Sony Xperia Cyber-shot smartphone [φήμες]

Πριν από ένα μήνα σας είχαμε μεταφέρει ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του Techblog ότι η Sony Mobile ετοιμάζει ένα Xperia smartphone με εναλλασόμενους φακούς. Ότι δηλαδή θα μπορεί να δέχεται διαφορετικούς φακούς όπως σήμερα συμβαίνει με τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές d-SLR. Σήμερα η ιστοσελίδα PhoneArena ρίχνει νερό στον μύλο των φημών και προσθέτει ότι…

… η Sony ετοιμάζει ένα camera phone με τον καλύτερο φακό που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε κινητό, ισάξιο αυτού του Nokia 808 Pure View (41 Megapixel). Θα είναι με εναλλασόμενους φακούς; Θα δείξει… Ανυπομονείτε;..

Sony Xperia Cyber-shot smartphone, Sony Xperia Cyber-shot smartphone [φήμες]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
AlexSII

Ενα τσαντακι φακους για το τηλεφωνο 😛 χαζουλικο μου φαινεται, καλυτερα κομπακτ.

nokia 808

ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ 😀

Panos7GR

Κοιτάξτε αν μπορέσει η Sony να κρατήσει το βάρος μικρότερο και να είναι λεπτότερο του Nokia 808, γιατί όχι;
Και τους φακούς εννοείται πως δεν θα τους κουβαλάς πάντα μαζί σου, αλλά όποτε έχεις “καλλιτεχνικές ανησυχίες”. Θα μου άρεσε πολύ ένα τέτοιο smartphone, αν και θα απευθύνεται σε λάτρεις της φωτογραφίας και ότι τόσο σε εμάς τους κοινούς.

@AlexSII: Τα hi-end smartphones έχουν φτάσει ή και ξεπεράσει πολλές φορές το επίπεδο των απλών compact ψηφιακών…

Tsakis

Τη μαγκια του να τη δειξει χωρις παρελκομενα και ενα καρο φακους…

gataki

ας κοιταξει η σονυ να δωσει βαρος στην υποστιριξη των αναβαθμισεων και μετα φτιαχνει το καμερο-τηλεφωνο,κανα νεο για το ζ??ποτε παει για 4.2?????το 5.0 οταν με το καλο κυκλοφορισει αραγε θα το παρει??

Nikos

ελεος τραγικη κινηση μακαρι να ειναι απλα φημες!
Την φωτογραφικη του κινητου τη θελω,
για να βγαλω μια φωτογραφια απλα και γρηγορα
και επιδη βαριεμαι να κουβαλαω μαζι μου και την ψηφιακη,
ολα τα παραπανω χανονται με αυτη την κινηση.
Αν καποιος θελει καλυτερη ποιοτητα απ τη στιγμη που πρεπει να κουβαλαει φακους,
κουβαλαει εξ αρχης και την ψηφιακη του.

Αποστόλης Ρόδος

@Nikos… προφανώς η συγκεκριμένη συσκευή, δεν απευθύνεται σε σένα (όπως και σε μένα) … για αυτό το λόγο άλλωστε υπάρχουν ένας σκασμός xperia για κάθε γούστο και τσέπη.
Αυτο που μου αρέσει στη Sony είναι η διαφορετικοτητα του design των συσκευων της… 😉
Το πιάσατε το υπονούμενο … 😛

ΗΛΙΑΣ

@Panos7GR

“Τα hi-end smartphones έχουν φτάσει ή και ξεπεράσει πολλές φορές το επίπεδο των απλών compact ψηφιακών…”

Αν εννοεις απλες ψηφιακες αυτες που κανουν 70 και 80 ευρω τοτε ναι.. Γιατι μια Canon που εχω η ixus 115hs που κανει 130 ευρω βγαζει πολυ καλυτερα απο καθε κινητο που κυκλοφορει.. Και μπορεις να το ψαξεις να το διαπιστωσεις και μονος σου στα reviews που υπαρχουν.. Η καμερα του κινητου οσο και καλη να ειναι, την καμερα δεν την αναπληρωνει.. Απλα αν δεν εισαι φαν της φωτογραφιας αυτο δε σε νοιαζει και εισαι πληρως ικανοποιημενος και απο το κινητο..

