Sony, επίσημο video πως να ξεκλειδώσετε τον bootloader στα Xperia

Το να ξεκλειδώσεις τον bootloader στην Android συσκευή σου σημαίνει ότι σου ανοίγεται ένας ολόκληρος κόσμος παραμετροποιήσεων. Κάποιοι κατασκευαστές δεν δίνουν τη δυνατότητα ξεκλειδώματος του bootloader ενώ άλλοι επιτρέπουν το “άνοιγμα” της συσκευής. Η Sony μάλιστα δημιούργησε επίσημο video με how to το οποίο ανέβασε στο official SonyXperiaDev κανάλι στο YouTube.

Στο παρακάτω video χρησιμοποιεί ως παράδειγμα το Sony Xperia Z2 αλλά παράλληλα προειδοποιεί τους χρήστες για τους κινδύνους, όπως το ότι χάνουν την εγγύηση, η συσκευή μπορεί να υστερεί σε λειτουργικότητα και απόδοση ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να πάθει μόνιμη ζημιά.

Παρ όλα αυτά όμως στο 5λεπτο video δείχνει τον τόπο ξεκλειδώματος:

sony unlock bootloader, Sony, επίσημο video πως να ξεκλειδώσετε τον bootloader στα Xperia

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
koukoz

Παιδιά επειδή δε γνωρίζω, κάνοντας κάτι τέτοιο σε τι θα ωφελήσει ένα χρήστη ?

Andrew

@koukoz Να μπορεί να εγκαταστήσει άλλες rom πέρα απο την προεγκατεστημένη της sony.

Δημήτρης

ΠΡΟΣΟΧΉ!!! όσον αφορά τους κατόχους Ζ3. Μην ξεκλειδώσετε το Bootloader σας για κανένα λόγο. Το ξεκλείδωμα του οδηγεί σε οριστική απώλεια των DRM keys, που σημαίνει ξεχάστε bravia engine, noise canceling, κάποιες λειτουργίες cameras όπως καλύτερη λήψη στο σκοτάδι με λιγότερο θόρυβο στη φωτογραφία, track id και πολλά άλλα. H sony μετά το Z2 ενσωμάτωσε να το πω, πως να το πω.. μέρος του software της στον bootloader. Αν το κάνετε δεν υπάρχει επιστροφή γιατί η κάθε συσκευή έχει τα δικά της DRM keys.

Υπάρχουν τα αντίστοιχα thread στο Xda τσεκάρετε πριν προχωρήσετε.

Darth

για Ελλάδα είναι απαγορευτικό… αν ξεκλειδώσεις το Bl και πάθει κάτι (χαλασμένο ακουστικό, πρόβλημα στην οθόνη κλο κλπ δλδ άσχετα με το ξεκλείδωμα) δεν σου το δέχονται καν την συσκευή (ενώ στο site της Sony λέει ότι χάνεις μερικος την εγγύηση και όχι πλήρως (ενα ζητώ για την Ελλάδα)

και δεύτερο… στα z2, ήταν που ήταν χάλια η camera αν κάνεις unlock γίνεται χειρότερη (στο z2 μετά το τελευταίο update το εφάρμοσε και στο z3 από την αρχή)

Δημήτρης

Πω πω… Καποιοι κραζουν την sony πλεον κατ επαγγελμα…
Ακομα και το ξεκλειδωμα του bootloader, που για καποιους ειναι βασικος λογος αγορας android συσκευης, καποιοι το κραζουν…
Το προβλημα αν μπορεις να το πεις ετσι το εχει το z3, ολα τα υπολοιπα ξεκλειδωνονται χωρις προβλημα.
Οσο για τον τελευταιο, χαλια καμερα λεει, την εχεις δοκιμασει ή λες τα δικα σου;
Γιατι εγω την εχω δοκιμασει ενδελεχως με συσκευη γνωστου μου και ειναι μια απο τις καλλιτερες.
Το δικαιωμα σας να γραφετε αρλουμπες ειναι αναφαιρετο, αλλα να προειδοποιειτε πρωτα… Ο κοσμος εδω δεν ενδιαφερεται να διαβαζει τι ειδατε χθες στον υπνο σας…

vladimiros

Πεστα ρε Δημήτρη ο αλλος λεει δεν εχει καλη καμερα το Z2 σιγα μην το εχει δοκιμασει απλα λεει οτι ακουει..γιαυτο η Samsung τωρα τελευταια παιρνει για την καμερα του κ κατι απο την Sony..ακομα κ καποιες κινεζικες εταιριες αποτι βλεπω..

Αντώνης

Η Sony εχει ισως το πιο ηλιθιο κλειδωμα bootloader ever. Εχω ενα παλιο Sony Xperia S και το εχω μονο και μονο για αλλαγες και δοκιμες ROΜ. Προσωπικα εχω περασει πανω την Cyanogenmod 12 Android 5.0 Lollipop και το κινητο πεταει. Με προτρεπει ευχαριστα στο να το χρησιμοποιησω ξανα 🙂

Darth

@Δημήτρης στο z2 η camera είναι μέτρια…….. και σε κάποιες περιπτώσεις (με περίεργο φωτισμό) κάτο από μέτρια (ναι την είχα την συσκευή 3 μηνες και είναι πάρα πολύ καλή και δεν ειχα κανενα παράπονο με εξαίρεση την camera και σε ένα βαθμό το λογισμικό που λυνόταν με άλλη rom … ασχέτως που την πήρα με γνώμονα την camera………… αλλά αργότερα αποδείχθηκε σκαρτη……)

από την αλλη στο z3 ειναι πολυ καλύτερη η camera…… εκτός και αν κάνεις unlock το bl (που εχω κανω) τότε κατεβαίνεις στα επίπεδα του z2

basilis

Στο Ζ3 η κάμερα έχει πολύ ζωντανές και καθαρές φωτογραφίες με φωτεινά χρώματα

Unseen

Α ρε αρλουμπες που γραφετε οι περισσοτεροι….
Καταρχας μπορεις να παρεις ανετα backup τα DRM Keys , να ξεκλεικλωσεις bootloader να βαλεις οτι θελεις επανω, και αν το κινητο εμφανισει προβλημα, επανεγκαθιστας stock room , ξανα κλειδωνεις bootloader (μεσω flashtool) και ξαναπερνας τα drm keys, και το πας το τηλεφωνο στο service center και τελειωσε η δουλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.