Sony Ericsson και Samsung σταματάνε τα κινητά με Symbian

Sony Ericsson και Samsung ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν σταδιακά την κυκλοφορία κινητών με λειτουργικό σύστημα Symbian. O Aldo Liguori της Sony Ericsson αναφέρει ότι η εταιρία δεν έχει σχέδια για την ανάπτυξη νέων προϊόντων με το λειτουργικό σύστημα Symbian ενώ και η Samsung δήλωσε ότι 31 Δεκεμβρίου 2010 θα σταματήσει την υποστήριξη του εν λόγω λειτουργικού. Symbian κινητά θα εξακολουθήσει να βγάζει η Nokia.

, Sony Ericsson και Samsung σταματάνε τα κινητά με Symbian

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas P.

Aνασταση δεν το αντεχω το symbian!!!!

*>:>>

ΔΙΚΑΙΩΣΗΗΗΗΗΗ!!!!!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!

alex

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

REDODIN7

Παιδιά νομίζω πως είστε άδικοι , οκ το IOS και το Android είναι super το Bada είναι κάτι νέο , ίσως αργότερα δούμε κάτι αξιόλογο από το Palm OS αλλά το Symbian έχει ολόκληρη ιστορία πίσω του .
Επίσης είναι ενα λογισμικό για απλούς ανθρώπους για σκέψου να πάρει κινητό με Android κανένας 50αρις άπλα θα φρίξει εδώ οι περισσότεροι δεν ξέρουν ούτε να βάζουν ξυπνητήρι 😛 😛 😛
Εγώ πάντως έχω ακόμα το Ν95 8G και δεν το έχω μετανιώσει ούτε λεπτό αν και είναι Symbian 🙂

Fadasma

Μάλλον επειδή θα επιλέξουν το Bada που και πάλι Symbian είναι :p
Μην ψαρώνετε.

asterios

Πριν γράψετε μία είδηση και τη μεταφράσετε,learn english!

“We have no plans for the time being to develop any new products to the Symbian Foundation standard or operating system,” Aldo Liguori, a spokesman for the London-based company, said by telephone today. Liguori confirmed remarks made by Chief Technology Officer Jan Uddenfeldt to Swedish technology newspaper Ny Teknik.”

Δεν έχουμε σχέδια επί του παρόντος να αναπτύξουμε προιόντα σύμφωνα με τα πρότυπα του Symbian Foundation ή Λειτουργικού συστήματος Symbian.

Παρακαλώ διορθώστε την είδηση…

H samsung ήταν γνωστό από καιρό ότι θα αποχωρήσει με την ανάπτυξη του BADA OS!

asterios

Ο τίτλος δε συνάδει με το περιεχόμενο του άρθρου. Επιμένω,ότι λέει “επι του παρόντος”=for the time beeing”.
To πως μεταφράζει ή μάλλον ερμηνεύει ο καθένας τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Προς θεού,μία παρατήρηση έκανα. Αλλά αν δείτε πχ καλοκαίρι 2011 Sony Ericsson με Symbian 3 ή 4 δε θα είναι το άρθρο άκυρο; Και η ΝΟΚΙΑ εγκαταλείπει το Symbian 1,αυτό δε σημαίνει ότι εγκαταλείπει το Symbian…! Δε ξέρω,μου φαίνεται εντελώς λάθος η διατύπωση.
Η Samsung δήλωσε καθαρά “εγκατάλειψη” Symbian OS. H sony ericsson προσωρινή διακοπή παραγωγής προϊόντων με Symbian!!

nick2010

Συμφωνώ με asterios.. Το “επί του παρόντος” ΔΕΝ αποκλείει μελλοντική επιστροφή στο γνωστό λειτουργικό, πόσο μάλλον όταν δουν ότι με τις νέεες εκδόσεις και τα νέα μοντέλα (κυρίως από ΝΟΚΙΑ) οι πωλήσεις είναι σημαντικές.

Ήδη η αγορά περιμένει πώς και πώς την κυκλοφορία του νέου 12Μpixels Ν8 της NOKIA.

panos terz

epitelou giati t symbian ine to xirotero logismiko pou xrisimopiisi pote episis dilono oti dn tha ksanaparo nokia osi camera ki an exoun oso grigoro epeksergasth ki an exoun oso pio kali othoni ki an exoun!!!to symbian ine esxos!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.