Sony Xperia M, Με οθόνη 4 ιντσών και διπύρηνο επεξεργαστή

Η Sony Mobile ανακοίνωσε σήμερα το Sony Xperia M με οθόνη αφής 4 ιντσών ανάλυσης 854×480 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm 1GHz, μνήμη RAM 1GB και κάμερα 5 Megapixel με LED flash και δυνατότητα λήψης βίντεο HD. Το Xperia M ενσωματώνει ραδιόφωνο FM και NFC, έχει δεύτερη μπροστινή κάμερα VGA, μπαταρία 1750 mAh με λειτουργίες Stamina και τρέχει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.1 Jelly Bean.

Το Sony Xperia M θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι σε δύο εκδόσεις με μια κάρτα SIM ή δίκαρτο. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας και σε ποια τιμή.

Sony Xperia M
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.1 Jelly Bean
Επεξεργαστής: Qualcomm MSM8227 1GHz διπύρηνος
GPU: Adreno 305
Μνήμη RAM: 1GB
3G/ HSPA
Οθόνη: 4 ίντσες, 854×480 pixels
Κάμερα: 5 Megapixel, LED flash, HD video 1280×720 pixels, auto-focus, HDR photos
Δεύτερη κάμερα: VGA
Ενσωματωμένη μνήμη: 4GB (2GB διαθέσιμα)
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 64GB)
Wi-Fi n, DLNA, GPS, Bluetooth 4.0, micro USB, NFC, Ραδιόφωνο FM
ClearAudio+, xLOUD, 3D Surround Sound
Μπαταρία: 1750 mAh (Stamina)
Διαστάσεις: 124x62x9.3 χλστ.
Βάρος: 115 γρ.

Sony Xperia M, Sony Xperia M, Με οθόνη 4 ιντσών και διπύρηνο επεξεργαστή

Sony Xperia M, Sony Xperia M, Με οθόνη 4 ιντσών και διπύρηνο επεξεργαστή

Sony Xperia M, Sony Xperia M, Με οθόνη 4 ιντσών και διπύρηνο επεξεργαστή

Sony Xperia M, Sony Xperia M, Με οθόνη 4 ιντσών και διπύρηνο επεξεργαστή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

52 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

να είχε καλύτερη camera χαλαρά θα το είχα προτιμήσει

ΗΛΙΑΣ

Κωστα ξερουμε αν και ποτε θα κυκλοφορησει η dual-sim εκδοση Ελλαδα??

Δημητρης

Εχω το Xperia P και σκεφτομαι να το αλλαξω με καποιο αλλο Xperia.Eιμαι μεταξυ L και του Μ.Ξερουμε ημερομινιια κυκλοφοριας και τιμη?

tech21man

Πατε στο gsmarena και δειτε πως αποδιδει το πανομοιοτυπο σε specs SOC με 8ρα ομως καμερα xperia L. Το οποιο πρωτες τιμες στο skroutz δινουν 240 ευρα. Παροτι low budget (?) για το μεγεθος του (εκεινο εχει 4,3 οθονη) δεν τα πηγε ασχημα, ταπονωντας το SII plus για παραδειγμα σε αρκετα σημεια. Οθονη χωρις bravia engine παντως και μετρια καμερα. Βασικα δυσκολο να το επαιρνε κανεις εναντι στο optimus 4x HD καθαρα και μονο λογω ποιοτητας περιφερειακων για αρχη?

Φανταζομαι αυτο εδω να ειναι αρκετα φτηνοτερο.

B.k

Μια μικρή διόρθωση,ο επεξεργαστής είναι στο 1ghz διπυρηνος….συμφωνα το white paper της Sony

George.E

Για κινητό μεσαίας κατηγορίας μια χαρά είναι, το θέμα για μένα είναι οτι με τόσα παρεμφερή κινητά από την Sony, δημιουργείται μια “σύγχυση” στο κοινό, αφετέρου δε είναι τραγικό στη συνέχεια με τόσα πολλά μοντέλα να μην μπορεί η εταιρία να τα υποστηρίξει…

sonyfan

@Δημήτρης φίλε θα σε συμβούλευα να μην αλλάξεις το κινητό σου με κανένα απο αυτα τα 2 L & M για τον λόγω ότι δεν θα έχεις κάποια διαφορά πάνω κάτω τα specs είναι τα ίδια και μην σου πώ ότι το xperia P έχει καλυτερη οθόνη και απο τα 2 και ποιότητα κατασκευής. Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις ενα xperia T που έχει γίνει χώμα σαν τιμή (300) και στα λεφτά του αλήθεια δεν θα βρείς κάτι καλύτερο.

