Sony, η αδυναμία της να πουλήσει smartphones της κοστίζει 1.7 δισ. δολάρια

Η Sony αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τα ετήσια κέρδη για μια ακόμη φορά, από τον Ιούλιο που το είχε ξανακάνει. Αυτή τη φορά προσθέτει επιπλέον ζημιές ύψους 1.7 δισεκατομμυρίου δολαρίων οι οποίες όπως επισημαίνει προέρχονται από την Sony Mobile Communications όπου παραδέχεται ότι είχε υπερεκτιμήσει τις πωλήσεις σε smartphones και tablets.

Επομένως, μετά την αναθεώρηση των εκτιμήσεων η Sony περιμένει συνολικές απώλειες ύψους 2.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος που τελειώνει τον Μάρτιο του 2015.

Η Sony αναφέρει ότι προχώρησε στην αναθεώρηση των ζημιών και θα προχωρήσει σε νέες στρατηγικές προκειμένου να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το ρίσκο και τη μεταβλητότητα και να φέρει πιο σταθερά κέρδη. Έτσι, σκοπεύει να επικεντρωθεί περισσότερο σε premium συσκευές-οπότε λογικά θα μειώσει τις entry-level και mid-range συσκευές. Στην κατηγορία των οικονομικών συσκευών η Sony (μαζί με τη Samsung) αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από Κινέζους κατασκευαστές ή ακόμα και από συσκευές όπως το Motorola Moto G.

Πρόσφατα ανανέωσε τη ναυαρχίδα της λανσάροντας το νέο Sony Xperia Z3 το οποίο περιμένουμε να δούμε κατά πόσο θα τη βοηθήσει.

sony απώλειες κερδών, Sony, η αδυναμία της να πουλήσει smartphones της κοστίζει 1.7 δισ. δολάρια

sony απώλειες κερδών, Sony, η αδυναμία της να πουλήσει smartphones της κοστίζει 1.7 δισ. δολάρια

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

51 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dark_master

Ας σταματήσει να βγάζει ναυαρχιδες κάθε εξάμηνο και ας εστιαστεί στη βελτίωση των ήδη υπαρχόντων συσκευών. Αν βελτιώσει την υποστήριξη της των προϊόντων της και αποφύγει λάθη του παρελθόντος όπως υπερθερμανσεις, προβλήματα σύνδεσης με το Wi-Fi και θα τα πάει καλύτερα. Όπως και στους φορητούς Vail το πρόβλημα της Sony δεν είναι η ποιότητα των συσκευών της Όσο το λογισμικό που τα συνοδεύει και η υποστήριξη των προϊόντων της.

RigoMS

Z,z1,z2,z3 σχεδόν καμία αλλαγή στο UI…με τόσες επιλογές που έχει ο κόσμος στα android τι ήθελε η Sony? Έτσι και χειρότερα…

GiorgosM

@RigoMS +1.000 👌 έτσι ακριβώς!
Υπόψιν,Ζ έχω,απόλυτα ευχαριστημενος ειδικά με την 4.4.2 υπέρ ευχαριστημενος τονίζω, αν εξαιρέσεις τα χρώματα και τις γωνίες θέασης και ειδικά όταν το κινητό κυλάει υπέροχα, σερφαρισμα μιας ώρας συνεχούς με θερμοκρασίες μπαταρίας μονάχα 35 -36 βαθμούς, γιατί να δώσω ένα σκασμό λεφτά παραπάνω, για τα benchmarks ή τις μεγαλύτερες διαστάσεις τόσο του Ζ1, όσο και του Ζ2… Δεν το συζητάω ειδικά το Ζ2 πολύ ανώτερο όμως κοιτάζοντας το ή καλύτερα επεξεργαζοντας το δεν έχει δώσει στο UI
μια αλλαγή μια φρεσκάδα μια ιδιαιτεροτητα που να σε τραβήξει .Σαν συσκευές τις γουστάρω πολύ ,όμως μέχρι εκεί ,αφού το Ζητακι μου κάνει τα γούστα δεν τίθεται θέμα αλλαγής, συνεπώς χάνουν σε πωλήσεις και από τους ευχαριστημενους θα έλεγα πελάτες!

seme

Πρέπει να είσαι τουλάχιστον οικονομολόγος για να καταλάβεις τι συμβαίνει εκεί στη Sony και δεν μπορεί να βγάλει κέρδος. Σωστός ο @dark_master, να σταματήσει να βγάζει κάθε 6 μήνες συσκευή η οποία είναι πανομοιότυπη με την προηγούμενη και αναβαθμισμένη στα σημεία. Ας βγεί το Ζ4 του χρόνου και όχι του ερχόμενο καλοκαίρι, με πραγματικές αλλαγές και αναβαθμίσεις. Το Ζ3 είναι ένα πολύ καλό τηλέφωνο αλλά θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο.

Darth

αυτό που με αποτρεπει από το να αγοράζω Sony, είναι τα μόνιμα θέματα με λογισμικό (σχεδόν καμία συσκευή της δεν υπάρχει χωρίς προβλήματα στο λογισμικό τα οποία μάλιστα δεν τα λύνει ποτέ λόγο ότι κάθε 6 μηνες βγάζει νέα σειρά αποτρεποντας έτσι να υποστηρίζει σωστά τα προηγούμενα μοντέλα

Genesis

τι προσπαθεί αφού δεν το έχει…..

