Sony, ξεπερνά την Apple στην αγορά smartphones στην Ινδία

Η Samsung είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στην Ινδία ενώ η Sony είναι αυτή που ακολουθεί στην δεύτερη θέση. Η Sony μπόρεσε να ξεπεράσει την Apple αφού επικεντρώθηκε σε οικονομικές συσκευές από $166 έως $333 αλλά και η διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας αξίας $65 εκατομμυρίων ήταν αυτό που της έδωσε περισσότερη ώθηση.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC η Sony κατέκτησε το 9.1% της αγοράς στο τέταρτο τρίμηνο του 2013. Η Samsung όμως έχει το 43% της πίτας ενώ η Apple 7%. Μιλώντας για πραγματικούς αριθμούς για το πόσες συσκευές πουλήθηκαν, το 38% ανήκει στη Samsung, το 13% στη Micromax ενώ Sony και Apple ακολουθούν με 5.5% και 2% αντίστοιχα.

Όσο για τα πιο δημοφιλή μοντέλα της, στην κορυφή είναι το Sony Xperia M Dual και το Sony Xperia C. Σχετικά με τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2014, αναλυτές εκτιμούν ότι η Sony έχασε έδαφος λόγω της επανακυκλοφορίας του Apple iPhone 4 στην Ινδία έναντι $375, ενώ και το Nokia X μπορεί να ήταν αυτό που της έκλεψε έδαφος.
, Sony, ξεπερνά την Apple στην αγορά smartphones στην Ινδία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thomas

Η μια ξεπερασε την αλλη στην Ινδια και κατι εγινε….Ειναι σαν να παλευουν η google και η apple στην παγκοσμια αγορα λειτουργικου και σε μια συγκεκριμενη αγορα μιας συγκεκριμενης ηπειρου η apple να παιρνει 5% και η firefox ή η blackberry να την ξεπερναει ενω η google εχει το 40 ή 50% της συγκεκριμενης αγορας….και στην Ελλαδα για παραδειγμα η sony ειναι παραπανω απο την zte ή τη huawei ή την htc….αλλα στην ευρωπη και στον κοσμο η sony εχει μηδαμινη δυναμη…

Sol

@thomas Μηδαμινη? Νομιζω τα παραλες.

George E.

Μη ξεχνάμε ότι η Ινδία είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο… Κάθε εταιρεία κοιτάζει να κατακτήσει πρωτίστως εξ αυτών. Μπορεί η Sony σε παγκόσμιο επίπεδο να είναι στους “others” αλλά δεν παύει να ισχύει ότι το ’13 ήταν μια καλή χρονιά για τους Ιάπωνες. Άντε και εις ανώτερα.

Alex

ε οχι και μηδαμινη σημασια η ινδια, 1 δις κοσμος..

sot

@thomas
Ξέρεις πόσο πληθυσμό έχει η Ινδία ????

Tom

Θωμά ίσα ίσα στην Ευρώπη η Sony τα πάει σχετικά καλά με 10% ενώ και η Ινδία φίλε μισό δις κόσμος είναι και επίσης η Ινδία είναι ανερχόμενη υπερδύναμη. Βέβαια μετά την Samsung το χάος στα android. Και η sony και η LG την παλεόυν κάπως αλλά καμία σχέση και η HTC προβλέπω να κλείνει εντός πενταετίας αν δεν αρχίσει να ανεβαίνει κάπως.

Μανώλης

Σιγά σιγά καταλαβαίνει ο κόσμος οτι δεν είναι τυχαία τα sony πολυ πιο οικονομικά απο τα apple και εχουν και πολύ καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά,iphone 5s διπύρηνα και ακόμα η κάμερα κολλημενη στα 8mp ενώ η sony έχει φτάσει στα 21mp και διπύρηνα είναι τα πολύ πολύ φτηνα κινητά της.Παίρνωντας apple πληρώνεις το μαρκετινγκ της εταιρίας

manolito

India population 2013 1.237 δις,
Ελλάδα 11.28 εκ.

Τώρα ξανασκεφτείτε τα σχόλια… σχετικά με τα ποσοστά, και τι αγορά ειναι η Ελλάδα για τις εταιρίες!!

j

Ναι αλλά apple = 5s 5c και 4s= 3 Μόντελα στην αγορά. Sony= z z1 e1 l m tipo sp και αλλά = 7+ μοντέλα στην αγορά. Για αυτό θα το ξαναπώ για εκατομμυριαστη φορά. Να κοιτάμε όλους τους παράγοντες πριν δούμε το σύνολο. (κάτοχος iPhone 4s)

Chris

Εύχομαι πολύ σύντομα πρώτη εταιρία και στην Κουάλα Λουμπούρ. Όταν δεν μπορείς να πουλήσεις ναυαρχίδες ασχολείσαι με το να πουλάς κινητά των 100 ευρώ. Βέβαια λογω πληθυσμού και πάλι τα κέρδη είναι τεράστια αλλά το θέμα είναι πως σε Ευρώπη Αμερική δέν υπάρχει πουθενά.

