Sony Ericsson Vivaz, Ένα γρήγορο hands on

TechblogTV. Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι έπεσε στα χέρια μου το Sony Ericsson Vivaz, το αναμενόμενο κινητό τηλέφωνο της SE με κάμερα 8,1 Megapixel και δυνατότητα λήψης βίντεο HD έως και 1280×720 pixels. Πρώτες εντυπώσεις; Μικρό, με πολύ ωραίο σχεδιασμό για να το αγκαλιάζει η παλάμη και πάρα μα πάρα πολύ ελαφρύ. Δεν έχασα την ευκαιρία να τραβήξω ένα μικρό βίντεο με την κάμερα του iPhone 3GS.

Οι σημαντικότερες πληροφορίες όμως που αλιεύσαμε είναι ότι το επόμενο διάστημα η Sony Ericsson θα ανακοινώσει μια έκδοση του Vivaz με πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο το οποίο θα ονομάζεται Hannah και αυτό το μαθαίνετε πρώτοι εδώ στο Techblog.gr!

To Sony Ericsson Vivaz αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χώρα μας 5 με 15 Μαρτίου και η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ 500 και 549 ευρώ.

Sony Ericsson Vivaz
Επεξεργαστής: 720MHz
Λειτουργικό Σύστημα: Symbian S60 5th edition
Οθόνη: 3,2 ίντσες αφής, 640×360 pixels, 16 εκ. χρώματα
Κάμερα: 8.1 Megapixel, 4x ψηφιακό zoom
Εγγραφή βίντεο: 720p HD
Bluetooth, FM radio, A-GPS, DLNA, TV-Out, Wi-Fi
Κάρτα μνήμης: microSD 8GB
Διαστάσεις: 107×51.7×12.5 χλστ.
Βάρος: 97 γρ.

, Sony Ericsson Vivaz, Ένα γρήγορο hands on

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

44 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas

τελειο!!! 🙂

Μπραβο για την φοβερη δουλεια 🙂

panagiotisXII

Απαιχτος Κωστα ακομα δεν ανακοινωθηκε το καταφερες κι αυτο μαζι με hot πληροφορια για το Hannah.τι να πει κανεις…Χιλια μπραβο

avenger

Ρε γμτ το Symbian 5th edition γιατί να τρέχει τόσο ομαλά στο Vivaz και στο Satio ενώ ακόμα και στη ναυαρχίδα Ν97 έχει τα κολληματάκια του..?

btw: πολύ όμορφο κινητό και φυσικά χορταστική φωτογραφική όπως μας έχει συνηθίσει η SE.

Λευτέρης

Super μόνο το Symbian με χαλάει

panagiotisXII

Πολυ ομορφο – γενικα η Sony Ericsson απο κατι κακασχημα κινητα που μας ειχε συνηθισει ξαναγυρναει στο ισιο δρομο με Vivaz και XPERIA X10. Ομορφες καμπυλες και χρωματισμοι-στυλ γενικοτερα. Ξεχωριζει φυσικα η λειτουργια HD video, αλλιως ομως δεν μου φαινεται κατι το ιδιαιτερο. Κλασσικη στρατηγικη να ξαναβγαζουν ενα κινητο με αλλο σχεδιασμο και μια δυνατη λειτουργια επιπλεον. Το X10 συνεχιζει να με κερδιζει.

Spyroscesarsc

‘Oχι άλλο Vivaz!!! Το τέταρτο θέμα γιά το Vivaz είναι! 🙁
Βάλε και κανένα άλλο ρε κινητό ρε Κώστα… Πήξαμε στο Vivaz και το iSlate! 😛

Spyroscesarsc

😛 χαχα! Πάλι Sony? Bασικά ποιός θα δώσει τόσα χρήματα που κοστίζει το Pyreness? 😛
Βγάλε μία ανακοίνωση ρε Κώστα πως ξεκινησε σήμερα η διάθεση του Samsung Omnia Pro… Στην αθήνα λογικά κυκλοφορεί ήδη!
Αύριο ίσως έρθει και Λαμία αλλά λένε ότι βγάζουν ακόμη περιορισμένα κομμάτια από τις αποθήκες και μπορεί να μην είμαι τυχερός! 😀

Stelios

Exakoloutho na fovame tin timi me tetiia kamera…

thanasis

πολύ ωραίο!
Όμως αυτό το AGPS με χαλάει λίγο…και η τιμή.