Asimakis

Δεν πειράζει μωρή Sony.Συνέχισε να σπαμμάρεις τηλέφωνα ξέρεις εσύ.Και η εκάστοτε ναυαρχίδα σου να υπερθερμαίνεται.Και τώρα να αποφασίσω ότι θέλω κινητό, με την λογική της Sony, όταν θα μπορώ να το πάρω θα υπάρχει το Z5…

Kostas K.

Χρόνια τώρα η πολιτική της έχει απομακρύνει πολλούς (μαζί και εμένα). Αξιόλογες συσκευές σαν τα sp, m τα άφησε πάλι στο έλεος του Θεού από αναβαθμίσεις και δεν είχαν κλείσει ούτε χρόνο. Ο κόσμος δεν είναι χαζός, έτσι κ αλλιώς υπάρχουν αμέτρητες επιλογές στις μέρες μας.

Junkermann

Τέσσερα χρόνια κυκλοφορεί το λ/σ Windows Phone, και το τελευταίο εξάμηνο είναι δωρεάν. Δεν καταδέχθηκε να κυκλοφορήσει ούτε ένα μοντέλο. Ούτε και ταμπλέτα φυσικά, εννοώ με Windows RT, όχι tablet pc.

Αφού ήθελε να γίνει η «ουρά» της google, καλά να πάθει.

Είμαι φαν αλλά και πελάτης της Sony, αλλά οι άνθρωποι απλά «δεν μπορούν». Εάν δεν αλλάξουν μυαλά θα έχουν την τύχη της Philips.

_Junkermann

Antonis

Η Sony τώρα άρχισε να γίνεται σοβαρή με τις συσκευές τις. Μέχρι τη σειρά Ζ όλα ήταν σκουπίδια. Η νέα σειρά Ζ3 είναι μια πολύ καλή προσπάθεια και πιστεύω ότι θα τα πάει καλά. Αν έχει χρήμα να χωσει για διαφήμιση και πληρωμενα Reviews. Η μπαταρία είναι κορυφαία, το UI είναι ελαφρύ και γρήγορο, η οθόνη πολύ καλή, τις αναβαθμίσεις να προσέξει μόνο και την κάμερα.

Chris

Και έρχονται και χειρότερα για κείνη έχει χάσει εντελώς την μπάλα και φαίνεται. Πια η επαφή με την αγορά δεν υπάρχει. Έχει αρχίσει να κλείνει ενα ένα τμήματα.Αρχικά φύγανε οι vaio ήδη έχουν πάρει αποφάσεις και για τον τομέα των τηλεοράσεωνκαι θεορώ βέβαιο πως και τα κινητά θα ακολουθήσουν. Απλά δεν τραβάει γ αυτούς και πλέον και οι ίδιο τ έχουν αντιληφθεί.

Stavros

Άμα μάθει επιτέλους να υποστηρίζει σωστά τις συσκευές της χωρίς να υπάρχει lag μετά από κάθε ενημέρωση (αν και προσφέρει ελάχιστες για τα mid και low price κινητά της) θα ανέβει πάλι. Θα πρέπει να καταλάβει ότι έχει κάνει τρομερά λαθοι βγάζοντας κάθε εξάμηνο νέα ναυαρχίδα και να αφήνει στην άκρη τις παλαιότερες. Είχα αγοράσει πριν 2 χρόνια το Xperia U μόλις είχε βγει στην τιμή των 250 ευρώ και ακόμα το μετανιώνω. Ύστερα από τότε είπα ποτέ ξανά Sony. Τώρα έχω το G2 μου και είμαι τέρμα ευχαριστημένος με τις επιδόσεις του.

Chris

Θα δείτε πως ο ασθενής που παλαιότερα λεγόταν HTC θα πάρει τα πάνω του γιατί το έχει ξεκινήσει καλά ενω η sony θα είναι το νέο θέμα.

Κώστας Ζ.

@Darth εχω τι Xperia S…. 2,5 χρονων τηλέφωνο, χωρις μισο προβλημα… Αψογο..

gianna

Ας κάνει ότι θέλει η sony και δεν με νοιάζει να έχει κέρδη αφού δεν τα παίρνουμε εμείς . Το καλό είναι ότι πλέον έχει καλές και φθηνές συσκευές όπως το Μ2 που είναι πανέμερφο και αυτό είναι πρέπει να μας νοιάζει περισσότερο πάρα το αν θα έχει κέρδη

Ioannis

Μετά απο το Xperia S, T, Z και Z1 τέλος για μένα η sony..κριμας..

