Sony Mobile: Ποιά μοντέλα θα αναβαθμιστούν σε Android Nougat και πότε

Η Sony έχει ήδη δημοσιοποιήσει τη λίστα με τις συσκευές που θα αναβαθμίσει σε Android 7.0 Nougat, αλλά δεν έχει δώσει επίσημες πληροφορίες σχετικά με το πότε θα γίνει η αναβάθμιση. Σήμερα διέρρευσε ένα roadmap από τη Sony Σλοβακίας που μας δίνει τις σχετικές πληροφορίες.

Το slide δείχνει ότι τα πρώτα που θα πάρουν Android Nougat είναι τα Sony Xperia X Performance και Sony Xperia XZ μέσα στον Οκτώβριο. Θα ακολουθήσουν γύρω στον Νοέμβριο τα Sony Xperia Χ και Sony Xperia X Compact.

Τα Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z3+ και Sony Xperia Z4 tablet θα πάρουν το update Δεκέμβριο και αρχές του 2017 θα πάνε σε Android Nougat τα Sony Xperia XA και Sony XA Ultra.

sony android nougat, Sony Mobile: Ποιά μοντέλα θα αναβαθμιστούν σε Android Nougat και πότε

sony android nougat, Sony Mobile: Ποιά μοντέλα θα αναβαθμιστούν σε Android Nougat και πότε

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης jb

Δλδ θα πάρει το μέτριο xa κ δε θα δώσουν στις κινηταρες m5 κ c5???
Θα μας τρελάνει η sony
Πάλι τάσεις αυτοκτονίας?? Γιατί??

bezilys

οντως το m5 γτ εχει 3 giga ram για το c5 ετσι κι αλλιως δεν περιμενα να κανουν κατι παραπανω…

GiannisMix

Τα χαρακτηριστικά του Ζ3 δεν είναι επαρκή για να προχωρήσει σε αναβάθμιση; Γιατί το αφήνουν απ έξω λόγω παλαιοτητας αφού μπορούν να του τη δώσουν..

Γιάννης

δεν μπορουν να αναβαθμισουν το ζ3ακομα και να ηθελαν.. https://www.techweez.com/2016/08/31/sony-explains-xperia-z3-lacking-nougat/

Impressive-Instant

Έχω την εντύπωση (διορθώστε με αν κάνω λάθος) ότι η λίστα περιλαμβάνει μόνο τα κινητά με Snapdragon. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό… Από εκεί και πέρα η ιστορία έχει δείξει ότι Sony μπορεί να αλλάξει την εν λόγω λίστα προσθέτοντας και κάποια άλλα μοντέλα. Η σειρά “Z3” έχει κλείσει δύο χρόνια, άρα σταματάει η υποστήριξη τους…

alien

ρε μην ειστε χαζοι ρε οι αναβαθμισεις χαλανε τα κινητα μεινετε στο λογισμικο που προτοειχατε
το αndroid 4.4 ειναι το καλυτερο android που εχει βγει

Chris Original

alien…αν και εξωγηινος, επιτελους μια φωνη λογικης εδω μεσα. Τι παροξυσμος ειναι αυτος με τις αναβαθμισεις..λες και αμα δεν παρει η συσκευη το τελευταιο λογισμικο δε θα μπορουν να μπουν φεις, να παρουν τηλεφωνο ή να βγαλουν φωτογραφια..

Agnostos13

Μονο στις ναυαρχιδες δινουν προφανως… Οσοι εχουν mid-range υποτιθεται εχουν βγαλει τα λεφτα τους και θα παρουν αλλο!

Knight Rider

Υπάρχουν και τα custom roms ευτυχώς !!

Πραγματικά απορώ γιατί δεν δίνουν στο M5 αναβάθμιση και δίνουν στο XA που είναι κατώτερο ???

bezilys

@Agnostos13 όντως από τι κατάλαβα στα mid-range κινητά μια-δύο αναβάθμισης και στης ναυαρχίδες για 2 χρόνια και το XA που πήρε την αναβάθμιση πιο πιθανόν θα είναι η τελευταία του!

Nick

Ας είναι καλά το xda και το Z2 μου θα κρατήσει ακόμα 1 -2 χρόνια έχω είδη unlock την κάμερα και τραβάω σε auto στα 20 mp 16:9 όλο το system ui και τα themes από το XZ και συνεχίζουμε μέχρι στιγμής είμαι χαρούμενος και αν κάποτε έρθει η ώρα ξανά πάλι SONY.