Tim

Θανάση το agps για ποιο λόγο σε χαλάει; 🙂

Tim

Δηλαδή δε θα μπορεί να σταθει ως κανονικο gps δηλαδή; Στα περισσότερα κινητα γινεται αυτο… Ειναι πρόβλημα μετα…

Panos

Κοιτα να δεις εκει που ημουν ετοιμος να παρω το x10 τσουπ εσκασε μυτη το vivaz και μου χαλασε τα σχεδια απο αποψη λογισμικου ποιο πιστευετε οτι ειναι καλυτερο? η symbian την γνωριζο και την φοβαμαι ως προς το λειτουργικο

ssarl

Παιδιά, το A-GPS δεν σημαίνει ότι χρειάζεται ντε και καλά σύνδεση για να δουλέψει. Εκείνο που κάνει είναι (αν ο χρήστης το επιθυμεί) να κατεβάζει αραιά και που (ανά εβδομάδα συνήθως) δεδομένα που περιέχουν τα λεγόμενα ephemeris data, που είναι πρακτικά πληροφορίες για τις θέσεις των δορυφόρων. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να κλειδώσει σήμα πολύ γρηγορότερα από ένα απλό GPS, κυρίως μετά από ψυχρή εκκίνηση (άνοιγμα μετά από αρκετές μέρες).

thanasis

@Tim
με ..κάλυψε ο Κώστας. 🙂 Γενικά είμαι θαυμαστής των PDA oriented κινητών γι αυτό.

Το A-GPS που (δεν) λειτουργεί στην Ελλάδα και διαθέτουν πολλά κινητά είναι software A-GPS… συνδέεσε μέσω wifi αλλιώς μεσω GPRS ή 3G του δικτύου κινητής. Χάρτες δέν δέχεται πλέον κάποιων Java apps.
Μου θυμίζει την λειτουργία τηλεόρασης που έχουν ορισμένα.

Βεβαίως μακάρι το module GPS στο συγκεκριμένο κινητό να είναι κανονικό και να δέχεται και χάρτες… λόγω Symbian.

επίσης δεν θα με χάλαγε να άκουγα οτι διαθέτει OLED οθόνη 😉

ssarl

@thanasis
Δεν είναι σωστά αυτά που λες περί A-GPS. Αν θες πάμε και στοίχημα ότι θα τρέχει έχει κανονικά GPS προγράμματα όπως Sygic κτλ. Όλα τα σύγχρονα κινητά με A-GPS δουλεύουν από την εποχή του MIO-A701).

Balantis7

Ναι παιδιά το A-GPS δεν χρειάζεται ντε και καλά δίκτυο για να λειτουργήσει. Ουσιαστικά είναι ένας κλασσικός δέκτης GPS μόνο που αν έχεις ενεργοποιημένη την επιλογή του A-GPS (απενεργοποιείται σε όσα symbian έχω δει) κάθε φορά που ανοίγει το GPS διαβάζει μέσω του δικτύου πληροφορίες για τις κεραίες βάσης που είναι συνδεδεμένο ώστε να ξεκινήσει αναζητώντας δορυφόρους που καλύπτουν την περιοχή που περίπου βρίσκονται οι κεραίες. Έτσι κλειδώνει δορυφόρους πολύ πιο γρήγορα. Μιλάμε για πολύ μικρό αριθμό δεδομένων. Στο Ν82 μου χρεώνει περίπου 5kb σε κάθε σύνδεση. Αλλά το GPS κλειδώνει σε κάτι λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα αν είμαι σταθερός και σε μισό λεπτό περίπου αν είμαι εν κινήσει! Και δeν χρειάζεται 3G. Και με απλό GSM κάνεις δουλειά καθώς χρειάζεται μόνο 5kb να ανακτήσει.

thanasis

@ssarl
@Balantis7

Δεν σας αμφισβητώ… απλά έτυχε σε αυτα που είδα να μην έχουν λειτουργικό και να μην δέχονται χάρτες ή να απενεργοποιείται το A-GPS.
Έχετε δίκιο σε αυτό με το πώς λειτουργεί.

Petran

Συμφωνώ με τον Balanti7 …το A-GPS είναι κάτι σαν βοήθημα για το GPS, που απλά παίρνει πληροφορίες (θέσεως) από τις γύρω κεραίες κινητής τηλεφωνίας για να «κλειδώσει» γρηγορότερα το σήμα. Και χωρίς wi-fi και internet στο κινητό θα λειτουργεί κανονικά το GPS.
Όσο αφορά το Vivaz, μου άρεσε πάρα πολύ το design, πραγματικά πολύ όμορφο κινητό!