Darth

@Κώστας z το s είναι από τα λίγα απροβλιμματιστα

Eleonora

Για να βαλουμε τα πραγματα στη σωστη τους διασταση τα 1.7δις δεν ειναι ακριβως “ζημιες”.Η sony προχωρησε σε απαξιωση(write down) του ενεργητικου της Sony Mobile,πραγμα που ειχε κανει και στο κομματι Vaio,πριν το πουλησει.Απο οτι φαινεται αυτο το κανει ειτε για προχωρησει σε καποιο spin-off του τμηματος mobile,οπως εκανε δηλαδη με τις bravia,ειτε για να κανει μια καθαρη αρχη.Η panasonic πριν απο μερικα χρονια ειχε κανει ακριβως το ιδιο,με αποτελεσμα τεραστιες “ζημιες” εκεινη τη χρονια.

Παντως,το προβλημα δεν ειναι τοσο στο high-end κομματι,αλλα στις mid-range συσκευες,καθως φετος δεν καταφερε να δημιουργησει Best sellers στην κατηγορια αυτη οπως ηταν το xperia u(2012),xperia m(2013).

Jacob5396

Απο τις συσκευες κινητων της Sony ειμαι ευχαριστημενος. 2χΖ , mini, V , M… ολα μια χαρα γρηγορα ευχαριστα, καλες καμερες μπαταταριες κλπ.
Τωρα, δεν υπαρχει στατ σημαντικη συσχετιση Ποιοτητας-Πωλησεων παιδια,ειναι της ταξης του 10%.
Αυτο που μετραει στη παγκοσμια σκακιερα του Οικ Ανταγωνισμου ειναι Το Κεφαλαιο για: 1) Προώθηση & Διαφήμιση, 2) Ξενες Αμεσες Επενδύσης
Το κεφαλαιο το βρίσκεις: Α) απο τις αγορες Κεφαλαίου, Αξιων, Παραγωγων Β) Τραπεζικο τομεα.
Στα Α) & Β) η Sony και καθε Ιαπωνεζικη Εταιρεία εχει πρόβλημα λόγω: Νομισματικων και Μακροοικονομικων φαινομένων, που είναι ιδιαιτερα πολύπλοκα, τεχνικα και (φαινομενικα) άσχετα με το παρόν site.
Πολυ νομίζουν πως οι nerd συζητήσεις ειναι που παίζουν ρόλο (αν καποιος εχει 4Κ καμερα κλπ κλπ.) Το ζήτημα ειναι πολύ πιο βαθύ. Για να πάρετε μια γεύση τι εννοω απλα κοιταξτε τα κέρδη των (αμιγώς [βάσει έδρας και διοίκησης]) Ιαπωνέζικων Εταιρειων

djfapples

Εγώ θεωρώ τη Sony από τις πιο ποιοτικές εταιρίες ειδικά η Ζ σειρά είναι κορυφαία όλα τα κινητά της σειράς αυτής έχουν την 4.4.4 με εξαίρεση το Ζ2 που σημαίνει ότι προσέχει πολύ τις αναβαθμίσεις τις όχι όπως παλιά με το Ζ1κΖ3 compact Αγοράζεις ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε μικρές ίντσες οθόνη έχει κορυφαία υλικά κατασκευής και γενικά πιστεύω το μέλλον της ανήκει

Sot11

Αυτο συμβαίνει οταν κανει συνέχεια λάθος κινήσεις! Αν θέλει να ξανα ανεβεί θα πρέπει να κάτι τελείως καινούριο και διαφορετικό, σαν το μπαμ που ειχε κανει με το πρώτο xperia z!

tiamat

Πέρα από το κομμάτι του after sales που η παρουσία της στην Ελλάδα μέσω της arvato services είναι ΤΡΑΓΙΚΗ, η sony κάνει κάποιες εξίσου ΤΡΑΓΙΚΕΣ επιλογές και οι οποίες φυσικό είναι να τις στοιχίζουν μεσοπροθεσμα οπως και μακροπροθεσμα. *Όταν όλοι της την λένε για τα μπεζελς και εκείνη δεν ακούει κανέναν και κάνει του κεφαλιού της, τι περιμένει μετά να γινει?? Τα sony bezel έχουν καταντήσει trademark της Sony mobile!!!! Νομίζει δε θα το πλήρωνε σε πωλήσεις! ?? *το είχα γράψει και στο θέμα του Ζ2 . Δε νοείται η ναυαρχίδα σου (που είναι το καμάρι σου και ο καθρέυτης σου προς τα εξω) να παρουσιάζει τόσο σοβαρά θέματα όσο αυτό του κρασαρισματος δικών σου εφαρμογών όπως της καμερας, ειδικά όταν αυτες αποτελουν selling point για την εταιρεία στις διαφημίσεις και τη προώθηση που του κάνεις. Πρόσφατα βγήκε η νέα ναυαρχίδα της το Ζ3 , που αν είναι ποτέ δυνατόν, ΠΑΡΟΥΣΙΆΖΕΙ ΑΚΡΙΒΏΣ ΤΟ ΊΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!! Την ίδια στιγμή στο Ζ2 το πρόβλημα παραμένει άλυτο και η σιωπή της εταιρείας πάνω στο θέμα χαρακτηριστικη… ! Ένας που δίνει τόσα χρήματα δε θα στραφεί αλλού αν φάει τέτοιο στραπάτσο και τέτοια απογοήτευση?? (Ας μη μιλήσω για το ότι έμεινε αδικαιολογητα πίσω και… Συνέχεια »

