Sony, καινοτομεί με κυρτούς αισθητήρες κάμερας σαν το ανθρώπινο μάτι

Η Sony ανέπτυξε έναν καινοτόμο αισθητήρα για την κάμερα ο οποίος βελτιώνει την ευαισθησία στο φως και επιτρέπει τη χρήση απλούστερων φακών. Ενώ η τεχνολογία των σημερινών καμερών βασίζεται σε flat αισθητήρες για να συλλάβει το φως, η Sony μας παρουσιάζει το νέο επίτευγμα της που είναι CMOS σένσορας ο οποίος είναι κυρτός μιμούμενος την καμπυλότητα του ανθρώπινου αμφιβληστροειδούς.

Σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς flat σένσορες, ο νέος curved CMOS σένσορας είναι 1.4 φορές πιο ευαίσθητος στο φως στο κέντρο του και 2 φορές στις άκρες.

Ο κυρτός σένσορας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πιο επίπεδους φακούς με μεγαλύτερο άνοιγμα πράγμα που σημαίνει ότι θα περνάει περισσότερο φως στον αισθητήρα.

Βεβαίως, η Sony δεν είναι η πρώτη που κατάφερε να φτιάξει curved CMOS αισθητήρες, όμως είναι ήδη σε θέση να τους τοποθετήσει σε κάμερες κινητών πράγμα που σημαίνει καλύτερης ποιότητας φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού το οποίο θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο στα smartphones.

, Sony, καινοτομεί με κυρτούς αισθητήρες κάμερας σαν το ανθρώπινο μάτι

, Sony, καινοτομεί με κυρτούς αισθητήρες κάμερας σαν το ανθρώπινο μάτι
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

72 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Δωσε πονο!

Αντρέας

Δείξε τα δόντια σου SONY

i love rihanna

Μου φαινεται λιγο δυσκολο να το δοε στο z3 αλλα μου αρεσει η ιδεα αν προχωρήσει θα ειναι τελειοο

Solon

Κυρτός αισθητήρας σημαίνει όμως και περισσότερο πάχος. Είναι διατιθεμένη η Sony να αυξήσει το πάχος των συσκευών της;

GiorgosM.

Αυτά είναι.!!!

Manos Vs

Τι πονο να δωσει ρε παιδια; Ολα τα κινητα της ελαττωματικα ειναι, τι εχουν να ζηλεψουν σαμσουνγκ ελτζι και λοιπες;

nikos

@manos Vs και όμως υπάρχει κάτι που δεν έχουν τα υπόλοιπα και έχουν τα Sony…BEZELS! 😜

Manos Vs

@nikos νομιζω οτι δεν μπορει να διαφωνησει κανεις μαζι σου 😝

Aruganos

Είπα κι εγώ… Θα υπάρξει άρθρο για Sony και δε θα γίνει αναφορά για bezels? Είναι ποτέ δυνατόν?

True

Δωστε λιγο χρονο της Sony κ θα δειτε ολοι εσεις που την κραζετε!χεχ Ηδη εχει ξεκινησει μια θετικη πορεια ειδικα απο το Ζ2 αλλα σε 1-2 χρονια θα ειναι και αυτη απο τις πλεων κυριαρχες!

Manos Vs

Aruganos δεν νομιζω να ειναι λαθος ο nikos.
True, μακαρι. Εκτος αυτου ομως να βελτιωθεί και το ελληνικο σερβις της. Και μην μ πεις οτι ειναι καλο. 👍

Manos Vs

Aruganos γουστα ειναι αυτα βεβαια…

nikos

@True εάν η Sony μειώσει τα bezels και σταματήσει να βγάζει 1 στις 2 συσκευές προβληματικές,τότε πίστεψε με θα είμαι ο πρώτος που θα την προτιμήσει!Και για κάποιους που ρωτάτε γιατί αυτή η μανία με τα bezels,θα σας το θέσω απλά…
Οι ίδιες η εταιρείες μας δημιούργησαν αυτή την ανάγκη μεγαλώνοντας τα κινητά τους στις 5+ inches!Είδατε κανέναν πριν 3 χρόνια να μιλάει για bezels;Όχι βέβαια γιατί τότε τα κινητά από το πλείστων δεν ξεπερνούσαν τις 4,7″.Αφου λοιπόν μεγάλωσαν τόσο την οθόνη ας βρουν τρόπο να την χωρέσουν σε νορμάλ μέγεθος!

nikos

*επί το πλείστων εννοούσα…

alex

Σε κανένα δυο τρεις μήνες θα βγάλει το ίδιο η apple και θα είναι δικιά της καινοτομία

