Sony: Λίστα με τα μοντέλα που θα αναβαθμιστούν σε Marshmallow

Μια μέρα αφού η Google ξεκίνησε την αναβάθμιση στα Nexus smartphones, η Sony έδωσε τη δική της λίστα με τα μοντέλα που είναι ικανά να αναβαθμιστούν σε Android 6.0 Marshmallow. Ήδη έχουμε ακούσει τα πρώτα νέα για την αναβάθμιση από LG, Motorola, HTC και εχθές είδαμε μια λίστα με τα μοντέλα διάφορών κατασκευαστών.

Η Sony θα αναβαθμίσει τα παρακάτω smartphones:

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5 Compact
Sony Xperia Z5 Premium
Sony Xperia Z3+
Sony Xperia Z3
Sony Xperia Z3 Compact
Sony Xperia Z2
Sony Xperia M5
Sony Xperia C5 Ultra
Sony Xperia M4 Aqua
Sony Xperia C4

Tablets:

Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Sony Xperia Z4 Tablet
Sony Xperia Z2 Tablet

Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμη ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα έρθει η έκδοση του Android 6.0 σε συγκεκριμένα μοντέλα, μπορούμε όμως να υποθέσουμε ότι τα high-end μοντέλα θα αναβαθμιστούν πρώτα και στη συνέχεια τα υπόλοιπα.

Το Android 6.0 Marshmallow θα φέρει διάφορες αλλαγές και νέα features μεταξύ των οποίων βελτιώσεις στην μπαταρία, ενσωματωμένη αναζήτηση χάρη στο Google on Tap, καλύτερη διαχείριση των app permissions,, υποστήριξη για Android Pay και άλλα.

Sony: Λίστα με τα μοντέλα που θα αναβαθμιστούν σε Marshmallow, Sony: Λίστα με τα μοντέλα που θα αναβαθμιστούν σε Marshmallow

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dark_master

Κοινώς ότι έχει τον 800 ή παλιότερο επεξεργαστή δεν παίρνει αναβάθμιση (από καμία εταιρεία).
Εν μέρει λογικό…

Tsagarogiorgis

Το θεμα ειναι οτι μονο η sony προσφερει αναβαθμιση σε τοσο παλια μοντελα..

Νίκος

Εντάξει και τόσες αναβαθμίσεις που είχε πάρει το z φτάνει, και z1 φυσικά!

ΑντώνηςΤ

@dark_master, δεν ισχύει αυτό, το Z1 & Z1c έχει 800 αλλά δεν είναι μέσα. Παράξενο γιατί όλη η σειρά Z+ έχει παρόμοια χαρακτηριστικά. Ελπίζω να αναθεωρήσουν.

Makis

Ετοιμαστείτε για πανηγύρι λαγκαρίσματος…

NLS

Αρκετά καλό, αλλά όχι εντυπωσιακό όσο στήριξαν τα παλαιότερα με το 5.0.2 και το 5.1.1.
Θα ήθελα να δω όλη την σειρά Z πάντως, γιατί ουσιαστικά στηρίζουν ότι είναι πάνω στο 18μηνο που συνιστά η Google. Οπότε είπαμε, όχι εντυπωσιακό πια.

KostasB

Ας μην πούμε για το πρώτο Z αλλά το Z1 θα μπορουσε να το πάρει. Δεν νομίζω να φταίει ούτε ο 800άρης ούτε και τα 2 γιγα ραμ. Απλά δεν θέλουν να υποστηρίξουν παλαιότερα κινητά. Και δεν μιλάω μόνο για την σονυ. Αφού οι εταιρείες μπαίνουν σε αυτό το τρυπάκι των specs και μας δίνουν τέρατα θα πρέπει να τα υποστηρίζουν και μακροπρόθεσμα. Αλλιώς να παραμετροποιούν ελάχιστα το android για να έχει μεγαλύτερη υποστήριξη. Δεν νομίζω πως είναι τόσο βαρύ το marshmallow που δεν μπορούν να το τρέξουν τα Z, S4, one m7 κοκ…

Δημήτρης

το z1 εχει παρει νομιζω 3 αναβαθμισεις…δεν ειναι λιγες ουτε πολλες…το 4s τις εχει παρει ολες και συνεχιζει!!(λογικα φετος τελειωσε…)

rose

Ο snap800 δεν ειναι το προβλημα αλλα το οτι θελουν να προωθησουν τα νεοτερα μοντελα .

