Sony Ericsson Xperia 2011, Όλα τα μοντέλα που ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν

Η φετινή χρονιά είναι δύσκολη για τη Sony Ericsson στη χώρα μας. Μπορεί την περασμένη σεζόν τo μικρό Xperia X10 mini να πούλησε σαν ζεστό καρβέλι ψωμί και να έφερε την εταιρία πρώτη στα smartphones στην Ελλάδα όμως φέτος από την άνοιξη και μετά τα πράγματα δεν έχουν πάει και τόσο καλά.

Τα σχέδια της Sony Ericsson πήγαν πολύ πίσω μετά και τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία τον περασμένο Μάρτιο (να της πούμε και χρόνια πολλά μιας και την 1η Οκτωβριου συμπληρώνονται 10 χρόνια(!) από τη συνένωση Sony και Ericsson).

, Sony Ericsson Xperia 2011, Όλα τα μοντέλα που ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν

Πάρα πολλοί φίλοι της εταιρίας με ρωτάτε σχεδόν καθημερινά για το πότε έρχονται όλα τα νέα καλούδια της εταιρίας που έχουν ανακοινωθεί εδώ και αρκετό καιρό. Ας δούμε λοιπόν μαζί αναλυτικά τι κυκλοφορεί σήμερα στην ελληνική αγορά και τι αναμένεται να κυκλοφορήσει:

• Ποια κυκλοφορούν ήδη: Xperia arc, Xperia PLAY,Xperia mini, Xperia mini pro, Xperia ray
• Ποια έρχονται άμεσα: Xperia arc S, Xperia neo V, Xperia pro, Xperia active

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιαννης

Μιλαμε οτι η SE ειναι τραγικη εταιρεια.
Κυκλοφορησε τα μινι και μινι προ χωρις το παραμικρο quality check, με αποτελεσμα ολα τα προ να εχουν προβλημα με ηλεκτροστατικο θορυβο που ΘΑ λυθει σε επομενη αναβαθμιση, ενω πολλα μινι (αν οχι ολα αργα η γρηγορα) εχουν ενα σοβαροτατο προβλημα με τα πληκτρα αφης. Οταν ζεσταθει λιγο η συσκευη απο χρηση ή φορτιση, τρελαινονται τα πληκτρα αφης, πατιουνται μονα τους και φυσικα μεχρι να συνελθει η συσκευη δε μπορεις να στειλεις ουτε sms. Μιλαμε για hardware προβλημα.
Επισης ακουγεται εντονα οτι η παραγωγη του απλου μινι σταματησε.
Οσο για τη SE Hellas, ας μη μιλησω, γιατι εκτος οτι θα γραψω 5 παραγραφους, δεν ειμαι σιγουρος οτι θα παραμεινω κοσμιος.

Viktor

Οντως ειναι λιγο οτι ναναι.

Nicos

εμένα το Sony Ericsson Xperia X10 mini δεν έχει πάθει τίποτα 1 χρόνο τώρα.Αν και άκουσα κάτι οτι τελικά βγήκαν προβληματικά

Daro

Φυσικά και είναι προβληματικό το χπερια 10 μινι και εχώ απορία γιατί δεν διαμαρτυρούμαστε εναντίο της SE,αλλά είμαστε πολλή χαζοί….Εμένα μάπα μπαταρία,κάμερα ποτε πότε λειτουργεί και κλείνει μόνο του…Α ρε SE παλιά σαγαπούσα αλλά τώρα σε μισώ…Για όλα αυτά εσύ φταις..!

Stavros

Η sony ericsson ειναι η χειροτερη εταιρεια στον κοσμο τρια κινητα sony ericsson αγορασα και ολα μου χαλασαν επισης ξερω πανω απο 20 ατομα που τους εχουν χαλασει sony ericsson κινητα.

Γιαννης

Να διευκρινησω οτι στο πρωτο μου ποστ αναφερομουν στα xperia mini και mini pro του 2011 (κυκλοφορησαν τον Αυγουστο) και οχι στα x10 mini.
Επειδη το αρθρο αναφερεται στα xperia του 2011, νομιζω ειναι σημαντικο να βλεπουμε τι γινεται με τους διαδοχους των πιο hot μοντελων της περασμενης χρονιας και ελπιζω να μην ειναι προαγγελος της καταστασης που θα υπαρξει και με τα επερχομενα μοντελα xperia.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι κατι δεν δουλευει σωστα σ’αυτη την εταιρεια.

