Sony: Αναπτύσσει νέες μπαταρίες που θα αντικαταστήσουν τις ιόντων λιθίου

Η Sony ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία στις μπαταρίες η οποία θα έρθει να αντικαταστήσεις αυτές των ιόντων λιθίου και αναμένεται να διατεθεί εμπορικά μέσα στο 2020. Σύμφωνα με τη Sony οι νέες μπαταρίες θα προσφέρουν αυξημένη διάρκεια ζωής έως και 40% σε σχέση την σημερινή τεχνολογία.

Αρχικά η Sony σκοπεύει να διαθέσει τις μπαταρίες για συσκευές όπως τα smartphones και αργότερα να ενσωματώσει την εν λόγο τεχνολογία και σε άλλες φορητές συσκευές, όπως ρομπότ.

Οι νέες μπαταρίες lithium-sulfur (Li-S) δεν είναι εύκολες στην κατασκευή τους με το πρόβλημα να εντοπίζεται στην διαδικασία φόρτισης-αποφόρτισης, όμως η Sony και άλλες εταιρείες έχουν θέσει ως στόχο το 2020 να έχουν λύσει τα όποια προβλήματα και να τις διαθέσουν εμπορικά.

, Sony: Αναπτύσσει νέες μπαταρίες που θα αντικαταστήσουν τις ιόντων λιθίου

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lefteris

Ελπίζω η όποια επανάσταση στις μπαταρίες να έρθει πριν το 2020! Αυτό μόνο!

Darth

Και κάτι που δεν ανέφεραν… Συγκεκριμένη τεχνολογία (αν και πάλι περιλαμβάνει λιθιο θα έλεγα παλιά αλλά οκ) έχει σχεδόν διπλάσια αντοχή σχεδόν 2.000 κύκλους φόρτισης…
Μέχρι εδώ καλά… Απλά δεν αναφέρουν ότι έχει και λιγότερη ηλεκτρική πυκνότητα… Δλδ στο ίδιο μέγεθος αποθηκεύει λιγότερη ενέργεια π.χ. Αν μια μπαταρία ήταν 3.000 mha στο ίδιο μέγεθος με αυτή την τεχνολογία χωράει 1.800 περίπου

Σαν σύνοψη: είναι καθαρά μπαταρίες για fast charging (καθώς για οτιδήποτε άλλο δεν τους αφήνουν άτομα με μεγάλα συμφέροντα, βλ. Πετρέλαια)

Μιχαλης

Άστα αυτά και φέρε τεχνολογία 3d touch

ar.s6

Κι αφου μιλαμε για μπαταριες,το s6 μου φορτιζει ως το 90% οτι κι αν κανω (cαlibration,γρηγορη,αργη φορυιση,πληρες ξεφορτισμα) κ κραταει λιγοτερο Ξερω οτι αν ηταν αποσπωμενη η μπαταρια θα εκανα μια απλη αλλαγη.Τωρα με το ζορι σερβις.Νοσταλγησα σε λιγες μερες τις σποσπωμενες. Καμμια λύση?

nikos note3

Αν δεν ηταν ενσωματωμενη η μπαταρια σου,ουτε αλλαγη δε χρειαζόσουν .Αρκει να την εβγαζες λιγα δευτερόλεπτα κ να την ξαναβαζες.Το ειχα παθει κ εγω μια φορα που φορτιζε ως το 89%.Νομιζω κ εμενα δεν έπιανε κανενας γνωστος τροπος.Με την αφαίρεση για λιγο,έφτιαξε.

Panos7GR

Φιλέ ar.s6 απλά βάψ’το μπλε και πέτα το στη θάλασσα! 😛

Kwstas

Πόσο cool να σβήνετε τα μηνύματα που δεν σας βολεύει! Επαναλαμβάνω λοιπόν, 2 φορές την ίδια είδηση ανεβάσατε?

Nick

Καλά η Sony δεν θα κλείσει πού μας πρήξατε τα @@ πως είναι δυνατόν να κάνει αυτό;

Panos7GR

Άλλο Sony Mobile, άλλο Sony. Δηλαδή κλείνει το Sony Mobile τμήμα της και θα βγάζει μπαταρίες για άλλους κατασκευαστές. Απλό!
Ασε που οι μπαταρίες δεν είναι απαραίτητες μόνο για τα κινητά της, είναι για τις φωτογραφικές μηχανές της, βιντεοκάμερες, για το PS Vita, για τα χειριστήρια του Playstation κ.α. Οπότε μια χαρά μπορεί να το κάνει αυτό.

jeremy

γ….. τα πετρέλαια τους και της ψευτο οικολογικές ανησυχίες τους.Εχουμε τέτοια εφεύρεση και δεν την αφήνουν να βγει https://www.youtube.com/watch?v=mWQHV1zXcD0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.