Sony Ericsson Xperia Ray, Κυκλοφόρησε με 389 ευρώ

Κυκλοφορεί επίσημα στην ελληνική αγορά το Sony Ericsson Xperia Ray με τιμή 389 ευρώ. Θα το βρείτε σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών όπως επίσης και μέσα από τα δίκτυα των εταιρειών κινητής τηλέφωνίας. Το Xperia Ray είναι ουσιαστικά ένα μικρότερο Xperia Arc και Arc S με οθόνη τεχνολογίας Bravia Engine και πολύ καλή κάμερα.

Δείτε εδώ ένα μικρό βίντεο παρουσίαση του Sony Ericsson Xperia Ray.

, Sony Ericsson Xperia Ray, Κυκλοφόρησε με 389 ευρώ

Sony Ericsson Xperia Ray
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3 Gingerbread
Επεξεργαστής: 1GHz Snapdragon, Adreno 205 GPU
Μνήμη RAM: 512ΜΒ
3G/ HSPA
Οθόνη: 3.3 ίντσες, 480×854 pixels, 16 εκ. χρώματα, Mobile Bravia Engine
Κάμερα: 8.1 Megapixel, LED flash, auto-focus, video HD 1280×720 pixels
Ενσωματωμένη μνήμη: 300MB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi n, DLNA, GPS, Bluetooth 2.0, micro USB, FM Radio
Μπαταρία: 1500 mAh
Διαστάσεις: 111x53x9.4 χλστ.
Βάρος: 100 γρ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manos.p

Ακλαφτο θα παει απο την στηγμη που το Arc κανει 410-430 και το Arc S 450!

Zisis

Τωρα αυτη ειναι σημερινη ειδηση???
Το Ray κυκλοφορει εδω και κανενα 3μηνο

Mixalhs

στο σκρουτζ το εχω βρει απο 265 αλλα φοβαμαι την αγορα απο ιντερνετ και για την μεταφορα του και οσο αναφορα την εγγύηση του..Κωστα εχεις να μ προτινεις κανενα καλο σμαρτφονε γυρο στα 270 ευρο?(και απο το ιντερνετ)

Manos.p

Ωπα σορρυ μπερδευτικα με το Lumia 800 που εχει 3.7 ιντσες οθονη και νομιζα οτι και αυτο εχει 3.7 αρα δικο μου το λαθος….

SpirosR

Λές να είναι αυτο ο διάδοχος του galaxy3 που έχω? Γενικά με βολεύουν κινητά με σχετικά μικρό μέγεθος. Κώστα, και γώ το είδα στην τιμή των 265 ευρώ , αλλά μπορείς να μου πείς εαν υπάρχει πρόβλημα με τα μοντέλα υτά που απευθύνονται σε ξένες αγορές? πχ. υπάρχει πιθανότητα να μην έχουν ελληνικό μενού? ευχαριστώ …

SpirosR

Σωστός και διπλωματικός 🙂

Γιώργος22

Ακριβό αν είχε 300 θα ήταν οκ τώρα όμως …πολλά

Γιώργος22

Ακριβώ αν είχε 300 θα ήταν οκ τώρα όμως …πολλά

pete

Καταπληκτικό κινητό.Έχει πάρα πολύ ωραία αίσθηση στο χέρι όταν το κρατάς.Επίσης πλύ ωραία είναι και η οθόνη του.Και είναι και πολύ γρήγορο

Max91

Κωστα… η οθονη του RAY πως ειναι (στην εικονα εννοω) εχει οθονη καλη σαν χρωματα και τετοια με arc, galaxy s και τετοια η ειναι ας που πιο κατωτερη…????

Δημήτρης

Θεωρώ απαράδεκτη την τιμή του, ειδικά όταν η ίδια εταιρία μου προσφέρει το xperia mini στα 219 ευρω!Η καλύτερη κάμερα και τεχνολογία οθόνης δεν δικαιολογεί επ’ουδενί αυτή την διαφορά. Γενικά δεν νοείται να έχουν τα μονοπύρηνα κινητά πλέον τιμή πάνω από 300 ευρώ με τα διπύρηνα να έχουν πέσει ήδη στα 300. Τα βλέπω να μένουν στα ράφια….