Ιωάννης jb

Jacob5396.. Κάνεις λάθος όχι βέβαια ότι είναι σωστοί και οι άλλοι Να σου παραθέσω μερικές ιαπωνικές εταιρίες που δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα εκεί που νομίζεις ότι υπάρχει.. Toyota… τα περσινά τις κέρδη πλησιάζουν τα 20 δις δολάρια ενώ η αξία τις λέγεται ότι είναι κοντά στα 200 δις…… δυνατή και η honda Nippon steel and metal… κορυφαία σε όλο το κόσμο MUFG…. μία απο τις μεγαλύτερες στο κόσμο τράπεζα επίσης SMFG, softbank και mizuho NTT… μία απο τις μεγαλύτερες στο κόσμο εταιρία τηλεποικοινωνιών Στα ηλεκρονικά (η τεράστια σαν μέγεθος και στο τομέα τις) hitachi αν και δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο στη παγκόσμια αγορά σε σχέση με τη sony τα πάει μια χαρά… Fujitsu επίσης μια μεγάλη εταιρία Η sony δεν υπάρχει περίπτωση να παρατήσει το τομέα smartphone γιατί ξέρει οτι είναι αυτός που μπορεί να την σώσει βέβαια πρέπει να κάνει λίγο καλύτερη προσπάθεια και νομίζω πως θα τα καταφέρει στο τέλος!!! Το πρόβλημα τις είναι οι ανερχόμενες αγορές όντας μια ποιοτηκή και σχετικά ακριβή στα προιόντα τις εταιρία, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα γιατί σου έρχονται οι κινεζιές στα μισά λεφτα σχεδόν και δε μπορείς να πεις ότι εσυ προσφέρεις στο καταναλωτή πολλά περισσότερα απο πχ lenovo για να σε… Συνέχεια »

Α

Κρίμα γιατί τα low και mid range της sony ηταν πάντα πολύ καλές συσκευές! Και τωρα θα την πληρώσουν αυτα. Αλλά τι να κάνεις, Αφού ο κόσμος προτίμησε τα απαράδεκτα low range samsung.

ahri

Και γω πιστεύω πως πάει προς διάλυση και αυτή ,ένα ένα χάνει σε όλους τους τομείς που είχε προϊόντα π.χ. τηλεοράσεις,λαπτοπ και πλέον τα τελευταία χρόνια και στα κινητά.Όσο για την HTC έχει αρχίσει ήδη και ανακάμπτει.

ΛΛ

Μια χαρά ειναι τα κινητά της και το λογισμικό της τα τιμάω χρονια. Εώς τωρα δεν ειχε προβλήματα ιδιατερα και ειμαι ενας απο αυτούς που εχει το Ζ και δεν ειχα προβλήματα ακομη και με το 4.4.2. Επισης, οι περισσότεροι γνωστοί μου επισης δεν είχαν πρόβλημα, οποτε ποτε δεν καταλαβαίνουν τιση γκρίνια απο μερικούς.
Όσο για τη sony κανει στρατηγικά λάθη και ενα απο αυτα ειναι ότι βγάζει παρά πολλα κινητά για πολλες κατηγορίες άνευ λόγου οπως κανει και η samsung. Επισης, στρατηγικό λάθος οτι άφησε τους sony vaio (που επισης εκανε αλλαγές πολλες) καταστρέφοντας ενα ενιαίο πλαίσιο προϊόντων που μονο apple και samsung μπορούσε να προσφέρει.
Σκέφτηκε κάποιον με την τηλέφωνο Ζ , tablet Z, , sony vaio, TV sony, ηχοσύστημα sony.
Της λείπει ενας ενναιο καθαρό πλαίσιο που πχ apple το εχει και για αυτο επικρατεί σε σχέση με όλους.

A.N.

@seme θα ήθελα αλήθεια να μου εξηγήσεις τι ακριβώς θα μπορούσε να είχε παραπάνω το ζ3

@Darth αφού είσαι απολύτως σίγουρος πες μου και εμένα το ζ1 τι προβλημα λογισμικού εχει βγάλει γιατί εγώ δεν έχω δει απολύτως τπτ

@dark_master ουτε ποτέ υπερθερμάνθηκε

Jacob5396

@Ιωάννης jb, για να ειμαι σαφης, κοιτα την τρεχουσα καθαρη θεση και τα προσδοκώμενα χρεη στις αγορες και στις τραπεζες και τις εταιρικες πραξεις όλων που μεταβαλουν τις χρηματ αξιες, μη κοιτας λογιστικα μεγεθη και μέγεθος εταιρειας γτ ειναι ψευδαισθηση
(κοιτα τι παθαν Lehman Brothers, AIG …. )
Εδω και η Apple με το προηγουμενο iphone εκανε τετοια βουτια (η αξια της μετοχης) που ανησυχησαν απαντες (πως νομιζετε οτι πηρε γραμμη για μεγαλυτερο iphone και ρολογια και κλπ?)
Για το τραπεζικο & νομισματικο κομματι της Ιαπωνιας δεν θα αναφερθω καν και κατ’επεκταση τις Επενδυσεις όλης της χώρας (μπορει όντως καποιες εταιρειες να τη βγαλαν καθαρή [με διαφορες τακτικες] και για αυτο μίλησα για τη πηγη χρηματοδοτηση τους)
Ειπες ενα σωστο που ομως ισχυε για όλους τους παίκτες: Ανοιγμα κινεζικης αγορας.
Το γεγονος αυτο θα αλλάξει παρα πολυ το παγκοσμιο σκηνικο

Κώστας Ζ.