Gregory

@Panos7GR
Δεν νομιζω οτι υπαρχει τηλεφωνο με καλυτερη φωτογραφικη απο compact. Οχι μονο ειναι καλυτερη η Sony DSC-WX5 που εκανε και 200 και βαλε ευρω αλλα και απο μια καμερα 8 ετιας olympus μ500 5 Megapixel. Επισης απο τη στιγμη που κανενα τηλεφωνο δεν εχει ως τωρα οπτικο ζουμ νομιζω πως καθε compact, ακομη και οι φθηνες, υπερτερουν.
Η συγκριση εγινε με τα Galaxy S2, S3, Moto Razr, DSC-WX5, Olympus μ500

sisufos

Αν δεν βγάλει η σονυ camera phone, ποιος θα βγάλει ; Αν βγάλει η Νοκια το καινούριο Pure View με wp8, τότε μόνο η σονυ μπορεί να την αντιμετωπίσει σε αυτήν την κατιγορία ( γιατι στα flagship phone το 920 έχει νικήσει κάθε άλλη κάμερα μέχρι στιγμής)

Darth

@Panos7GR εχω μια DSC-WX80 της sony (145 ευρώ έδωσα για καινουργια από το amazon μαζί με μεταφορικά)

πες μου ένα κινητό που βγάζει καλύτερα από αυτή την απλή camera και μην πεις 808 της nokia το έχει συγγενής και κάναμε σύγκριση… καλές φώτο μεν βγάζει αλλά όχι σαν την compact που προανέφερα (που να αναφέρω δλδ καμία camera που κάνει 250 euro)

ναι πλέον κινητά βγάζουν καλές φωτογραφίες (δεν το αμφισβητεί κανείς) αλλά μια μέτρια ψιαφιακη δεν την έχουν φτάσει….. καλά για DSLR ούτε καν συζήτηση ει ναι σαν να συγκρίνουμε zastava με το Enterprise

icecube

μια βολτα εδω για τρελο ζουμ απο το 808 : https://www.allaboutsymbian.com/features/item/17127_How_to_make_jaws_drop_in_20_se.php

Jacob

Καιρος ηταν να ξυπνησει και η Sony (ειχε βεβαια τρεχαματα με την Ericsson) γιατι εχει τεραστια τεχνολογια και οικοσυστημα και για μενα αδικως αφησε τις Samsung & Apple να κανουν παιχνιδι μονες τους.

Αν οχι η Sony σε θεματα καμερας, οθονης, ηχου, καινοτομιας τοτε ποιος? Αιντε.. μας εμεινε και η Νοκια να αφυπνιστει.. αν και δε το βλεπω.

Nicko

Παιδιά η SONY το έχει χάσει λίγο από άποψη φωτογραφίας και δικά όταν τα έσπασε με την Ericsson… για εμένα οι καλύτερες φωτό που έχω δει είναι από δύο κινητά (Sony Ericson) το C905 και το Xperia Arc S… Και δεν μιλάω για λήψεις την μέρα αλλά τη νύχτα και μέσα στα club… Ας κάνει η Sony Smartphones cyber-shot όπως το Satio… Θα πάει πολύ μπροστά.

island

Θέλει να βγάλει μια εταιρία ένα κινητό με πολύ καλή φωτογραφία και υπάρχουν παράπονα…hahahahaha…. τι σας νοιάζει …μη το αγοράσετε.

naxiand

αρχισαν παλι τα τρολ @icecube κλπ, ειπαμε καλη μεν του νοκια,η καλητερη για φωτοκινητο, μην την συγκρινεται με φωτογραφικες(ανω των 100+ ευρω) απλα δεν…..

Darth

@island καταρχάς λέμε μακάρι να υπήρχε (δεν κατακρίνουμε το ότι δεν υπάρχει)

κατακρίνουμε όμως άλλα πράγματα πχ όταν έρχεται μια εταιρεία πχ apple η nokia και σου συγκρίνουν τα κινητά τους με dslr (που κάνει όσο ολόκληρο το κινητό τους) και βγάζουν το κινητό καλύτερο με διαφορά και από πίσω τσούρμο προ……α φωνάζουν ναιιιιιιιιιιιιι έχετε δικαιοοοοοοοοοο