Lefteris Grigoriadis

Με ένα πολύ καλό deal από τις αγγελίες του techblog το πήρα για την σύζυγο μου. Πολύ καλό κινητό. Γρήγορο, εύχρηστο και πρακτικό για το χέρι με τις 3,3 ίντσες.Τουμπανακι είναι.Με πολύ καλή οθόνη και…σημαντικο: ΜΠΑΤΑΡΙΑΡΑ.

Techfan

Skroutz :

-xperia ray 262 euro.
-xperia arc 321 euro.
-xperia arc s 375 euro (πιο φτηνό και από το ray από ελλάδα !!).

Όλα τα προιόντα στο skroutz έχουν πλήρη ελληνική απόδειξη , απλώς τα φέρνουν από εξωτερικό (με περασμένο ελληνικό μενού αλλά να ρωτάτε πάντα…).

Ξεχάστε επιτέλους τις τιμές από τις ελληνικές εταιρίες…. Ακόμα άτομα παίρνουν το samsung galaxy s2 600 ευρώ από τον γερμανό, ενώ το skroutz το δίνει 429 ευρώ…

angelos

Κώστα, θα έχουμε review ? Kαι ναι και εγώ το έχω δει τα κινητό και σε τιμοκατάλογο και σε κατάστημα, όντος κυκλοφορεί καιρό,

Mixalhs

φιλε μου Αγγελε οριστε ενα γρηγορο ρεβιου που εχει κανει ο Κωστας..δοκιμασα το κινητο και ειν πολυ ωραιο..αλλα προτεινω αγορα απο ιντερνετ γιατι τα 389 ειναι παρα πολλα!
https://techblog.gr/mobile/sony-ericsson-xperia-ray-hands-on-1001/

leol

πρεπει να πεσει η τιμη του. το neo κανει στη γερμανια 260 ευρω και εχει μεγαλυτερη οθονη.παντως επειδη εχω δει το ray απο κοντα ,μπορω να πω οτι λογω μικροτερης οθονης εχει πιο ωραια χρωματα και φωτεινοτητα.

ps κατοχος του xperia neo

Sotiris

Κατι σημαντικο θελω να ρωτησω γιατι ισως ειναι και το καθοριστικο στο να το αγορασω.
Η μπροστινη καμερα που εχει ειναι μονο για Skype η ειναι και για βιντεο κλησεις ?

Bakos360

καλησπέρα στο θέμα από αγορά μέσω ιντερνετ η από κάποιο κατάστημα από το skroutz λέω να πω την δικιά μου εμπειρία μέχρι τώρα. πριν 8 μήνες περίπου αγόρασα ένα nokia x6 16gb στην τιμή των 270ε την ίδια ώρα που σε μεγάλες αλυσίδες είχε 350ε. όλα καλά (το μόνο κακό ήταν που είχα την “έμπνευση” να δοκιμάσω symbian,αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία εκτός του θέματος) anyway αυτό το nokia το πούλησα την τρίτη και πήρα ένα SE xperia arc στα 322. έλα όμως που την 1η μέρα μου σκάλωνε κάνοντας restarts και μια στο τόσο δεν αναγνώριζε την κάρτα μνήμης.. λέω “ας το κάνω update σε 2.3.4 να δω τι θα γίνει και αν συνεχίσει έτσι τότε παίρνω τηλέφωνο να δω τι παίζει” δοκιμάζω να το κάνω update αλλά μου έλεγε πως είναι ενημερωμένο και ας τρέχει η 2.3.4 σε όλα τα arc της Ελλάδας. έψαξα στο νετ και κατάλαβα ότι εφόσον ήταν φερμένο από εξωτερικό πολύ πιθανών να μην είναι ακόμα η 2.3.4 διαθέσιμη στην χώρα του.. έτσι αποφάσισα να κάνω unlock το bootloader και να του flashαρω εγώ την τελευταία ενημέρωση. από χτες το βράδυ μέχρι τώρα το κινητό δεν έχει φάει το παραμικρό σκάλωμα και γενικά πάει… Συνέχεια »

gt

διάβασα ότι το φλας της φωτογραφικής του λειτουργεί περίεργα. δηλαδή δεν ενεργοποιείται αυτόματα, αλλά πρέπει να το ενεργοποιήσεις χειροκίνητα, και δεν ανάβει στιγμιαία, αλλά φωτίζει συνεχώς. ξέρει κανείς αν ισχύει όντως κάτι τέτοιο?