νικ

Κοιτατε τα poll στο gsmαρενα αν προτιμουν ελλατωματικα η με βεζελ οπως λετε οι ιδιοι k τα ιδια πραματα συνεχεια k μετα συνεχιστε το βιολακι το φιλοσοφικο..
Λες κ οι αλλλοι δεν εχουν bezel η τυχον προβληματα..
ξερετε μαλλον οτι αυτη τη στιγμη το πιο ολοκληρωμενο πακετο το εχει η σονυ με το ζ2 κ το κραζετε οποτε ξυδακι..
απο την αλλοι υπαρχουν κ γουστα δε κατηγορω κανεναν οτι θελει ο καθενας επιλεγει κ ειναι σεβαστο για τους χειτερ μιλαω που δεν εχουν δουλεια να κανουν…

Αντρέας

Τι άσχετοι γράφουν ότι θέλουν τη δημοκρατία μου μέσα. Ελαττωματικά τα κινητά της Sony; Επειδή διαβάσατε ένα άρθρο σε σχέση με την κάμερα; Πάτε καλά;
Σκέφτομαι το site και δεν λέω αυτό που θέλω. Ζηλεψτε καημένα.

Sot11

Η αντικειμενικότητα δίνει και παίρνει εδώ μέσα! Αντί να πείτε κάτι καλο για μια πραγματική καινοτομία, κάθεστε και γράφετε για τα περιθώρια πάλι! Αν νομίζετε οτι καινοτομίες ειναι το heart rate monitor η τα μικρά bezel μάλλον σας γελασανε!

Κωνσταντίνος

Παίστα Ανδρέα.Συμφωνώ απολύτως.

GiorgosM.

Υπάρχουν τρία διαφορετικά μοντέλα στην οικογένεια. Xperia Sp,L & Z με αντίστοιχη αναλογία αγοράς ημερομηνίας, δηλαδή πρώτο αγοράστηκε το Sp, μετά το L και τελευταίο το Ζ. Πριν δεκαπέντε μέρες περίπου, άλλο συγγενικο μέλος αγόρασε μετά από μια ευχάριστη “θητεία ” τεσσάρων περίπου μηνών με L,το Μ2. Σε κανένα από τα προαναφερθέν τηλέφωνα δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα ή θέμα. Πλήρως ευχαριστημενος από την Sony, από αυτά όμως που ακούω για την αντιπροσωπία εύχομαι να μην μου τύχει κάτι. Γενικά όλα τα προϊόντα, ειδικά τα ηλεκτρονικά είναι σαν τα αυγά της λαμπρης…. Να μην σου τύχει δηλαδή. Πάντως γουστάρω πολύ Lg και Samsung,όταν όμως μπορώ να πάρω ποιοτικό τηλέφωνο με εξαιρετικά χαρακτηριστικα που να ικανοποιεί τις ανάγκες μου επιλέγω τότε με βάση την τιμή κι όχι τόσο με την εταιρεία.
Αυτά από έναν κολλημένο Toshibakia σε θέματα laptops 🙂

Nick

@Manos Vs, το ότι “όλα τα κινητά της ελαττωματικά είναι” από που το χεις συμπεράνει; Εγώ προσωπικά από μένα και τον κύκλο γνωριμιών μου δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο. Αν έχεις προσωπική εμπειρία ή από φίλους σου πάω πάσο, αλλά το λέω γιατί έχω την αίσθηση ότι γενικώς τεινουμε να αναπαράγουμε κάτι ‘που το χουμε ακούσει’ και παίρνει τεράστιες διαστάσεις χωρίς κάποια σοβαρή δειγματοληψια (από φίλους, γνωστούς).
Και επίσης μπορεί οι περισσότεροι να αναφέρονται σε καθαρά mid-range & low-end κινητά Xperia, που νομίζω και τα αντίστοιχα galaxy και κάθε κινητό Android σε αυτή τη κατηγορία αντιμετωπιζουν πάνω κάτω τα ίδια γνωστά προβλήματα.

Αν εννοείς τα premium Xperia (σειρά Z) τότε και πάλι θα ρωτήσω (προς όλους πηγαίνει η ερώτηση) τι μεγέθους δείγμα έχει ο καθένας από φίλους και γνωστούς ώστε να καταλήξει σε τέτοια αρνητική άποψη για τα Xperia. Θέλω να πω, κακά τα ψέμματα, οι περισσότεροι από αυτούς που χουν premium τηλέφωνα είναι με iPhone & Galaxy. Αν γνωρίζω έναν που χει Xperia και του βγήκε προβληματικό δεν σημαίνει ότι αυτό είναι το σύνηθες.

Johnny

Τι έγινε παιδιά;
Μας πόνεσε που αυτή η καινοτομία αναπτύχθηκε από τη Sony κι όχι από LG ή Samsung.
Δεν πειράζει αυτές καινοτόμησαν
με τον αναγνώστη καρδιακών παλμών και με την QHD οθόνη 😛

Σχετικά με το άρθρο τώρα φαίνεται καλή ιδέα και ελπίζω να τη δούμε να υλοποιήται σύντομα.

