Sony Mobile, “Θα δούμε ποια μοντέλα θα πάρουν Android 4.1 Jelly Bean”

Μετά την απάντηση μέσω Facebook ότι τα Xperia του 2011 δεν θα πάρουν το πολυπόθητο update σε Jelly Bean, έρχεται το επίσημο blog της Sony Mobile να μας ενημερώσει ότι ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην Αγγλία έκανε λάθος στην απάντησή του, καθώς δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ποια μοντέλα θα αναβαθμιστούν.

Η εταιρεία δηλώνει ότι ακόμα δεν έχει λάβει τελικές αποφάσεις για τις αναβαθμίσεις λογισμικού στα προηγούμενα μοντέλα, ενώ δηλώνει ότι προχωρά με το upgrade του Xperia S και των Xperia του 2011 σε Ice Cream Sandwich. Στο επίσημο post της δηλώνει ότι θα δώσει περισσότερα στοιχεία μόλις λάβει τις τελικές της αποφάσεις.

Πολύς ντόρος για το τίποτα, ή μήπως είδε η Sony Mobile τις αντιδράσεις και άλλαξε γνώμη; Ποια είναι η γνώμη σας;

, Sony Mobile, “Θα δούμε ποια μοντέλα θα πάρουν Android 4.1 Jelly Bean”

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GiannisWST

Ελπιζω να ειδε τις αντιδρασεις γιατι θα ερθουν στα χναρια των htc και lg με τα αρνητικα σχολια πελατων που δεν αναβαθμισαν τις συσκευες των 500-600 ευρω συσκευων τους. Δε φτανει που καθυστερουν σαν ….. τις αναβαθμισεις τους, το να λενε στο κοσμο παρτε νεα συσκευη για να εχετε την αναβαθμιση επειδη βαριομαστε να φτιαξουμε το παλιο launcher μας να λειτουργει δε πιανει πια! Μετα απορουν που χανουν πωλησεις ή που ξαναπεσε το android ποσοστο στην αμερικη. Οτι βγαλαν βγαλαν με νεες συσκευες υποστηριξη πλεον θελει ο κοσμακης στις συσκευες του.

Ειδικα η σονυ τη βλεπω να σκαει σαν την htc και να κλεινει αντιπροσωπειες ανα το κοσμο αν ξαναπει τετοια αστειακια σε fb…

greeceandroid

Έχει πλάκα γιατί τώρα δίνει ελπίδες για αναβάθμιση (λέγοντας ότι ο εκπρόσωπός της έκανε λάθος στην προηγούμενη δήλωσή του).

Δηλαδή τώρα ψιλοείναι αναγκασμένη να δώσει -κάποιες- αναβαθμίσεις. Θα γελάσουμε αν πει μετά από κανα μήνα “τελικά δεν θα δώσουμε τίποτα”.

Andrew

Μακαρι να αλλαξει γνωμη και να καταλαβει οτι συμφέρει να αναβαθμίσει τα xperia του 11

ειρηνη

Πρεπει να γινει αναβαθμιση στα xperia 2011-12 γιατι το 4.0.4 ειχει προβληματα. Πρεπει καχηπτνν να βγει η 4.1 και να δουλεβη σοστα οπος ηταν η 2.3.4!!! Ευχαρισο.

Δημήτρης

Μιλάμε για μια Εταιρεία που κυκλοφόρησε 5 κινητά το 2012 και από αυτά έχει αναβαθμίσει σε ICS μόνο ένα (XPERIA S) . Τα άλλα όχι μόνο είναι ακόμα σε 2.3.7 αλλά και αυτή έχει πολλά bugs.

JellyBean από το 2013 και βλέπουμε.

Tsabino

το καλο π τους θελω να παρει το P, jelly bean ..αλλιως θα γινει χαμος!

stazorbas

Δεν δωσαμε τα λεφτα μας στην sony ericsson(xperia arc)για να μας δωσει ice cream sandwich και με τοσα bugs.Το καλω που τους θελω να δωσουν update σε jelly bean γιατι αλλιως δεν με βλεπω να ξανααγοραζω κινητο sony.

