Sony Ericsson XPERIA X10, Multi-touch σε browsing και χάρτες

Αφορμή για αυτό το άρθρο στάθηκε η επισήμανση του Billy από το Fan Page ότι μετά από ένα πρόσφατο firmware update μέσα από το λογισμικό PC Companion το μεγάλο X10 απέκτησε επιτέλους multi-touch στο σερφάρισμα (browsing) και στους χάρτες (maps). Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας.

Αναθάθμιση από το PC Companion
Για να πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση πρέπει να συνδέσουμε το κινητό μας με τον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή. Προτού γίνει αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας το δωρεάν λογισμικό Sony Ericsson PC Companion (κατεβάστε το από εδώ). Ακολουθήστε πιστά τα βήματα που αναφέρει το λογισμικό. Διάρκεια αναβάθμισης περίπου 7-10 λεπτά.

The two highlighted additions in this update are:
Addition of some bi-directional languages (Arabic, Farsi, Thai and Hebrew) – All products.
Pinch/zoom touch for mobile Internet and Google Maps. – Only Xperia X10.

, Sony Ericsson XPERIA X10, Multi-touch σε browsing και χάρτες

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
petr@n

επίσης με αυτήν την αναβάθμιση βελτιώθηκε το mediascape, έχουμε one finger zoom στις φωτογραφίες, ενώ εγώ έχω εγκαταστήσει και τον launcher zeam οπότε έχω και κάτι αντίστοιχο με το helicopter view της htc!!!

Kwnstantinos Sar D

επιδή έχω κάνει και εγώ την αναβάθμιση εδώ και μια εβδομάδα περίπου ,μπορώ να πω πως δεν με ενθουσίασε, δεν είναι αρκετά responsive …

Lepen

@cVlachakis

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ Χ10 2.2?
ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ Η ΣΟΝΥ…..

tsamo

@Lepen συγνώμη που θα σε απογοητεύσω αλλά όχι . Η SE σε σχόλιο που είχε κάνει σε αυτή την ερώτηση , ήταν ότι το x10 λειτουργούσε καλύτερα σαν συσκευή με το 2.1 παρά με το 2.2 ….

sak_ka

κώστα αν κ λίγο off topic αναρωτιόμουν μόλις διάβασα αυτό το άρθρο γιατί δεν έχουν pinch to zoom κ τα κινητά της νοκια με τις capasitive οπως για παράδειγμα το x6???…μήπως δεν το υποστηρίζει το s60 5th????

bill1989

Εγώ την ξαναπερασα την ενημερωση κ όντως δουλεύει !!όμορφο,πολύ πιο ωραιο από το διπλό κλικ..

Γιώργος

Η έκδοση αυτή υπάρχει εδώ και ένα μήνα σχεδόν. Επίσης η sony ericsson έχει δηλώσει ότι δε θα δώσει επίσημα κάποια έκδοση android πάνω από τη 2,1 και ότι θεωρεί ότι το κινητό λειτουργεί καλύτεραμε με το menu της se με 2,1 παρά με vanilla 2,2 android. Θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη συσκευή με άλλα updates του UI της. Όποιος ενδιαφέρεται για 2,2 μπορεί να κοιτάξει για κάποια custom rom.

petr@n

Η υλοποίηση του dual touch σαφώς δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, αφού τουλάχιστον σε μένα κολλάει και αργεί…, αλλά από το τίποτα ακόμη και αυτό είναι καλό για τους κατόχους του χ10

ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΗΣ

2011 kai akoma prospa8oun na mimh8oun to mhlo..

bill1989

ναι,στανταρ..κ 2010 για να βαλει το μηλο φλας στην καμερα..χαχχχααχαααχαα….
ας μην το παμε ετσι..δεν προκειτε να βγαλουμε ακρη..

Κυριάκος

1ον μια μικρή διόρθωση στον τίτλο ,είναι multi και όχι mutli
Επίσης το κινητό έχει ψευδο dual touch και όχι multi touch.
Ψευδο dual touch για τον λόγο ότι το όλο σύστημα γίνεται με βάση
το software γιατί η οθόνη του κινητού (hardware) δεν υποστηρίζει αυτό το χαρακτηριστικό.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν τα δάχτυλα μας έρθουν κάθετα
ή οριζόντια σε μια ευθεία να δημιουργούνται προβλήματα .
Όσο για το αν θα πάρει 2.2 ή 2.3 η Sony δήλωσε όχι .
Αν έχετε κάποιες γνώσεις από root και web με λίγο
Ψάξιμο στο φόρουμ των xda θα βρείτε και της δύο εκδόσεις
σε beta . Ειδικά η 2.2 είναι σχεδόν RC απλά υστερεί το
720p recording .

lefteris piperakis

Einai kalo. Oxi san ta multitouch apo hardware alla ikanopoiitiko.

