Sony Mobile, Σοβαρές περικοπές θέσεων εργασίας και μετακόμιση γραφείων στο Τόκιο

Η Sony Mobile δείχνει να μην τα πηγαίνει και πολύ καλά οικονομικά, καθώς ανακοίνωσε περικοπές 1.000 θέσεων εργασίας που αντιστοιχούν σε ποσοστό 15% του εργατικού δυναμικού της, μαζί με την μετακίνηση των κεντρικών γραφείων της από τη Σουηδία, στο Τόκιο της Ιαπωνίας με σκοπό τον περιορισμό του λειτουργικού της κόστους.

Η μετακόμιση θα γίνει τον Οκτώβριο του 2012, ενώ όλες οι αλλαγές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τον Μάρτιο του 2014. Στο τέλος του περασμένου έτους η Sony είχε καταφέρει να κερδίσει το 12% της αγοράς των Android smartphones, ενώ αυτόν τον μήνα ανακοίνωσε μία ζημία ύψους 312 εκατομμυρίων δολαρίων στα οικονομικά της αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Gartner η Sony Mobile δεν καταφέρνει να “χτυπήσει” την… “αγία τριάδα” της κινητής τηλεφωνίας που σχηματίζουν οι Nokia, Samsung και Apple, παρόλο που ήταν μία από τις εταιρείες που έδειξαν να έχουν αύξηση πωλήσεων κινητών στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2011.

, Sony Mobile, Σοβαρές περικοπές θέσεων εργασίας και μετακόμιση γραφείων στο Τόκιο

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jim P

Λανθασμένη Πολιτική αναβαθμίσεων συνάμα με πάρα πολλά προβλήματα, Πάρα πολλές συσκευές αρκετές από τις οποίες υπερκοστολογημένες είναι κατά την άποψή μου υπεύθυνα για την πτωτική της τάση, ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια όμως ταλανίζουν και την HTC, αν και η τελευταία το παραδέχτηκε δημόσια και υποτίθεται ξεκίνησε πορεία αναδιάρθρωσης….

md03582

@jim p δεν συμφωνώ. Οι νοκια, samsung, apple δεν εχουν υπερκοστολογημενα κινητά?? είναι μήπως εντάξει στις αναβαθμισεις τους?? Οχι, απλα κερδιζουν στο μαρκετινγκ, απλα πραγματα. πηγα σε cosmote, vodafone κ public για να κοιταξω για το hox πριν το αγορασω. στο μεν public στα γιαννενα δεν το ειχαν φερει καν, στα δε αλλα δυο καταστηματα πεταχτηκαν δυο ευγενεστατες κατα τα αλλα πωλητριες να μου κανουν υποδειξη οτι το s3 ειναι “καλύτερο” και το s3 να κοιταξω και μαλιστα η μια ηταν υπερ του δεοντος επιμονη, παρολο που φυσικα κρατουσε iphone στα χερια της. Σε κανενα απο τα τρια καταστηματα δεν υπηρχε ουτε το one v, ουτε το one s!! Αντιθετως, κατι galaxy ace, lumia και iphone (βεβαιως βεβαιως) πρωτη μουρη. Προσπαθουσαν να μου κάνουν πλυση εγκεφάλου ενώ απο την πρωτη στιγμη που μπηκα στο μαγαζι τους ειπα τι ΑΚΡΙΒΩΣ θελω να κοιταξω. Φαντάζομαι τι γινεται με κοσμο που απλα μπαινει για να αγορασει ενα κινητο.. Θεωρώ οτι ολες οι μεγάλες εταιρίες λιγο-πολύ βγάζουν αξιολογες συσκευές, οι τιμές είναι παρομοιες και η υποστηριξη σε service και αναβαθμισεις σε ολες τις εταιριες εχουν τα θεματάκια τους.. Όλα ειναι μαρκετινγκ, διαφημιση, events, μηνυσεις, γενικα να φανουμε..

λεο7

@md03582 πολύ σωστός…και στα public στα γιάννενα δυστυχώς ελάχιστοι ξέρουν την δουλειά τους.