@Darth, ξερεις αν το Ζ1 compact ειναι προβληματικό; Γιατι σκεφτόμουν να μαζεψω λεφτα για το θηριο…

Nick

Η Sony και κατ’επεκταση ο ( ποιοτικοτερος) Ιάπωνας κατασκευαστης σε όλους σχεδόν τους τομείς (ηλεκτρονικά, τηλεοράσεις, κλιματιστικά, κλπ) δεν είχε και ούτε έχει και θα έχει ποτέ τη νοοτροπία της ‘μαζικοτητας’ στην παραγωγή, χωρίς να εννοώ ότι δεν κάνει μαζική παραγωγή στα προϊόντα της. Απλά σε σχέση με τον φτηνο-κορεατη (βλέπε LG, Samsung στις αντίστοιχες ανταγωνιστικες tv) και τον φτηνο-κινεζο πάντα έβαζε την ποιότητα μπροστά από την ποσότητα, ασχέτως αν κάποτε υπερτερουσε τόσο του ανταγωνισμού που είχε τεράστια παραγωγή ας πούμε στις trinitron τηλεοράσεις της. Πρόκειται για μια εταιρεία πρωτοπόρος στην τεχνολογία, δείτε που ήταν ο Κορεατης ανταγωνιστής της φερ ειπείν όταν έβγαζε το Walkman ή αργότερα το Playstation και πόσο πιο δυνατός είναι ο ανταγωνισμός τώρα από παντού. Κατ’εμέ η ίδια η εταιρεία έχει μείνει πίσω στο θέμα marketing όσον αφορά το mobile κομμάτι της και έχει επαναπαυθει στην προώθησή του μέσα από την υπόλοιπη τεράστια Sony Entertainment, που ναι μεν κολοσσός, ναι μεν ταινίες, στούντιο, μουσική όλα αυτά, αλλά δεν είναι αρκετό προκειμένου να κάνει την διαφορά και να δημιουργήσει το όνομα που έχει και η υπόλοιπη εταιρεία σε τηλεοράσεις, dslr, Playstation,κλπ. Μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει κάπως τα πράγματα διότι όσο και να επιδεινωθεί η κατάσταση στο… Συνέχεια »

tiamat

#nick

τη δεκαετια του ’90 η sony σαν μεγεθος ηταν οπως ειναι τωρα η samsung Χ 2 η’ πες καλυτερα κατι σαν την apple τωρα που εχει και τη φημη της ποιοτητας μαζι με την υπερκοστολογηση

δεν υπηρχε ενας που να αμφισβητουσε την κυριαρχια και την υπεροχη της.

δεν εχω ιδεα πως κατηντησε στο σημειο που’ναι τα τελευταια χρονια να προσπαθει ξεφυγει απο την ανυποληψια των “others” στο marketshare των κινητων .

και αντι να ξεφευγει βυθιζεται ολο και πιο βαθια στις πωλησεις και τα ποσοστα !

εγω ειπα με ορους πιατσας που αντιλαμβανομαι σαν μεσος καταναλωτης το που σφαλει και ποια ειναι τα τραγικα της ατοπηματα (στον mobile χωρο τουλαχιστον που συγκρινω και ασχολουμαι!)

dark_master

A.N. θες να μας πεις ότι το Ζ2 δεν είχε ποτέ προβλήματα υπερθέρμανσης?

Tom

Για μενα ας επικεντρωθει σε high end συσκευες μονο η Sony. Να βγαζει λιγοτερες συσκευες πιο προσεγμενες και με προσεγμενο software support. Να βγαζει πιο απροβληματιστο hardware και ποιοτικοτερο software. Αν το κανει ετσι θα κερδισει τον σεβασμο μου. Αν θελει η Sony να εχει την ταμπελα premium android κατασκευαστη πρεπει να το προσπαθησει και να μην μεινει στο οτι λεγεται sony. Κακα τα ψεματα περα απο αυτα τα λογικα πρεπει να δουλεψει και λιγο με τους providers της Αμερικης γιατι εκει στην μεγαλυτερη αγορα smartphone τα κινητα της Sony ειναι πολυ δυκολα προσβασιμα.

Ας γινει η Sony ενας a la apple κατασκευαστης κινητων που επικεντρωνεται στην ποιοτητα και στα λιγα και καλα και με καλη υποστηριξη μοντελα. Ουτως η αλλως απο design και απο ποιοτητα υλικων το εχει γιατι να μην προσπαθησει να κανει την υπερβαση; Απο εταιριες που βγαζουν ενα εκατομυρια κινητα καθε χρονο εχουμε χιλιαδες.

