Sony DSC-QX10 και DSC-QX100, Φακοί για Android και iPhone

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες των νέων επαναστατικών φακών-καμερών της Sony, Sony DSC-QX10 και Sony DSC-QX100. Πρόκειται για μία νέα τομή στον χώρο της φωτογραφίας κάτι πρωτοποριακό. Φακοί με ενσωματωμένο αισθητήρα και επεξεργαστή, υποδοχή κάρτας μνήμης, ενσωματωμένες τεχνολογίες WiFi και NFC, οι οποίοι δεν έχουν οθόνη, γιατί πολύ απλά ελέγχονται από το smartphone σας.

Συμβατοί με λειτουργικό Android και iOS, σίγουρα θα δημιουργήσουν το δικό τους φανατικό κοινό. Σύντομα θα ανακοινωθούν και επίσημα από τη Sony. Ο ένας φακός-κάμερα θα έχει τον αισθητήρα και τα οπτικά της Sony RX100 II (είναι ο μεγαλύτερος φακός της εικόνας που ακολουθεί) και το άλλο μοντέλο θα έχει 10x οπτικό zoom και τον αισθητήρα της Sony WX150 (CMOS, μεγέθους 1/2,3″, ανάλυσης 18 Megapixels).

Sony DSC-QX10 και DSC-QX100, Sony DSC-QX10 και DSC-QX100, Φακοί για Android και iPhone

Sony DSC-QX10 και DSC-QX100, Sony DSC-QX10 και DSC-QX100, Φακοί για Android και iPhone

Sony DSC-QX10 και DSC-QX100, Sony DSC-QX10 και DSC-QX100, Φακοί για Android και iPhone

Sony DSC-QX10 και DSC-QX100, Sony DSC-QX10 και DSC-QX100, Φακοί για Android και iPhone

Πηγή: PTTL.gr

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος, δημιουργός και συντάκτης του PTTL.gr, όπου αρθρογραφεί για όλα τα θέματα που αφορούν την φωτογραφία, το βίντεο και το Imaging από το 2012. Παράλληλα είναι λάτρης όλων των νέων τεχνολογιών και ειδικά των smartphone και της ΑΙ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Teodore88

Μπραβο στην Σονυ! Πραγματικα…
Και απο τιμες?!? γτ απ οσο ξερω μια RX100 εχει 650 ευρω… Μην κοστιζουν οσο η ιδια η συσκευη!

vasilis

Έχουν δικό τους φλας;

Νio

Μπραβοοο… Μ’αρεσε αυτο. Ενα κινητο με καλουτσικη καμερα το κανει super φωτογραφικη…..
Ωραια κινηση….

Iordanis

Φιλοι της τεχνολογιας, επειδη εχω αφιερωσει πολυ χρονο και στις φωτογραφικες,η rx100 ειναι μακραν η καλυτερη compact της αγορας (σχεδον dslr,ψαξτε το). Τωρα περιμενουμε τα δεδομενα της υλοποιησης και της τελικης τιμης για να αποφασισουμε. Αν και για να το αποφασισω, πρεπει τα κινητα της sony να σταματησουν να λαγκαρουν!

jonjon

Αυτό είναι επανάσταση! Περιμένω τιμη

Kostas Pan

Φοβερο ομως!!!

Κώστας D.

Φοβερό!

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Μου θυμιζει το πρωτο κινητο με φωτογραφικη που ειχα, το Ericsson Τ310i, με την καμερα να κουμπωνει κατω απο την υποδοχη της φορτισης…ομοια με του Τ68i. Τωρα για αυτη την κινηση τις Sony…αν η τιμη ειναι αρκετα χαμηλη…πολυ χαμηλη ισως να αξιζει. Γιατι αν ειναι να κουβαλω μια ακομη συσκευη (εστω μικρη οσο μια ποκετ φωτο. μηχ.) γιατι να μη αγορασω μια πραγματικη φωτογραφικη μηχανη των 150-250 ευρω που θα φυσαει???

Makis

@ Ο/Η Iordanis λέει:
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013 στις 22:45

Νομίζω η καλύτερη είναι η RX 1 αλλά με “αστρονομική” τιμή

Ιουστινιάνης

Κάγκελο έχω μείνει…

γιαννης

παντως η σονυ τιμαει τα κινητα τησ ειδικα την ναυαρχιδα της το xperia z το οποιο το διαφημιζει για την καμερα του χαχαχαχαχα μπραβο σονυ!!! θα μποροθσε τοθλαχιστον να παρει ενα αλλο μοντελο με χειροτερη καμερα!!! επικη διαφημηση

Iordanis

Makis, η rx 1 ειναι αλλη κατηγορια με σταθερους φακους (δεν υπαρχει δυνατοτητα zoom) και με τιμη 3000€. Απευθυνεται σε πολυ συγκεκριμενο κοινο. Λογω τιμης και ιδιαιτεροτητων.