Αποστόλης Ρόδος

Αν είναι η τιμή του στα λογικά πλαίσια που θα πρέπει … θα δώσει λύσεις σε πολλούς που θα θελήσουν να μπουν στον χώρο των smartphones για πρώτη φορά.

keysmith

θα ήταν αντικαταστάτης του P (οθόνη, επεξεργαστής, μπαταρία) αλλά έχουμε υποβάθμιση στην φωτογραφική (5 τώρα αντί 8) και βίντεο (720p hd τώρα αντί 1080p full hd). Πάντως δεν είναι άσχημο. Αφού το P έχει 205€ τόσο περιμένω να κάνει και αυτό μετά από κανα μηνα/δυο κυκλοφορίας. Άλλωστε τα 4-ιντσα με 5άρες κάμερες πλεόν αρχίζουν από 129€ (smart III). δεν το παίρνει να είναι πολύ ακριβότερο (αν και είναι με καλύτερο επεξ, μπαταρία, pixel οθόνης).

Μάκης

Kudos to Makis 😛
πάλι με ξέχασες

Γιωργης Χανια

Αυτο που περιμενα ακριβως!!! η οθονη του πως θα ειναι? προοριζεται για αντικαταστατης του best seller Xperia Neo V και θελω δικαρτο για να αντικατασταθει και το Nokia 6700 slide μου..ελπιζω να ειναι καλυτερο απο το Νεο V !!

Χρήστος

Γεια σας,
εχω ενα xperia P το οποιο μου αρεσει πολυ.Το Μ μοιαζει για αντικαταστατης του Ρ αλλα το Ρ ειναι καλυτερο και απο ποιοτητα κατασκευης και χαρακτηριστικων αλλα και ,φανταζομαι, λογω τιμης αφου ειναι περσινο μοντελο.Παρολαυτα το Μ ειναι ενα κινητο που χρειαζεται η αγορα για καποιον που θελει αξιοπρεπες κινητο στην Ελλαδα της κρισης.

Ορεστης

αυτο που νομιζω πως λειπει απ την ελληνικη αγορα ειναι ενα διπυρινο με σοβαρο επεξεργαστη και 1 gb ram στα 220€ περιπου ναι εχουμε sole, P, και s3 mini αλλα αυτος ο novathor ειναι για κλαμματα, ενω ενας qualcomm εχει αλλο κυρος, μακαρι να καλυψει αυτο το κενο της αγορας αυτο το smartphone. μου εκανε θετικη πρωτη εντυπωση, προσπαθουν να το πλασαρουν για high end και πιστευω οτι θα το φερουν σε καλη τιμη για να σε κανουν να νομισεις οτι πηρες κατι πολυ premium σε καλη τιμη…αν και δεν εχει καποια σημασια αυτο, νομιζω πως ακομα και αν δεν ερθει σε καλη τιμη (δηλαδη κοντα στα 300) καποια στιγμη θα πεσει εκει 220-230 και θα γινει το επομενο neo V Που σαρωσε ως value for money

andreas kor

Ποσα κινητα εχει βγαλει η sony?? Εχω χασει τον λογαριασμο…Καθε μηνα και καινουριο!

sakis

Κύριε Βλαχάκη, γνωρίζετε αν υπάρχει στα σκαριά από την Sony ένας “διάδοχος” του Xperia Ray (του οποίου είμαι περήφανος κάτοχος); Δηλαδή ένα mid to high-end τηλέφωνο με καλή κάμερα , επεξεργαστή και RAM αλλά μικρή οθόνη; Δεν βγαίνουν πια τέτοια τηλέφωνα, έχουμε πήξει στην παντόφλα 🙁

darko

Επιτελους εφυγε αυτο το πρασινο σημα της SE και βλεπουμε επισημα Sony πολυ ωραια πλατη. Περηφανος κατοχος Xperia P!

