Sony Ericsson XPERIA 10 αναβάθμιση σε Android 2.1 βήμα βήμα για αρχάριους

Εδώ και μια εβδομάδα με δέκα ημέρες ξεκίνησε στη χώρα μας η διάθεση της αναβάθμισης σε Android 2.1 για όλα τα smartphones της σειρά Sony Ericsson XPERIA X10, το μεγάλο X10 και τα μικρά X10 mini και X10 mini pro. Σε κάποιους η ενημέρωση έχει έρθει ήδη κάποιοι άλλοι την περιμένουν ακόμα ενώ άλλοι δεν γνωρίζουν καθόλου περί τίνος πρόκειται.

Για όλους εσάς που έχετε αγοράσει ένα XPERIA X10 ή XPERIA X10 mini ή XPERIA X10 mini pro να σας ενημερώσω ότι μπορείτε να αναβαθμίσετε σχετικά εύκολα και δωρεάν το κινητό σας, αποκτώντας νέες δυνατότητες και λειτουργίες. Καλό θα είναι να το αναβαθμίσετε, θα αισθανθείτε ότι αγοράσατε νέο κινητό.

Βήμα 1
Για να δείτε ποια έκδοση λειτουργικού Android έχετε πηγαίντε στο μενού “Ρυθμίσεις” -> “Σχετικά με το τηλέφωνο” και διαβάστε την λέει στο “Έκδοση firmware”. Αν γράφει “2.1-update1” είστε ok και σταματάτε να διαβάζετε εδώ. Αν όμως γράφει 1.6 τότε συνεχίστε την ανάγνωση.

Βήμα 2
Παραμένοντας στο μενού “Ρυθμίσεις” -> “Σχετικά με το τηλέφωνο” και έχοντας σύνδεση του κινητού σας με το ίντερνετ (είτε μέσω την εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείτε είτε μέσω ασύρματου δικτύου Wi-Fi) επιλέγετε το “Ενημ. λογισμικού” και κατόπιν το “Ενημέρωση τώρα” (αν θέλετε να ενημερώνεστε αυτόματα για μελλοντικές αναβαθμίσεις επιλέξτε το “Αυτ. αναζητ”). Το κινητό θα σας ενημερώσει ότι πρόκειται να συνδεθεί στο ίντερνετ και εσείς επιλέγετε ναι. Αν σας ενημερώσει ότι βρέθηκε αναβάθμιση τότε προχωράτε στο επόμενο βήμα. Αν όχι, τότε είστε από τους προσωρινά “άτυχους” και θα πρέπει να επαναλάβετε την διαδικασία τις επόμενες ημέρες. Δεν έχει διευκρινιστεί για το ποια κινητά και με ποια κριτήρια αναβαθμίζονται πρώτα και ποια όχι.

Βήμα 3
Για να πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση πρέπει να συνδέσουμε το κινητό μας με τον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή. Προτού γίνει αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας το δωρεάν λογισμικό Sony Ericsson PC Companion (κατεβάστε το από εδώ). Προσοχή, κάποιοι χρήστες αναφέρουν ότι δεν βλέπουν την διαθέσιμη αναβάθμιση στο λογισμικό PC Companion και συμβουλεύουν την απεγκατάσταση του και την εγκατάστασή του ξανά. Τότε, αναφέρουν ότι εμφανίζεται η αναβάθμιση.

Βήμα 4
Ακολουθήστε πιστά τα βήματα που αναφέρει το λογισμικό. Δεν χρειάζεται να σας τα περιγράψω εγώ γιατί θα γίνω κουραστικός. Βεβαιωθείτε ότι έχετε την κάρτα μνήμης στο κινητό σας και αντιγράψτε τα αρχεία σας από αυτή (κάρτα μνήμης) στον υπολογιστή σας. Κρατήστε δηλαδή αντίγραφα ασφαλείας (backup). Η συνολική διαδικασία της αναβάθμισης κρατάει περίπου 10 λεπτά και το κινητό σας θα χρειαστεί να κάνει επανεκκίνηση μια ή δυο φορές. Είστε έτοιμοι, ξεκινήστε να “μαθαίνετε” το νέο σας κινητό! Καλή επιτυχία.

Ρίξτε μια ματιά και στα σχόλια άλλων χρηστών σχετικά με την αναβάθμιση, εδώ.

