σχέση με κάτι μετριότητες τύπου Z3 είναι κλάσεις ανώτερο σε οθόνη και κάμερα και το πήρα και 350 ευρώ. Έχω παραγγείλει το G4 και το περιμένω αυτή την εβδομάδα , το G3 ήδη βρήκα να το δώσω 250 (χάνω μόλις 100 ευρώ μετά απο 6 μήνες).

Godfavour86

Κοίτα φίλε η μετριότητα το z3+ πως τα πάει, δίπλα στους ανταγωνιστές, πραγματικά η διαφορά είναι χαοτικη….. https://blog.gsmarena.com/weekly-poll-results-sony-xperia-z3-gives-2015-crowd-tough-time/….. Τουλάχιστον αν μιλάτε, μιλήστε με αποδείξεις,…τσιρακια της κάθε εταιρείας… 😜

παπαροκάς tiamat

Φυσικα και ειναι ανωτερο το κινητο σου απο πραγματι μετριοτητες τυπου Z3 και σιγουρα το G4 που επελεξες ειναι κατα πολυ ανώτερο από λοιπά σκουπίδακια του τύπου Z3+

Κώστας Ζ

Δε θα πάει ποτέ μπροστά αυτή η χωρα παιδια

elias

Στα hands-on του Κώστα τα LG G flex 2 και το LG G4 λαγγαρουν συνέχεια και χαμηλώνουν τη φωτεινότητα λόγο υπερθέρμανσης. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο.

tech21man

Τουλαχιστο το παραδεχονται…

Εχει και χειροτερα παραδειγματα με το πιο /…η λιθι ο (ας μας κοψει η λογοκρισια αλλα, ειναι) της one plus…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.