Sony Xperia 2011: Neo V, Arc S, Ray, Mini και Mini Pro δεν θα αναβαθμιστούν σε Android 4.1 JB

Η Sony Mobile ανακοίνωσε ότι τα μοντέλα smartphones της σειράς 2011 στην οποία περιλαμβάνονται τα Xperia arc S, Xperia neo V, Xperia ray, Xperia arc, Xperia PLAY, Xperia neo, Xperia mini, mini pro, Xperia pro, Xperia active και Sony Ericsson Live with Walkman θα παραμείνουν στην έκδοση 4.0 ICS (όσα από αυτά έχουν πάρει το update) και δεν θα αναβαθμιστούν στην έκδοση Android 4.1 Jelly Bean.

Η Sony Mobile επικαλείται λόγους μη ομαλής εμπειρίας χρήσης που θα προκύψει από τυχόν αναβάθμισει των παραπάνω μοντέλων σε Android 4.1 Jelly Bean σημειώνει όμως ότι θα εξακολουθήσει να τα υποστηρίζει με firmware updates.

update: Μάθετε εδώ τις τελευταίες πληροφορίες για την αναβάθμιση στα μοντέλα Xperia του 2012.

Για οτιδήποτε έχει να κάνει με τις αναβαθμίσεις smartphones και tablets να επισκέπτεστε τακτικά τον Πίνακα Αναβαθμίσεων του Techblog.

, Sony Xperia 2011: Neo V, Arc S, Ray, Mini και Mini Pro δεν θα αναβαθμιστούν σε Android 4.1 JB

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
xperiakias

Δεν πειραζει υπαρχουν και οι XDA 😛

Δημητρης

Γιαυτο θα παιρνω μονο nexus συσκευες απο εδω και περα…

george

το sola θα παρει?

angelo

και τώρα custom roms με καλύτερη επίδοση και μπαταρία! πάντως τι να πω….ντροπή στη sony!

ιωαννης

καλα τι περιμενατε να κανουν!?
το arc μου ξεκινησε με 2.3,3,πηγε 2.3.4,πηρε τοσα updates kai filmware updates και μετα πηρε και ics…μια χαρα ειναι παιδια,μιλαμε καταρχας οτι ειναι μονοπυρηνα και εχουν 512 ραμ..

angelo

το σολα θα πάρει επειδή είναι στη σειρά του 2012

Βασίλης Ταγαράκης

Λογικό ήταν !

Κωνσταντίνος

Ε όχι δεν το πιστεύω :ο

Dimitris

Δωσε ομως το Τέλειο Παγωτό ( τυπου Τερκενλή, haagen-dazs..) και οχι το τωρινο παγωτο του 0,5 ευρω του σουπερμαρκετ ( με τα τοσα προβλημματα).

Αυτο το δικαιούνται τa 2011 Xperia smartphones. Μαλιστα, το απαιτουν.

Aλλιως, το φοβερο Arc S θα εχει δεχτει Μηδεν Αναβαθμισεις.

Υ.Γ: Δε χαλαω την 2ετη εγγυηση για κανενα CIA, XDA, FBI..

Panos7GR

Συγχαρητήρια πάντως για την μέχρι τώρα υποστήριξή τους!! Ποιός θα το περίμενε αν σκεφτόταν πως φέρθηκε στην σειρά του 2010… Αυτά να τα βλέπουν μερικοί υπεύθυνοι της LG! Γιατί η Sony έπαθε και όπως φαίνεται, έμαθε.

Αντε λοιπόν να έχουμε άμεσα firmware updates γιατί ακόμα έχει bugs το ICS και όχι μόνο στην σειρά 2011 αλλά και στην 2012 βλέπω από γνωστούς κάποια προβλήματα…

greeceandroid

4 points:
-Οποιοδήποτε κινητό τρέχει ICS μπορεί να τρέξει και Jelly Bean
-Το Xperia Go (1ghz, 512ram) θα πάρει Jelly Bean
-Η ICS που δώθηκε ήταν γεμάτη bugs, και ο kernel δεν είχε αναβαθμιστεί σε 3άρη
-Όπως και να χει η Sony στήριξε περισσότερο ακόμα και τις φθηνές συσκευές της (του 2011), απ’ ότι οι Motorola και η LG τις ναυαρχίδες της.

Jimakoylis

ελεος πια τι λογο μη ομαλους εμπειρια χρησης τι μαλα…το ics δηλ ηταν ομαλο που ηθελε 1 Ghz επεξεργαστη και 1 gb RAM και το jb που θελει 512 ram ειναι μη ολαμο που τα πουλανε αυτα ρε γιαυτο πατωσε η sony

GiwrgosKats

Υποκρισία απλά.

