Βελτιώστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο Sony Ericsson Xperia X10 [οδηγός]

Όλοι γνωρίζουμε οτι με την πάροδο του χρόνου, η μπαταρία στα κινητά χάνει σιγά σιγά την απόδοσή της. Έτσι λοιπόν, μετά απο έρευνα και πειραματισμό το Techblog σας παρουσιάζει τον παρακάτω οδηγό με σκοπό να σας βοηθήσει να “στρώσετε” την μπαταρία του αγαπημένου Sony Ericsson Xperia Χ10 που μετράει πάνω από δύο χρόνια ζωής στην αγορά.

, Βελτιώστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο Sony Ericsson Xperia X10 [οδηγός]

Σημείωση: Βεβαιωθείτε οτι έχετε χρόνο στη διάθεση σας πριν ακολουθήσετε τα βήματα του παρακάτω οδηγού. Ο συνολικός απαιτούμενος χρόνος διαφέρει απο κινητό σε κινητό ανάλογα με την παλαιότητα.

Πριν ξεκινήσετε, εγκαταστήστε ένα απο τα πολλά δωρεάν battery widget απο το Android Market εδώ αν δεν έχετε ήδη, για να βλέπετε το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας.

Βήμα 1
Έχοντας ανοιχτό το κινητό, φορτίστε το 100%.

Βήμα 2
Αποσυνδέστε τον φορτιστή απ το κινητό και κλείστε τη συσκευή.

Βήμα 3
Αφαιρέστε το πίσω καπάκι του κινητού, βγάλτε την μπαταρία και συνδέστε το καλώδιο φόρτισης στο κινητό.

Βήμα 4
Τοποθετήστε την μπαταρία του κινητού και το καπάκι. Περιμένετε 10-20 δευτερόλεπτα και ανοίξτε την συσκευή. Αν και φορτίσατε πριν την μπαταρία στο 100%, θα παρατηρήσετε οτι τώρα η ένδειξη του battery widget είναι περίπου 88%.

Βήμα 5
Παρακολουθείστε το κινητό όσο φορτίζει. Αν και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, στην περίπτωση που το κινητό ζεσταθεί πολύ, αφαιρέστε το πίσω καπάκι για να βοηθήσετε την μπαταρία να μένει κρύα. Προσέξτε όμως να μην βγεί η μπαταρία κατα την διάρκεια της φόρτισης.

Βήμα 6
Επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 5 το πολύ 4 φορές.
Η ένδειξη της μπαταρίας μπορεί να μείνει σταθερή οπουδήποτε μεταξύ 70% και 99%. Αν στην 4η φορά, η μπαταρία συνεχίζει και φορτίζει, είστε σχεδόν έτοιμοι. Αφήστε την μπαταρία να φτάσει 100% και συνεχίστε στο βήμα 7.

Βήμα 7
Αποσυνδέστε τον φορτιστή και αφήστε το κινητό σας να ξεφορτίσει πλήρως. Μην ανοίξετε παιχνίδια/ μουσική/ βίντεο και μην κάνετε κλήσεις και browsing αν δε χρειάζεται.

Βήμα 8
Φορτίστε το κινητό σας το συντομότερο δυνατό. Μην αφήνετε την μπαταρία άδεια. Αν δεν ανοίξει αμέσως το κινητό, μήν πανικοβληθείτε. Απλά αφήστε το στον φορτιστή και καποια στιγμή θα αρχίσει να φορτίζει μόνο του. Όταν αρχίζει να φορτίζει, ανοίξτε το και αφήστε το να φορτίσει μέχρι 100%.

Η μπαταρία σας τώρα είναι πλήρως βελτιστοποιημένη!

Αν στο βήμα 8 δεν φτάσει στο 100%, επαναλάβετε τα βήματα 7 και 8 μερικές φορές. Κάθε φορά που το κάνετε η μπαταρία θα φτάνει ποιο κοντά στο 100%.

Παλαίμαχοι χρήστες του “μεγάλου” Xperia X10, δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας.

Μιχαήλ Αντώνης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
aggelos

αυτο μπορουμε να το κανουμε και σε αλλο κινιτο? π.χ. satio? που εχω..

thapap55

Οδηγος battery calibration απο τα forum του xda. Φυσικα αυτο γινεται και για πολλες αλλες συσκευες. Δε ξερω αν τα βηματα ειναι τα ιδια αλλα με μια επισκεψη και ενα search στα φορουμ θα βρειτε την απαντηση. Παρολα αυτα αρκετα χρησιμο ποστ μιας και δεν ειναι ολοι τοσο ψαγμενοι. Επισης εχω την εντυπωση οτι κυκλοφορει μεχρι και application που σας γλιτωνει απο ολο τον κοπο.Χρειαζεται root access ομως.

bill1989

Πολυτιμη βοηθεια!! Χιλια μπραβο…ευχαριστώ!

dim

το λατρευω αυτο το κινητο…! ακομα και τωρα θα το αγοραζα…! θα αλλαζα γνωμη μονο αν μου εδιναν το arc s..κλεινει κοντα 2 χρονια και η τιμη του αγγιζει τα 300Ε :/
εχω το χ8 αλλα και παλι το μονο κοινο που εχουν ειναι το ”xperia” χαχαχ

Christos

Ξεκινάω από τώρα!

