Δευτέρα
04/05/2015

Sony: Πιο εύκολη η εγκατάσταση νέων λειτουργικών συστημάτων σε κινητά της

Όσοι ανήκουν στην κατηγορία των χρηστών που τους αρέσει να «πειράζουν» τα smartphones τους, γνωρίζουν ότι η Sony δεν ήταν ιδιαίτερα φιλική ως προς αυτό. Δεν μπορούσες να κάνεις boot από «recovery partition», το οποίο είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις για να εγκαταστήσεις και να εκκινήσεις custom ROMs.

Αυτό έκανε πολύ δύσκολη την εγκατάσταση της CyanogenMod και άλλων ανεπίσημων λειτουργικών συστημάτων. Ωστόσο στο εξής οι χρήστες μπορούν πιο εύκολα να «παίξουν» με το software του κινητού.

Η Sony αθόρυβα δίνει bootloaders που σου επιτρέπουν το boot από «recovery space», κάτι που ανοίγει την πόρτα στην εγκατάσταση custom Android ROMs αλλά και σε διαφορετικές πλατφόρμες όπως Firefox OS ή Ubuntu Touch.

Ποιο είναι όμως το πρόβλημα; Ότι, προς το παρόν, οι μόνες συσκευές που υποστηρίζουν τους συγκεκριμένους bootloaders είναι low-end μοντέλα όπως Sony Xperia E3, Sony Xperia M2, Sony Xperia T2 Ultra και Sony Xperia T3.

sony boot to recovery

Πηγή: 1,2

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .


5 Σχόλια

 1. Ο/Η Χρυσπα λέει:

  Χάλια μαύρα ούτε καν lollipop στα σου δλδ τι θα γίνει αίσχος. Πάλι με τις αναβαθμίσεις τις ρωσικες να ναι καλά τα παλικάρια αν και έχουν μικρή χρηματοδότηση

 2. Ο/Η Jorge λέει:

  Και πολύ καλά κάνουν. Τα low-end είναι αυτα που χρειάζονται κάποιο πιο «ελαφρύ» λειτουργικό. Μπράβο στην Sony. Ας πειραματιστεί με ολους και με όλα .

 3. Ο/Η One λέει:

  Εμένα μου αρέσει το Lollipop της Sony γιατί είναι ότι πιο κοντινό σε stock Android υπάρχει. Αλλά για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό καλό είναι που το επιτρέπει.

 4. Ο/Η Άγγελος λέει:

  To E1 είναι σε αυτήν την κατηγορία?

 5. Ο/Η Stelios λέει:

  @Χρύσπα κάνε κανα donate εσύ που ψάχνεσαι… ;)

  @One πρέπει να δεις πως είναι το lollipop σε motorola !

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.