Sony: Μετά την Apple ετοιμάζει ναυαρχίδα με OLED οθόνη το 2018;

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Ιαπωνία, η Sony Mobile σχεδιάζει να φέρει Xperia smartphone, το οποίο θα φορά OLED οθόνη. Αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στο 2018 ή το 2019, μετά την Apple.

Μέχρι στιγμής η Sony βασίζεται αποκλειστικά στα LCD panels για τα κινητά της. Επομένως, αν ισχύουν οι πληροφορίες, θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε κάποιο Xperia με OLED.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο smartphone θα ανήκει στην top σειρά και ότι η Sony θέλει να “διαφοροποιηθεί από τους αντιπάλους” με βελτιωμένη απόδοση επεξεργαστή και ανώτερη διάρκεια μπαταρίας. Προς το παρόν αυτές είναι οι μόνες πληροφορίες που υπάρχουν.

Οι OLED οθόνες χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως από τη Samsung εδώ και χρόνια. Έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των LCD, όπως υψηλότερα contrast ratios, είναι πιο λεπτές και πιο εύκαμπτες. Αυτοί είναι και οι λόγοι που η Apple αναμένεται να βάλει OLED panel σε τουλάχιστον ένα από τα iPhone που θα ανακοινώσει φέτος το φθινόπωρο. Άρα, το ότι η Sony θέλει να κάνει το ίδιο φαίνεται απόλυτα λογικό, αλλά να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες δεν είναι επιβεβαιωμένες.

Η Samsung είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής OLED οθονών, αλλά η Sony αναφέρεται ότι θέλει να περιμένει LG και JDI να αυξήσουν τη δυνατότητα παραγωγής τους και να προμηθεύεται από τις συγκεκριμένες εταιρείες.

sony oled, Sony: Μετά την Apple ετοιμάζει ναυαρχίδα με OLED οθόνη το 2018;

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos8

Να δω ολους εσας που λεγατε για τις τελειες lcd οθονες και κραζατ τις amoled τι θα λετε τωρα… Κολοτουμπες ειστε…

Sint

Το χει ανάγκη γιατί ενώ γενικαβαπονποιοτητα δεν παίζεται η Sony, η οθόνη είναι από τα λίγα που υστερεί και πολύ μάλιστα σε σχέση με amoled

tech21man

Μετα την triluminos και για οσους δουλευουν κινητα το βραδυ αρκετα, θεωρω οτι η amoled ειναι ΚΑΚΗ οθονη σε σχεση με τις lcd της sony, αλλα η αγορα επιτασσει τις δημοφιλεστερες επιλογες

JohnWave

Μετά τη Huawei που έβαλε super amoled οθόνη στο P9 Plus, την One Plus, την Apple που θέλει να βάλει oled στην premium επόμενη έκδοση του επόμενου iphone, έρχεται και η Sony να υιοθετήσει αυτή την τεχνολογία. Χαίρομαι που οι εταιρίες σταδιακά η μία με την άλλη προοδεύουν επιτέλους στον τομέα της οθόνης παραδεχόμενες την ανωτερότητα των oled. Μακάρι σε 1-2 χρόνια να μην υπάρχει καμία ναυαρχίδα με ξεπλυμένο μαύρο. Και για όσους ναι μεν αντιπαθούν τα έντονα χρώματα μπορεί πχ να υπάρξει η δυνατότητα που προσφέρει η Samsung στις συσκευές της για τη διαβάθμιση της απόχρωσης ( βασική-φωτογραφία-κινηματογράφος-προσαρμόσιμη).

Gvirginia

@JohnWave
Μη ξεχνάμε ότι πρόσφατα το κόστος κατασκευής OLED οθονών έπεσε κάτω από αυτό των LCD (για κινητά).

Τα κορεσμένα χρώματα, όπως λες, διορθώνονται εύκολα με διάφορα χρωματικά προφίλ. Το θέμα είναι τι γίνεται με το burn in και τη γήρανση των OLED. Ελπίζω να διορθωθούν και αυτά ώστε να δούμε περισσότερες OLED.

Solon

Έχω δουλέψει και το Xperia Z5 Premium και το Galaxy S7. Η οθόνη της Sony δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τις Amoled της Samsung και είναι χρωματικά ακριβέστερη.

One

Όχι δε θέλουμε τις Oled γιατι δε γουστάρουμε να αλλάζουμε κινητα κάθε χρονο.
Sony αν εισαι τίμιος Ιάπωνας κειτα να δινεις αξιόπιστα προϊόντα που κρατάνε στο χρονο όπως εκανες τοσα χρονια, και μην ακολουθείς την ταση για εύκολο κερδος εξαπατώντας τους πελάτες όπως κάνουν οι αλλοι.