Mimis

@Chris +1
Σιγά μη συγκρίνεται η Sony, με την Αpple…
Για Ελλάδα, Ινδία και Πακιστάν,καλή είναι η Sony.
Μέχρι εκεί όμως..
Και ενώ δεν θα έπαιρνα Apple, ακομη, αναγνωρίζω την υπεροχή της.

Panos7GR

Η Sony σαν Sony πιάνει την Apple απ τα μαλλιά και την κοπανάει κάτω, άνετα!!!! Μην λέμε κι ότι θέλουμε… Τι τεχνολογία παράγουν και δημιουργούν τόσα χρόνια οι Ιάπωνες και τι η Apple. Η Sony Mobile από την άλλη όμως θέλει πολύ δουλίτσα ακόμα… Η αρχή έγινε με το Ζ και με την πορεία που έχει αυτά τα 2 χρονια δείχνει ότι μπορεί. Λίγη δουλίτσα ακόμη, λοιπόν, και μια σωστή τακτική marketing και ξεμπλοκαρει από τους Others σε παγκόσμιο επίπεδο. Τεσπα στο θέμα του άρθρου, γιατί τι παραπάνω έχουν τα mid-end και low-end Galaxy από τα αντίστοιχα Xperia; Απλά είναι θέμα brand και έχει τέτοια ποσοστά στην Ινδία η Samsung! Και αναφέρω τις εν λόγω κατηγορίες γιατί εκεί η οικονομική δυνατότητα των περισσότερων δεν είναι και η καλύτερη… Τέτοιες κατηγορίες κινητών πουλάνε εκεί πέρα. Εξού και η θέση της Apple. @j: Στην Ινδία υπάρχουν 5S, 5C, 4S και 4. Άρα 4 μοντέλα 😉 Και πάλι λίγα, αλλά ήταν μια διόρθωση. Επίσης αυτή η καραμέλα πρέπει να σταματήσει. Η Apple και μια συσκευή να βγάλει στην αγορά (ακόμα κι αν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το προηγούμενο) και να αποσύρει όλα τα προηγούμενα μοντέλα, πάλι τα ίδια ποσοστά θα έχει και… Συνέχεια »

Thodoris

Η Κουάλα Λουμπούρ είναι πόλη (πρωτεύουσα της Μαλαισίας), όχι χώρα.

Takis

Η Sony έχει κορυφαία τεχνολογία και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την apple και την Samsung
Όσοι την υποτιμάτε δεν γνωρίζετε τι πρωτοπόρες συσκευές έφτιαξε όπως μια από τις πρώτες ψηφιακές κάμερες ,την πρώτη 4Κ TV ,PlayStation ,Walkman κλπ.
Έχει χάσει την δύναμη της τα τελευταία χρόνια ,αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί να ξανανέβει στην κορυφή ,το πρόβλημα που έχει μπορεί να οφείλεται σε θέμα marketing και σε διάφορα άλλα εσωτερικά θέματα ,πάντως κάνει αξιόλογες προσπάθειες π.χ xperia Z2 ,Bravia X9 ,PS4 ,alpha A7R και λοιπά.
Επίσης ,από τη στιγμή που βλέπετε Sony στην παγκόσμια αγορά σημαίνει ότι καλά πάνε τα πράγματα για την εταιρία.

jacob5396

@Mimis & @Chris, ποσο χρονων ειστε?
Τι θα ηταν η Apple χωρις την Sony? Κοιταξτε λιγο απο τι μερη αποτελειται το α(κ)νωτερο iphone.
Αιντε διαβαστε γιατι χανομαστε.
Η sony εχει εδω και 1 χρονο ανεβει πολυ… Φετος εχει και το κορυφαιο smartphone.. *gsmarena.

j

@Panos7HR για αυτόν το λογο την ζηλεύουν όλοι. Και μην ξεχνάμε η Sony έχει πολύ δρόμο για ναγφύγει από τα others. Σε 3-4 χρόνια και αν, με ποσοστό (Παγκόσμιως) 2,4 %.. Thebad true 🙁