Gus

Εμενα παντως η μπαταρια του Ζ3 μου με 5.1.1 κραταει μια με μιαμιση μερα το πολυ. Ακομα και μερικες φορες που το χρησιμοποιώ ελαχιστα παλι η μπαταρια πεφτει γρηγορα ενω με το kit kat μου κρατουσε ακομα και τρεις μερες

Nick

Το Z το περίμενα να μην πάρει…αλλά για το z1 honami δεν το περίμενα να μου πεις βγήκε με 4.3 jelly bean πήρε 4.4.2. Kit kat μετά 4.4.4 μετά lollipop πιστεύω θα το σήκωνε το marshmallow…πάλι παίζει να είναι και θέμα στο hardware…για παράδειγμα δεν μπορείς να βάλεις σε x86 cpu λειτουργικό x64 κάτι τέτοιο παίζει…

Νίκος

Nick εγώ το z1 όταν πήρα είχα το 4.2.2 από εκεί ξεκίνησε. Άσχετα αν εσύ πήρες το κινητό πιο μετά αφού είχε πάρει το 4.3

dim

Είναι και πάλι αρκετές η συσκευές την υπέρβαση θα την έκανε βέβαια η Sony εάν αναβαθμιζε τη σειρά z1 z1 c και Z ultra που κλείνουν ακριβώς 2 χρόνια κυκλοφορίας.
Αλλά και πάλι καλά είναι.

Leon

Το Xperia m2 ??
Xperia tablet z ??

Dapitium

Κανένα bug θα διορθωθεί; ή θα αλλάξουμε χρωματάκια και τέλος;

Νίκος Z3c

Ωραία οπότε η Sony τελικά καταλήγει στα 2 χρόνια υποστήριξη στη σειρά Ζ. Καθόλου άσχημα. Άλλοι σταματάνε πολύ νωρίτερα. Καλό θα είναι να αποφύγει όμως τα update τύπου 4.4.2 και 5.0.2 που ήταν χάλια. Μιλάω για εκδόσεις στα Xperia Z1 και Z3 compact από τα οποία έχω εμπειρία στη συνέχεια βέβαια με τα 4.4.4 και 5.1.1 όλα έγιναν μια χαρά

Alex

εγω ακομη ρε παιδια πιστεψτε με ομως ακομη με 4.4.4 ουτε 5.1 ουτε 6 τιποτα ουτε ΟΤΑ ουτε απο PC companion αγοραζμενο περιση απο μεντια πηγα στον αντιπροσωπο θεσσαλονικη κ μου λεει οτι αυτη η χωρα που το εφερε το μεντια δηλαδη γερμανια ακομη με 4.4.4 ειναι οταν κ αν παρει θα την παρω κ εγω!!!!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΕΕΕ κ ομως αληθινο!!!!!!!

Κώστας Ζ.

Γιατί όχι το Ζ1 και Ζ1c? Ξενέρωσα…

ΑντώνηςΤ

Πάνε δυστυχώς στην πολιτική τωρινό -2 μοντέλα, χωρίς να υπάρχει λόγος στα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας και η Sony δεν θα άλλαζε και πολύ στα βασικά.

Έτσι είχαμε
Android 5.x : Z4(last), Z3(-1) Z1(-2)
Android 5.x : Z3(last), Z1(-1) Z(-2)
Android 6.x : Z5(last), Z4(-1) Z3(-2)

Με βάση αυτήν την λογική αν δεν βγάζαν το άχρηστο Z4 για τους γιαπωνέζους θα είμασταν οκ, και εγώ πάντως ξενέρωσα… νομίζω όμως όπως κάναν και παλιά θα αναθεωρήσουν, λίγη πίεση θέλουν από τα forum. Το Z1 δεν πουλιέται πια (μόνο stock) ουσιαστικά και τονίζει τα νέα μοντέλα η κίνηση αυτή.

Πάντως για θέμα ασφαλείας πρέπει να προσθέσει στην 5.x η Google την επιλογή των δικαιωμάτων αποκλεισμού χαρακτηριστικών για κάθε εφαρμογή. Η εφαρμογή μου λέει ότι θέλει να διαβάζει πχ τα contact ενώ δεν έχει τέτοια χαρακτηριστικά, παρόλα αυτά δεν φαίνεται να κάνει κάτι κακό, αν τον απέκλεια μόνο για αυτό το χαρακτηριστικό κα η εφαρμογή θα δούλευε και εγώ θα ήμουν σίγουρος.

Κατά τα άλλα η 6 έκδοση καλή άλλα δεν με τρελαίνει κάτι άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.