ΚΝ

Για το ότι δε δίνει η Sony σε κάποια κινητά… είναι θέμα χαρακτηριστικών που έβαλε η Google και αυτό ισχύει για όλες τις εταιρίες. Απλά για τη Sony το συζητάμε γιατί δίνει updates για παραπάνω χρόνια από τις άλλες εταιρίες που μένουν στο υποχρεωτικό συνήθως 1,5 χρόνο.
Πάντως προσωπικά θα συμφωνήσω για τον παροξυσμό των νέων αναβαθμίσεων…ότι για τους περισσότερους χρήστες μόνο δυσκολίες δίνουν χωρίς να προσθέτουν κάτι ουσιώδες. Συνήθως, μόνο ντιζάιν…. βλέπουμε και την Apple πόσο χειροτέρεψε το ios με τις αναβαθμίσεις αντί να το βελτιώσει και φυσικά το βάρυνε αρκετά σαν λογισμικό.
Προσωπικά θεωρώ ότι το καλύτερο ήταν το 4.3 και μετά το 4.4 android και το κινητό το άφησα 4.4 έκδοση (βέβαια μικρές διαφορές έχουν) …και δε έχω θέματα μια και προς το παρόν όλα λειτουργούν απροβλημάτιστα και γρήγορα.

JohnWave

@alien & Chris Original μαζί σας κι εγώ.

Αν γινόταν μια έρευνα με την ερώτηση “γιατί ανυπομονείτε τόσο για τη νέα έκδοση;” πιστεύω πως :
->μικρό ποσοστό θα απαντούσε “γιατί έχει πρόβλημα η υπάρχουσα”
->μικρό ποσοστό θα απαντούσε “για τα νέα features”
->μεγάλο ποσοστό θα απαντούσε “γιατί θέλω η συσκευή μου να φορά το πιο νέο λογισμικό”

Αν μετά σε αυτούς που θα είχαν απαντήσει “για τα νέα features”, τους ρωτούσες “ποια είναι αυτά”, ένα πολύ μεγάλο μεγάλο ποσοστό δεν θα τα γνώριζε.

Αν σε αυτούς που θα είχαν απαντήσει “γιατί θέλω η συσκευή μου να φορά το πιο νέο λογισμικό” τους ρωτούσες “ποια είναι τα οφέλη του νέου λογισμικού ;” , η συντριπτική πλειοψηφία θα απαντούσε απλά “δεν γνωρίζω τα οφέλη αλλά είναι νέο λογισμικό”.

Συμπέρασμα : Ψυχολογικό θέμα στις περισσότερες περιπτώσεις. Έχει βαρεθεί απλά ο κάτοχος τη συσκευή του, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πάρει νέα συσκευή και θέλει με τη νέα έκδοση να νιώσει ότι κάτι αλλάζει.

Κώστας Ζ.

@Nick, να μαντεψω, Cyberian Mod?

ilias

JohnWave, Ρε μεγάλε μπραβο! Εφτιαξες μια ερευνα από το μυαλο σου, εβγαλες τι θα απαντουσαν και εβγαλες και πορισμα στην συνεχεια. Για harvard εισαι, απορώ γιατι δεν σε εχει προσλάβει ηδη η google

Γουγλης

Ποιο Harvard και Google, για NASA κατευθείαν λέμε, θα τον βάλουν υπεύθυνο για αποστολή στο φεγγάρι και αυτός θα τους στείλει στο Σείριο.

JohnWave

@ilias, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Nick

Κώστας Ζ Ναι! 😎

Γιάννης

@JohnWave βαλε στις απαντησεις το σημαντικοτερο. Θεουμε τις ενημερωσεις λογισμικου για την ασφαλεια! Ουτε που σας περασε απο το μυαλο? ο αλλος λεει η 4.4 ειανι η καλυτερη? εγω μια ζωη ακουω για κακοβουλα “προγραμματα” που επηρεαζουν το ανδροιδ.. αλλα παντα τις παλιες εκδοσεις..και πλεον κυριως στην 4.χ.χ εκδοση..

