Sony Xperia E4: Θα έχει τιμή 135 ευρώ;

Το φρεσκοανακοινωμένο Sony Xperia E4 με οθόνη 5 ιντσών 960×540 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή MediaTek 1.3GHz, μνήμη RAM 1GB και κάμερα 5 Megapixel απέκτησε τιμή μέσα από το το αγγλικό ηλεκτρονικό κατάστημα Clove. Εκεί τιμολογήθηκε στα 135 ευρώ (100 λίρες Αγγλίας) και ημερομηνία κυκλοφορίας τα μέα Μαρτίου. Πως σας φαίνετε η τιμή;

Sony Xperia E4, Sony Xperia E4: Θα έχει τιμή 135 ευρώ;

Πηγή

Kudos to Moisis

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
man7

Οχι και τόσο τίμια…

Kostas-Doha

Πληρης και Καθολικη ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΛΕΟΝ για την SONY
θεωρω οτι ειναι ακριβο…..
ΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ επιΤΕΛΟΥΣ να μην βασανιζονται οι ιδιοι αλλα και οι bloggers που αρμεγουν…..

Κώστας

Ας είναι καλά η Nokia και η Microsoft. Διαφορετικά τέτοια specs θα τα βλέπατε ακόμα στα 400 ευρώ. Ωραίο πράγμα ο ανταγωνισμός ε; ειναι που σας χαλάει τόσο καιρό η Microsoft. Το μονοπώλιο του android έλαβε τέλος. Και το λολιποπ ακόμα λόγω windows 10 το πήρατε, διαφορετικά ακόμα 4.2.2 και σοκολάτα θα είχατε.

Ευάγγελος

Σε σύγκριση με τα αντίστοιχα LG, πολύ κατώτερο το Ε4

Γιάννης σε λέω

Μια χαρά είναι!

stelios

Πολύ καλή τιμή το xperia E4 για κάποιον που θέλει να πάρει ένα καινούργιο οικονομικό smartphone .

edd

Μια χαρά τιμή είναι. H τιμή είναι για καταστήματα, σαν το πλαίσιο, όχι το skroutz. 1-2 μήνες μετά θα πέσει στα 100€ και θα είναι ότι πρέπει για κάποιον που θέλει ένα φθηνό android γνωστού κατασκευαστή.

Νίκος

Μια χαρά τιμούλα, και πολλά είναι για τηλέφωνο, όχι 500άρες που ζητούσανε πρίν 1-2 χρόνια λόγω μονοπολίων και τρέχανε τα πρόβατα και τα σκάγανε.

Νίκος

@edd

Δεν είναι φθηνό ούτε είναι λίγα τα 130 ευρώ. Εκεί είναι η τιμή των Smartphones, απλά μέχρι σήμερα πουλάγανε σε τιμές υπολογιστή και εμείς αγοράζαμε. Σαν τις 4K τηλεόράσεις που πουλάγανε κάνα χρόνο με 5.000 ευρώ και προχθές βάλανε LG προσφορά στα 700hz με 599 ευρώ.

edd

@Νίκο, smartphone ειναι. Έρχεται απευθείας αντιμέτωπο με το 535. Γενικά άποψή μου είναι: ποτέ δε παίρνουμε κάτι την στιγμή που βγαίνει, ότι κ αν είναι αυτο. Να δεις κριτικές και προβλήματα, να δοκιμαστεί από άλλους και να πέσει σε καλύτερη τιμή. Εγω πήρα το xperia sp πριν 6 μήνες στα 200€ που νομίζω ήταν ευκαιρία. Αν κάποιος το πήρε με το που βγήκε, από κατάστημα στα 400€, δικό του πρόβλημα.
Αυτό θα βγεί με 135€, σε κανα 2μηνο θα έχει πέσει στα 100€ που θεωρώ ότι είναι πολύ καλή τιμή για sony, συγκρητικά με τον ανταγωνισμό.