Blackled

Βασικα δε νομιζω οτι υπαρχει λογος να αγορασει καποιος το συγκεκριμενο κινητο…
Εννοω υπαρχει ηδη το Neo που ειναι η χρηση τομη των τελευταιων xperia μοντελων.
επι της ουσιας η sony ericsson βγαζει το ιδιο κινητο ξανα και ξανα με τα ιδια κατα
98% specs αλλα με αλλο σχεδιασμο, βλεπε mini pro, neo, arc, ray (εξαιρειται το arcS
αν και παλι δεν θεωρω οτι ειναι ιδιαιτερα μπροστα απ τον προκατοχο του).
Εχω το neo εδω και 2 μηνες σχεδον (310 μεσω skroutz) και πραγματικα ειμαι απιστευτα
ικανοποιημενος.

p.s.1: το neo φοραει ηδη την 2.3.4 εδω και περιπου μια εβδομαδα

p.s.2: η οθονη του ray ειναι καπως μακροστενη δε νομιζετε?

Θάνος

Το κινητο το ειδα live σε καταστημα και το δουλεψα.Ειναι πολυ καλο γρηγορο και η οθονη του ειναι φανταστικη.Το μικρο της μεγεθος σε συνδυασμο με την μεγαλη αναλυση που εχει δινουν ενα πολυ καλο αποτελεσμα.Για τα μαγαζια που το εχουν πολυ φθηνα στο skroutz μπορειτε να κανετε ενα google search και σιγουρα σε καποιο forum θα βρειτε καποιον να εχει παραγγειλει.Τέλος για όσους ρωτανε για ελληνικα αν το αγορασεις απεξω.Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το android περιεχει και την ελληνικη γλωσσα ειτε το αγορασεις απο Ελλαδα ειτε απο Αγγλια.Ακριβως οπως εχει ολες τις γλωσσες οταν το αγοραζεις απο Ελλαδα επομενως δε βρισκω προβλημα.

Max91

Παιδια επειδη ειμαι σε φαση μαλλον να το αγορασω ηθελα να ρωτησω παιζει να αναβαθμιστει σε ICS????…

Lefteris

update σε 2.3.4 ειναι διαθεσιμο για τα xperia εγω το εκανα… οι αλλαγες

The highlights of the update are:
Google Talk with Video Chat for smartphones with front-facing cameras
Updated Facebook inside Xperia™ functionality for enhanced like, share and discover abilities. We have talked about Facebook inside Xperia™ on previous posts.
Xperia™ smartphones introducing world’s first 3D Sweep Panorama functionality powered by Sony.
16x video zoom
The software upgrade will enable consumers to turn their Xperia™ smartphone into a mini-mobile PC by connecting USB peripherals (mouse, keyboard or game controller) to Sony Ericsson LiveDock™ multimedia station. Connect the smartphone to a TV via HDMI to get a big screen experience.
Gesture input – text input by swiping the finger from one letter to the next
WiFi DLNA
Screen capture – allows the user to share a screen grab from anywhere in the phone.

https://blogs.sonyericsson.com/products/2011/10/28/global-roll-out-of-new-software/

Max91

Μάλλον πως τελικά έχει τέλεια οθόνη…. είδα αυτό το βίντεο στο youtube…. και το συγκρίνουν με το iPhone 4s και φαίνεται να είναι καλύτερη αλλά και ίδια να’ναι το iPhone έχει τέλεια οθόνη άρα και το Ray (https://www.youtube.com/watch?NR=1&v=8XvKn0_JNPE).

Vaggelis

Iphone 4-4s: 330 dpi on 3.5 inches

Xperia ray: 300 dpi on 3.3 inches

A little respect

Δημήτρης

Τώρα μάλιστα…..το expansys το έχει ήδη στα 299…

https://www.expansys.com.gr/sony-ericsson-xperia-ray-smartphone-black-300mo+4go-microsd-219570/

Mixalhs

παιδια παραγγειλα το κινητο απο το ιντερνετ και θα το εχω αυριο το πιο πιθανο..271 ευρω μαζι με τα μεταφορικα..με ελληνικο μενου πληκτρολογιο κλπ..αξιζει να το βρειτε στο ιντερνετ..(γνωμη μου δν αξιζει 389)

zefei

Πείτε σας παρακαλώ μια πληροφορία τα ακούστηκα LiveSound του XPERIA ray είναι και handsfree η όχι!!