tonis

Αν εχει βεβαια και καλη τιμη(250) ,μπορει και να πουλήσει

Φίλιππος

Επειδή όπως λέει και κάποιος πιο πάνω, έχουμε πήξει στη παντόφλα, αν έχει καλή ποιότητα κατασκευής και gorilla glass (γιατί αυτά που έχουν τώρα τα Sony είναι μόνο για να μαζεύουν δαχτυλιές και να μη καθαρίζουν με τίποτα!) άνετα θα έδινα το Xperia T για ένα M δίκαρτο ώστε να γλυτώσω και απ’το να κουβαλάω δύο κινητά μαζί μου…

Manux

στη κατηγορία αυτή θα προτιμήσω HTC desire x με χίλια

Βασιλης

Καλησπέρα σας.Αξίζει αυτό η το L για αντικαταστατη του Google nexus s?ευχαριστω

nikos

Αφού τα “πλήκτρα” πιάνουν χώρο τότε η οθόνη δεν είναι περίπου 3.8 ιντσών???

forneverarrow

Χαίρομαι που συνεχίζουν να βγάζουν 4αρια. Πάντως το S3 mini μου δεν το αλλάζω για Sony. Το interface της είναι προβληματικό και κολλάει. Είχα το Sole που έχει τα ίδια specs και μου έσπαγε τα νεύρα!

Ορεστης

φιλε forneverarrow κι εγω το sole εχω και ειναι για κλαμματα… και νομιζα οτι εκανα και value for money αγορα παιρνοντας διπυρινο με 220€… και μαλιστα ειχα προτεινει περσυ σε εναν φιλο μου το μονοπυρινο neo v και δεν εχουν σχεση… το V ειναι κλασεις ανωτερο… ηχειο, ταχυτητα αποκρισης οθονης, ταχυτητα browsing, multitasking… ειλικρινα δεν ξερω γιατι ειναι τοσο απαραδεκτο το sole μου …. :-/

keysmith

Διαβάζω το Μ θα κυκλοφορήσει και δίκαρτο. Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον αν το δούμε και Ελλάδα.

Gabriel

κάπου διάβασα για μια τιμη γύρω στα 250 με 300 δολάρια, αλά από την αλή γιατί να μην πάρω το παλιό P που είναι στα 200 ευρώ? η το Τ που είναι ακριβότερο αλά κ καλητερο.

costas11145

Δικαρτό κινητό και 4αρι και με δυνατή μπαταρία ….Σε μια λογική τιμή θα είναι στα σχέδια μου να το αποκτήσω

καποιος

Αν σκεφτούμε πως το xperia J κανει 199 ευρω και το λιγο καλύτερο xperia L 299 αυτο θα κάνει κοντά στα 230-280, οποτε αρκετα ακριβο α σκεφτεις, πως με λιγοτερα λεφτα παιρνεις αλλα κινητα οπως το xperia p

Σπύρος

Παρόλα αυτά, το Xperia P δεν πρόκειται να πάρει άλλη αναβάθμιση…. Πιστεύω ότι είναι καλή επιλογή αυτό το κινητό….

Dim

Η οθόνη είναι scratch ressistant ή Gorilla glass???

Βασιλης

Xperia L ή Μ παιδες ??

Βαγγέλης

Βασίλη εγώ θα έλεγα L για την κάμερα, τον αποθηκευτικό χώρο και το ότι στο L η μπαταρία αφαιρείται ενώ στο M όχι…

Βαγγέλης

Σόρρυ για το διπλό ποστάρισμα, πρέπει να με διορθώσω μιας και δεν ισχύει αυτό για την μη αφαιρούμενη μπαταρία στο Μ. Αφαιρείται κανονικά. Την παρούσα στιγμή, οι 2 συσκευές κοστίζουν πάνω-κάτω το ίδιο οπότε πλεονεκτεί το L σε κάμερα, αποθηκευτικό χώρο και μέγεθος οθόνης. Αν στην πορεία πέσει η τιμή του M το συζητάμε ξανά…

Θανασης

Κώστα δεν έχω ξαναπάρει κανένα μοντέλο της sony και είμαι ανάμεσα στο M και στο sp ποιο είναι καλύτερο?