Aruganos

Manos Vs εννοείται πως γούστα είναι αυτά αλλά πλέον έχει καταντήσει εμετός αυτή η ιστορία με τα bezels. Έχω σιχαθεί πια να διαβάζω σχόλια για bezels σε οποιοδήποτε άρθρο λέει κάτι για τη Sony. Για καινοτομία στην κάμερα λέει εδώ οπότε τί σχέση έχουν τα bezels???

tiamat

ψιψινογατουλες αφηστε τη βαισλισσα των bezel sony και πατε να προσυνησετε τον νεο βασιλια της φωτογραφιας!
ο DxOMark εβγαλε τον νεο βασιλια!!!!! samsung galaxy s5 !…

Nio

Tiamat τόσο άσχημο κινητό και λεφτά να βγάζει κράτα το για σένα. Στο note4 τα ξανά λέμε.

Thanos

Παιδιά ψυχραιμία!Είμαστε σε ένα blog τεχνολογίας γτ φαντάζομαι πως όλοι είμαστε λίγο ή πολύ tech boys!Μερικοί λοιπόν υποστηρίζουν τις εταιρίες λες και είναι μέτοχοι ή ιδιοκτήτες επειδή μόνο κ μόνο έχουν ένα smartphone της εκάστοτε εταιρίας.Μπράβο στην Sony για την καινοτομία,το ίδιο στην lg για τις δικές,το ίδιο στην Sam κλπ.Το θέμα που σκέφτομαι είναι εμείς εδώ σε τι ακριβώς καινοτομούμε τεχνολογικά;Όχι σε επίπεδο smartphone αλλά γενικά σε θέματα τεχνολογίας;Υπάρχουν κάποια λίγα παραδείγματα γραφής αλλά ελάχιστα.Το μόνο που κάνουμε είναι να θαυμάζουμε τους κολοσσούς που καινοτομούν καθημερινά.Σε τι καινοτομούν οι εταιρίες εδώ;Τα ΑΕΙ;Το κράτος που βοηθά;
Αυτά από εμένα,φιλικά πάντα!

κωστας

@tiamat παλι τα γιδια αρχισες?
ο koσμος το χει τουμπανο κ συ κρυφο καμαρι..
τραβα δες τα συγκριτικα του βιντεο βαριεμαι να ψαχνω 1020,930 vs σ5 , zoom k meta ela pali αλλα μαλλον τα ξερεις κ τρολλοαρεις κ συ..

tiamat

νιε δυστυχως ομως για το note 4 ακουγεται οτι δε θα φοραει icosell δημιουργιας samsung αλλα θα ξαναπαρει απο sony εναν ολοκαινουριο αισθητηρα. εγω θα προτιμουσα τον samsung παντως γιατι εχει αποδειξει την αξια του! που σε συνδιασμο με το OIS του note θα κανει θαυματα….!

tiamat

#κωστας ελα εδω και κοιτα να ισιοσεις λιγο που θαμας πεις για τον ουραγο το 1020 της 7ης θεσης….. https://www.dxomark.com/Mobiles/Samsung-Galaxy-S5-overview-Joint-leader-in-DxOMark-Mobile-rankings

Δημήτρης

Πραγματικά είναι το πρώτο galaxy s που και να μου το χάριζαν θα κοιταγα πώς να το ξεφορτωθώ όσο πιο γρήγορα γίνεται.όλες οι ελπίδες στο note 4.Αλλιώς μετά από τόσα χρόνια συμπάθειας ,θα φάει το τελειωτικό Χ η Sammy από εμένα.παιδιά Ένας είναι ο Νέος βασιλιάς.g2 με τη Rom του g3.ας είναι καλά τα παιδιά του xda.φτιάχνεις πραγματικούς vfm βασιλιάδες.και καθίστε να σκατε ένα σκασμό λεφτά κάθε τρεις και λίγο οι αμυαλοι.Τώρα για τον φακό της Sony,Καλό ακούγεται.στην πράξη θα φανούν όλα.