GiannisMix

Το καθε καταστημα προωθει τα προιοντα τα οποια αποφερουν το μεγαλυτερο κερδος στο καταστημα. Δεν την νοιαζει το κερδος της εταιρειας που εχει κατασκευασει το προιον. Επομενος οταν η SAMSUNG δινει πιο συμφεροντα συμβολαια και κερδη στα MULTIRAMA ( δηλ τα Multirama αγοραζουν 450ε και πουλανε 600ε) ειναι αυτονοητο οτι τα MULTIRAMA θα προωθησουν τα SAMSUNG και οχι τα SONY (που τα Multirama αγοραζουν 500ε και τα πουλανε 600ε) η οτιδηποτε αλλο χαμηλοτερου κερδους για τα MULTIRAMA.. ___ η επιλογες εταιρειων κ καταστηματων ειναι τυχαιες… δεν ειναι ετσι οπως το σκεφτομαι παιδια??

Jim P

@md03582 Δεν είναι απίθανο να συμβαίνει κάτι τέτοιο η ιστορία έχει αποδείξει ότι τέτοιες τακτικές κάθε άλλο παρά φανταστικές δεν είναι, αλλά παγκόσμια; Δηλαδή παγκόσμια η Samsung “γδύνεται” στους Retailers για να την προωθούν; Λίγο τραβηγμένο ρε παιδιά…

md03582

@λεο7 σε ευχαριστώ @iannismix συμφωνω σε ολα @jim p δεν μιλάω για παγκοσμια συνωμοσία, εδω εμεις ειμαστε ο τελευταιος τροχος της αμάξης, απλά λέω οτι πχ δεν έχω δει ένα event της htc ή της lg ή της sony να διαφημιζεται τόσο όσο της samsung ή ακόμα περισσοτερο της apple με live-streaming. με ζωντανες συζητησεις, κτλ και πρώτη μουρη παντού. iphone δεν ειχα ποτε, λίγο έχω ασχοληθεί με ενός φίλου, ξέρω όμως οτι σεπτεμβρη – οκτώβρη θα βγει το επομενο! Επίσης βλέπω οτι οι nokia-microsoft κινουνται τρελα στο θέμα της διαφήμισης, event για τα wp8, event για τα win8 και το surface, 5 σεπτεμβρη ξανά event, διοργανώσεις – διαφημισεις τυπου “my phone smoked by windows phone” challenge και αλλα τετοια. Δηλαδή θέλω να καταλήξω, γιατι ίσως κούρασα, οτι οι nokia, samsung, apple δεν παράγουν τιποτα εξωπραγματικά κινητα, απλα κοιτανε πολύ και το μαρκετινγκ και στις τελική καλά κάνουν. Ξεκινάει ολη η φασαρία και η μοδα λοιπον απο το εξωτερικο, έρχεται και στην Ελλάδα και γεμιζουν και τα ράφια με τα πιο διαφημισμενα προιοντα και τα site τα προωθουν και ο κοσμος ψωνιζει. Μέχρι στιγμής ήμουν κάτοχος πεντε συσκευών htc τα τελευταία πεντε χρόνια απο εποχής windows mobile 6,1, ειμαι υπερευχαριστημενος… Συνέχεια »

Konstantinos

Ισχύει αυτό που λέτε. Τα λάθη είναι διοικητικά από τα άτομα που κλείνουν συμφωνίες για διαφημίσεις, προώθηση προιόντων στην χ ψ χώρα/μαγαζιά. Έχουμε δει άλλωστε περιπτώσεις που με το μάρκετινγκ ένα μέτριο προιόν κάνει ρεκόρ πωλήσεων.

GiannisWST

Συμφωνω με τον jim, εχει βγαλει υπερβολικα πολλες και σχετικα ομοιες συσκευες στην αγορα που τουλαχιστον μερικες τις κοστολογει αρκετα τσιμπημενα. Το νεο ν αποτελει δυστυχως εξαιρεση και πουλαγε σαν ζεστο καρβελι… Στα αλλα μοντελα της οι καταναλωτες ηταν διστακτικοι. Οι περισσοτεροι που ξερω αρνητικα αναφερουν το θεμα του εργοστασιακου launcher και μαλλον θετικα προς ουδετερα το θεμα των αναβαθμισεων. Αλλα γενικα η εικονα της μου δινει μια εικονα htc πριν λιγους μηνες. Εχει αντικειμενικα πολλες συσκευες για το τελος του 2012.