Δεν γίνεται να τρέχουν ICS και να μην μπορούν να τρέξουν JB (που έχει ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές σε requirements αλλά καλύτερη διαχείριση μνήμης από την ICS).

Όπως είπε κ ο φίλος παραπάνω, μόνο Nexus.

Κostas K.

@ greeceandroid +1

Ισα ισα που το project butter στο Jeally bean κανει θαυματα..Απλα βγαζουν τοσα μοντελα πλεον που ειναι αδυνατο να τα υποστηριξουν…Αν ειναι να δωσουν παντως Updates οπως το ICS που εδωσαν να μου λειπει…Να ναι καλα το XDA..

Demis

neo v ξεκίνησε απο 2.3 είχε φτάσει 2.3.6 (3 updates με πολλά fixes) μετά ανβαθμιστικε σε 4.0.3 που ήταν προβληματική πίρε ένα update πάλι σε 4.0.3 διορθώθηκαν πολλά προβλήματα αλλά όχι όλα και πρόσφατα πίρε 4.0.4 που από όσο είδα δεν παραμένει ούτε ενα bug

όπως και να εχει ics καταναλώνει πολύ μνήμη εκεί που άνοιγα στο browser 5 6 καρτέλες απροβλημάτιστα στο gb στο ics και jb αρχίζουν και κλείνουν εφαρμογές κλπ λόγο ελλείψεις μνήμης……… μιλάω για nexus s που έχω το ίδιο παίζετε και με neo v

για να παίζει άνετα ics και να έχεις και άνετα κάποια προγραμματικά σου χωρίς να ανησυχείς για multitasking θέλει 1 gb έστω……….

οπος και να εχει μια χαρα εδεινε updates η sony + να νε καλα και τα xda

σε σχεση με καποιους που αναβαθμιζουν μονο ναβαρχιδα πλεον (samsung, htc) kai μερικους που δεν αναβαθμιζουν ποτε (lg) η sony σε αυτον τον τομεα ειναι πολυ μπροστα τουλαχιστον διχνει εναν σεβασμο

Spyrosss

πιστευω πως η μεχρι τωρα υποστηριξη της Sony σε αυτα τα κινητα ειναι πολυ καλη.Βλακεια θα ειναι αν δεν αναβαθμισει το u και το sole.Ειναι κινητα που οφειλαν να ειχαν απο το κουτι την ics και θα ειναι η τελευταια αναβαθμιση?Ποσο μαλλον το sole που ηταν απο τα λιγα κινητα που εφεραν καποια καινοτομια στην φουρνια του 12′.(Floating touch).H Sony βγαζει πολυ καλα κινητα με σοβαρες καινοτομιες οπως whitemagic,floating touch αλλα πασχει λιγο στην υποστηριξη των κινητων της.

Jim P

XDA Developers Και ξερό ψωμί, πρώτα άλλαξα τα φώτα στο Blade και τώρα το Neo V.

Αν περιμέναμε τη Sony…

@Κωστας

Sorry εχω το Xperia pro και εχει τα ιδια χαρακτηριστικα με το xperia J, αυτο γιατι παιρνει την JB και το δικο μου οχι? Επειδη ειναι καινουριο??? Τελος παντων δεν καιγομαι δεν εδωσα και τονους χρηματα για να το παρω οπως αλλοι για να παρουν το Arc S…

Demis-live

Να πούμε ότι δεν το περιμέναμε;! Δηλαδή η αναβάθμιση που έβγαλε με το παγωτό ήταν σεβασμός προς τον καταναλωτή δηλαδή;! Αν είναι έτσι η υποστήριξη να το ξέρουμε να αγοράζουμε μόνο nexus που αυτό δηλώνω ότι θα κάνω στο εξής . Δεν είχα την απαίτηση για 4.1 αλλα για τέτοια υποστήριξη για το 4 δεν την φανταζόμουν. Είπαμε καληνύχτα και καλή τύχη Sony.

techviewGr (Iphonias)

Ηolo Launcher HD και Holo Locker free apps από το market…
μίλησε κανείς για έλλειψη αναβάθμισης…

Eaglos

Παιδιά, φτάσαμε αισίως στην 4.1 οπότε είναι λίγο τραγικό
να πέφτετε από τα σύννεφα κάθε φορά που τρώτε πόρτα
από τη Χ εταιρία στο κομμάτι των αναβαθμίσεων. Αυτό εί-
ναι το android, πολύ κατσαβίδωμα και χρόνο να ‘χεις να
ασχολείσαι (όπως και το Linux).