Chris

Ρε παιδιά έλεος η πιο σάπια εταιρία είναι αυτή την στιμή η SONY. Αντιεργονομικά τούβλα αδιάφορα απο κάθε τι ξεχωριστό (όχι πως θεωρώ Heart rate samsung k Qhd LG ξεχωριστά) αλλά εν πάσει περιπτώσει τα κινητά της κάτω του μετρίου και τόσο προβληματικά που κατάφερε την ναυαρχίδα της που την διαφήμιζε με κορυφαίο χαρακτηριστικό της την κάμερα να την βγάλει με προβληματική κάμερα. Κινητό 750 ευρώ και μετά απο κάμποση ώρα κολλούσε στο 4Κ και τα πηγαίνανε για service. Και το πιο γελοίο είναι το οτι μερικοί κάθεστε και την υποστηρίζετε και όλας αλλά αν είχε κάνει τέτοια γκάφα ο κορεάτης ( που δεν τον συμπαθώ) πρώττοι πρώτοι θα κράζατε. Εν κατακλείδι ας είμαστε αντικειμενικοί και ας μην επικρατεί οπαδισμός και αυτή η τυφλή υποστήριξη που δίνετε σε εταιρίες που σας δίνουν μέτρια προιόντα (όχι πως οι άλλες είναι πολυ καλύτερες) κακό στον καταναλωτή κάνει.

Manos Vs

@Nick 3 κινητα σονυ και τα 3 ελαττωματικα.
@Aruganos δεν εχω τεραστιο θεμα, απλα μιας και το ειπε ο nikos συμφωνησα μαζι του.

Manos Vs

@Δημητρης Μηπως υπερβαλουμε λιγο;

Spukie

σαν τη σονυ καμια σας

Xperiakias

give pain μωρη SONY!

κωστας

@tiamat ρε χρυσό μου αγορι το 1020 είναι μετρημένο χωρίς τη black κ μετέπειτα οι τύποι δε ξανααξιολογουν ποτέ δευτερη φορα είναι γνωστά αυτα.
Δε βαζεις στο κόσμο επί του πρακτέου που λέει κ ο Κώστας να δει κ κανένα βιντεάκι σ5 κ k zoom
με το 1020 η το 930 να δουμε λίγο δραση μόνο τα τα δικα σου… ;
Έρχεται κ η cyan στη κάμερα των pure view την ξέρεις η όχι;

nikos

Για να λέμε ότι οι Sony συσκευές είναι επί το πλείστων προβληματικές σίγουρα δεν το βγάλαμε από το κεφάλι μας!Δεν έχω πρόβλημα με την Sony αλλά έχω καεί 2 φορές και δεν είμαι ο μόνος.Της έχουν μείνει κουσούρια από την Ericsson.Όσο για τα bezels εξήγησα παραπάνω την τόση “εμμονή” μας…
@Tiamat ένα σου λέω…
Lumia McLaren…υπομονή και θα δεις…

prideous

Εγώ πάλι είμαι πολύ ευχαριστημενος από το service της Sony…. Ιδικά μετά την αντικατασταση που μου έκαναν σε μια συσκευή sole με μια L

Tom

Η sony σε καινοτομιες στα ηλεκτρονικα και στα βαθη ενος ηλεκτρονικου συστηματος ειναι καλη. Ειδικα στους αισθητηρες τα τελευταια χρονια ειναι κορυφη. Και γενικα απο καινοτομια τα παει πολυ καλα. Με το Ζ2 εφτιαξε και για πρωτη φορα ενα ολοκληρωμενο πραγματικα κινητο. Εγω ομως για να ξαναπαω σε sony πρεπει να δω περισσοτερα απο μια καλη ναυαρχιδα. Οσοι νομιζαν οτι μεχρι το Ζ1 οι ναυαρχιδες της sony ηταν ανταγωνιστικες απλα δεν ειναι για να τους εμπιστευτεις. Με οθονες σαν του z και z1 και μην πω για πριν απο αυτο δεν κανεις ναυαρχιδες. Με το z2 ολα κομπλε. Οθονη μπαταρια δυναμη ειναι ολα εκει.

Για μενα και αυτο ειναι υποκειμενικο πρεπει να αλλαξει λιγο το design της σε κατι πιο εργονομικο. Και οχι αλλο γυαλι. Τα bezel δεν ειναι προβληματικα, ειναι απλα μια εμμονη που εχουν τα ατομα που γουσταρουν την LG. Καποιοι δεν θεωρουν το “μονο οθονη” design ομορφο. Αν ηταν το Z2 λιγοτερο τετραγωνισμενο και τα ιδια bezel δεν θα εδειχνε τοσο ασχημο και θα ηταν πιο ανετο στο χερι.

Manos Vs

@Tom, εγω αυτο με τα μπεζελς το υποστηριζω γιατι δεν υπαρχει λογος να εχεις μια οθονη 4.7ιντσων π.χ. σε καλουπι κινητου 5.3 ιντσων και να μην εχεις 5.3 ιντσες. Αυτο με τα φανμποιζ κοψτε το λιγο, κατανταει ενοχλητικο. Οποιος δεν συμφωνει μαζι σας ειναι φανμποι. Ειναι γνωμη μου. Οσο για τα ηλεκτρονικα και αυτα, δεν εχω δει κανενα Σονυ να με εντιπωσιαζει, γιατι γενικα και η καμερα π ειναι 20.7μπ και η οθονη γενικα μ φαινεται οτι για αυτα που λεει η σονυ οτι προσφερουν, προσφερουν πολυ λιγοτερα και η αξιοπιστια των συσκευων της ειναι μηδαμινη. Την ΣΟΝΥ την εμπιστευομαι μονο στις βιντεοκονσολες(ps).