ChR

Έλεος…Sony E.Άφησε μας να μπορούμε να αποθηκεύουμε τα apps στην sd, δεν γίνετε
να την βγάζουμε με 10 apps μόνο >_< 2.2 εδώ και τώρα!Άντε κανά 2.3 😛

DimitrisDimou

Κώστα υπάρχει περίπτωση σε μερικά κινητά να μην εμφανίζει την αναβάθμιση ακόμα; μέσω του support zone δε γίνεται κι αυτή;

DimitrisDimou

Μέσω του PC Companion προσπαθω και παταω support zone οπως και με το upgrade σε 2.1 αλλα δεν μου βγάζει κάτι. Κάνω κάτι λάθος ή απλως δεν μου το εμφανίζει ακόμα;

DimitrisDimou

Περιμένω, εδω περίμενα πόσους μήνες για 2.1… Υπομονή…

Gepall

Εγώ έχω περάσει το mutitouch μέσω xda developers με απλό φλασάρισμα και μπορώ να πώ οτι με έχει εντυπωσιάσει.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα όχι μόνο σε εφαρμογή αλλά και στα παιχνίδια μπορώ να πώ οτι παίζει περίφημα.

Βακρατσας Ιωαννης

To ΝΟΚΙΑ Χ6 ειναι resistive οχι capacitive γι αυτο και δεν εχει multitouch. Το ξερω γιατι το ειχα και εχω αλλαξει και μερικα digitizer σε σπασμενα X6

γιαννης

ειναι η 2η μερα σήμερα που έχω στα χέρια μου το x10 mini pro και εφαγα τρελλη ξενέρα που δεν μπορω να μεταφερω τισ εφαρμογεσ στην sd. Κρίμα ρε γ..το γιατί είναι σούπερ τηλεφωνάκι

GiorgosParatsokas

Καλησπέρα παιδιά, τελικά το Χ10 μας θα αναβαθμιστεί σε Android 2.3 Gingerbread στην έκδοση 2.3.3 αλλά με κάποιες υποχωρήσει,ς όπως π.χ στην κάμερα θα χαθει το smile shuτter, η αναγνώριση προσώπου κτλ.
Η εφαρμογή αλληλογραφίας Moxier θα αντικατασταθεί από την εφαρμογή EAS του Gingerbread, το mediascape και ο media player θα αντικατασταθούν από το media experience widget όπως τα είδαμε στα Arc, Neo, Pro.
Το Sony Ericsson Backup and Restore client δεν υποστηρίζεται από το Gingerbread, τα κλειδιά DRM θα χαθούν και θα έχει μειωμένη γλωσσική υποστήριξη.
Η αναβάθμιση θα δοθεί τέλος του δεύτερου τετραμήνου με αρχές του τρίτου.
Ολόκληρο το άρθρο θα το βρείτε εδώ https://blogs.sonyericsson.com/products/2011/03.
Η αναβάθμιση θα αφορά μόνο το Χ10 και όχι τα Χ8 και Χ10 mini/mini pro.

Stelios

Εχώ αναβαθμίσει το XPERIA X10 σε 2.1 αλλά δεν μου εμφανίζει 2ή αναβάθμιση σχετικά με το multitouch όταν συνδέω το κινητό με το pc companion και μου λέει οτι το κινητό μου έχει τη τελευταία έκδοση λειτουργικού….μήπως ξέρει κάποιος πως μπορώ να το αναβαθμίσω?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Ericsson Techblog

Sony Ericsson K800i: Το πρώτο Cyber-shot [Throwback]

Αφήνοντας για λίγο το Walkman brand στην άκρη, η Sony Ericsson μας έδειξε τι θα πει πραγματικά καλή κάμερα σε κινητό τηλέφωνο.

Smartphones smartphone Smartphones Sony Ericsson

Xperia mini pro και Live with Walkman αναβαθμίζονται σε Ice Cream Sandwich

Από το πρωί επικρατεί αναβρασμός στους κατόχους Sony Ericsson smartphones του 2011 μιας και για ακόμα δύο μοντέλα τα Xperia mini pro και Live with Walkman έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Το άρθρο αυτό δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει πληροφορίες και εντυπώσεις από κατόχους που έχουν αναβαθμίσει ή προσπαθούν να αναβαθμιστούν.

Smartphones Android smartphone Smartphones

Sony Ericsson Xperia Arc, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich

Το ‘πε και το ‘κανε! η Sony Mobile ξεκίνησε τη διάθεση της αναβάθμισης του Sony Ericsson Xperia Arc σε Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich. Μην βιαστείτε όμως να χαρείτε. Για να μάθετε αν το δικό σας μοντέλο είναι ένα από τα πρώτα, θα πρέπει να τσεκάρετε το SI (Sales Item) που θα βρείτε βγάζοντας τη […]

Smartphones Android Android Smartphones smartphone

Sony Ericsson Xperia, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich [Ελλάδα]

Από εχθές το απόγευμα κάτοχοι των μοντέλων Sony Ericsson Arc S, Sony Ericsson Xperia Neo V και Sony Ericsson Xperia Ray αναφέρουν ότι αναβάθμισαν το κινητό τους στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.0 Ice Cream Sandwich.