Solon

Χμμμ…Μια πλήρες compaq φωτογραφική μηχανή στην ουσία που χρησιμοποιεί το smartphone σαν μονάδα χειρισμού και προεπισκόπηαης. Καλό σαν ιδέα, αντί να κουβαλάς ένα smartphone και μια compaq κουβαλάς ένα smartphone και ένα φακό, αλλά θα περπατήσει; Πάλι θα πρέπει να έχεις δύο συσκευές και προσωπικά δεν θα αντικαθιστούσα την compaq μου με ένα φακό. Υπάρχουν πολλά θέματα, συμβατότητα, αυτονομία της συκευής κτλ…Νομίζω πως είναι λάθος η όλη προσέγγιση.
Πολύ ποιο σωστή προσέγγιση, κατα τη γνώμη μου, αυτή της Galaxy camera που η Sony με την εμπειρία της θα μπορούσε να την υλοποιήσει πολύ ποιο επιτυχημένα απο την Samsung.
Δεν θα αγόραζα ποτέ τον φακό-μηχανή της Sony θα αγόραζα όμως χωρίς δεύτερη σκέψη μια πλήρες compag με δυνατότητες smartphone.

Μιχάλης

προς “Σόλων”..
εν: ο πλήρης – η πλήρης – το πλήρες
πληθ: οι πλήρεις, οι πλήρεις, τα πλήρη

επιστροφή στο θέμα μας λοιπόν,
μια πλήρης compact με δυνατότητες smartphone είναι καλή ιδεά αλλά θεωρώ θα ξεφεύγει στην τιμή σε αντίθεση με ένα προσαρμόσημο προϊόν.
H Sony ει μη τι άλλο έκανε σωστή κίνηση.το μέλλον θα δείξει

ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ SONY ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΓΙΑΤΙ: α) ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑ (πχ. calaxy camera), B) ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ Γ) ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΧΡΗΣΤΟ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ, ΔΛΔ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΩ ΜΕ ΜΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΚΑΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ.
ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΦΩΤΟΓΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ!
ΤΕΛΟΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ , ΠΟΥ ΕΙΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΗ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!

jacob

Πάνω που σκεφτόμουν για κάμερα… Περιμένω να το δω από κοντά. Και αν ειναι όλα οκ σίγουρη η αγορά. Θα πουλήσουμε τμέλη μούρη!

keysmith

εγώ βλέπω ένα παιχνίδι με μέτρια χρηστικότητα και φαντάζομαι μέτρια απήχηση. Το κινητό ως φωτογραφική είναι βολικό ακριβώς γιατί είναι κινητό και το έχεις πάντα μαζί σου. Το να του βάλεις έναν φακό που προεξέχει τόσο άγαρμπα είναι ένα θέμα.

Πρώτον το να βγάλεις “ευκαιριακή” φωτογραφία απαιτεί κινήσεις (σύνδεση αποσύνδεση) που αναιρεί εν μέρει την ευκολία του κινητού. (χώρια ο κόπος να κουβαλάς έναν κύλινδρο στην τσάντα σου και όχι πιθανόν στην τσέπη σου καθώς εκεί δεν χωράει άρα αντίο φορητότητα)
Δεύτερον το να έχεις μονημα κουμπωμένο το φακό (περίπτωση διακοπών), κάνει το κινητό ογκώδες και δύσχρηστο ως κινητό. Το αστείο θέαμα να είσαι στην ρώμη πχ να φωτογραφίζεις και να χτυπήσει το κινητό και να απαντάς με αυτόν το φακό πάνω νομίζω αναιρεί μερικώς το κινητό σου ως κινητό.
Τρίτον. Επένδυση σε ένα τέτοιο σύστημα σε κρατάει δέσμιο σε κινητά της sony (και όχι όλα) το οποίο για γκατσετάκιδες είναι περιορισμός.

Με άλλα λόγια χωρίς να λέω ότι δεν αφορά κάποιους δεν πιστεύω ότι θα κάνει κάποια σημαντική διαφορά. Οι “φωτογράφοι” θα προτιμήσουν μία rx100 anyway.. Οψόμεθα..

keysmith

το τρίτον που λέω μάλλον δεν ισχύει.. Ο φακός συνδέεται όχι με καλώδιο αλλα με rf (wifi, nfc?) με το κινητό.

Georgekou

Συνδέετε μόνο με το. Xperia Z; Γιατί εγώ έχω το Xperia T….

Νίκος

Παιδιά λέει για android και ios, δεν λέει μόνο για το Ζ…. Εννοείται πως στην διαφήμιση θα έδειχναν αυτό αλλά αράξτε….

mike.ks

Ωραία κίνηση από τη sony.ελπίζω να αξίζουν γιατί η αλήθεια είναι ότι οι φωτογραφικές που βάζει στα κινητά της δεν είναι τόσο καλές.
Υ.Γ.αλήθεια το smartphone στην τελευταία φωτο είναι το καινούριο sony honami;

ioannis

Παίδες βλέπετε το μέλλον τώρα θα αρχίσουν οι αντιγραφές…..

Άρης

κοίτα κόσμος από πάνω που έπαθε πλάκα με το φακό……! κ είναι μάλλον οι ίδιοι που όταν λέγαμε σε άλλα σχόλια ότι το one πχ κάνει καλή δουλειά για απλές φώτο κλπ λέγανε δε φτάνει κ θέλανε ΜΟΝΟ ποιότητα s4 κλπ ! κ όταν έλεγε κανείς μα … άμα θες κάτι παραπάνω πάρε μαζι κ φωτογραφική , σου έλεγαν σιγά μη κουβαλάω κ άλλα κομμάτια μαζί !!!! Κ τώρα ενθουσιάζει το νέο προϊόν που είναι άπειρα πιο λειτουργικό για φώτο δεν κάνει αστείο το κινητό δεν του τρώει ρεύμα και και και….! περαστικά ………

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.