George E.

Και μόνο που μπαίνετε σε θέμα της Sony που αναφέρεται στους φακούς της και την κατακρίνετε για τα μεγάλα πλαίσια που έχουν οι ΑΔΙΑΒΡΟΧΕΣ συσκευές της λέει πολλά… Ο νοών…

Tom

Sony με τα ηλεκτρονικα εννοω τα blue ray, τους sensors που χρησιμοποιουνται στις DSLR, και γενικα ολα αυτα που εχει κανει η sony για την τεχνολογια γενικοτερα.

φανης

@tom το dragontrail που φορα το ζ2 ειναι καλυτερο απο τα γοριλλαγκλας των υπολοιπον δες κ το τεστ στο androidauthority.
Δε λεω οτι δε σπαει ποτε αλλα ειναι πολυ ανθεκτικο.
Εμενα το γυαλι μου αρεσει οπως κ τα τετραγωνιζε τυπου huawei nokia k αλλων απο τα στρογγυλαμενα κ ειδικα τα πολυ.
Η sony δε νομιζω να φυγει απο το σχημα αυτο ισως απο τις φημες βαλει πισω αλουμινιο κ μικρυνει τα bezel απο το ζ3 η το αργοτερο το ζ4.Oλα ειναι υποκειμενικα παντως.
Οσον αναφορα τα προβληματα που λενε μερικοι τωρα,τωρα εχω ενα 1020 περυσι ειχα experia Τ κ ειμουν πολυ οκ κ θα τη ξαναπροτιμησω κ δε σημαινει οτι οποιος ειχε θεματα με σονυ εχει ολη η εταιρια κ ολα τα μοντελα.
Οκ ας μη τα ξαναπροτιμησουν ο καθενας μιλα για τον εαυτο του αλλα δεν ειναι λογικη αυτη ολες οι εταιριες εχουν θεματα. φιλικα.

nikos

Ρε συ @τομ δεν είμαστε φανμποι της LG και δεν έχουμε την απαίτηση να έχουν αδιάβροχες συσκευές τέτοια πλαίσια,όμως η Sony το έχει παρακάνει!Και το s5 είναι αδιάβροχο αλλά είναι σε normal μέγεθος!Όπως είπες και εσύ ας αλλάξει αυτό το αντιεργονομικό σχήμα και ας βγάλει επιτέλους το γυαλί!Αν θέλεις premium υλικά να βάλει μέταλλο και όχι να φοβάται όποιος το πάρει μήπως του σπάσει και γίνει θρύψαλα από πίσω!

Τομ

Παιδια αραχτε δεν ειπα κανεναν fanboy ειπα οτι προφανως καποιοι γουσταρουν παρα πολυ αυτο που κανει η LG με αποτελεσμα να ζητουν απο ολα τα κινητα μικρα πλαισια. Και @nikos και @manos βαλατε στα χειλη μου μια λεξη που δεν ειπα. Αν το “εμμονη καποιων που γουσταρουν LG” σημαινει fanboy οκ.

@Φανης σχετικα με τα θεματα σε κινητα, δεν ειναι αν εχω εγω προβλημα η εσυ δεν εχεις, ειναι το τι ποσοστο καταναλωτων αντιμετωπιζει προβληματα, και αρα, τι πιθανοτητα εχει ο οποισδηποτε που αγοραζει κινητο sony να αντιμετωπιζει θεμα. Εγω δεν ειπα οτι ολα τα κινητα sony εχουν θεματα. Και οκ εγω ειμαι υπερβολικος, και συ λες οτι ειμαι απλα εγω. Οταν συσσωρευονται τοσα σχολια για τα θεματα της sony δηλαδη, εσυ δεν αναρωτιεσαι οτι δεν ειναι υπερβολη και εχει καποια βαση, ολο αυτο και ας μην ειχες εσυ θεματα; Σε ρωταω αυτο γιατι ουσιαστικα μου λες οτι “επειδη ειχες θεματα εσυ δεν παει να πει οτι εχουν ολοι” Και γω σου λεω οτι “επειδη δεν ειχε εσυ θεματα δεν παει να πει οτι δεν εχουν αρκετοι”

nikos

@Τομ οκ απλά σου εξήγησα ότι δεν έχουμε εμμονή,είναι μια λογική απαίτηση σε αυτά τα μεγέθη που έχουν φτάσει τα κινητά…
Επίσης +1 για αυτό που είπες στον @Φάνης γιατί έχεις απόλυτο δίκιο…