Chris

Βασικά αν δείτε τα οικονομικά στοιχεία της sony η εταιρία είναι σε άσχημη κατάσταση έχει ζημίες παντού ήδη πώλησε τον τομέα των laptop που είχε. Ανακοίνωσε πως κλείνει τα καταστήματα της στην αμερική (την ιδια ώρα που η samsung ανοίγει τα δικα της) και γεικώς απολύει εργαζομένους απο όλα τα τμήματα της ενώ πριν λιγες μέρες επίσης ανακοίνωσε πως ο τομέας των τηλεοράσεων της θα αναδιαρθρωθεί με επίσης πιθανή την πώληση του. jacob5396 είμαι 20 χρονών φοιτητής οικονομικών.

Chris

Βασικά αν δείτε τα οικονομικά στοιχεία της sony η εταιρία είναι σε άσχημη κατάσταση έχει ζημίες παντού ήδη πώλησε τον τομέα των laptop που είχε. Ανακοίνωσε πως κλείνει τα καταστήματα της στην αμερική (την ιδια ώρα που η samsung ανοίγει τα δικα της) και γεικώς απολύει εργαζομένους απο όλα τα τμήματα της ενώ πριν λιγες μέρες επίσης ανακοίνωσε πως ο τομέας των τηλεοράσεων της θα αναδιαρθρωθεί με επίσης πιθανή την πώληση του.jacob5396 είμαι 20 χρονών φοιτητής οικονομικών.

Sot

Εντάξει ρε παιδιά. Δεν είναι τυχαία η Sony. Ως εταιρεία πάει σύμφωνα με τα δεδομένα της αγοράς. Πούλησε τον τομέα των laptop διότι δεν έχει πλέον μεγάλο ενδιαφέρον και έχει επικεντρωθεί σε smartphone και tablet.

thomas

Εχει τεραστια οικονομικα προβληματα η sony..συμφωνω με τον chris γιατι μιλαει με δεδομενα και οχι με λογια του αερα…

george

Συμφωνω με chris και thomas..και οσο για καποιους που λετε οτι δεν γνωριζουμε την ιστορια της sony…φυσικα και την γνωριζουμε…αλλα η τεχνολογια ειναι το μελλον και οχι το παρελθον…

nikos

Ισως ειμαστε απο τις λιγες χωρες πραγματικα που ασχολουμαστε με την αδιαφορη εταιρια που λεγεται sony…και καθομαστε και κανουμε review και διαφημιση στα προιοντα της…

jacov5396

@chris, στα οικονομικα που σπουδαζεις σας μαθαινουν λογιστικη? Οικονομικα τελειωνω και εγω.
Βλεπεις τον ρυθμο μεγεθυνσης της Sony Mobile? του PS4? Βλεπεις τις αξιολογησεις των μοντελων της? Βλεπεις τις μετοχες της? Σταθερη δυναμικη Αξια brand? (ειναι 20ο στον κοσμο) Ποσοστο και feedback R&D? Μεριδιο αγορας ως προμηθευτης?
@thomas συμφωνεις με τα “δεδομενα”κιολας? φφφ

Σαν συμβουλη σας το δινω γιατι ασχολουμαι πολυ.. τα λογιστικα ειναι στατικα μεγεθη που δεν δειχνουν καμια αποτιμηση αξιας, αλλα μονον τη τρεχουσα καθαρη θεση. (Αλλωστε για αυτο σπουδαζουμε Οικονομικη Επιστημη και οχι λογιστικη [χωρις να υποτιμω τη 2η])

Chris

Φιλικά πάντα όποιος και να είναι ο ρυθμός αύξησης ποσοστού της αγοράς όταν ο ρυθμός μεταβολής αναφέρεται σε ένα ποσοστό ήδη μικρό, μικρή η διαφορά. Και όσον αφορά τον ρυθμό μεταβολής που λες όταν αναφέρεις ρυθμό μεγέθυνσης θα έπρεπε να γνωρίζεις πως η εταιρία και για φέτος περιμένει συρρίκνωση του μεριδίου της. Όταν λοιπόν η sony αναφέρει πως έχει δυναμική και “ρυθμό μεγέθυνσης” καλύτερα εννοεί πως η καθοδική τροχιά που έχει το μερίδιο της σταδιακά αυξάνεται όλο και λιγότερο όμως πράγμα που σημαίνει πως η ανάκαμψη για αυτήν για κάποια χρόνια ακόμη αργεί. Και για τα χρόνια αυτά ακόμη θα συρρικνώνεται με μικρότερο βαθμο. Εάν δεν είχε προλήματα δε θα έκλεινε τμήματα ούτε θα πωλούσε το δεύτερο μεγαλύτερο brand name laptops. Τα στοιχεία που σου αναφέρω δεν αναιρούν τα δικά σου, απλά αναλύουν βαθύτερα τα ωραιοποιημένα στοιχεία που παρουσιάζει η sony.