Teo

Tο xperia play έχει φτάσει να πουλιέται online μόλις 240 ευρώ(μέχρι χθες στο skroutz),κινητό 3 μηνών!!Κάτι δεν πάει καλά!!!!!!

Kostas

Ναι……εχω το μινι το καινουργιο εδο κ 2 μηνες και δεν εχει το παραμικρο απεναντιας ειναι οτι καλυτερο ειχα σε κινητο.ειχα κ εχω ακομα το χ10μινι εδω κ 1,5 χρονο και δεν εχει παθει τπτ και δουλευε τελεια(ζητημα να εχει κανει ρεμπουτ 8 φορες μονο του).ειχα και το χ10 το μεγαλο και παλι δεν ειχα προβλημα τωρα οκ τι να πω οτι νομιζει ο καθενας……παντως εισται λιγο υπερβολικη οσο να’ναι

Iphonias

και το active πωληται στα multirama…
https://www.multirama.gr/products/product?pid=0625141&catid=100800

Γιαννης

Για τον φιλο που μας βρισκει υπερβολικους (αυτον που εχει αγορασει το μινι εδω και 2 μηνες, πριν δηλαδη κυκλοφορησει) του παραθετω ενα λινκ και του ευχομαι να μην το χρειαστει ποτε.

https://talk.sonyericsson.com/message/111285#111285

Βικέντιος

@cVlachakis το sony ericsson neo πωλείται κανονικοτάτα το έχω βρεί στο skroutz

Γιαννης

Βικεντιε αυτα τα neo που εχεις βρεις στο skroutz δεν εισαγογονται απο την επισημη ελληνικη αντιπροσωπεια (ειναι παραεισαγωγης) και προοριζονται συνηθως για την αγορα της Γερμανιας.

Nick

Αντε να δουμε,περιμενω το PRO πως και πως στο τσακ ειμαι να παω να παρω το Mini Pro…

Γιάννης Α.

παιδιά, είμαι έτοιμος να αγοράσω το SE neo. με το που είδα στο άρθρο οτι δεν θα κυκλοφορήσει στην ελλάδα φρίκαρα.
Μπορεί κάποιος να μου πει τι συμβαίνει;
Ευχαριστώ!

Γιαννης

Στην Ελλαδα θα κυκλοφορησει το neo V. Ειναι σχεδον ιδιο με το neo, αλλα εχει 5mp camera αντι για 8.
Απ’οτι ξερω το neo δεν ηρθε στην Ελλαδα γιατι ο σεισμος στην Ιαπωνια επηρεασε την παραγωγη του, με αποτελεσμα καποιες αγορες να μεινουν απ’εξω.
Κατα τ’αλλα εχεις την επιλογη να παρεις το neo απο καταστημα που πουλαει συσκευες παραεισαγωγης, ή καλυτερα να περιμενεις την κυκλοφορια του neo V απο την επισημη αντιπροσωπεια.

Kostas

οκ φιλε το εχω 1/5 μηνα σο γατ?αυτο πυ ηθελα ν πω το καταλαβατε οτι δεν εχω αντιμετωπιση κατι μεχρι στιγμης…και εσυ π λες τα εξυπνα οτι δεν ειχε κανει ελεγχο ποιοτητας η σονυ κ λειπα να τα σκεφτεσαι πριν τα πεις…..δεν υπαρχει μεγαλη εταιρια που να μην κανει ελεγχο…..αν δεις ολα τα τηλεφωνα και τα ποιο επιτυχιμενα βγαζουν προβληματα ……..μην μπω σε λεπτομεριες αφου εισαι πσαγμενος ξερεις….εγω εξεφρασα την προσοπικη μ εμπειρια και βαση αυτης σας βρισκω λιγο υπερβολικους …..

Stazorbas

Να μην μιλησω για το xperia x8 το οποιο δεν εχει παρει μια σωστη αναβαθμιση.ολα τα αλλα smartphone αναβαθμιζονται αυτο γιατι οχι.

Γιάννης Α.

@Γιαννης Ευχαριστώ!
Μήπως σε περίπτωση που πάρω το neo απο κατάστημα παραεισαγωγής μπορώ να απευθυνθώ για service στην αντιπροσωπεία της SE, έστω ιδιωτικά?