Antreas

Manos vs να σου πω τι να κάνεις?
Βρες ένα γκρεμό και πέσε

Nick

“Αν ηταν το Z2 λιγοτερο τετραγωνισμενο και τα ιδια bezel δεν θα εδειχνε τοσο ασχημο και θα ηταν πιο ανετο στο χερι.”
@Tom, ξέρω προσωπικά γούστα είναι αυτά όπως και οι απόψεις, αλλά στα αλήθεια θεωρείς το Z2 άσχημο; Σεβαστό…για μένα είναι μακράν το ομορφότερο από όλες τις ναυαρχίδες με iPhone & M8 να ακολουθούν καθαρά, το τονίζω από θέμα ομορφιάς και μόνο. Έχει την φάση του πάντως, μερικοί όπως εσύ βρίσκουν αποκρουστικό αυτό το design της σειράς Z, άλλοι πάλι όπως εγώ βρίσκουν πολύ γουστόζικο αυτό το business-style omnibalance design που δίνει ισορροπία και συμμετρία παντού, και τους αρέσει που είναι πιο ορθογωνιο κάνοντάς το έτσι πιο “αντρικό” σε σχέση με τα στρογγυλεμενα υπόλοιπα (όχι ότι είναι γυναικεία τα galaxy, μην παρεξηγηθώ). Και το γυαλί επίσης, παρά τα μειονεκτηματα του (εντονότερη αίσθηση θερμοκρασίας,δαχτυλιές,κίνδυνος να σπάσει) το κάνει ακόμα πιο όμορφο θεωρώ εγώ.

nikos

@Nick η Sony έχει πολλά κακά όμως θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το z2 είναι όμορφο.Παρόλα αυτά παραμένει αντιεργονομικό και δύσχρηστο…

Δημήτρης

@Manos Δεν υπήρχε ίχνος υπερβολής σε αυτό που είπα.η Rom έχει όλα τα features του g3,δουλεύει ρολόι στο δικό μου τουλάχιστον με καλύτερα σκορ στα benchmark και απ την μαμά rom(τα έτρεξα μόνο και μόνο για να δω πώς τα πάει η rom) και τέλος είναι πανέμορφη.πες μου έναν σοβαρό λόγο σαν κάτοχος g2 να σκάσω ένα σκασμό λεφτά για το g3 Ή οποιαδήποτε φετινή ναυαρχίδα.τις QHD?το laser focus η τον μετρητή παλμών;αστεία πράγματα και πεταμένα λεφτά.θηρίο είναι το g2 Δεν κακογερασε ξαφνικά επειδή βγήκε καινούριο.και κάποιος που θα πάει να το πάρει τώρα 300 ευρώ και του φορέσει την rom του g3 Είναι Ο μεγαλύτερος μάγκας για μένα.όταν βγει μια συσκευή που πραγματικά θύρα κάνει τη διαφορά για τον α-β λόγο τα ξανά λέμε.υπερβολή μάλλον είναι να τσακώνεσαι συνέχεια για τα bezel της Sony Και ποια εταιρία τον έχει μακρύτερο..

φανης

@tom δε βγάζουμε ακρη έτσι..
Φιλικά κ πάλι γιατι ακούγεσαι λογικός στις απόψεις.

Nick

Συμφωνώ ωστόσο με τον Tom ότι αν ήταν λιγότερο τετραγωνισμενο και τα ιδια ακριβώς πλαίσια να είχε που χει τώρα, θα εδειχνε καλύτερο σε αυτό τον τομέα. Νομίζω ότι αυτές οι γωνίες αναδεικνύουν πολύ τα bezels, κάτι που δεν το κάνει το S5 χάρη στο design του, τα “κρύβει” κάπως. Αν τα δείτε δίπλα δίπλα θα διαπιστώσετε ότι δεν έχουν και καμιά σοβαρή διαφορά στα πάνω και κάτω περιθώρια νομίζω.

Αντρέας

Βγατε την χολή σας τώρα όσο είναι καιρός. Σε λίγο δεν θα τολμάτε να γράφετε σχόλια ούτε για το πιο χρώμα σας αρέσει περισσότερο.
(το μόνο που μου άρεσε στην LG ήταν ότι δεν είχε Fanboys αλλά ειδικά μετά το G3 όλοι…) (εντάξει η Samsung καμένη εδώ και καιρό)

