Sony Xperia Z2 και Ζ3: Νέο update διορθώνει προβλήματα

Η Sony αναβάθμισε από τον Μάρτιο το Sony Xperia Z3 και λίγο αργότερα το Sony Xperia Z2 τα οποία πήραν Android 5.0 Lollipop. Σε γενικές γραμμές έγιναν σημαντικές βελτιώσεις αλλά όπως γίνεται συνήθως στα updates, ήρθαν και κάποια προβλήματα.

Τα προβλήματα αυτά η Sony τα λύνει με νέο update το οποίο ξεκίνησε να έρχεται σε Sony Xperia Z2 και Sony Xperia Z3 για να λύσει τα bugs που ανέφεραν οι χρήστες.

Μεταξύ άλλων, η Sony φέρνει και κάποιες βελτιώσεις όπως η εκ νέου προσθήκη “close-all button” στο recent apps menu, βελτιωμένη λειτουργία μηνυμάτων στο Ultra stamina battery saving mode ενώ διόρθωσε και το πρόβλημα που σε κάποιες συσκευές έβγαζε το μήνυμα “no service” ακόμη και όταν είχαν σήμα.

Το update έρχεται σε Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z3 Compact, Sony Xperia Z3 Tablet Compact, Sony Xperia Z2 και Sony Xperia Z2 Tablet, και ξεκινά να διανέμεται σιγά σιγά.

Sony Xperia Z2 και Ζ3: Νέο update διορθώνει προβλήματα, Sony Xperia Z2 και Ζ3: Νέο update διορθώνει προβλήματα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης

στο z1 τιποτα δηλαδη?απο τοτε που το εβαλα το κινητο μου σερνεται!!!!μην μιλησω για την καμερα!!!

Spiros

Η Sony θέλει ενα μεγαλο update στο σχεδιαστικο τμήμα της μπάς κάι καταφερει να βγάλει κανένα τηλέφωνο της προκοπής και εμφανισιακά

Νικος Z1

Δημήτρη έκανες καθαρή εγκατάσταση και έχεις τέτοιο πρόβλημα; Γιατί εμένα μια χαρά είναι αλλά αφού έκανα καθαρή εγκατάσταση.

HarrisKoud

Το lollipop σε μενα τρεχει αψογα.Ηταν που ηταν σφαιρα τωρα το τερματισαν!Κατοχος z3Compact.

Λεωνίδας

Τι ακριβώς σημαίνει ” καθαρή ” εγκατάσταση ;

One

Και εμενα αψογο στο Ζ3 Compact το Lollipop. Στην αρχη φοβηθηκα με αυτά που ακουγα για αλλα κινητα αλλα πιστευω ότι στη Sony εκαναν πολύ καλη δουλεια σε σχεση με τους αλλους και μπραβο τους που συνεχιζουν να δινουν updates.

Γιάννης σε λέω

Δώστε ψέμα στο λαό… Εσείς που λέτε, και λέγατε, ότι τα Sony κινητά σας μετά την αναβάθμιση σε Lollipop πηγαίναν σφαίρα.

Εδώ η ίδια η Sony το παραδέχεται ότι οι συσκευές γίνονταν προβληματικές μετά την αναβάθμιση.

Makis

@ Λεωνίδας

Να του κάνεις factory reset, αλλά κράτα back up γιατί θα σβηστούν όλα.

Rizo

@Γιάννης
Φίλε Γιάννη μπορεί να είναι μεμονομένες περιπτώσεις.
Και το δικό μου μετά την αναβάθμηση πάει σφαίρα?
Το δικό σου κολλάει?

Γιάννης σε λέω

@Rizo

Έχω Lumia 930 φίλε.. Δε θα κολλήσει ποτέ! 🙂

Stefan

Εμενα ακομα το Ζ2 απο ΤΙΜ Ιταλιας (σκρουτζ) δεν εχει παρει καν την 5 και εχουν παρει φιλων μου και το Ζ3 και το Ζ1.

Γιάννης σε λέω

@Stefan

Android θέλατε. Άλλοι έχουν προβλήματα με τις αναβαθμίσεις, άλλοι δεν τις παίρνουν καθόλου, άλλοι κατεβάζουν unofficial εκδόσεις απ το internet, άλλων τα κινητά σέρνονται, άλλα αντ άλλα, της Παρασκευής το γάλα.

One

Γιαννη δε φταιει το Android αλλα οι δουλεια που κανουν οι εταιριες κινητών. Εγω εχω δει ότι οι Ιαπωνικες και οι Αμερικανικες εταιριες κινητών εχουν λιγοτερα προβλήματα με το Android Lollipop απ’ ότι οι Κορεατικες και οι Κινεζικες εταιριες επειδή oi τελευταιες δεν εχουν κανει καλη δουλεια και ετρεχαν απλα να προλαβουν να δωσουν το Lollipop πριν από τους αλλους και τωρα τρεχουν και δεν φτανουν. Επιτελους μη ταυτιζουμε το Android με τις εταιριες κινητών.

Γιάννης σε λέω

@One

Άσε με να έχω άλλη γνώμη. Το 2012 είχα αγοράσει το Xperia Neo V και μετά από λίγο καιρό που αναβαθμίστηκε σε ice cream sandwich έγινε για πέταμα. Lag ως εκεί που δεν πάει!

