Sony Ericsson XPERIA X10, Αναβάθμιση σε Android 2.3 Gingerbread επίσημα

Αυτό κι είναι αναπάντεχο νέο. Η Sony Ericsson ανακοίνωσε επίσημα την αναβάθμιση του λειτουργικού του Sony Ericsson XPERIA X10 από το Android 2.1 στο Android 2.3 Gingerbread, παρά τα όσα υποστήριζε μέχρι σήμερα. Το update θα είναι διαθέσιμο για download περί τα τέλη Ιουνίου και εκτός από ταχύτητα και σταθερότητα, φέρνει αρκετές ακόμα σημαντικές αλλαγές.

, Sony Ericsson XPERIA X10, Αναβάθμιση σε Android 2.3 Gingerbread επίσημα

Αιτία για την αλλαγή στάσης της Sony Ericsson φαίνεται να ήταν αφενός τα μηνύματα των χρηστών του Xperia X10 και αφετέρου η εξικειώση που απέκτησε η Sony Ericsson με το Gingerbread μιας και θα το χρησιμοποιήσει σε μια σειρά από νέα κινητά, όπως τα Sony Ericsson Arc και Play.

Οι αλλαγές που θα φέρει το update δεν θα περιοριστούν στο λειτουργικό, αλλά θα επηρεάσουν και κάποιες ξεχωριστές εφαρμογές της συσκευής, όπως αυτή της κάμερας, η οποία θα αντικατασταθεί με την original εφαρμογή κάμερας του Android, αλλά και τα Sony Ericsson Backup and Restore και το Mediascape, τα οποία θα αντικατασταθούν από νέες εφαρμογές.

Αυτή η απόφαση έρχεται να επιβεβαιώσει και τις πληροφορίες που σας μεταφέρουμε το τελευταίο διάστημα, ότι η Sony Ericsson μαθαίνει από τα λάθη της και θα μας έχει υποσχεθεί ότι θα δίνει προτεραιότητα στις αναβαθμίσεις του λειτουργικού και μετά σε αυτές του user interface (βλέπε MediaScape, TimeScape).

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
g

Προφανώς και δεν υπέκυψε στις πιέσης των πελατών. Το θέμα είχε ξεχαστεί και σε κανα μήνα θα πέρναμε όλοι το πολύ ωραίο arc. Η SE δε μπορούσε να αφήσει το xperia στα χέρια του xda που μέχρι στιγμής έχουν ένα full fuνctional froyo και ένα semi gingerbread.

Manos

Πωωωω Ρε πο****η μου Γ**ω δεν το πιστευω πεταω στα ουρανια τωρα μπραβο ρε SE μπραβο!!!! σε ευχαριστουμε και εγω θα μινω σε εσενα!!!! Πωωω αισθανομαι λες και κερδισα το λοτο πωωω ρε Πο***η

DimitrisDimou

Συγχαρητήρια στην SE. Και πανω που σκεφτόμουν να αλλάξω συσκευή. Ξέρουμε αν θα είναι OTA η αναβάθμηση;

Manos

δημητρης λογικα θα ειναι απο το PC αν γινει και εκει καμια εκπληξη και γεινη OTA

Marios Basileiou

Το διαβασα πριν λιγο και δυσκολευομουν να το πιστεψω:P Αν το κανουν μπραβο τους γιατι ειναι κριμα να μην υποστηριξεις τα προηγουμενα high κινητα σου!
Το αρνητικο στην υποθεση ειναι οτι το μεγαλο Xperia θα παρει την 2,3 και το mini θα μεινει στην 2,1……

Jim Ace

Agrrr!Για X10 Mini Pro τιποτα?

Marios Basileiou

Αποσω γνωριζω τιποτα!!
Ας με διαψευσει καποιος… 😛
Ελπιζω να αναβαθμισουν και ολες τις συσκευες που εμειναν στην 2,1 συμπεριλαμβανομένου και του xperia mini/pro και να μην επαναλειφθει η ιστορια 1,5/1,6(να χρειαστουν τοσα χρονια μεχρι να παρουν την καινουργια εκδοση).Τουλαχιστον να ειναι ολα απο την 2,2 και πανω!!