forneverarrow

Ρε παλικάρια… Δεν είναι το θέμα ότι αναβαθμίζει το XA και αφήνει εκτός το M5. Προφανώς το δεύτερο έχει ένα χρόνο στην πλάτη του και ενδεχομένως να μην πούλησε όσο θα ήθελε η Sony. Άσε που κανείς δεν απέκλεισε ότι θα ακολουθήσει ένα δεύτερο κύμα αναβαθμίσεων μέσα στο 2017. Όσο για το XA, όντως όταν το αγόρασα πριν δυο μήνες δεν πίστευα ότι θα πάρει οποιοδήποτε update. Αλλά απο όσα έχω διαβάσει, η σειρά X θεωρείται ολόκληρη ως high end με το X performance σαν κορυφή, το X ως κανονικό high (με τη διαφορά που έχει π.χ. Το S7 Edge με το απλό S7) και το XA upper mid range. Το έχω ξαναπεί, τα διαφορά site πέρασαν το μήνυμα (λανθασμένα για εμένα) ότι επειδή έχει Helio P10 είναι για πέταμα. Το κινητό είναι εξαιρετικό και δεν του λείπει τίποτα σε απόδοση. Το πήρα απλά γιατι μου άρεσε σε εμφάνιση και πίστευα ότι θα μου βγάλει την πίστη και θα σέρνεται! Λοιπόν, το σύγκρινα με το S5 που είχα πριν και δεν υπάρχει σύγκριση… Το XA αποδίδει σαν φετινό flagship σε σχέση με τον 801 του S5, και ας έχουν την ίδια ram. Σηκώνει πολλές εφαρμογές άνετα ενώ δεν έχει το… Συνέχεια »

JohnWave

@Γιάννη σε σένα αντίθετα με το σκουπιδιαρό θα απαντήσω κανονικά :

Αν η Google δεν αποκαλούσε την νέα έκδοση ως Ν αλλά την αποκαλούσε ως security update της M με ίδιο αριθμό έκδοσης ( πχ να την έδινε ως 6.0.1 με security updates) πόσος κόσμος θα καιγόταν να την πάρει ; Σκέψου και απάντησέ μου ειλικρινά.

Mary

#Drama alert

Γιωργος

forneverarrow συγκρινεις το xa με το s5;αυτο ειναι ιεροσυλια.απο που κ ως που συγκρινεις το οποιοδηποτε sony με ενα samsung κ μαλιστα εποχες s5; μεγαλη αδικια για το s5 τον βασιλια του lag του τερμα αργου touchwizz που δε θα μας λειψει καθολου,το τελευταιο δειγμα του αθλιου τμηματος προγραμματισμου της sammy,κ μαλιστα με ενα sony της σειρας x οχι ας πουμε κανενα tipo.χαχαχαχαχ αν ειναι δυνατον.το λεμε κ αν δε θελετε μη τα παρετε ποτε.ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ANDROID που ειναι plug n play ειναι τα sony.ξεχνας restarts cache recent apps οπως δουλευει τωρα που τραβας την ζελατινα θα δουλευει κ οταν το πας για πουλημα στον επομενο.

lsantas

Για τους updateholics βαλτε CyanogenMod( με τα οποία μικρό bugs) σε όποια μοντέλα φυσικά υποστηρίζεται.. έχω το opο και ο λόγος που το είχα επιλέξει τότε ήταν ή μεγάλη υποστήριξη από developers.. όπως γίνεται τώρα με το op3 …

One

Τα updates για κάποιους μπορει να μην ειναι σημαντικά αλλα για μενα ειναι. Στην 4.4.4 δεν ειχε notifications & sms στην οθονη κλειδώματος, ουτε μπορουσες να αλλαξεις κομμάτι οταν άκουγες μουσικη στο music app και στο spotify. Για μενα αυτα ηταν πολυ σημαντικά και μετα την αναβαθμιση στο Lollipop αλλαξαν τελειως την εμπειρία χρησης στο Ζ3c που εχω. Ακομα και η καμερα εγινε καλυτερη. Στο Marshmallow το κινητο εγινε πολυ πιο γρήγορο απο τις 2 προηγούμενες εκδοσεις και ειχε πολυ καλύτερη εξυκονομηση μπαταρίας.
Οποτε οι αναβαθμίσεις πιστευω κανουν πιο χρηστικές τις συσκευες μας και κακως κάποιοι τις αναθεματίζουν.

Κώστας Ζ.

@One, λες ψέματα, γιατι εχω και γω
Ζ3c…. Η κάμερα του στο 4.4 ειναι ο,τι καλύτερο stock υπάρχει! Και ξαναλέω, stock!
+οτι η απόδοση στα ακουστικά ειναι απλα εκπληκτική μπροστά στο Lollipop και στο Marshmallow. ( έχω δοκιμασει τα πάντα, εκτός απο kernels που χρειάζονται ξεκλείδωτο bootloader).