Γιαννης

Απο αυτα που ξερω η κατασταση εχει ως εξης :
Ακομα κι αν προκειται για συσκευη παραεισαγωγης, εφοσον εχει ευρωπαικη εγγυηση σε καλυπτει κανονικα το service της αντιπροσωπειας.
ΟΜΩΣ, υπαρχει μια πολυ σημαντικη λεπτομερεια. Το παραπανω ισχυει εφοσον το μοντελο κινητου κυκλοφορει επισημως απο την εγχωρια αντιπροσωπεια.
Αν λοιπον αγορασεις το neo, δεν θα σε καλυψουν με τη δικαιολογια οτι δε γνωριζουν το τηλεφωνο εφοσον δεν το εισαγουν.
Κατα τ’αλλα μπορεις να συνεννοηθεις με το μαγαζι που θα το αγορασεις. Απ’οσο ξερω αναλαμβανουν αυτοι τις συσκευες και τις στελνουν για επισκευη ειτε σε συνεργατες τους, ειτε Γερμανια.
Καλο ειναι πριν παραγγειλεις να ζητησεις αναλυτικη ενημερωση τι συμβαινει σε περιπτωση βλαβης.

Mike

Λοιπον παιδια εχω το Neo εδω και 2 μηνες, (1 εβδομαδα μετα απο οταν κυκλοφορησε παραεισαγωγη στην ελλαδα) και δεν εχω αντιμετωπισει το παραμικρο προβλημα.

Εχω φορτωσει του σκασμου προγραμματα, συνεχης χρηση με τηλεφωνα και μηνυματα, η μπαταρια του κραταει 2 μερες στο χαλαρο, ολα ειναι ελληνικα, και ακομα και τα τελευταια update τα εκανα κανονικα (βγηκε χτες ενα τελευταιο, το ειχε αναφερει ο Κωστας σε προηγουμενο post-3d video-).

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι να μην αγορασει κανεις αυτο το κινητο, και ας μην κυκλοφορει στην Ελλαδα επισημως. Θεωρω οτι συγκριτικα με το neo V ειναι ανωτερο και αν καποιος δεν θελει ουτε πολυ μικρο (3”) ουτε πολυ μεγαλο (Arc) η λυση ειναι σιγουρα το neo και με κλειστα ματια….

Συγνωμη αν ειμαι αντιθετος με τους περισσοτερους αλλα μιλαω με βαση την εμπειρια 2 μηνων,,,,Το κινητο απλα φυσαει…

Γιαννης

Η αληθεια ειναι οτι το neo προκειται για ελκυστικη συσκευη.
Στα sms υποστηριζει 160 χαρακτηρες σε ενα μηνυμα, ή χρειαζεται τριτη εφαρμογη ?
Επισης εχεις ρωτησει τι γινεται με την εγγυηση ?

Mike

@Γιαννης χρησιμοποιω την Handcent sms που εχει ελληνικα και βολευει απιστευτα…και υποστηριζει 160 χαρακτηρες…

Σχετικα με την εγγυηση ΑΝ χρειαστει θα το στειλω στο μαγαζι που το πηρα.

dimos#26

καλημερα σε ολους !! θελω να ρωτησω μονο οσους εχουν το neo η το neo v …. γτ μονο αυτων η γνωμη μετραει για μενα !! θελω να αγορασω το neo v , αξιζει τα 200 ευρω του ?? κολλαει η δουλευει σωστα χωρις να κλεινει κτλ ?? το hdmi λειτουργει σε οτι και να κανει το κινητο , η μονο οταν θελεις να δειξεις κατι απο το αλμπουμ του στην τηλεοραση ?? ευχαριστω εκ των προταιρων !!

Teo

το x-peria μου χαλασε το ανοιγω και παει μεχρι εκει που λεει΄΄sony ericsson”και μετα παλι το ιδιο κλεικει και τα ιδια

Teo

θα παω αλλα δεν το χρεισιμοποιουσα και πολυ

Ιωαννης

Kαλησπερα σας
Προχθες αγορασα βεο κινητο sony ericsson active,το μηνυμα μονο 70 χαρακτηρες αν επιπλεον χρεωσεις 2 η 3 μηνυματα…εψαξα ρυθμισεις 160 χαρακτηρες δε βρισκω πουθενα…Μηπως φταιει η καρτα cosmote?
τα αλλα κινητα μια χαρα μονο το νεο sony active…Τι θα κανω?
Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας…….

nansy

Το se xperia mini ειναι το χειροτερο κινητο που εχω αγορασει στην ζωη μου!εκτος απο το οτι “τρελαθηκαν” τα πληκτρα αφης του,οταν τελικα το εφτιαξα με αναβαθμηση τωρα δεν μου κατεβαζει αρχεια απο ιντερνετ κ γενικα τιποτα δεν κατεβαινει στην καταραμενη αυτη συσκευη!μου εχει αχρηστευσει 3 καρτες μνημης χωρις να εχουν προβλημα!ελεος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.