Kostas-Doha

οταν τετοιες εταιρειες μεγαθηρια ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ τοτε απολυεις το συμπαν και τους βαζεις και σε black list για να ξερουν και οι απεναντι….οταν λεω συμπαν εννοω την ηγετικη ομαδα του τομεα….οι ανθρωποι ειναι της πλακας….και μην μου πει καποιος οτι αλλοι αποφασιζουν,,,,,οι μετοχοι θελουν μονο κερδη…τις προτασεις τις κατεβαζουν αυτοι που ονομαζω συμπαν….οι τραπεζες και τα funds που σπρωχνουν κασαδουρα δεν ξερουν απο τετραπυρηνα και μεγκαπιξελς….τΕλος…τους στελνεις αδιαβαστους για χαρακιρι…ΑΥΤΑ

Γιαννικας

Κατσε ρε Σονυ… κατσε μια στιγμή. Εσυ δεν μας ελεγες προχτές για κατι xperia που δεν θα πάρουν 4.4 Kit Kat???? Εεεε, με τετοιο support θελεις και παραπανω πωλησεις?????? Μην μας τρελάνεις κιολας….

dark_master

@Tom πλέον με τι ρυθμό που αποκτούν οι Mid Range συσκευές χαρακτηριστικά high end συσκευών δεν νομίζω ότι έχει νόημα μια τέτοια κίνηση. Μικρότερη ποικιλία συσκευών χρειάζεται (όπως ακούγεται ότι θα κάνει και η Samsung σύντομα). Άλλωστε το “φαινόμενο” Apple αποτελεί σημείο αναφοράς στα πανεπιστήμια που κάνουν μαθήματα marketing ενώ ταυτόχρονα ας μη ξεχνάμε ότι έχει το δικό της λειτουργικό κάτι που η Sony δεν μπορεί να το κάνει.
Για μένα καλό θα ήταν να συμμετάσχει στο Android One πρόγραμμα της Google. Είναι γνωστό Brand και μόνο ωφελημένη μπορεί να βγεί. Θέλουμε μια δυνατή Sony στο Android (όπως και τις υπόλοιπες εταιρείες). Όσο δυναμώνει ο ανταγωνισμός τόσο πιο κερδισμένοι θα βγούμε ως καταναλωτές. Τα ολιγοπώλεια ποτέ δεν βοήθησαν/ωφέλησαν τους καταναλωτες και θα είναι λάθος όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο.

Tom

Σωστα ολα αυτα που λες αλλα σε μια υπερκορεσμενη αγορα καπως πρεπει να ξεχωρισει. Θα μπορουσε να ειναι η apple του android πχ. Ασχετως λειτουργικου. Το σημαντικο ειναι να πλασαριστει σωστα στην Αμερικη η Sony και νομιζω το Z3 θα ειναι διαθεσιμο σε ολους του provides εκει ενω τα προηγουμενα Z ηταν T mobile μονο και αν. Ισως το Z3 ειχε εξαρχης αυτον τον σκοπο αφου ειναι το ιδιο κινητο με το Z2 πρακτικα. Ισως απλα το βγαλαν για να το πλασαρουν Β. Αμερικη καλυτερα απο οτι καταφεραν να πλασαρουν (που δεν καταφεραν δηλαδη). Εγω πιστευω τα Αμερικανακια θα το γουσταρουν το brand ειναι αρκετα μουρατα τα Z και διαφορετικα απο galaxy/iphone. Παντως εχει πολλα να διορθωσει η Sony τοσα πολλα που ισως δεν τα καταφερει ποτε.

Γιάννης

Huawei , Lenovo και Xiaomi έχουν ξεπεράσει την Sony κατά πολύ σε ποιότητα , σχεδιασμό , value for money ακόμη και επιδόσεις (το Z3 με το ζόρι πλησιάζει στα benchmarks περυσινές ναυαρχίδες όπως το Note 3 και το Mi3). Για την Samsung και LG δεν γράφω κάτι γιατί είναι καλύτερες από την Sony εδώ και χρόνια.

Tom

Γιαννη δεν νομιζω οτι η Lenovo εχει να επιδειξει κατι πολυ καλο. Huawei καλη μαρκα σεβαστοτατη αλλα το p7 δεν με τρελαινει. Αντιθετως το p6 που ειχα δει με ειχε εντυπωσιασει. Xiaomi ναι και παλι ναι ειδα το mi3 απο κοντα το χει παρει ενας γνωστο και εγινα στιγμιαια fan! Γενικα huawei και xiaomi πολυ σεβαστα κινεζικα brands. Η ZTE αντιστοιχα που ειναι αρκετα γνωστο κινεζικο brand δεν μου αρεσει. Oppo δεν ειχα την τυχη ποτε να δω απο κοντα πιστευω θα μου αρεσουν και αυτα. Γενικα οι Κινεζοι παιζουν πολυ επιθετικο παιχνιδι και περιμενω να δω και την meizu τι θα κανει φαινεται και αυτο ενδιαφερον brand. Απλα αντικειμενικα παιζεις με την τυχη σου οσον αφορα εγγυηση κλπ.