Ανδρέας

Πριν γράψουμε ένα σχόλιο να ξέρουμε κιολας τι λέμε. Φυσικά και ο αισθητήρας καρδιακών παλμών είναι καινοτόμος άσχετο αν αρέσει σε κάποιους ή όχι ή ακόμη και αν είναι χρήσιμος για κάποιους ή όχι. Η λέξη καινοτομία βγαίνει απο την αρχαία ελληνική λέξη ‘καινός’ που σημαίνει καινούργιος. Για αυτό και θεωρείται καινοτόμο, αν δεν σας αρέσει εσάς απλά να χρησιμοποιήσετε άλλη λέξη για να τον χαρακτηρίσετε και όχι την συγκεκριμένη γιατί έτσι είστε τελείως εχτός…
Όσο για το design του σ5 αν δεν σας αρέσει απλά μην το κοιτάτε και αν σας το δώσουν δωρεάν μην το πάρετε. Υπάρχουν άτομα που αρέσει αυτό το design ένας απο αυτούς και εγώ και μπορώ να πω ότι η πλάτη του σ5 για εμένα είναι μια λεπτομέρεια μοναδική που γουστάρω. Με το να προσπαθείτε να πείσετε αυτούς που αρέσει ότι είναι άσχημο δεν καταφέρνετε και κάτι γιατι αυτή η άποψη αφορά τον καθένα ξεχωριστά και είναι κάτι που ονομάζετε στυλ.

Manos Vs

Παιδια, οσοι μου απαντησατε +1 γιατι οκ, ο καθενας εχει την γνωμη του για δικους του λογους. Εγω απλα εξεφρασα τη δικη μου γνωμη χωρις να θελω ομως να θιξω τιποτα και κανεναν.

@Κώστας Βλαχάκης, παρακαλώ να κάνεις κάτι με τον @Antreas, γιατι με βριζει χωρις λογο και το μονο που κανει ειναι να με προκαλει οπου κι αν σχολιαζω, ο,τι και να σχολιαζω. Ευχαριστω εκ των προτερων.

nikos

@Ανδρέας σωστή η ετυμολογία της λέξης “καινοτομία” που μας έδωσες μόνο που ξέχασες να αναφέρεις της κατηγορίες στις οποίες χωρίζεται η λέξη. Υπάρχει η πραγματική καινοτομία που είναι η πρωτότυπη τεχνική κατασκευή και στοχεύει σε κάτι καινούργιο και πρωτότυπο και υπάρχει και η δήθεν καινοτομία που λέγετε συντήρηση. Δηλαδή όταν στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα επαναστατικό για να μας δείξουν οι εταιρείες μας παρουσιάζουν ανούσιες ιδέες χωρίς ιδιοτυπία απλά για να δείξουν ότι πρωτοπορούν. Φυσικά ανάμεσα σε αυτούς που χρησιμοποιούν τη συντήρηση είναι και οι κατασκευάστριες εταιρείες ηλεκτρονικών συσκευών πάσης φύσεως που μας δίνουν την τεχνολογία με το σταγονόμετρο ώστε να έχουν όλο και περισσότερα κέρδη. Για αυτό λοιπόν δεν πρέπει να συγχέουμε την πραγματική καινοτομία με τη συντήρηση και νομίζω πως έχεις το μυαλό και την κρίση για να καταλάβεις ότι οι «καινοτομίες» τύπου: μετρητής καρδιακών παλμών, έξυπνα ρολόγια, έξυπνες μπλούζες, έξυπνα ποδήλατα κ.α. ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία.

Ανδρέας

@nikos νομίζω θα διαφωνήσω και θα τοποθετήσω μετρητή, εξυπνες μπλούζες και ποδήλατα στην 1η κατηγορία γιατί δεν υπήρχαν πριν αντιθέτως τα έξυπνα ρολόγια βλέπουμε απο την SONY εδω και χρόνια απλά αναβαθμίζονται. Εσύ ίσως να θες να πείς ότι τα πιο πάνω είναι μεν καινοτόμα αλλα άχρηστα. Το καταλαβαίνω και το σέβομαι όμως υπάρχει κόσμος εκεί έξω σε άλλες χώρες που ζεί με την τεχνολογία. Ζούμε μια μεταβατική περίοδο και σιγά σιγά όλα θα γίνουν έξυπνα. Φυσικά πολλοί είναι αυτοί που δεν θα μπορέσουν να αποδεχτούν αυτήν την τεράστια μεταβίβαση και θα παίσει πολύ κράξιμο. Πάρε παράδειγμα την τέχνη με το που εμφανίζονταν καινούργια κινήματα πολλοί ήταν αυτοί στην αρχή που έκραξαν όμως σιγά σιγά γινόταν η μεταβίβαση και όλα ήταν νορμαλ ξανά. Κάπως έτσι πιστεύω θα γίνει και με την τεχνόλογια.(απο κράξιμο μάλλον στον σωστό δρόμο είμαστε :ρ)

nikos

@Ανδρέας κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου πολλά από τα νέα πράγματα που μας πλασάρονται περνάνε στην καθημερινότητά μας.Θα συμφωνήσω μέχρι εδώ.Πολλά άλλά όμως χάνονται, εξαφανίζονται γιατί δεν ήταν ποτέ πραγματικά χρήσιμα.Κάπως έτσι πιστεύω πως θα είναι και με αυτές τις καινοτομίες.Μπορεί τελικά να έχεις δίκιο εσύ μπορεί όμως να έχω και εγώ.Ο χρόνος θα δείξει…

marios

Πάντως με το Ζ2 η sony έφερε τα πάνω-κάτω αφού έχει καταφέρει να συνδυάσει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σε ένα smartphone και τώρα θα καινοτομήσει με κάτι διαφορετικό