Αν θέλετε κάτι πιο σταθερό από αναβαθμίσεις πρέπει να
πάτε στο black box της Apple ή να ελπίζουμε όλοι μαζί
ότι θα βγει κάτι καλό από την ομάδα του Jolla.

steve

η 4.1 στο xperia ray εχει ενα σωρο προβληματα…επισης ολοι που λετε πηγαιντε στο xda και αυτες οι ρομς εχουν επισης ενα σωρο bugs μεγαλη καταναλωση μπαταριας και επισης ρισκαρεις να το μπρικαρεις αμα κανεις κανα λαθος

Chris1926

τουλαχιστον ας δωσουν αξιοπρεπη ics.να νομιζουμε οτι εχουμε κινητο και οχι θερμοσιφωνα.
παντως λογικο ηταν αν και πιστευω ηταν καθαρα κινηση marketing να μην δωσουν στα χπερια του 11 JB!

FlameSanji

Αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα ας κάνω κι εγω την ερώτηση… Με JB Custom Rom των xda θα βρω την υγειά μου; (κι αν υπάρχει και κανα λινκ με την ρομ… δε θα ελεγα οχι)

Jim P

Οι Custom Roms δεν είναι για αρχάριους, θέλει ψάξιμο και γνώσεις, πολύ χρόνο και όρεξη για διάβασμα στα Forum.

Σαφώς προϋποθέτει Root συσκευής με εγκατεστημένο το Clockwork Manager.

Απο κει και πέρα υπάρχουν μερικές JB Roms αλλά δεν υπάρχει η μία να την πεις τέλεια.

καλή τύχη: https://forum.xda-developers.com/index.php?tab=all

Chris1926

Αν ειναι δυνατον τωρα το ειδα θα αναβαθμιστει το Xperia J που ειναι μονοπυρηνο στο 1Ghz ,512 RAM και εχει και χαμηλοτερης γενιας καρτα γραφικων απο ολα τα xperia του 11(Adreno200 vs Adreno 205)!!Αμαν ρε σονυ ειπαμε να μας ριχνεις χυλοπιτα αλλα οχι κι ετσι..

Οδυσσέας

Είναι απαράδεκτο!
Εγω μόνο αυτό έχω να πω.
Και στο xperia arc μου ακόμα να έρθει η έκδοση 587 τι να πω.!

Ανώνυμος

Πάντως να πούμε και του στραβού το δίκιο ήταν έκπληξη για τους περισσότερους να πάρει το xperia mini pro το ics…..
Το Nexus S με παρόμοια specs τρέχει ήδη το jb….
Μου μυρίζει κίνηση μάρκετινγκ εκ μέρους σονυ και πιστεύω ότι θα υπάρξουν γκρίνιες πιλλες….

ΓιώργοςΘ.

κανονικά το arc s έπρεπε να είχε αναβαθμιστεί..

Paris Kts

Και μετα μου λενε ανωτερες τις android συσκευες απο τις apple
3 χρονια Κατοχος hi end android συσκευων και παντα απογοητευμενος..και με το iphone 4s βρικα την υγεια μ..με τις αναβαθμισεις μου και την σωστη υποστιριξη της εταιριας…:)

μαρκος xperia

ειναι βλακεια της sony το ολο θεμα με της αναβαθμισεις, το θεμα δεν ειναι ομως στο hardwear, ειναι στο marketing. Εγω εχω βαλει JB στο xperia neo V μου και τρεχει τελεια. Ειναι λιγο βαρυ το jb αλλα αμα το κανεις overclock το κινητο πεταει.

ΜΗΝΑΣ

ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙ ΚΆΠΟΙΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ:

ΕΓΩ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ, ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΊΣΤΟΝ, ΤΟ ΕΧΩ ΓΙΑ GAMES ΌΠΩΣ, DEAD SPACE, NFS MW, NOVA 3 Κ.Α.

ΠΟΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΌ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ GAMES?¿
ICS Ή GB¿?

akis laskaris

θέλω να το αναβαθμίσω το neo v μου και δεν ξέρω πως ??

Xristos

ασχετο με το αρθρο αλλα ξερετε γιατι αποσυραν τα xperia mini pro απο την αγορα?

Jim P

Είχε βγει φήμη πως η συναρμολόγηση γίνεται από ανήλικα υποσαχάρια μπονόμπο οπότε αναγκάστηκαν να σταματήσουν τη παραγωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.