John

Επιτέλους να βάλει οθόνες της προκοπής η Sony γιατί το 2017 με ξεβαμμένα χρώματα και γκριζαρισμένο μαύρο δεν πας πουθενά. Επίσης πρέπει να δουλέψουν και στο UI γιατί συγκρινόμενο με την Samsung και την HTC υστερεί αρκετά.

tech21man

Solon το ξερω και τα σπαει. Ακομη και το μαυρο υπο…σκοταδι δεν ειναι ξεπλυμενο. Αν θελει καποιος να δει τη διαφορα, ας το βαλει π.χ. διπλα στο xiaomi redmi note κτλ, εξαιρετικα ως προς τιμη αλλα πραγματικα γκρι αντι για μαυρο.

Παρολαυτα, οσο υπαρχουν ανθρωποι απλα να επαναλαμβανουν τι ακουν στο νετ αντι να εχουν τις συσκευες …ε οκ. Συμβαινει.

Οσο για το burn in των amoled ειναι οχι απλα υπαρκτο αλλα και εκνευριστικο: Αν εχεις π.χ. γραμμες και σχηματα συνεχως στα ιδια σημεια της οθονης (σκεψου back buttons κτλ) οταν η οθονη θα προσπαθει να δειξει ασπρο (forums, παιχνιδια κτλ) θα βλεπει κανεις…ghost των κουμπιων για παραδειγμα.

Το ασπρο πρασινιζει με τον καιρο, η φωτεινοτητα πεφτει και ειναι πολυ κουραστικες το βραδυ οχι απο το χρωματικο κορεσμο αλλα γιατι η ιδια η οθονη…καιει. Σε συγκριση με μια lcd, εκπεμπει θερμοτητα.

Ολα αυτα μπορει να ειναι η να μην ειναι σημαντικα για καποιον, αλλα προσωπικα τα θεωρω αρνητικα που δεν αναφερονται συχνα…

Demis

ελπιζω μονο να επινδισουν σε colour calibration και να μη τα αφισουν για λογους εντυπωσιασμού σαν αυτα της smsung

JohnWave

@Demis : Super Amoled Galaxy S7 vs IPS LCD Huaweι P9

Θερμοκρασία χρώματος : 6852 Κelvins( εξαιρετική) vs 8505 Kelvins ( κακή )
Gamma χρωμάτων : 2.07 vs 2.24
Delta E RGBCMY :1.26 ( εξαιρετικό) vs 4.42 ( μέτριο )
Delta E Grayscale : 2.09 ( καλό) vs 9.72 ( κακό )

Kαταλαβαίνεις λοιπόν πως ισχύει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λες. Ίσως μπερδεύεσαι με το contrast. To αν το κόκκινο φαίνεται πιο έντονο στις amoled αυτό δεν έχει να κάνει με το πόσο κοντά είναι σωστό στη χρωματική απόδοση του πρότυπου κόκκινου. Αν στο P9 πχ το κόκκινο δεν είναι τόσο έντονο αλλά τείνει προς το πορτοκαλί , ενώ στο S7 είναι έντονο αλλά τείνει στο ιδανικό κόκκινο, τότε πιο σωστή οθόνη είναι αυτή του S7.

@ Gvirginia, έχω ακούσει για το burn in αλλά ίσως επειδή προσωπικά κατέχω κάθε συσκευή 1-2 χρόνια χωρίς πολλή ώρα ανοιχτή οθόνη, πιθανόν για αυτό να μην έχω συναντήσει τέτοιο πρόβλημα.

bezilys

@tech21man σωστός

John

@tech21man
Είχα το Note 3 για 2 χρόνια και τώρα το S6 για 1.5 χρόνο , αυτά που γράφεις ότι καίει η οθόνη και πέφτει η φωτεινότητα είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας , αν συγκρίνεις την οθόνη πχ. του S7 με το Sony XA ή το Huawei P9 η AMOLED είναι τουλάχιστον 2 κλάσεις ανώτερη σε γωνίες θέασης , ομοιομορφία και απόδοση χρωμάτων…επίσης έχει κανονικό μαύρο και όχι γκρι. Για όλα τα παραπάνω θεωρείται απο όλους τους ειδικούς ως η καλύτερη οθόνη που έχει εμφανιστεί ποτέ σε smartphone.
Καλό είναι αν δεν ξέρουμε να μην παραπληροφορούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.