Νίκος

Καλή η λογική σου, έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι.

edd

Επίσης φίλε Νίκο, νομίζω ότι τα smartphones τώρα ξεκινούν να ωριμάζουν. Μεχρι τώρα ήταν σε εφηβικό στάδιο και έβλεπες τις ναυαρχίδες με 1 χρόνο διαφορά να έχουν τεράστιες διαφορές στις επιδόσεις. Τα κινητά 3ετίας σήμερα είναι πρακτικά άχρηστα. Τα λειτουργικά πάλι έδιναν πολλά περισσότερα σε κάθε έκδοση ενώ τώρα σταθεροποιούνται.
Πλέον είναι φανερό ότι προσπαθούν να προσθέσουν άχρηστες λειτουργίες ή αχρείαστα specs (π.χ. 2Κ ανάλυση, 4Κ εγγραφή) και ρίχνουν πιο πολύ βάση στο design παρά στους επεξεργαστές.
Αυτό το στάδιο οι υπολογιστές το είχαν περάσει πριν 30 χρόνια που υπήρχε μεγάλη διαφορά ετησίως στο μέγεθος των ημιαγωγών. Τώρα που τα κινητά έφτασαν σε τεχνολογία κατασκευής τους υπολογιστές (baytrail=14nm) χτύπησαν ταβάνι. Όση θα είναι η βελτίωση των υπολογιστών κάθε χρόνο, τόση θα είναι και στα smartphones, ίσως λίγο αυξημένη.

Αποτέλεσμα: μικρότερες διαφορές low end-high end σε επιδόσεις, μικρότερο budget για να πάρεις μια αξιοπρεπή συσκευή που δε θα σε προδώσει.

παπαροκας tiamat

Συνεβη να ειναι το πρωτο χαμηλης κατηγορίας κινητο της sony με τοσο μικρα bezels -μη ξεχναμε οτι τα μπεζελ σε αυτη την κατηγορια βασιλευουν και διοικουν !

ενα μπραβο απο μενα!! Αν ομως αφησει την ολη προσπαθεια εκει και το z4 μεινει στασιμο σε αυτο το θεμα θα την θαψω

Δημήτρης

@Kostas-Doha
Αν είσαι μέχρι 14αρων δικαιολογήσε (όχι πλήρως),
Αν είσαι μεγαλύτερος τότε υπάρχει πρόβλημα…

mvk

Ρε παιδια γιατι σας χαλαει η αναλυση η τα specs. Οποιος δεν εχει την οικονομικη δυνατοτητα και φυσικα δεν ενδιαφερεται τι καλουδια εχει το κινητο παιρνει οτι πιο οικονομικό βρει. Και δεν νομίζω οποιος παρει ενα τετοιο κινητο να τον νοιαζει η αναλυση και τα specs γιατι φυσικα δεν θα ενδιαφέρεται καν για specs. Μην ασχολείστε λοιπον οσοι θελετε τουμπανα κινητα και λετε (τι χαλια αναλυση εχει) αφου δεν πρόκειται να παρετε τετοιο κινητο!

apostolos

αν μπορεις να κανεις κλησεις να μπαινεις στο φβ αντε και κανενα ναβιγκεσιον στο μαπσ, μια χαρα ειναι

Νίκος

Για τα χαρακτηριστικά που έχει 100 ευρώ είναι πολύ καλή τιμή…Ο mediatek αυτός είναι ποιο δυνατό soc από τον snapdragon 400 ελάχιστα αλλά είναι.. Δείτε και τα test. Το κακό με τους mediatek είναι η πολιτική της εταιρίας με τον κλειδωμένο kernel. Όχι η απόδοση. Για εμένα το στοίχημα για τη Sony είναι να δούμε πως θα τα πάει από updates εκεί είναι χάλια με εξαίρεση την περίπτωση της σειράς Z.Τη προηγούμενη φορά που έβαλε mediatek soc ήταν σκέτη αποτυχία (xperia c).

Νίκος 31

Ήμαρτον ρε παιδιά με τους Νίκους εδώ μέσα. Απο σήμερα αλλάζω σε Νίκος 31, αυθεντικός και τεκμηριωμένος. Να γνωρίζει το κοινό μου 😛