nikos

Κάποιος φίλος πιο πάνω ανέφερε τα windows phone…Η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα της sony είναι προβλήματα λογισμικού και ότι δεν δείνει αναβαθμίσεις!Βάζοντας wp σε κάποιο από τα κινητά της πρώτον θα δουλεύει απροβλημάτιστα αφού ελάχιστα μπορεί να “πειράξει” το λ/σ γιατί είναι καθαρά θέμα της microsoft.Επίσης θα παίρνουν τα sony αναβαθμίσεις για τρία χρόνια!
Ναι οκ ξέρω,τα windows phone δεν έχουν ακόμη μεγάλο ποσοστό αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να ανέβουν! Και εφόσον ο μόνος της πραγματικός αντίπαλος στα high-end θα είναι η ms(nokia) Θα προσελκύσει αρκετούς windows phone χρήστες αφού έχει όλα τα καλά των lumia(camera,ποιότητα κατασκευής κ.α) και κάποια ακόμη καλύτερα…Πέρα απ’αυτούς βέβαια θα έχει και τους φανατικούς της καταναλωτές που ούτως η άλλως παίρνουν sony γιατί είναι sony και όχι για το android.Αν ήθελαν καθαρά το android υπάρχουν πολύ καλύτερες απροβλημάτιστες προτάσεις(κακά τα ψέματα).Μ

nikos

Με άλλα λόγια θα κρατούσε τους περισσότερους καταναλωτές της και θα προσέλκυε καινούργειους μέσα από τα windows phone…

nikos

*καινούργιος (μην μας περάσετε και για ανορθόγραφους :P)

Georgos

Εδώ δεν τα καταφέρνει να είναι ανταγωνιστική και να έχει πωλήσεις στο android του 85% (μερίδιο αγοράς), λες να σωθεί από τα Windows του 2.7%? Όσο αφορά την Lenovo (ήρθε και επίσημα στην Ελλάδα πλέον) μην ξεχνάμε ότι αγόρασε την Motorola και έχει πολύ δυνατή γκάμα ειδικά στα mid range με τα S850 και S860 αλλά και στα hi-end με το K920 (που είναι υπερτούμπανο).

Α.Ν.

@dark_master μάλλον χρειαζόταν να αναφέρω ξανά ότι αναφερόμουν στο ζ1 κυρίως που μπορώ να είμαι απόλυτα σίγουρος.

@Γιάννης τελείως ενημερωτικά καλύτερα πριν πεις κάτι να το κοιτάς έστω λιγάκι παραπάνω είναι απολύτως αναμενόμενο ότι μικρότερες εταιρίες θα πολύ ποιο μπροστά πάντα σε value for money παρόλα αυτά σχεδιασμό και ποιότητα είναι άλλο επίπεδο όσο για τις επιδόσεις γέλασα πολύ
—>> https://techblog.gr/mobile/sony-xperia-z3-benchmarks-5992/

seme

@A.N τι παραπάνω θα μπορούσε να είχε το Ζ3?

1) Επεξεργαστή, αφού ήδη κυκλοφορούσε ο επόμενος.
2) Μικρότερα πάνω και κάτω μπέζελ.
3) Οπτικό σταθεροποιητή.
4) Καλύτερη μπροστινή κάμερα η οποία είναι για γέλια σε όλη την σειρά Ζ.
5) Δεν θα με χάλαγε και ένας σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων.
6) Επιτέλους ένα πιο δυνατό flash, ή έστω 2 tone.
7) Ας αλλάξει επιτέλους ΚΑΤΙ στο UI, ας είναι και κάτι μικρό.

Να πω επίσης οτι είμαι κάτοχος Xperia Z και οτι η σειρά αυτή εν γένει μου αρέσει. Απο το κινητό είμαι απόλυτα ευχαριστημένος που έχω. Sony δεν θα προτιμούσα ξανά, εάν άλλαζα κινητό διότι μέχρι να μαζέψω τα λεφτά για να το πάρω, θα έχουν βγεί ΔΥΟ καινούρια κινητά της ίδιας σειράς. Η Σονυ έκανε ένα χρόνο να πάει απο το Ζ στο Ζ1, και οι διαφορές ήταν αισθητές, αλλά όσο προχωράει σε 6μηνη ανανέωση οι διαφορές γίνονται ολοένα και πιο μηδαμινές.

mixalis

Καλύτερα που βγάζει ναυαρχίδες κάθε 6 μήνες . τώρα το Ζ2 θα είναι πολύ πιο φθήνο και έτσι είναι καλύτερα γιατί αλλιώς δεν θα έπεφτε ποτέ η τιμή του