Manos

παιδια για εσας που εχεται Se xperia mini/pro/x8 ειναι δισαρεστα τα νεα δεν 8α παρεται την 2.3.3
https://blogs.sonyericsson.com/products/

lefteris p

Υπεροχα!!! Το Gingerbread ομως θα μπορεσω να το περασω μιας και ηδη εχω το δικο μου rooted και με froyo απο custom rom??

bill1989

πολλα πολλα μπραβο στην se!!εγω ο ιδιος την εκραζα και αλλοι πολλοι με εμενα αλλα τωρα πρεπει να ανακαλεσουμε και να την επικροτησουμε!μπραβο τους και παλι!

Pmario

Για το SAMSUNG GALAXY μάθαμε τίποτα;;;;

Γiorgos

Τι;;; Γιατί να πάρει πρώτο το παλιό μου Χ10 τα 2.3 και να μην πάρει πρώτα το HTC Desire HD μου την αναβάθμιση στα 2.3;;;

Spiros

Ο σοφος λαος μας λεει “Καλλιο αργα παρα ποτε”.Το θεμα ειναι οτι μεχρι τον Ιουνιο οι xda θα εχουν κανει παπαδες με το κινητο οποτε παλι θα τρεχει απο πισω τους η SE.Δεν ξερω αν ηταν οι πιεσεις απο τους κατοχους η κατι αλλο, παντως οτι δεν κρατανε μια πισινη για παν ενδεχομενο τους κανει ακομη πιο αφερεγγυους.Μας εχουν μπερδεψει ολους.Ας ευχηθουμε τουλαχιστον να συνεχισουν να μαθαινουν απο τα λαθη τους.

χρηστος

τωρα θα παιζει flash player???

jimis

καλησπερα. πως θα περασω το 2.3 ??? κοιταξα για αναβαθμιση αλλα δεν μου βγαζει τιποτα??? ξερει κανεις να μου πει τιποτα?? ευχαριστω πολυ..

Spiros

Θα παιζει flash και θα εχεις τη δυνατοτητα να μεταφερεις εφαρμογες σου στην memory card και αρκετα αλλα πραγματακια.Παλι καλα που θα ειναι η 2.3.3 και οχι η 2.3.2

Jimmys βιαζεσαι πολυ μου φαινεται.Για καλο Ιουνιο μιλανε.Οποτε υπομονη η κοιτα κατα xda μερια για πιο γρηγορα.

Alan

Πιστεύω θα ανέβει πάλι στις πωλήσεις το X10. Γιατί κακά τα ψέματα σε hardware δεν χάνει σε σχέση με τον ανταγωνσμό, μόνο στο multi-touch.

KosmosapiensD

τι θα γινει με τα mini?

arb

Protoapriliatiko akukgete gia sony ericsson!!!
Ala kalo tha ine gia to adagonismo.

ZoomZoom

Μπραβο S.E….για τις μισες δουλειες…..
πολυ δυσκολο να κανες τα mini/mini pro x10 τουλαχιστον 2.2 android…

Ovios

Δεν θέλω να σπαμάρω αλλά με το HTC Desire που είναι το Google Nexus απλά με άλλο brand name τι θα γίνει ακόμα περιμένουμε μόνο υποσχέσεις μας δίνει η HTC μου φαίνεται…
Άντε μην το κάνω ανταλλαγή με το X10 να τελειώνουμε να ανέβω και σε megapixel στη φωτογραφική!
Mister Vlachakis any news?

Κώστας Βλαχάκης

Έχω μάθει ότι η ελληνική αναβάθμιση θα διατεθεί μέσα σε δύο εβδομάδες από σήμερα. Μην το δέσεις σχοινί – κορδόνι γιατί από τα περασμένα Χριστούγεννα μου λέει η HTC ότι έρχεται και έρχεται…

vGiaountzis

Σοβαρά; Καλά νέα αυτά γιατί είχα διαβάσει πως θα ερχόταν το update πολύ πιο αργά για τα Htc!

GiannisIrakleio

Multi-touch θα εχει με αυτη την αναβαθμηση?! Γνωριζουμε τιποτα?!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.