Panos7GR

Το κακό της Sony είναι που πειράζει το Android τόσο πολύ που δυσκολεύεται ακόμα και η ίδια να προβεί σε updates γιατί φοβάται, σε σημείο ακόμα και να μην μπορεί να τις δώσει. Μετά την τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην τότε αναβάθμιση του X10 και βλέποντας πολύ μεγάλη γκρίνια και απογοήτευση από τους πελάτες της, έβαλε μυαλό. Γι αυτό τον λόγο η σειρά Xperia 2011 είναι η μόνη σειρά που πήρε ολόκληρη το ICS, ενώ άλλες εταιρίες έκαναν τους Κινέζους. Μάλιστα ήταν από τις πρώτες εταιρίες που δώσανε γρήγορα το update. Όχι να εθελοτυφλούμε γιατί είμαστε αγανακτισμένη!
Το JB μπορούν άνετα να το σηκώσουν τα περσινά μοντέλα. Αφού ήταν ικανά να αντέξουν την μεγάλη αναβάθμιση, ICS, το ρετούς της δεν θα αντέξουν; Εδώ το “παλιό” Nexus S που είναι και αυτό μονοπυρηνο αναβαθμίστηκε και ξανάνιωσε. Άλλωστε η ίδια η Google είχε πει πως όσα μοντέλα αντέχουν το ICS μπορούν να πάρουν και το JB.

Εγώ προσωπικά πάντως δεν πιστεύω να αναβαθμιστούν. Ήταν μια κίνηση για να ηρεμήσει τα πνεύματα και να κερδίσει χρόνο. Ίσως μόνο το Arc S να την πάρει έτσι για τα μάτια…

greeceandroid

Panos7GR +1

Κωστας Ζ.

Panos7GR Ε πες τα ντε αγορι μου!!!

leol

Μακαρι εστω 1 μοντελο να αναβαθμιστει .Αυτο σημαινει και καινουργιος kernel + video+camera libraries οι οποιες μπορουν να χρησιμοποιηθουν και στα υπολοιπα μοντελα μιας και το hardware ειναι σχεδον το ιδιο σε ολα

Chris1926

συγνωμη βρε παιδια αλλα το ice cream της sony πιο πολυ με GB μοιαζει παρα με το ice cream της google.προσωπικα απογοητευτικα μολις το ειδα!!ειναι δυνατον να αλλαζεις μονο 4-5 εικονιδια,να βαζεις καλυτερο multitasking ,να βαζεις θεματα καινουρια και να εχει και ενα σωρο bugs!!!ελεος ρε sony !!μακαρι αν αναβαθμιστουν τα μοντελα του 2011 σε JB να γινει σοβαρη και μη δουμε τα ιδια χαλια!!!

bill1989

Panos7gr +10000

Γιώργος

Παιδιά η Google είχε πει για 18μηνες updates στα κινητά με android … Το Arc S ανακοινώθηκε Ιανουάριο για…ακριβώς αυτό το λόγο !!! Άσχετο αν βγήκε μαζί με το Neo V που ανακοινώθηκε Αύγουστο!!!Όσα βγήκαν καλοκαίρι και μετά πιστεύω θα την πάρουν .Το Neo V (που έχω) λογικά θα την πάρει!Το Live , το Pro , το Active και το Mini μάλλον θα την πάρουν! Τα υπόλοιπα , μάλλον κάτι άλλο θα πάρουν(…) εγώ πάντως ελπίζω όλη η σειρά 2011 να πάρει το 4.1 με Kernel 3.0.15 για καλή μπαταρία!

Christos Stamos

Ο κόσμος φωνάζει για jelly bean στο neo v ακριβώς επειδή η προηγούμενη αναβάθμιση, σε ics, ήταν γεμάτη προβλήματα. Ελπίζω να το προσφέρουν, και να το προσέξουν καλύτερα αυτή την φορά.

Προσωπικά σκέφτομαι ότι το επόμενο κινητό μου θα είναι στην σειρά google nexus. Οι κατασκευαστές android είναι όλοι τους αξιολύπητοι στην ταχύτητα, όσο και την ποιότητα των αναβαθμίσεων, καλύτερα τα developer phones της Google, ή ακόμα κι ένα iphone (ναι, μέχρι και το iphone νοστάλγησα με τις διάφορες προβληματικές “αναβαθμίσεις” των κατασκευαστών android).

Butters

Εξαιρετικά άθλια η αναβάθμιση του ICS στα xperia του 2011, έπαιζε καλά μόνο στο arc S. Το έχει κουράσει και η google που θέλει minimum 512MB για το OS της. Ακόμα και να βγει η JB στα xperia εγώ δε θα βιαστώ, γιατί δε θέλω πάλι να τρέχω σε service centers για downgrade σε GB.

anonymous

εγω παντως το βλεπω φυσιολογικο να παρει το xperia mini pro το jelly bean….