Nick

Αύριο θα αγοράσω το Z3 το οποίο προφανώς θα έχει 4.4 kitkat out of the box. Θα ήταν καλύτερο εφόσον έρθει αμέσως notification για το νέο firmware να το κάνω κατευθείαν update για να πάρω το lollipop ή να περιμένω για τυχόν νέα διορθωτικά firmware από την Sony? Εντωμεταξυ δεν έχω δει κανέναν άλλο να το λέει οπότε παίζει να μαι και ο μόνος στον οποίο φαίνεται πιο ωραίο εμφανισιακά το kitkat, σε Sony UI δηλαδή και ακόμη πιο συγκεκριμένα σε Z3/Z2.

Νικος Z1

Nick βάλτο κατευθείαν άφοβα.Δεν έχει πρόβλημα και όταν έρθει το update απλα θα γίνει ακόμα καλύτερο… Έχω βάλει το 5 από την πρώτη μέρα που μου ήρθε η αναβάθμιση και δεν το μετάνιωσα. Το έχω σχεδόν ένα μήνα. Τώρα τα προβλήματα που κάποιοι λένε δεν ξέρω που τα είδαν, το δικό μου είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς.

Nick

Thanx συνενοματε. Απλά δεν είμαι σίγουρος, στο Z3 αναφέρεσαι και συ; Με μπέρδεψε λίγο το Z1 που γράφεις δίπλα στο όνομά σου. Μάλλον στο Z1 (makes more sense) αλλά θα μου πεις ίδια θα ναι μέσα σχεδόν όλα αν όχι 100% όλα. Εσένα σου αρέσει πιο πολύ σε θέμα καθαρά απεικόνισης το lollipop? Δεν ξέρω, δεν μου κάνει πολύ αίσθηση όλο αυτό το flat design όπως και το πώς έγινε το notification bar αλλά και το multitasking στο πλάι.

Νικος Z1

Εγώ έχω Z1 και αφού στο Z1 είναι μια χαρά τότε σίγουρα το ίδιο και καλύτερα είναι και στο Z3 όπως μου έχουν πει και άλλοι… Όσο αφορά το ui είναι καθαρά θέμα γούστου. Στο 4.4.4 ήταν λίγο πιο σοβαρό μπορώ να πω.. Εμένα προσωπικά και το πιο παιχνιδιαρικο του 5.0.2 μου άρεσε επίσης… Σαν χρήση όμως το τηλέφωνο με 5.0.2 έχει άλλο αέρα.Οπότε για εμένα βάλτο κατευθείαν και ευχαριστησου το εργαλείο σου.

Δημήτρης

τι εννοεις καθαρη εγκατασταση??το κατεβασα κανονικα απο το κινητο μου..αφου γινοταν…απο τοτε που το εβαλα κολαει ολο το κινητο!κολαει να ανοιξει τις εφαρμογες,κολαει η καμερα(+οτι εγινε ξαφνικα πολυ χαλια!)…οσο για το σχεδιαστικο τμημα που λετε ορισμενοι…η σχεδιαση της σονυ ειναι η καλυτερη στον κοσμο!!!

Νικος Z1

Δημήτρη καθαρή εγκατάσταση λέμε όταν κάνεις την αναβάθμιση από το pc companion όπου όταν το συνδέσεις και πατήσεις αναβάθμιση τότε επειδή η συσκευή είναι ήδη αναβαθμησμενη θα σου βγάλει μια επιλογή που θα λέει για αποκατάσταση. Θα επιλέξεις αυτό και τότε θα ξεκινήσει μια διαδικασία κατά την οποία θα γίνει εκ νέου εγκατάσταση της 5.0.2 αλλά αυτή τη φορά όλα τα δεδομένα που έχεις στη συσκευή θα διαγραφουν. Άρα θα έχεις κάνει καθαρή εγκατάσταση και τα προβλήματα που λες θα λυθούν… Πριν το κάνεις αυτό όμως θα πρέπει να έχεις κάνει ένα backup όλα τα αρχεία που έχεις στη μνήμη της συσκευής. Αυτά στη κάρτα μνήμης δεν διαγράφονται…Η διαδικασία είναι απλή και οι οδηγίες κατανοητες και ξεκάθαρες. Εγώ το ίδιο έκανα και το τηλέφωνο μου λειτουργεί κανονικά πλέον.

Τέλης

@Γιάννης σε λέω
Δηλαδή επειδή έχουν κάποια προβλήματα εκδόσεις του Android να το εγκαταλείψουμε και να πάμε σε Windows phone? Σαν να λέμε όλο προβλήματα βγάζουν οι Mercedes οπότε αγόρασα Dacia και ησύχασα.

Γιάννης σε λέω

@Τέλης

Πραγματικά χαίρομαι που πιστεύεις, αυτό που πιστεύεις. Άσε μας να κάνουμε αυτό που νομίζουμε και μείνε στην μάζα.

Δημήτρης

νικο θα το ξανα κανω εγκατασταση απο το sony companion και θα δειξει…!

George91

Είμαι κάτοχος Sony z2 Έκανα νέα αναβάθμιση του android 5.0.2 και το τηλέφωνο σέρνεται εκεί που ήταν μια χαρά με την πρώτη και δεύτερη φορά της αναβάθμισης 5.0.2 τώρα στην τρίτη είναι ότι νανε μια ώρα κάνει να μπει σε μια σελίδα στο Internet και αργεί πάρα πολύ να κατεβάσει ένα παιχνίδι, εφαρμογή από το play store η αναβάθμιση συστήματος είναι 23.1.Α.1.28 μακάρι να το διορθώσει γρήγορα η Sony.

chris g

@George91 την 23.1.Α.1.28 έχω και πάει σφαίρα κάνε factory reset και θα στρώσει!! Αν όχι κάνε repair από το pc companion!!!

Αντώνης

Γιατί δεν φεύγει η ειδοποίηση του 4g ενώ τα έχω κλείσει???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.