@Nick, περίμενε και έρχεται έκδοση που θα φτιάξει το overexpose. Χαμουλης!

Γιάννης

@JohnWave
χαχαχα. Δίκιο έχεις.

Νίκος Ζ5

Συμφωνώ με Κώστα Ζ . Το Marshmallow στο Ζ3 compact ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να γίνει ακόμα και μετά τα bug fix. Ήταν ένας από τους λόγους που το πούλησα και πήρα το Z5 αλλά τώρα έμαθα. Θα το αφήσω στο 6.0.1 μέχρι να πάρω άλλο.

Giotoball

ΝΑΙ ΜΩΡΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ SONY

One

@Κώστας Ζ δε λεω καθολου ψεμματα γιατι εχω το κινητο 2 συνεχόμενα χρονια από τοτε που πρωτοβγήκε. Η κάμερα στο αυτόματο εγινε καλύτερη από τοτε που αναβαθμίστηκε στο Lollipop και πιο γρηγορη από τοτε που αναβαθμίστηκε στο Matshmallow.

Τωρα αν εσυ κανεις Root και καταστρέφεις τη ποιοτητα της καμερας και την ποιοτητα ηχου της μουσικης τοτε εισαι απλα αφελης που δεν το ηξερες ότι το Root εχει συνέπειες και αποκαλείς τους αλλους ψευτες.

Κώστας Ζ.

@One, πριν κανω root, δοκίμασα τη συσκευή για αρκετό καιρο (2 βδομαδες εχω με root και το κινητό αγοράστηκε πριν,περίπου, 8 μηνες). ΟΧΙ, δεν μιλαγα για το αυτόματο γιατί ποτέ δεν το χρησιμοποίησα, δεν μου αρέσει καθόλου και μου βαζει παρα πολλή φωτεινότητα στις φωτογραφίες!

Για να χαλασω κάτι στην κάμερα οσο έχω root πρέπει να πειράξω πράγματα σχετικά με την καμερα,πράγμα που δεν εκανα. Εβαλα Cyberian Mod(το πιο γνωστό για το κινητό μας) και πραγματικά, κανει φοβερή δουλειά στο MM.

Οσο για τη μουσική, δοκιμασα τα παντα στο MM την περασμένη εβδομάδα, και ο ηχος δεν φτάνει τον ήχο του KitKat. Το μπασο ειναι πολυ πιο βαθύ, και η ένταση περίπου 20% πιο μεγάλη. (για τα ακουστικά όλα αυτά! ) Ο ήχος στα ηχεία του MM ωστόσο, είναι πιο καθαρός απ’οτι του ΚΚ.

Οσο για το ψεύτης, φυσικά και κάνω πλάκα…

Κώστας Ζ.

@One, αν τυχόν ξεκλειδωσω και δοκιμάσω custom kernel (πιο συγκεκριμένα τον elite με fauxsound) στο MM, θα σε ενημερώσω…

dimmis

Παίδες εγώ περιμένω αναβάθμιση σε m4 aqua είμαι με το 5 περιμένω το 6.το έχει πάρει κανείς;

One

@ Κώστας Ζ.εντάξει δε σε παρεξηγώ απλα τοσο καιρο αν έβλεπες τα σχολια μου αναφερόμουν συχνά στη συσκευή γι’ αυτο μου εκανε εντύπωση. Πάντως εγω δεν εχω βάλει ποτε custom rom για να ξερω τη διαφορά, και ίσως να το κανω μόνο αν λήξει η εγγύηση επίσημα σε λιγο καιρο και τοτε θα μπορώ να πω αν βλέπω διαφορά.

Gvirginia

@dimmis
Έχει βγει από τον Ιούλιο. Πολλοί λένε ότι από Αύγουστο τους εμφανίστηκε στο PC Companion, δοκίμασες εκεί?

One

@dimmis εχουν πάρει σε κάποιες χώρες αλλα τα ελληνικά δεν εχουν πάρει ακόμα:

https://xpericheck.com/device/E2303

George

Το xperia m4 aqua που το έχω μέχρι τώρα έπαιρνε την πιο πρόσφατη αναβάθμιση σε 6.0.1 γιατί δεν παίρνει android 7;

Παναγιωτης

Ρε παιδια εχω το sony xperia xa F3111 αλλα ακομα δεν μου εχει βγαλει το update

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.