Panagiotis

re gamato einai alla einai kalo gia emena aspoume gia ena 12xrono?

Giorgos

Όταν το αγοράσεις δεν είναι απαραίτητο να πάρεις το vivaz pro με το qwerty πληκτρολόγιο ενσωματωμένο σωστά?

Giorgos

Και κάτι άλλο. Το vivaz όσον αφορά το λογισμικό διαφέρει σε τίποτα από το s;atio όσον αφορά την πλοήγηση στο μενού και γενικότερα στα προγράμματα ή είναι μια πιστή αντιγραφή του satio με καλύτερη hd camera και καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας (γιατί άκουσα ότι παρά το 12mpx της κάμερας του satio το 8mpx του vivaz βγάζει καθαρότερες φωτογραφίες);;;

aggelos

ΕΓΩ ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΑΤΙΟ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ UPDATE ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΕ ΤΙΣ SE ΤΡΕΧΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΛΑΕΙ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΗΤΕ!!!

Giorgos

Για δώσε λίγο link για να κάνεις το update

dimitris

Παίδες, θέλω να κάνω μια ερώτηση. Είμαι ανάμεσα στο NOKIA X6 και στο Sony Ericsson Vivaz. Για να είμαι ειλικρινής λόγω σχεδιασμού θέλω να πάρω το Vivaz, αλλά όλο αυτό το θέμα με το A-GPS με φρενάρει λιγάκι. Διαβάζω ότι συνδέεται με τον χ και ψ τρόπο για να συλλέξει δεδομένα, ώστε να εκκινήσει γρηγορότερα το GPS κτλ κτλ. Γνωρίζει κάποιος πόσο συχνά συνδέεται? Αν κατεβάζει 5kb κάθε βδομάδα πχ δεν τρέχει και τίποτα, αλλά αν κατεβάζει κάθε 5 λεπτά ή τέλος πάντων σε τακτά διαστήματα υπάρχει σοβαρή περίπτωση να αυξηθεί ο λογαριασμός επικίνδυνα…:) Μήπως λειτουργεί μόνο όταν τίθεται το GPS σε λειτουργία? Θα εκτιμούσα μια αναλυτική απάντηση στο θέμα. Επίσης, αν θέλετε, πείτε μου από τα δυο ποιό θα επιλέγατε εσείς…

giannhs karagatos

oxi kai kati to tromero to vivaz paideia….to agorasa kai to metaniwsa…..camera oxi kai poly kalh…video HD oxi kai poly kalo(eikonika ola) kai den dexetai TIPOTAAAAA(sxedon)h sony ericsson fimhzotan gia thn poly kalh camera pou eixa kai sto c905 kai se polla alla opws kai to athanato k800!twra xalasai arketa..vivaz kai satio gia emena den sugkrinontai.KORYFH SATIO!

giannhs karagatos

to VASIKOOOOOOOOO den exei flash alla LED,,,,, 🙁 th nyxta den yparxei katholou….den vgazei tipota…ela mikro led kai den vlepeis tipota..alla evalan flash sto vivaz to PRO

vasilis

dld den leei i fotografiki t tn nuxta?den t 3erw auto t led :Sdld na min t paro?

alexandros

δεν ξερω τι λετε αλλα επειδη το εχω πσαξει πολυ και με οσα εχω ακουσει εχει την καλυτερη hd οθονη για applications dn ξερο……αλλα θα παω μια μερα να το δω απο κοντα γιατι ενδιαφορομε κ γω…
πειτε αν ξερετε αν περνει aplications plz

φιλικα αλεξ 🙂

Spyroscesarsc

Παίρνει ότι application παίρνουν και τα υπόλοιπα Symbian κινητά. Η οθόνη δεν παίζει ρόλο γιά τα apps, αλλά γενικά υπάρχουν πολλές καλύτερες. Δεν έχει κάτι ιδιαίτερο, είναι ξεπερασμένη!