Christos

Βασικά θ τ δοκιμάσω στις διακοπές π θ έχω χρόνο!

ioannis

για το arc ισχιει?

angelos

γίνεται κάτι με το χ10 μινι;

Κωνσταντίνος

Παιδιά δε νομίζω οτι ο συγκεκριμένος οδηγός είναι μόνο για το Sony Ericsson Χperia 10. Αρκεί μόνο να σκεφτείτε οτι πάνω κάτω όλα τα κινητά των τελευταίων 2-3 ετών έχουν μπαταρίες ιδίας τεχνολογίας.

Vaios

Εγω με το ideos x5 κραταω δυο μερες κ κατι ορισμενες φορες, οποτε υπαρχει λογος να ασχοληθω με το συγκεκριμενο πειραμα?

Vaios

Και μια τελευταια ερωτηση σχετικα με το θεμα των μαπαταριων Li lion.

Ισχυει η συμβουλη που μας δινουν στα καταστηματα οταν αγοραζουμε κινητο οτι πρεπει να το φορτισουμε ενα 8ωρο την πρωτη φορα η τις πρωτες 2-3 φορες η ειναι ψεμα?

Σε καποιο site που ειχα τσεκαρει καπου οπου καποιοι εμπειρογνωμονες μιλουσαν για τις μπαταριες αυτες ελεγαν οτι δεν υφισταται τετοιο θεμα, τελικα τι ισχυει κ τι οχι?

giannischania

Συγνωμη που θα σας την χαλασω αλλα με αυτον τον τροπο υπερφορτιζεται η μπαταρια του κινητου με αποτελεσμα σε λιγο καιρο να τα φτυσει. Ολες οι μπαταριες λιθιου εχουν ενσωματομενο ενα κυκλωμα το οποιο διακοπτει την φορτιση οταν αυτη γεμισει. Με αυτον τον τροπο που περιγραφει ο φιλος απλα κοροιδευεις το κυκλωμα φορτισης φορτιζοντας περισσοτερο την μπαταρια, αλλα μειωνοντας το χρονο ζωης της .

DarkPain

Το συγκεκριμενο “κολπο” ονομαζεται battery calibration και οπως ειπε ο thapap55 γινεται και στα αλλα κινητα!
Το ξερω γιατι το εχω δει σε αρκετα φορουμ για διαφορα κινητα και το εχω κανει ο ιδιος τουλαχιστον 2 φορες στο Desire μου!!

Σχετικα με την εφαρμογη ομως,δεν κανει σε καμια περιπτωση το ιδιο πραγμα,ισως το ονομα της ειναι παραπλανητικο γιαυτο και μπερδευεστε αρκετοι.
Το ενα ειναι software,το αλλο hardware trick!
Η εφαρμογη το μονο που κανει ειναι να σβηνει το αρχειο(batterystats.bin) που κρατα ιστορικο σχετικα με τι καταναλωνει την μπαταρια και συνισταται να χρησιμοποιας την συγκεκριμενη εφαρμογη μονο αν αλλαζεις συνεχεια Custom Roms για να αποφυγεις τις “αναληθείς” τιμες της προηγουμενης ROM.
Ενω η διαδικασια αυτη ειναι στην περιπτωση που παρατηρησεις οτι η μπαταρια σου δεν φορτιζεται πληρως(λογω χρονου φθειρετε η μπαταρια και πεφτουν τα mah) ή οταν αποσυνδεεις το κινητο απο τον φορτιστη πεφτει αμεσως κατω απο τα 95%.
Μονο τοτε συνισταται να κανεις την διαδικασια αυτη αλλιως μπορει να δημιουργησεις προβλημα!
Σε αρκετους εκανε προβλημα η συγκεκριμενη διαδικασια,γιαυτο να το εχετε υποψη πριν να την κανετε!

anast

παιδια δεν ξερω τι λετε παντως εγω το δοκίμασα και με εχει καταπληξει!!οταν πηγα στο βημα 7 δηλαδη να το αφήσω από το 100 να ξεφωρτισει πληρος το αφησα στις 11 το βραδι να ξεφωρτισει και το πρωι(10πμ) ηταν στο 97 !,ενω αλλες φορες ηταν καπου στο 75-80.

tomari

Καλό είναι πριν το παίξουμε έξυπνοι στο ίντερνετ να πιάσουμε και κανένα πολύμετρο στα χέρια μας. Με αυτόν τον τρόπο απλά ξεγελάς το κινητό και στο ίδιο επίπεδο φόρτισης αντί να λέει 80% θα λέει 100% η διάρκεια της μπαταρίας παραμένει ίδια.

xristos

θα το δοκιμασω τωρα γιατι τα επαιξε η μπαταρια…6 ωρες το πολυ κραταει..

manos

Το δοκιμασα.αλλα δεν ειδα καμια διαφορά στην αποδοση της μπαταριας.η αυτονομία ειναι η ιδια.

Ανθη

Τα xperia έχουν έτσι και αλλιώς χ’αλια μπαταρία! Φαντάσου πόσο χάλια θα είναι δύο χρόνια μετά δηλαδή!!!
Πηρά ενα xperia δύο μέρες πριν και ήδη ψάχνω να το πουλήσω λόγω μπαταρίας! Με λίγα λόγια, ευτυχώς που δεν θα το κρατήσω δύο χρόνια να δω πόσο πιο χάλια μπορεί ακόμα να γίνει!! Από αυτής της άποψης και μόνο είναι για μένα το χειρότερο κινητό που είχα ποτέ!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.