@edd

Γενικά είμαι της άποψης ότι η τεχνολογία, χάρη πάντα στην “κουλτούρα” του ανθρώπου για περισσότερο χρήμα και εξουσία, έχει προχωρήσει με τόσο γρήγορα βήματα μέσα σε μερικές δεκαετίες μόλις, που σε μερικά χρόνια, άντε ελάχιστες δεκαετίες, θα μείνει στάσιμη μη έχοντας προτάσεις, νέες ιδέες και εναλλακτικές. Μέσα σε 30 χρόνια καταφέρανε να βγάλουνε τα πάντα και να τα φτάσουμε στο αποκορύφωμα, δες τις τηλεοράσεις, απο τα ξύλινα κουτιά πρίν 15 χρόνια στίς 4Κ. Το ίδιο ισχύει πχ και για τις ταινίες, Videogames, παντού αντιγραφές, ούτε μια νέα, φρέσκια ιδέα. Τα εξαντλήσανε όλα και ο κόσμος έχει αρχίσει και μπουχτίζει. Λές και κάτι μια βιάζει να εξελιχθούμε με τόσο γρήγορους ρυθμούς…

Νίκος 31

@apostolos

Γιατί δεν καταλαβαίνω, υπάρχει παιχνίδι που να μην μπορείς να τρέξεις με αυτά τα χαρακτηριστικά ή γενικά κάτι που να μην μπορείς να κάνεις και να χρειάζεται να ξοδέψεις παραπάνω χρήματα για τηλέφωνο; Υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με το συγκεκριμένο;

Ιωάννης jb

Νίκος 31 Είσαι λάθος φίλε μου!!
Στο σχόλιο 19 που λες τι δε μπορεί να κάνει το συγκεκριμένο κινητό!!
Οι ρυθμοί δε θα πέσουν και για αρκετά χρόνια ακόμη θα είναι τέτοιοι και ίσως μεγαλύτεροι, οπότε σε κανα χρόνο το πολύ ενάμιση.. (έως τότε λογικά θα λειτουργεί καλά και θα κάνει σχεδόν τα πάντα) το συγκεκριμένο κινητάκι θα είναι ξεπερασμένο κατά πολύ και σε ότι μα ότι και να προσπαθείς να κάνεις θα κολλάει αρκετά έως πολύ!!!! (πχ εφαρμογές που κατεβάζεις θα το κάνουν να κολλάει) θα θες να το πετάξεις σε κανένα τοίχο!!!! Και κρίμα και ο τοίχος στη τελική

basilis

Πολύ καλή κίνηση από τη sony να βγάλει ένα φθηνό και καλό smartphone όπως το xperia Ε4 .

katerina

Για τα χαρακτηριστικά του το E4 και σε τιμή κοντά στα 100 ευρώ θα είναι μια χαρά για όσους θέλουν κάτι όχι ακριβό

Viktoras

Tο κινητάκι φυσάει, το αγόρασα σήμερα το πρωί στις 12.00 από αλυσσίδα καταστημάτων στη θεσσαλονίκη που το έδινε με 30 άτοκες δόσεις… με 50% μπαταρία από τη μάνα του μου κράτησε μέχρι τις 22.00 το βράδυ με ανοικτό διαρκώς το Wi-Fi, κατέβασμα και εγκαταστάσεις προγραμμάτων, ομιλία, sms κτλ… Η οθόνη του είναι μια χαρά, με φωτεινότητα στο 30% σου δίνει την εντύπωση πως είναι στο 80%… pixelιάσματα δεν είδα πουθενά, διάβασα πολλούς που το έκραζαν για τη χαμηλή του ανάλυση αλλά πιστέψτε με είναι μια χαρά…ο ήχος του είναι ικανοποιητικός, η απόκριση της οθόνης δεν είναι ότι καλύτερο έχω δει αλλά Facebook, instagram κτλ προγράμματα δουλεύουν μια χαρά… το μοναδικό που με στεναχώρησε είναι η φωτογραφικη του μηχανη… τα 5mpx δεν είναι αρκετά για να αποδώσουν τα μέγιστα, επίσης από τη στιγμη που πατάς το πλήκτρο για να φωτογραφησεις υπάρχει μια καθυστέρηση στο κλειστρο, με αποτέλεσμα να μη μπορεις να δεις με ακρίβεια τι φωτογράφησες πριν εμφανιστεί η φώτο σαν προεπισκοπηση… Για κάποιον που θέλει ένα όμορφο και ποιοτικό εργαλειο για να κάνει απλά τη δουλειά του, δλδ τηλέφωνα, μηνύματα, μουσική και σερφάρισμα, το συνιστώ ανεπιφύλακτα…με 139 ευρω νομίζω οτι θα μείνει απόλυτα ευχαριστημενος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.