Sony, Διέθεσε την AOSP έκδοση Android 4.4.1 για Xperia Z, ZL, L, S και Tablet Z

H Sony ανακοίνωσε ότι είναι διαθέσιμη η AOSP έκδοση Android 4.4.1 KitKat για κάποιες από τις συσκευές της για κατέβασμα. Όσοι χρήστες προτιμούν την AOSP έκδοση του Android, που απολαμβάνουν οι χρήστες των συσκευών Nexus, μπορούν να “περάσουν” την σχετική αναβάθμιση που είναι διαθέσιμη για το Xperia τους.

Οι συσκευές που για την ώρα βρίσκονται στην λίστα είναι οι Sony Xperia Z, Sony Xperia ZL και Sony Xperia tablet Z ενώ νέες προσθήκες αποτελούν τα Sony Xperia L και Sony Xperia S.

Εντύπωση προκαλεί που η εταιρεία δεν διάθεσε την AOSP έκδοση του Android 4.4.1 για το Sony Xperia Z Ultra, παρόλο που πρόσφατα ανακοίνωσε το Sony Z Ultra Google Play Edition.

Πριν εγκαταστήσετε το λογισμικό (εννοείται ότι κάνετε backup) να γνωρίζετε ότι είναι πιθανόν ορισμένα πράγματα να μην δουλεύουν όπως θα έπρεπε. Φυσικά αν το τολμήσετε, αποτελεί δική σας ευθύνη. Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την έκδοση που σας ενδιαφέρει.

Sony AOSP Android 4.4.1, Sony, Διέθεσε την AOSP έκδοση Android 4.4.1 για Xperia Z, ZL, L, S και Tablet Z

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πανος.Λαστ.

επιασε επιτελους τον παλμο της αγορας!! Γιατι οταν δινεις τοσα λεφτα για τηλεφωνο θες να ειναι δικο σου να το κανεις οτι θες

XperiaP

Για Xperia P τίποτα??

Panagiotis G

Xperia S ; κάποιοι θα κάνουν πάρτι! χαίρομαι που βλέπω ότι δεν έχει εγκαταλείψει τα κινητά της η Sony. Όντως πιάνει τον παλμό τις αγοράς. Λίγο πιο γρήγορα να βγάζει τις αναβαθμίσεις και όλα καλά

Aggelos Kioses

Καλησπερα φιλοι μου!Εγω εχω το Xperia S και θελω να κανω την παραπανω αναβαθμιση.Κατεβασα το αρχειο απο τον συνδεσμο που μου δινει αλλα τωρα πως θα προχωρησω στην εκτελεση και ενημερωση απο jelly been σε 4.4.1 Kit Kat??
Αν μπορει καποιος να με καθοδηγησει!

Ευχαριστω εκ των προταιρων!

Nio

Μπραβο ρε Sony…!!!!!!! Απο το να τις παρατησει τελειως τις διεθεσε με pure android.
Εξυπνη κινηση.. Και καλη….!!!!!

theo

@Aggelos Kioses το κάθε κινητό έχει το δικό του τρόπο που γίνεται αναβάθμιση. για να είσαι σίγουρος απλα ψάξε την διαδικασία για το κινητό σου στο xda: https://forum.xda-developers.com/xperia-s κάπου θα βρέις οδηγίες…

Darth

@XperiaP ξεχαν καποια αναβάθμιση που αφορά το xperia p η εταιρεία που παράγει το chipset έκλεισε οριστικά και για τα καλά…….. so….. driers κλπ δεν υπάρχει καποιος για να τα γράψει

nikos

πόσο ριψοκίνδυνο είναι να το κάνεις μόνος?αφού κάνεις backup

nicholas

Η νέα προσθήκη είναι μόνο το Xperia L.
Αν δείτε τα commits για το S, θα παρατηρήσετε ότι είναι παλιά, πολύ πριν βγει η 4.4.

sonyxperiaL

παιδια πολυ χαιρομαι που η sony επιτελους προχωραει λιγο σε θεματα αναβαθμισης και πραγματικα χαιρομαι που μπαινουν μεσα και μικροτερης κατηγοριας μοντελα…ομως ειχα καποιες περιπετειες στην αναβαθμιση με το xperia L στο jelly bean 4.2.2 επειδη εκανε επανεκκινηση μονο του…απλα θελω να ρωτησω τι ειναι η aosp εκδοση?ισως να ενδιαφερθω καποια στιγμη στο μελλον αλλα πρεπει πρωτα να ξερω περι τινος προκειται… 😛

Panos7GR

AOSP = Android Open Source Project

Όταν λέει AOSP, εννοεί την κανονική AOPS ROM ή την Google ROM; Γιατί στην φωτογραφία βλέπω Google ROM με τα όλα του (chrome αντί για Android browser, Hangouts αντί για Μηνύματα…). Όταν λέμε AOSP, εννοούμε ΚΑΘΑΡΟ Android, χωρίς τίποτα ακόμα και χωρίς τα Gapps!

john18000

Δηλαδή ρε παιδιά αυτή η αναβάθμιση δεν είναι επίσημη , της SONY ? Και αν είναι , πως γίνεται αυτός που θα κάνει την αναβάθμιση να ρισκάρει το κινητό του σε bugs ?

giannis

Κωστα δεν μου ανοίγει το αρχείο

Odysseas

Γεια σας παιδια! θα ηθελα να με πει καποιος αν ξερει και βεβαια αν μπορει να βοηθησει ο κωστας. θελω να ρωτησω αν για τις αναβαθμισεις θα δημιουργηθουν καποια προβληματα πχ , lags,bugs κτλ. θελω να μαθω και αν δεν προκαλεσει καποιο προβλημα στο κινητο να το δοκιμασω αλλα θελω την βοηθεια σας αμα ξερει κανεις. ευχαριστο!

Αντώνης Πετρόπουλος

Αν περάσω του L στο M (που έχουν σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά) θα δουλέψει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.