Sony Mobile, Ίσως αποχωρήσει από τα οικονομικά Xperia smartphones [φήμες]

H Sony, η οποία αποχαιρέτησε το 2012 στην τρίτη θέση, βλέποντας την “πλάτη” της Samsung και της Apple, μέσω των δηλώσεων του Stephen Sneeden, Marketing Manager για την προϊοντική σειρά Xperia, ανακοίνωσε ότι δεν είναι απίθανο να εγκαταλείψει τoν χώρο των φτηνότερων smartphones.

sony xperia, Sony Mobile, Ίσως αποχωρήσει από τα οικονομικά Xperia smartphones [φήμες]

Στις δηλώσεις αυτές έγινε ξεκάθαρο το γεγονός ότι η Sony επιθυμεί να δώσει στους μελλοντικούς πελάτες της συσκευές με mid εως high-end προδιαγραφές και ότι η παραγωγή οικονομικότερων μοντέλων κατά κάποιο τρόπο κρατάει πίσω την εταιρεία από αυτές τις υλοποιήσεις.

Η παρουσίαση στην CES του Sony Xperia Z, το οποίο είναι και το καλύτερο δημιούργημα της μέχρι σήμερα, “οπλισμένο” με οθόνη 5 ιντσών Full HD, τετραπύρηνο επεξεργαστή και αισθητήρα Exmor RS 13 Megapixel, αποτελεί ορόσημο και είναι η συσκευή που θέλει να ταυτίσει την ύπαρξη της από εδώ και πέρα η ιαπωνική φίρμα.

O Sneeden επισήμανε και την αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στο πλήκτρο “Power” του Z, λέγοντας ότι θα είναι κάτι σαν σήμα κατατεθέν για τα μελλοντικά μοντέλα, κατά την νέα της στρατηγική.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
andreas kor

Eγω το βλεπω πολυ σωστο αυτο που θελει να κανει η sony! Αμα ειναι βγαζει πολυ καλες συσκευες οπως το Ζ και να βελτιωσει της αναβαθμισης της , τοτε δεν υπαρχει λογος να βγαζει οικονομικες συσκευες…Αν θελει καποιος να παρει πιο φθηνο κινητο υπαρχουν απειρες επιλογες…

θοδωρης

Περιεργα ( να ειμαι ευγενικος) γραμμενο … στον τιτλο αναφερεται οτι ειναι πιθανο να αποχωρησει (ισως) η SONY απο την παραγωγη οικονομικοτερων συσκευων … ακριβως πιο κατω (πρωτη παραγραφο) ειναι απιθανο να αποχωρησει … και στην δευτερη παραγραφο θελει να δωσει mid – end συσκευες (αρα οικονομικοτερες) και σε αυτον τον στοχο της μενει πισω με την παραγωγη οικονομικοτερων μοντελων !!

Panos7GR

Μεγάλο λάθος από την Sony. Από την μία έχει δίκιο, αλλά από την άλλη φαίνεται πως ψωνιστηκε… Το ότι τερμάτισε στην 3 θέση το 2012 το οφείλει πολύ περισσότερο στα οικονομικά μοντέλα της και στα value for money mid-end smartphones της. Δεν νομίζω η τρίτη θέση να ήρθε λόγω των Xperia S και Xperia T… Κακά τα ψέματα η Sony έχει πολλά θέματα με το software. Παλιοί kernels, υπερβολικό bloatware, βαρύ UI, αργά updates που όλα αυτά οδηγούν σε πολλά bugs και lags. Οπότε δημιουργούνται πολλοί δυσαρεστημένοι πελάτες που ο μόνος λόγος να αγοράσουν συσκευή είναι οι ποιοτικές οικονομικές και μικρομεσαίες προτάσεις που έχει στην αγορά.

Vassilis

Οικονομικότερες = entry level συσκευές ..