Aggelos

Κωστα σε παρακαλω μια βοηθεια ειναι να παρω τηλ αυτες τις μερες και δεν θελω βασικα να δωσω πολλα και ειμαι αναμεσα(βασικα πριν 1.2 μερες ημουν σιγουρος) για Νεο V η Ray?? Τι προτεινεις και γιατι θα απεκλειες καποιο? Ευχαριστω!

Chris1926

παιδια και εγω ειμαι αναμεσα σε xperia ray και xperia mini απο γερμανο….. ποιο λετε?θελω γνωμες με υπερ και κατα!please help!

ΓΙΑΝΝΗΣ

Παιδιά θέλω να ρωτήσω κατα τη γνώμη σας πιο είναι καλύτερο το neo v ή xperia ray. Σας παρακαλώ απαντήστε μου γιατί πρέπει να αποφασίσω

Chris1926

ΓΙΑΝΝΗΣ:για μενα το ray ειναι καλυτερο!!το εχω εδω και 4 μηνες και δεν μου εχει βγαλει απολυτως κανενα προβλημα και με σκληρη χρηση(βαριες εφαρμογες,αρκετουτσικη ωρα ιντερνετ)εχω γυρω στις 50-60 εφαρμογες και παει σφαιρα!!απο τη μπαταρια σε γενικες γραμμες ειμαι ικανοποιημενος!!με βαρια χρηση απο 16 εως 24 ωρες,και μετρια-χαλαρη χρηση κοντα στις 3 μερες!!η 8mp καμερα ειναι πολυ καλη και σε συνδυασμο με hd video δεν θα σε αφησει παραπονεμενο!!!πολυ ευκρινης οθονη με μεγαλη λεπτομερεια και ζωντανα χρωματα.για ταινιες οτι πρεπει!!!!ειναι δικη σου αποφαση γιατι ειναι λιγο πιο ακριβο απο το neo v!!!βεβαια αμα θες πιο μεγαλο κινητο το νεο v ειναι πιο μεγαλο αλλα το ray ειναι πιο λεπτο και στρωνει πολυ καλα στην παλαμη!

ΓΙΑΝΝΗΣ

Chris1926: Έχω βρει το ray στην ίδια τιμή με το neo v το μόνο που με προβληματίζει είναι πως το neo v φαίνεται να έχει καλύτερη και μεγαλύτερη οθόνη. Το πρόβλημα μου είναι πως το ένα έχει μεγαλύτερη οθόνη και ικανοποιητική κάμερα και το ray κάμερα περισσότερων megapixel αλλά μικρότερη οθόνη. Έτσι δεν μπορώ να αποφασίσω. Έχω σκεφτεί και για το Neo που έχει και μεγάλη κάμερα αλλα και οθόνη μόνο που δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλό.
Πάντως είμαι πιο κοντά στο ray γιατί τραβάω αρκετές φωτό και βίντεο.
Ευχαριστώ για την απάντηση

Chris1926

φιλε το ray εχει σιγουρα πιο ευκρινη οθονη απο το neo v,297ppi vs 263ppi,απλως ειναι πιο μεγαλη σε ιντσες!!παντως οσο καιρο το εχω δεν ειπα πχ οτι θα ηθελα λιγη οθονη παραπανω………. ειμαι ικανοποιημενος!!τωρα αμα θες μεγαλη οθονη παρε νεο ή neo v ή σκεψου και το arc ειναι εξισου πολυ καλο!

ΓΙΑΝΝΗΣ

Το arc και το arc s είναι αρκετά ακριβότερα. Θα ήθελα αν μπορείς να μου πείς τη γνώμη σου για το neo επειδή πιστεύω ότι διαθέτει και μεγάλη οθόνη αλλά και κάμερα. Δηλαδή είναι σαν να συνδυάζει οθόνη αλλά και την πολύ καλή κάμερα του ray.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.