Sony Ericsson, Διαθέτει επίσημα μια alpha ROM Android Ice Cream Sandwich [+video]

Η Sony Ericsson μαθαίνει από τα λάθη και τις καθυστερήσεις του παρελθόντος, πάει με τα νερά των developers και για πρώτη φορά διαθέτει μια ROM σε πολύ πρώιμη φάση (alpha) άμεσα για κατέβασμα και χρήση στα κινητά της. Συγκεκριμένα την Ice Cream Sandwich (4.0.1) για τα Xperia Arc S, Xperia Neo V και Xperia Ray. Είναι μόνο για δοκιμές και το βίντεο που ακολουθεί μας προθερμένει για όσα έπονται!

Προσοχή είναι μόνο για developers, απουσιάζουν πολλές λειτουργίες και δεν θα λειτουργεί ως κινητό η συσκευής σας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

, Sony Ericsson, Διαθέτει επίσημα μια alpha ROM Android Ice Cream Sandwich [+video]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
eleonora

Αυτα ειναι!!!Η παλια καλη Sony Ericsson…..Τελικα το xperia x10,δεν ηταν μονο χαστουκι,αλλα μπουνια στη SE…που οχι μονο μαθαινει απο τα λαθη της,αλλα καινοτομει!!Αναμφισβητητα developer of the year..!!!!

Νιάνιος Ρωμανός

Τους ταρακούνησε λίγο η Huawei και την κάληψη που είχε από τα media + το ότι έχει φάει κράξιμο παλιότερα αναμενόμενο ήταν να ακουλουθήσει και μία beta από την SE και SAMMY.

iwannis

ελα ρε sony ericsson…δωσε πονο 😛 πρωτη απο ολες τις αλλεςς θα μας την δωσεις την ics..!

tp

Σε καταστημα γερμανος (επαρχια) ειδε φιλος Xperia Ray με 4.0.1
Διαβαζοντας αυτο το αρθρο καταλαβαινω πως δε μου κανε πλακα τελικα!

bill1989

καλο επικοινωνιακο τρικ αλλα στο ποτε θα την δωσει θα κριθουν ολα!!επισης,μια παρατηρηση οτι ο launcher ειναι ακριβως ιδιος χωρις αλλαγες(τουλαχιστον μεχρι τωρα)..

Lefteris

Αν βαλει και βιντεοκληση απο δικτυο θα ειναι φοβερη!

Fotis

Ωραία η Sony ericsson. 🙂

Dami

Σοβαρά,παρουσίαση με δαχτυλίδι νεκροκεφαλή…προχώ καταστάσεις.Κώστα σε θέλω στην επόμενη παρουσίαση με πέτσινα,βαμένο νύχι και blue oyster theme από πίσω να παίζει 😛 Τους έχουμε λεμέεεεε

Antonis

@Dami, Πιο πολυ πλακα θα ειχε αν εκανε μια παρουσιαση με γαντα γοριλα 😛

teovag

Κώστα τι θα διαφέρει το παγωτάκι της SE από τα άλλα παγωτάκια…και τι νέο τελικά θα φέρει σε σχέση με το χαρωπό ψωμάκι? Το interface , πλήν της απλούστευσης στη μουσικούλα και το drug off screen, δεν μου έκανε κάτι το τρελά καινοτομικό, ούτε και πρωτοποριακό…. Αυτό με τη video-κληση θα ισχύει?

teovag

Thanks! To είδα το “χέρια πάνω”!! 🙂
Καλό μου φαινεται το nexus GS και ενδιαφέρον το NFC(αν και δεν με νοιάζει επειδή έχω Neo V). Πάραυτα, δεν αναφέρεται κάτι για video-κλήση και επίσης δεν αναφέρεις αν θα μπορούμε να φορτώσουμε εφαρμογές στην microsd ή αν θα υπάρχει άλλη επιλογή. (προφανώς επειδή το nexus SG δεν παίρνει εξωτερική επέκταση μνήμης). Όσο για την παραμετροποίηση όντως είναι ανώτερη και ο browser Chrome-ίζει αισθητά..και με θετικό αποτέλεσμα.
Πάντως, αν μου έδιναν μόνο τον browser ως έξτρα, θα κρατούσα το κοκκινομάλικο ψωμάκι…
Τί λες?

teovag

Τα αναφέρω επειδή υποτίθεται ότι το κινητό αυτό είναι γέννημα θρέμμα της μανούλας google.. H sony δεν πρέπει να κάνει κάτι παραπάνω για να πρωτοπορήσει-πρωτοτυπήσει?

Ben

@teovag
Και μόνο που φοράει τον καινούργιο linux kernel (3.0), αυτό φτάνει.
Είναι και πολλές άλλες εξελίξεις στο ίδιο το λειτουργικό του Android που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι.
Ένα από τα καλά του ICS, imho, είναι ότι μπορείς να απενεργοποιήσεις τελείως κάποια apps που δεν τα χρειάζεσαι καθόλου. Αναφέρομαι σε αυτά που δεν μπορείς να απεγκαταστήσεις. Το λεγόμενο bloatware που έρχεται από κάθε εταιρεία.

Χρήστος Στάμος

Αν με την αναβάθμιση σε Android 4.0 ενεργοποιήσουν την επιτάχυνση γραφικών (που δεν βρίσκω λόγο να μην το κάνουν, η GPU του Xperia Arc είναι το τσιπάκι Adreno 205, που έχει αξιοπρεπέστατες επιδόσεις), μπορεί επιτέλους να δούμε μονοπύρηνα Android smartphones με επιδόσεις και ομαλότητα απολύτως ισάξια του iphone στην κύλιση μενού και το σερφάρισμα στο internet. Για όσους δεν το γνωρίζετε, ο κύριος λόγος που το Galaxy S2 είναι το ίδιο ομαλό με iphone4 στον browser του δεν είναι ο διπύρηνος επεξεργαστής (τον οποίο έχουν κι άλλα κινητά χωρίς τέτοιες επιδόσεις). Είναι ότι η Samsung έχει βελτιστοποιήσει το κινητό ώστε να εκμεταλλεύεται την επιτάχυνση μέσω της GPU.

Τώρα που, με το Ice Cream Sandwich, αυτή η δυνατότητα θα είναι περισσότερο προσιτή σε όλους τους κατασκευαστές (δεν χρειάζονται πλέον δικές τους αλλαγές στο λειτουργικό – απλώς συγγραφή κατάλληλων οδηγών για τις GPU), μπορούμε να ελπίζουμε ότι πρόβλημα της “σπαστής” μη-ομαλής κίνησης, που ταλάνιζε, λίγο-πολύ, όλα τα κινητά android, θα ξεπεραστεί οριστικά.

nektarios

Απο οτι καταλαβα ειναι παρα πολυ ελαφρυ το ics και θα παιξει απολυτα σε καθε μικρο cpu και οχι μονο! !Περιμενω για το για το Galaxy Note μου…..!Με το καλο και αλλα πολλα

Manos Unstable

Μόλις κυκλοφόρησε costum Rom ics βασισμένη στην Alfa τηΣ SE. Σας στελνω από το neo v μου με ics!!!!! Δουλεύουν όλα.εκτός από μερικά μικροbug

Kostas

Αυτη η rom υπαρχει και για x10 mini?????και αν υπαρχει που μπορω να τη βρω;;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.