md03582

@gianniswst συμφωνω μαζι σου στο θεμα του sony launcher, πες μου ομως, η samsung δεν εχει υπερβολικο αριθμο συσκευων?? Εβγαλε το s3 και ετοιμαζεται για note 2, εχει ενα καρο galaxy πανομοιοτυπα, και καπου διαβασα για s2 plus k s3 mini. Η lg δεν εχει ενα καρο συσκευες?? Η σειρα L δηλαδη τι παραπανω προσφερε? Μονο η htc κ η sony εχουν πολλες συσκευες? Για τις αναβαθμισεις που λες, ειναι οντως σοβαρο θεμα, ωστοσο πολυ λιγος κοσμος, απο την μαζα που κυκλοφορει εξω με smartphone, ασχολειται.

GiannisWST

Ναι φιλε md η σαμσουνγκ και αυτη εχει υπερβολικο αριθμο συσκευων αλλα το θεμα ειναι οτι εχει δωσει στους καταναλωτες την ιδεα για το πως τα ιεραρχει. Αυτοι που θελουν το τοπ περιμενουν καθε χρονο το ενα και μοναδικο της σειρας galaxy. Τα note ειναι υπερβολικα μεγαλα για τηλεφωνα και συνεπως εχουν σε συγκεκριμενο κοινο επιτυχια. Αλλα δεν υπαρχει κατι ενδιαμεσο σε αυτα. Αυτα πουλανε εκατομμυρια, τα υπολοιπα δεν κανουν τοσο τρελες πωλησεις. Αν η σαμσουνγκ ηταν htc θα εβγαζε το s3 σε περισσοτερες εκδοσεις με παρεμφερες hardware και πολυ διαφορετικες διαστασεις (στις 4,3″, στις 4,8″ κλπ), το ιδιο θα εκανε και με το νοτε οπως εκανε την εποχη των sensation (sensation xe, sensation xl, εκδοσεις beats). Η σονυ εχει βγαλει οντως πολλες συσκευες και απο τη στιγμη που δε μας ειπαν οτι προοριζονται για αλλες χωρες (ειδικες παραγγελιες) τοτε θα σκασουν αργοτερα και θα υπαρξουν ολα μαζι στα καταστηματα και πες μου ποιος θα κοιταξει για σονυ και αν δεν εχει ριξει διαβασμα σοβαρο δε θα μπερδευτει τι να αγορασει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews Sony Android Smartphones Hands-on

Sony Xperia 5 III review: Γούστα ακριβά

Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Sony Xperia 5 III με οθόνη OLED HDR 6.1″ FullHD+ 120Hz, Snapdragon 888 5G, 8GB RAM και τριπλή κάμερα 12 Megapixel.

Business Sony Sony Mobile Sony Xperia

Sony Mobile: Το οικονομικό έτος έκλεισε με κερδοφορία μετά από 3 χρόνια

H Sony Mobile δικαιώθηκε από την πρόσφατη παρουσίαση νέων προϊόντων, καθώς η χρονιά κλείνει με κερδοφορία.

Smartphones Sony Sony Mobile Sony Xperia

Πως ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Sony Mobile επιλέγει τα χρώματα των Xperia κινητών;

Η Sony εδώ και μερικά χρόνια κυκλοφορεί τις προτάσεις της στην κατηγορία των κινητών τηλεφώνων υπό την ονομασία “Xperia”. Μπορεί τα smartphones της Ιαπωνικής εταιρείας να μην κυριαρχούν στην αγορά, όμως πρόκειται σίγουρα για αξιόπιστες συσκευές, των οποίων ο σχεδιασμός και οι χρωματικές επιλογές “σηκώνουν” πάντα συζήτηση.

Business Sony Sony Mobile

Sony: Το τμήμα Mobile παραμένει το “αγκάθι” στα έσοδα

Η Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, και μοιάζουν αρκετά θετικά για την ίδια. Συνολικά είχε έσοδα 18.25 δισ. δολαρίων με τα καθαρά κέρδη να είναι στα 1.15 δισ. δολάρια.