jacob5396

@Chris, Ο ρυθμος μεταβολης δεν σημαινει οτι ειναι και σταθερος ρυθμος. Προβλεψεις μιλουν για επιταχυνση μεγεθυνσης και αυτο εποτυπωνεται στις μετοχες. Ο ρυθμος μεγεθυνσης εχει θετικο προσημο, δεν σημαινει οριακη επιβραδυνση συρρικνωσης (εκτος αν εσυ εχεις σαν αρχικη συνθηκη το μακρινο παρελθον, οποτε σχετικα μπορεις να το ονομασεις ετσι) (οταν λες μεριδιο αγορας, ποιας αγορας εννοεις? Η Sony ειναι σε πανω απο 20 αγορες εισηγμενη.) Για την ανακαμψη που μιλας αμα μελετησεις μακρο τις αγορες με ολες τις εταιρειες η Sony εχει πολυ καλους οιωνους μαζι με τις Κινεζικες. Για τα laptop που λες, το τμημα τιμολογησης δεν εκανε σωστα τη δουλεια του και επεσε. Εχε στα υποψιν σου εσυ Chris γτ δεν εισαι βλαξ σαν μερικους εδω μεσα, πως η Sony απεκτησε προβληματα την ιδια περιοδο που η Ιαπωνια απεκτησε τη τεραστια χρηματοπιστωτικη κριση, που ακομα και σημερα παλευει να διορθωσει, οταν οι τραπεζες αρχιζαν να καταρρεουν η Sony αρχιζε να αυτοχρηματοδοτειται, που γνκ ομως ξερουμε πως τελειωνουν αυτες οι ιστοριες.

Panos7GR

@nikos: Ναι σωστά ποιός ασχολείται με την αδιάφορη Sony… https://blogs.sonymobile.com/2014/03/02/sony-mobile-picks-up-5-2014-if-product-design-awards/ Μόνο εμείς οι ηλίθιοι Έλληνες κάνουμε reviews και διαφημίσεις στα προϊόντα της Sony… Γι αυτό στις απόψεις των χρηστών στο GSMArena το Xperia Z2 σε 1300 και κάτι άτομα που ψήφισαν έχει βαθμό 9,2 στα 10, ενώ το Galaxy S5 σε 1900 και κάτι έχει μετά βίας πάνω από το 5. Αυτοί που ασχολούνται με τεχνολογία ξέρουν να κρίνουν, οι υπόλοιποι αγοράζουν brand! 😉 @Chris: Εδώ είμαστε τεχνολογικό site και όχι οικονομικό. Το άρθρο απλά έκανε μια αναφορά για μια διόλου αδιάφορη αγορά για τους μεγάλους κατασκευαστές. Εγώ το σχόλιο μου το έκανα όχι βάση οικονομικών, αλλά βάση τεχνολογίας. Και σε αυτό οι Ιάπωνες της Sony ξέρουν πολύ καλά την δουλειά τους. Τα οικονομικά της κάθε εταιρίας ποσώς με νοιάζουν… Και 1 τρις την ημέρα να βγάζουν, από την στιγμή που δεν μου δίνουν φράγκο, έννοια μου. Να τα εχουν να τα χαίρονται… Παρεμπιπτόντως από που κι ως που το καλύτερο σε πωλήσεις είναι αυτομάτως και το καλύτερο; Αυτά τα δύο σε καμμία περίπτωση δεν είναι ταυτόσημα! Άσχετα αν καμμιά φορά μπορεί να συμπίπτουν, όπως έτσι πρόχειρα μου έρχεται το PS4 σε σχέση με το Xbox One. @j: Την ζηλεύουν… Συνέχεια »

Ιωάννης

Ελα ρε sony τρέλααααα…….
θα τους φάει λάχανο σε λίγο καιρο όλους!!!!!!!!!!
σοβαρά τώρα δείτε λίγο τι smartphones διαθέτει αυτη τι στιγμή
Λοιπόν περσινά…. xperia e, m, l, sp, z, z1, z1 compact, z ultra
Φετινά xperia e1, m2, t2 και φυσικά το κορυφαίο xperia z2
στην κατηγορία τους όλα είναι πολύ καλές επιλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.