η όταν κάθε βλάκας και βλακουλις έρχεται και μας λέει αχχχχχχχχχχ αυτό το κινητό έχει και γάμο camera τι να κλάσει μια dslr μπροστά της………………… αυτά είναι άκρος σπαστικά εκνευριστικά και τα κατακρίνουμε

tasos

καλά να κουβαλάμε φακούς μαζί είναι λίγο χαζό αλλά θα είναι σαν lego ή κάτι τέτοιο χαχαχα

icecube

@ naxiand :εχεις κολημα με το μαγικο δασος, αλλιως δεν εξηγειται το κολημα σου με τα τρολ και τα ξωτικα. αλλα αυτο μαλλον ειναι λογο ηλικιας….ή μυαλο 5χρονου…

Stam

tasos αν είναι να τραβάει photo σαν τα αλλά κινητα και απλα να αλλάζει φακούς, οχι μονο χαζο.. ηλιθιο θα ειναι και για γελια και για κλαματα!!!! αν είναι όμως να τραβαει φωτογραφίες σαν μια καλή compact (sony rx 100, canon s…, panasonic lumix lx…, olympus xz…ή και χειρότερες)η ακομα καλύτερα σαν SONY NEX F3 π.χ. και με έναν σταθερό φακό 50αρι π.χ. καταφέρει να είναι μικρο (ας είναι και λίγο μεγαλύτερο απο το 808) και σου δίνει την δυνατοτητα να βάζεις πανω άλλο φακό αν και όποτε θες (zoom tele ή ευρυγωνιο) θα είναι πραγματικα φανταστικο!!! θα έχεις πάντα μαζί σου μια καλη φωτογραφικη με σταθερο φακο και όποτε γουστάρεις να βγάζεις και αλλες photo αντι να παιρνεις μαζι την φωτογραφικη θα παιρνεις τους ή τον φακο…
εγω το βλεπω πολυ καλο project!!! αλλα δύσκολα υλοποιησιμο!! (στην ποιοτητα που αναφέρω)
η sony βεβαια (αν και δεν την συμπαθω) κατι παραπάνω θα ξέρει!!!

icecube

η σονυ ως πρωην sony ericsson εχει ηδη μια πολυ καλη προσπαθεια το satio. ειχε παρα πολυ καλη καμερα σχεδον ισαξια του n8. υπο την μαμα sony σιγουρα μπορει να βγαλει κατι πολυ καλυτερο.

Theodore.

Ποσο μεγαλοι νομιζετε οτι θα ειναι οι φακοι για τους οποιους μιλατε;Σαν τους φακους των μεγαλων μηχανων που πανε μισο κιλο η μια;Σα μισες δαχτυλήθρες θα ειναι,ΑΝ βγουν.
Και βεβαια,αμα δεν σου αρεσει φιλε,μην τους αγοραζεις.Παρε σκετη τη μηχανη,χωρις τον σουπερ ευρυγωνιο ή τον τηλεφακο.

Stam

ναι αλλά το μέγεθος παντα κάνει την διαφορά 😉 !!!! για να ειναι σαν μισες δαχτυλήθρες θα πρέπει και ο αισθητηρας να είναι σαν δαχτυλήθρα και τοτε η ποιοτητα παει περιπατο…..
αν θελουν να κανουν δουλεια θα πρεπει ο αισθητήρας να μεγαλωσει αρα αυτοματα και οι φακοι!!!!μεχρι ενα αποδεκτο σημείο βέβαια, θα πρέπει να βρουν την χρυσή τομή!!!!
θα είχε πλάκα παντος ενα xperia z με τον sigma 200-500 f2,8 πάνω…
https://nycpress.blogspot.gr/2009/04/sigma-introduces-apo-200-500mm-f28-lens.html
αν μπορουσαν να κανουν μικρους τους φακους χωρις να χανετε η ποιοτητα θα το έκαναν και στης nex….οχι οτι θελουν να τις φτασουν σε ποιοτητα, αλλα και να της πλησιασουν στο ελαχιστο πάλι θελει (μεγαλα) πραγματα!!
παντως προς το παρων και να μην εχει εναλλασσομενους φακους και να είναι κατι σαν βελτιωμένη nikon s 800c (σε όλους τους τομείς και να παιρνει και τηλ..) θα ηταν πολύ θετικο, με κικροτερο zoom βεβαια(μπας και σώσουμε λιγο πάχος)
https://www.youtube.com/watch?v=gkUhYqWn7kU
αναμένουμε !!!

Theodore.

Απο τη στιγμη που οι μηχανες,πρεπει να ειναι λεπτες,δεν μπορει να μπουν μεγαλοι φακοι.Δε γινεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.