Erevos

Όντως κατάφερε να συνδυάσει κινητό με θερμάστρα χειρός. Αν κρυώνεις τον χειμώνα ρυθμίζεις το video στο 4K και αμέσως νιώθεις στο παγωμένο σου χέρι ωραία ζεστούλα. Επίσης το καλοκαίρι λόγω σχήματος χρησιμευει και σαν ρακέτα για να παίζεις στην παραλία.

τακις

@erevos αγαπημενε ΞΥΔΑΚΙ…χαχαχα

Manos Vs

Τι λεει ρε ο τρελος ο @Erevos χαχαχαχα!

Erevos

45 βαθμοί στην πλάτη , δεν είναι και άσχημα για φορητή συσκευή θέρμανσης:

https://www.youtube.com/watch?v=q4iMs4Gecvk

rich

Ποιο πολύ εντύπωση κάνει το HTC με το 40 πλάτη και μέταλλο παρά το Sony μετο γυαλί.
Το htc κανει να ψήνεις κ καστανα χι χι !!

Πάντως τόσο πόνο να δίνει μια συσκευή δε το περίμενα χαχα χα !!

Στο τέλος θα χρειαστητε ψυχολογική υποστήριξη μερικοί fanbois..!!

tiamat

ρε παιδες βλεπω τωρα στο mundial sony4K στα διαφημιστικα banner των γηπεδων και με πιανει τρελα με το τραγικο της υποθεσης….

Manos Vs

@rich, δεν καταλαβαινεις οτι τα λεμε ελαττωματικα και οτι θερμαινονται και τα λοιπα γιατι τα βλεπουμε(εγω τουλαχιστον) αντικειμενικα και το εχουμε παρατηρησει; Μηπως αντι να απαρνεισαι αυτα που ακους για την ΣΟΝΥ σου, να κοιταξεις να δεις αν ισχυουν; Γιατι το οτι μ βγηκαν και τα 3 ΣΟΝΥ που ειχα ελαττωματικα, αλλα και το οτι εχουν φιλοι μου ΣΟΝΥ και τους υπερθερμαινονται, τους κανουν μονα τους reboot, τους χαλανε στο ακυρο κ.ά. δεν τα εβγαλα απο το μυαλο μου.

Nick

@Tiamat, το SONY 4K που βλέπεις διαφημίζει τις τηλεοράσεις Bravia X9, η Sony είναι ο μέγας χορηγός του Mundial και όχι η Sony Mobile. Γενικώς το τμήμα τηλεοράσεων δηλαδή γιατί και η W8 που χα πάρει τον περασμένο Νοέμβρη θυμάμαι στο κουτί της που διαφημιζε ότι είναι η επίσημη τηλεόραση του παγκόσμιου κυπέλλου.

Nick

Manos Vs, καθαρά από περιέργεια ποια είναι τα 3 Xperia που χες στην κατοχή σου;

τακις

Αστο φιλε nick δε θα βγαλεις ακρη εδω ,τσαμπα γραφεις κ βαριεμαι κ γω να γραφω..nosense
που λενε

michael p.

ξεκολλάτε ρε λίγο με τα κινητά!
το άρθρο είναι για αισθητήρες για τις slt κ mirrorless φωτογραφικές της εταιρίας κ κάθεστε από κάτω κ σχολιάζετε για τα bezels κ ότι άλλη π@π@ριά μπορεί να σκεφτεί ανθρώπινος νους.
δεν περιστρέφεται όλη η τεχνολογία γύρω απ τα τηλέφωνα…

Manos Vs

Nick, αργησα αλλα ΟΚ :p. X10 mini pro, z, x10 pro(δεν ειμαι σιγουρος οτι λεγεται ετσι, αυτο με το συρωμενο πληκτρολογιο αλλα το μεγαλο. Παει καιρος.).

Takis

Sony for the win αυτό έχω να πω
Εμένα κανένα xperia δεν ήταν προβληματικό και έχω 4(σύντομα 5)
Άρα φταίει ο τρόπος χρήσης.
Στο θέμα του αισθητήρα ,θα φέρει επανάσταση ,απλά ,τέλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.