, Sony Ericsson XPERIA 10 αναβάθμιση σε Android 2.1 βήμα βήμα για αρχάριους

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

39 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgosk

sorry ρωταω κατι κατι ασχετο… το xperia x10 σε τη χρωμα το εχεισ παρει?????????

petr@n

Εμένα ακόμα το κινητό μου (το μεγάλο χ10) δεν μπορεί να εντοπίσει την αναβάθμιση. Δεν το έχω αγοράσει από κάποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας είναι δηλαδή unbranded κι όμως ακόμα περιμένω…

lebas

κ εγω παιδια στο περιμενε ακομα….αντε να δουμε….

DJ_Teris

Κώστα πόσα κινητά έχεις ?? 🙂

mike

me to update service ths sony ericsson ginete pleon kanonika h anabathmish se ola x10!

ΓΙΩΡΓΟΣ Κ,

τιποτα ακομα με το update service,κ το ειχα αγορασει απο το ιντερνετικο καταστημα οποτε δεν ειναι branded

sec

pia ta iper se anabathmisi se 2.1 se x10 mini?

bill

otan leme update service ,ti ennooume???????????re paidia tpt akoma!!ta neura mou…….

kiki

To diko mou leei oti exei to latest update eno to firmware tou einai to 1.6. Kai kati allo, exei kaneis provlimata me tin syndesi me LAN diktia?

bill

kai emena tpt me t update service..emena leitourgei poli kala to lan kai genikws olo to thlephwno kala einai..opote stamataw na psaxnw..an erthei eidopoioish tha t kanw ,alliws t afinw st 1,6 kai mporei kapote na ginei syllektiko kommati.. 🙂

pablo

Εγω ενω εκανα βημα-βημα την αναβαθμιση στο mini, το κινητο στην εκδοση firmware γραφει ακομα 1.6 και το pc companion πλεον αναφερει πωw εχω την νεοτερη εκδοση. Το ιδιο μου βγαζει τωρα και οταν παταω αναβαθμιση τωρα. Ξερει κανεις γιατι αυτο. Στη foto κυριε cVlachakis βλεπω οτι γραφει 2.1-update1. Γιατί σ’ εμενα οχι?

michalhs

Άντε να δούμε το πότε…το δικό μου αγορασμένο απο εταιρία vodafone και ακόμα τίποτα…όλο λέει οτι διαθέτω το πιο πρόσφατο λογισμικό…

kostas mavros

για X8 ποτε έρχεται 2.1??

bill

ANAVATHMISTIKA!!!!!!!!!!!EKANA ENHMERWSI TO PRWI K TPT..K EKANA STIS 4 K MOU VGIKE!!!!!!!!!!LES KAI AGORASA KAINOURGIO KINITO EINAIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :>>>>>>>>

dimitris

αναβαθμιστηκε και το δικο μου.λοιπον εμενα ενημερωση στο κινητο δεν μου ηρθε ενω συνεχως ειχα ανοιχτο το ασυρματο.απλα ανοιξα το companion και με το update service βγηκε το μηνυμα της νεας ενημερωσης εκανα το βηματα και ολα καλα..

lenos

ακόμα τίποτα..εχω το Χ10 απο Vodafone και εχω αρχισει να εκνευρίζομαι. οσους ξέρω που έχουν το ίδιο τηλέφωνο εχουν αναβαθμιστεί αλλά εμένα τίποτα. Ούτε στην συσκευή αλλα ούτε και απο το PC Companion ερχετε αναβάθμιση. Λετε να παίζει ρόλο που το τηλέφωνο ειναι από Vodafone και εχω μέσα sim απο Cosmote??? Πού θα μπορούσα να ρωτήσω για την αναβάθμηση??

lenos

ναι το εκανα 2 3 φορες αλλα τιποτα. μηπως πρεπει να βαλω καρτα sim της vodafone μεσα γιατι το τηλεφωνο ειναι branded απο vodafone και εχω καρτα απο cosmote μεσα.

lenos

Ακομα τιποτα…Ειναι κανενας αλλος με το ιδιο θεμα να συγκρινουμε περιπτωσεις???

olsi

peroptosis polles den uparxoun file mou. mia einai k mas exei spasi ta neura. DIATHETETE TIN POIO PROSFATI ENIMEROSI. ti spastiko??? afou exoume to 1.6 gt mas leei p%$@#$%^s ???
apo WIND to exo parei ego k exo karta kosmote.

m_indig0

μολις τα καταφερα να αναβαθμιστω σε 2.1 [SE x10 mini pro] μετα απο απεγκατασταση και επανεγκατασταση του SE PC companion! σιγουρα αξιζει τον κοπο, ειναι σαν καινουριο κινητο! :’>

asdec

ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΛΙΣ ΠΗΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΤΟ Χ-PERIA X10 (ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ).ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.ΓΙ’ΑΥΤΟ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑ ΤΟ PC companion ΣΤΟ ΡC ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.ΟΝΤΩΣ ΜΟΛΙΣ ΣΥΝΔΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ , ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ UPDATE ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΚΔΟΣΗ.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ.ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ PREPARE , ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΔΕΥΤΕΡΑ ,ΚΤΛ ΚΤΛ…ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΑΤΗΣΑ UPDATE ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΓΕΜΙΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ Η ΜΠΑΡΑ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ”UNABLE TO UPDATE”.ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΣΠΑΣΩ…