δεν προκειται εξαλλου για major update….εφοσον “σηκωσε” το ICS το βλεπω φυσιολογικο να “σηκωνει” και το jelly bean…

θα πρεπει να υποστει προφανως severe tweaking o kernel του jelly bean για να το “χωρεσουν” στο xperia mini pro…

αλλα το βλεπω κουλο να μην μπορει το mini pro να “σηκωσει” το jelly bean….

το σιγουρο βεβαια ειναι πως δεν θα μπορεσει να παρει το android 5.0 το mini pro.

Demis - Live with walkman

Συνεχίστε την καλή δουλειά εκεί στη Sony… Πρώτα μας ανακοινώσατε αναβάθμιση σε ICS για τη σειρά του 2011 για να “ανεβάσετε” τις πωλήσεις σας;! Στη συνέχεια μας βγάλατε μια ανακοίνωση του τύπου “αναβαθμίστε μεν αλλά μπορεί να μην δουλεύει και τόσο δε…” με αιτιολογία το “βαρύ” ICS. Δεν το ξέρατε πριν; Δεν εξυπηρετούσε τις πωλήσεις σας ή απλά ήταν ένας οιωνός ότι δεν ασχοληθήκατε; Απαντώ μόνος ..και τα τρία για εσάς και ….δυστυχώς “τρία” και για εμάς!! Ακολούθως μας πετάξατε μια προβληματική αναβάθμιση, γιατί βαρεθήκατε και γιατί εξυπηρετούσε τις πωλήσεις της σειράς του 2012 και αυτό έχετε το θράσος και το ονομάζετε “υποστήριξη προϊόντος”. Εδώ κυλιόμαστε από τα γέλια…πολύ όμως!! Ακολουθεί το “Θαύμα”! Η σειρά του 2012 με πολλά τηλέφωνα με παρόμοια και σε αρκετές περιπτώσεις υποδεέστερα τεχνικά χαρακτηριστικά (βλέπε miro και tipo) τα οποία θα τρέχουν από το κουτί ICS μαντεύω απροβλημάτιστα;;!! ΄(να το ..θαύμα!!) Βγαίνει το αγόρι και κάνει ανακοίνωση για μη αναβαθμίσιμα μοντέλα του 2011. Αντιλαμβάνονται τη γκάφα στο marketing του τραβούν το αυτί, τον αδειάζουν με διάψευση και το παίρνουν πίσω συνεχίζοντας το εμπόριο ελπίδας του χρήστη (Ω,ναι είμαι και εγώ ένας!!) μετά το απίστευτο κράξιμο. Συμπέρασμα – προτροπή!! Ακολουθήστε την επιτυχημένη πορεία της HTC (κλείνει… Συνέχεια »

giwrgos007

Για να δούμε το ray μου θα πάρει JB η θα κολλήσει στο ICS

stazorbas

Demis – Live with walkman.Πεστα ρε φιλε.

Demis - Live with walkman

@giwrgos007,σχόλιο 19:
Θέλεις να σου παίξω λίγο γραφείο τύπου Sony με χρονολογική σειρά; Έχεις ήδη δύο απαντήσεις. Μία ” όχι” και μία ” κάναμε λάθος, δεν αποφασίσαμε ακόμη…”.

Μάντεψε τις υπόλοιπες… Σε βοηθώ.

Ακολουθεί το “ίσως..”,

Ύστερα το ..”σε κάποια μοντέλα για να μην χαλάσουμε την εμπειρία χρήσης..( φτιάχνομαι τρελά τώρα..)”

και εκεί γύρω στη λήξη του 18μηνου το ” Όχι. Δεν θα αναβαθμιστεί κάποιο τελικά..”

@ stazorbas,σχόλιο 20: ..έχω αγανακτήσει ,ρε φίλε..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia Pro: Φήμες για περιστρεφόμενο δακτύλιο κάμερας

Πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο κινεζικό Weibo θέλουν το επόμενο Sony Xperia Pro να διαθέτει έναν περιστρεφόμενο δακτύλιο κάμερας.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI & 5 VI: Με δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής για περισσότερη ασφάλεια

H Sony προσπαθεί στις ναυαρχίδες της να εισάγει μια νέα δυνατότητα που δεν έχει προσφερθεί ξανά σε κινητό.