Κώστας Βλαχάκης

θοδωρης, Ξέχασα στο editing τη λέξη “δεν”.
“Δεν είναι απίθανο…”

Γ.Ε

Συμφωνώ με αυτή τους την απόφαση… Προτιμώ να βγάλει ποιοτικότερες συσκευές σε hardware και σωστή υποστήριξη, παρά αυτό το μπάχαλο που σε τελική χαμένοι βγαίνουμε εμείς οι καταναλωτές, αφού μετά δεν τα υποστηρίζει η εταιρία…

Γιώργος Κου.

Όταν μιλάει για mid-end εννοεί 350 και;
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και θα χάσει ένα μεγάλο μέρος από τα έσοδα της αφού τα Sony Smartphones που πουλάνε πιο πολύ είναι τα low&mid-end…..

Χρήστος

Εγώ θεωρώ πως θα ήταν καλύτερο να βγάλει μια συσκευή για low μια για mid και 2 με 3 για high παρέχοντας πλήρη υποστήριξη σε αναβαθμίσεις για όσο αντέχουν οι συσκευές της. Θα ήταν προτιμότερο καθώς οι συσκευές της οι περισσότερες είναι προσεγμένες σε design πολύ όμορφες και αρκετά δυνατές οι περισσότερες. Εκεί που πάσχει είναι στις αναβαθμίσεις και στα πολλά bugs που έχει το λειτουργικό της παρόλο που είναι αρκετά όμορφο και λειτουργικό

θοδωρης

οκ… και σορρυ για το ”υφος” Κωστα και Βασιλη …

kostaszx

Πολύ απόλυτο ακούγεται. Βλέπω πιο πιθανή την αύξηση του budget στις high-end συσκευές και ίσως περιορισμό του γενικού developing στις lower-end συσκευές παρά αυτό. Οτιδήποτε άλλο σχετικά με την εξ ολοκλήρου εγκατάλειψη μιας σειράς smartphone και εστίασης σε μια άλλη φαίνεται ασύμφορο.

Kostas K.

Όταν οι άλλοι είχαν διπύρηνα η Sony υπερχρόνιζε τον μονοπύρηνο του Arc , Όταν οι άλλοι είχαν τετραπυρινα έλεγε οτι δεν βγάζει τετραπυρινο γιατί εχoυν μικρή αυτονομία… Τώρα που παρουσίασες το πρώτο σου τετραπυρινο ρε Sony τι έγινε ξαφνικά? Εγινες ” παροχος smartphone εκλεκτης ποιοτητας?

kostas

Κάτσε να δεις και η apple όταν βγάλει καινούργιο μοντέλο με μεγαλύτερη οθόνη..θα θυμάστε την διαφήμιση;;

darkos

Kostas K Δεν θελω να πω πολλα γιατι μετα παei αλλου η συζητηση.Aλλα με το να μιλας χωρις να ξες δεν ειναι οτι καλυτρο.Λοιπον επιδει λες οτι η σονι ειπε αυτο και κανει αλλο.Ναι φιλε το ειπε για την αυτονομια τσεκαρε λιγο το σταμινα μοντ που εχει το Ζ το πρωτο τετραπυρηνο απο την sony!!

MAKE BELEVE

Kostas K.

@ darkos εσύ ξέρεις τι είναι δηλαδή το stamina mode? μια εφαρμογή είναι που απενεργοποιεί wi fi, φωτεινότητα οθόνης κλπ κλπ…Κανε μια βολτα στο Play store και θα βρεις δεκάδες..Που ξέρεις εσύ τι ξέρω εγώ και μιλάς? Άλλο είπα εγώ. αλλού κόλλησες… Ξέρεις δλδ οτι ενα τετραπυρινο μπορεί να εχει καλυτερη αυτονομια απο ενα διπύρηνο? Την ανυπαρξία της Sony τόσα χρόνια στον τομέα του hardware την γνωρίζεις? Και τώρα που έβγαλε το πρώτο της τετραπυρινο (που πραγματικά αξίζει και μπράβο της) την είδε κάπως… Τόσα χρόνια στις Low end και mid range συσκευές πάτησε για να σωθεί στις οποιες ήταν κορυφαία..Και τωρα διαβαζω οτι τις παραταει γιατί λέει θα ειναι Sonyness μια τέτοια συσκευή…Fail από μένα και μεγάλο μαλιστα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.