Manos

GIATI BASANIZESTE ASKOPA? PERIMENETE APO TO PC COMPANION? GIATI DEN TOU KANETE TIN ANAVATHMISH APO TO SONY ERICSSON UPDATE SERVISE NA TELIWNETE?

Κώστας

Τι θα χαθεί απο το Update, τι πρέπει δηλαδή να κάνω backup και πως το κάνω αυτό, πως δηλαδή θα μεταφέρω τα δεδομένα στη κάρτα μνήμης;
Επίσης με τις επαφές τι γίνεται;

stefanos

mporeite na mou peite mia timi gia to x10 to megalo???

efaki

500 αν δεν κανω λαθος ι 480 +

alexisgeorgi

Διαθέτω & εγώ ενα xperia x10 mini με την έκδοση 1.6. Προσπαθώ αλλά δεν βλέπω τόν τρόπο αναβάθμισης σε 2.1. Διάβασα καί κάτι σχόλια οτι η αναβάθμιση στήν Ελλάδα παρέχεται μόνο από COSMOTE και απογοητεύτηκα. Εγώ είμαι στή Wind. Εχετε να μου προτείνεται κάτι. Το κινητό το αγόρασα από το εμπόριο & όχι από κατάστημα κινητής.

alexisgeorgi

Δοκίμασα να το τρέξω μέσω Pc companion αλλά τίποτε. Σταματάει στήν προετοιμασία και δεν προχωράει στα παρακάτω βήματα. Δηλαδή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΤΕΛΟΣ. Τι κάνω τόσο λάθος? ¨εχω σκάσει. Αυτά εάν έχετε να μου προτείνεται κάτι……………………………………………

alexisgeorgi

ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ. ΕΚΑΝΑ ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ PC COMPANION ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

LENA

OTAN ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΩ ΤΟ ERICKSSON MINI PRO ΜΕ ADROID 2.1 ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ???

katharmataki

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ……. ΕΧΩ ΤΟ xperia 10 ……… ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΟ 2.1 ΑΛΛΑ ΔΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ…. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ??? Κ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΒΗΣΤΕΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ Η ΑΛΛΑ ΑΡΧΕΙΑ???

Spiros

Παιδιά διάβασα ο,τι κάποιοι με την αναβάθμιση είχαν πρόβλημα με το rooted…Τι είναι αυτό;Και ισχύει;;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Ericsson Techblog

Sony Ericsson K800i: Το πρώτο Cyber-shot [Throwback]

Αφήνοντας για λίγο το Walkman brand στην άκρη, η Sony Ericsson μας έδειξε τι θα πει πραγματικά καλή κάμερα σε κινητό τηλέφωνο.

Smartphones smartphone Smartphones Sony Ericsson

Xperia mini pro και Live with Walkman αναβαθμίζονται σε Ice Cream Sandwich

Από το πρωί επικρατεί αναβρασμός στους κατόχους Sony Ericsson smartphones του 2011 μιας και για ακόμα δύο μοντέλα τα Xperia mini pro και Live with Walkman έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Το άρθρο αυτό δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει πληροφορίες και εντυπώσεις από κατόχους που έχουν αναβαθμίσει ή προσπαθούν να αναβαθμιστούν.

Smartphones Android smartphone Smartphones

Sony Ericsson Xperia Arc, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich

Το ‘πε και το ‘κανε! η Sony Mobile ξεκίνησε τη διάθεση της αναβάθμισης του Sony Ericsson Xperia Arc σε Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich. Μην βιαστείτε όμως να χαρείτε. Για να μάθετε αν το δικό σας μοντέλο είναι ένα από τα πρώτα, θα πρέπει να τσεκάρετε το SI (Sales Item) που θα βρείτε βγάζοντας τη […]

Smartphones Android Android Smartphones smartphone

Sony Ericsson Xperia, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich [Ελλάδα]

Από εχθές το απόγευμα κάτοχοι των μοντέλων Sony Ericsson Arc S, Sony Ericsson Xperia Neo V και Sony Ericsson Xperia Ray αναφέρουν ότι αναβάθμισαν το κινητό τους στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.0 Ice Cream Sandwich.