Τώρα αν ρωτάς γιά το αν παίρνει applications μάλλον δεν το έχεις ψάξει όσο λες… 🙂

Κωνσταντίνος

Παιδιά… Εγώ να φανταστειτε έχω ακόμη το αρχαίο Νοκια 6600! Και σκεφτόμουν να πάρω το Vivaz τωρα! Δε θέλω το κινητό να είναι ΤΕΛΕΙΟ και δε με απασχολεί και τόσο το 3G,ούτε αν τραβάει καλα στο σκοτάδι [τα προφανη μειονεκτιματα του,οπως και καποια άλλα ίσως] απλά να έχει μια καλή κάμερα,καλό βίντεο,λίγο ίντερνετ για κανένα χάρτη κτλ και απλά να κάνει τη δουλειά του! Και να μήν μου χαλάσει σε ένα χρόνο ας πούμε! Επειδή τα φοβάμαι λίγο τα “αφής” τα κινητά!!!
Για μένα δεν είναι καλή επιλογή;

[Ευχαριστω για τον χρόνο σας]

Αlεxis

Καλα,αυτην την κουδουνομαουνα το iphone 3gs τι το αναφερεις,δεν χτιζουμε για να θελουμε τουβλα.Ελεος,καποιοι εχουν γουστο,και αμα θαλουμε να παιξουμε παιχνιδια εχουμε το desktop.
Επισης το vivaz το εχω απο τα χριστουγεννα,οποτε παω πρωτος.
Μεχρι και η νοκια κολοπαθε με το vivaz και εβγαλε 10 μηνες μετα η μαιμουδιαρα to c7.
Ποιο σαμσουνγκ να το πιασει σε καμερα?χο χο χο ………..

Κωνσταντινος

Αν η απαντηση σου Αλεξη πηγαινε για μενα τοτε σου λεω πως δεν εννοουσα το 3Gs… Ειπα απλα πως το κινητο δε με ενδιαφερει αν δεν εχει και 3G!!!!!!!
Δε το χρειαζομαι δηλαδη το 3G. Το Vivaz το αγορασα τελικα και το΄χω κανει και update το λογισμικο του και μια χαρα παει! Τελος παντων, αυτα

σονυ ερι3ον φαν

paidia psaxnw gia ena kinhto me kalo hxo kai kalo video.eimai anamesa sto vivaz kai sto 995.to vivaz exei kalo hxeio.poio mou proteinete na parw?

vaaana

εχω το vivaz απο το καλοκαιρι και το εχω μετανιωσει τελειως…:S
η μπαταρια κραταει 2 μερες με τα 1000 ζορια και χωρις να το χρησιμοποιω πολυ
η καμερα το βραδυ ειναι χαλια
αλλα δν με εντυπωσιασε ουτε την μερα..
και τωρα δεν ανοιγει καν χρησημοποιω παλι το παλιο μου κινητο το w995 που για μενα ειναι πολυ καλυτερο γιατι το vivaz δεν ανοιγει καν …
και του ειχα κανει και update..:S

Αλεξης

καλα,τι iphone τι το αναφερεις?το vivaz τραβαει κλασεις ανωτερα βιντεο και απο το iphone 4s…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Ericsson Techblog

Sony Ericsson K800i: Το πρώτο Cyber-shot [Throwback]

Αφήνοντας για λίγο το Walkman brand στην άκρη, η Sony Ericsson μας έδειξε τι θα πει πραγματικά καλή κάμερα σε κινητό τηλέφωνο.

Smartphones smartphone Smartphones Sony Ericsson

Xperia mini pro και Live with Walkman αναβαθμίζονται σε Ice Cream Sandwich

Από το πρωί επικρατεί αναβρασμός στους κατόχους Sony Ericsson smartphones του 2011 μιας και για ακόμα δύο μοντέλα τα Xperia mini pro και Live with Walkman έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Το άρθρο αυτό δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει πληροφορίες και εντυπώσεις από κατόχους που έχουν αναβαθμίσει ή προσπαθούν να αναβαθμιστούν.

Smartphones Android smartphone Smartphones

Sony Ericsson Xperia Arc, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich

Το ‘πε και το ‘κανε! η Sony Mobile ξεκίνησε τη διάθεση της αναβάθμισης του Sony Ericsson Xperia Arc σε Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich. Μην βιαστείτε όμως να χαρείτε. Για να μάθετε αν το δικό σας μοντέλο είναι ένα από τα πρώτα, θα πρέπει να τσεκάρετε το SI (Sales Item) που θα βρείτε βγάζοντας τη […]

Smartphones Android Android Smartphones smartphone

Sony Ericsson Xperia, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich [Ελλάδα]

Από εχθές το απόγευμα κάτοχοι των μοντέλων Sony Ericsson Arc S, Sony Ericsson Xperia Neo V και Sony Ericsson Xperia Ray αναφέρουν ότι αναβάθμισαν το κινητό τους στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.0 Ice Cream Sandwich.