dark_master

@Mixalis μα το γεγονός ότι βγάζει τόσο γρήγορα ναυαρχιδες επιδεινώνει την κατάσταση αντί να μην ομαλλοποιει. Ναι μεν πέφτει η τομή της προηγούμενης όμως έτσι δεν προλαβαίνει να κάνει απόσβεση του κόστους κατασκευής της.
Γιατί κακά τα ψέμματα από τις ακριβές συσκευές θα βγάλεις χρήματα σαν εταιρεία.
Για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι Καλά κάνουν κ τιμολογουν ακριβά τα προϊόντα τους. Θα πρέπει όμως να μην ξεχνάμε ότι ένα ποσό τους κόστους τους αναφέρεται και στο after sales support πέραν του RnD και της κατασκευής (κόστος αναβαθμίσεων κτλ). Μην ξεχνάμε ότι πολλές Κινέζικες εταιρείες Ναι μεν πουλάνε φτηνά τα προϊόντα τους όμως δεν προσφέρουν αναβαθμίσεις ή αν είναι με το σταγονόμετρο.
Μονές εξαιρέσεις η Oppo (και όχι σε όλα της τα μοντέλα) που όμως πουλάει online, η Xiaomi που ακολουθεί το ίδιο στυλ (και που όπως και η Oppo χρησιμοποιεί Fork Εκδόσεις του Android με ότι Καλό ή κακό συνεπάγεται αυτό) και η O+O η οποία όμως ακόμα περιμένουμε να μας δείξει τα δείγματα γραφής της με μόνο εχέγγυο την παρουσία της Cyanogen από πίσω (αν κ κατά περιόδους ακούγονται φήμες εξαγοράς της από μεγαλύτερους παίχτες στο κομμάτι των OS)

maria

To Ζ1 mini έχει πάρει όλες τις αναβαθμίσεις και σαν ναυαρχίδα σε mini είναι πολύ γρήγορο αλλά και ότι και να βγάλει δεν με ενδιαφέρει αφού με το Ζ1 mini είναι όλα μια χαρά . όσο για τη sony ας κάνει άλλες κινήσεις για να βγάλει κέρδη και να βγάλει φθηνά κινητά όπως το Ε3 για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό

gikidi

Η sony είναι πολύ μεγάλη εταιρεία και θα βρει τρόπο να αντιμετωπίσει αυτό το κόστος που πρόεκυψε . Άλλωστε έχει καταφέρει και απο εκεί που είχε μάπα smartphone , βελτιώθηκε πολύ και με την κυκλοφορία του Ζ2 έδειξε ότι μπορεί να κάνει πολλά αφού το Ζ2 είναι από τις καλύτερες ναυαρχίδες που κυκλοφορούν στην αγορά

Α.Ν.

@seme

1.οπως ειπεσ βγαζει καθε 6μηνο αρα μπορεις πολυ ευκολα να παρεις το επομενο αν σε ενδιαφερει τοσο να εχει τον τελεθταιο επεξεργαστη
2. τα bezel προφανως ακομα δεν αλλαζουν γιατι απο αντιλαμβανεσε δεν γινετε να αλλαξουν ακομα αλλα αυτο ειναι καθαρα υποκειμενικο το αν πρεπει να τα εχει η οχι
3.αν οπως λες εχεισ το ζ μου φενετε λιγακι εως πολυ περιεργο να θεσ OIS εκτοσ αν το ζ1 με το ζ εχει τοοοοοοοοοσο τεραστεια διαφορα στην καμερα και δεν ανεφεραν καν το ζ3
4. τι ακριβως κανεισ την μπροστινη καμερα ???
5. δεν πιστευω οτι κανενα κινητο θα επρεπε να εχει κατι τετοιο αλλα αυτο ειναι προσοπικη αποψη
6. αν σκεφτεισ οτι με f 1/2.3 το ζ1 μου υστερει σε σχεση με το 1020nokia μονο στο ISO σκεψου το 12800 του ζ3 τι διαφορα θα κανει στο σκοταδι εκει που κανενα φλασ δεν παιζει τοσο ρολο
7.να το κανει απαισιο το UI πχ σαμσουνγκ δλδ ??? η να το κανει χωρις λογο φλατ σαν το g3 ???

Seme

@A.N
1. Δεν με ενδιαφερει να έχω τον τελευταίο επεξεργαστή, απλά στο άρθρο συζητάμε λόγους και πιθανά λάθη της εταιρείας τα οποία την έχουν οδηγήσει στη τωρινή οικονομική της κατάσταση.
2. Όσο πάνε και μεγαλώνουν αντι να μικραίνουν, αν δεν μπορεί να τα αλλάξει ας τα χρησιμοποιήσει κάπως, (βλ. κουμπιά πάνω στο σασί της συσκευής)
3. Έχει πολύ μεγάλη διαφορά πίστεψέ με, η κάμερα του Ζ3 είναι πάρα πολύ καλή, αλλά αν την χρησιμοποιήσεις λιγάκι παρατηρείς ο,τι κάτι αντίστοιχο το χρειάζεται.
4. την μπροστινή την χρησιμοποιώ για skype και φωτογραφίες.
5. Είναι όντως προσωπική άποψη.
6. Αν βγάλεις λοιπόν φωτογραφία στο σκοτάδι χωρίς φλασ θα δείς ο,τι το Ζ3 δημιουργεί αρκετά μεγάλα ποσοστά θορύβου/
7. Τα UI που αναφέρεις σε άλλους αρέσουν και σε άλλου οχι, αυτό που όμως είπα είναι οτι δεν αλλάζει το παραμικρό τόσο καιρό μετά. η παραμετροποίηση έχει φτάσει σε τεράστιο επίπεδο και η σονυ συννεχίζει να βγλαζει carbon συσευές. (το ui της samsoung το σιχαίνομαι και της LG στο G3 μου αρέσει πολύ.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.