Ραφας

Παιδια Βοηθηστε Με Ποιο Κινητο Να Παρω Το Sony Xperia J – Sony Xperia M – Samsung Galaxy Core ?

Ιάσων

Κώστα είδα ότι τα νέα κινητά όπως Xperia L & Xperia M δεν έχουν ακουστικά στο κουτί….μπορώ να πάρω κάποια ακουστικά που θα κάνουν στο Xperia M ????…και είδα σε αυτό το video https://www.youtube.com/watch?v=EFxM4detk90 στο 1:57 τον φορτηστή ο οποίος έχει ένα πλαστικό “πόδι” το οποίο θα μπορούσα να το κόψω ????

GiannisMix

Εχει κανεις το Xperia M παιδια;; Καμια γνωμη για τη συσκευη;; ενδιαφερεται η κοπελα μου για μεταβαση απο xperia mini pro. προφανως δε θελει κατι σε μεγαλυτερο μεγεθος συσκευης.. καποια γνωμη;;

stranger

και εγω ειμαι κατοχος του xperia mini pro και περιμενω την επιδοτηση του πακετου μου για να “περασω” στο xperia m….

ΝΙΚΟΣ ΛΑΥΚΑΣ

ΘΕΛΟ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΚΣΕΠΕΡΙΑ Λ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΑΞΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΣπερια Μ ΣΤΟ Λ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΒΑΘΟΥΛΟΜΑ ΑΠΑΝΤΙΣΤΕ ΠΛΖΖΖΖΖ

Ιάσων

1ον: Οι ερωτήσεις που έκανα στο προηγούμενό μου σχόλιο λύθηκαν.

2ον: Κώτσα Βλαχάκη θα βγάλετε κανένα Hand-On για το Sony Xperia M θέλω να το πάρω και θέλω να δω μια παρουσίαση του xperia M πριν το πάρω !!!

Απάντησέ μου (σε παρακαλώ) !!!

kostas

ti karta sim thelei ? (exo kanoniki karta sim )

Ιάσων

Costa το xperia m παίρνει micro SIM δηλαδή την αμέσως μικρότερη(σε μέγεθος) SIM..

Και θέλω να προσθέσω ότι είμαι κάτοχος του κινητού αυτου και κατα την γνώμη μου είναι απλό και καλό(δεν χρειάζεται να πω πολλά)…το προτείνω ανεπιφύλακτα…

barbara Kath

Παιδιά έχω ένα πρόβλημα με το κινητό.το πήρα πριν μια μέρα και κάτι πρόβλημα υπάρχει με το μικρόφωνο δηλαδή δεν με ακούν οι άλλοι εγώ όμως τους ακούω κανονικά

Ghost7

Ποιο κινητό να πάρω . Το Μ η το J.Δεν έχω αποφασείσει.

Ιάσων

Φίλε Ghost7 σου προτείνω να πάρεις το xperia m γιατί έχει διπλάσια RAM,διπύρηνο επεξεργαστή,καλύτερη έκδοση επεξεργαστή,καλύτερη κάρτα γραφικών,μικρότερο βάρος και “κρατάει” πιο πολύ ώρα ανοικτό !!!

Kostas D.

Ποτέ θα βγει η αναβάθμιση kitkat για το sony xperia m ???

Kostas D.

Έχω το sony xperia m είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν γίνεται να μεταφέρεις τις εφαρμογές στην micro ad.Ποτέ θα βγει η αναβάθμιση kitkat για το sony xperia m ??? Θα έχει την μεταφορά εφαρμογών στην κάρτα micro sd???

Kostas18

Έχω το sony xperia m είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν γίνεται να μεταφέρεις τις εφαρμογές στην micro ad.Ποτέ θα βγει η αναβάθμιση kitkat για το sony xperia m ??? Θα έχει την μεταφορά εφαρμογών στην κάρτα micro sd???

TETA

εχει μπροστινη καμερα ?

Anna P.

Το αγόρασα από το σκρούτζ στην τιμή των 59,90 ευρώ(!!) και σήμερα μου το έφεραν.
Είναι απλά υπέροχο. Και έχει πολύ καλή οθόνη η οποία δεν σπάει (όταν το έβγαλα από το κουτί έφαγε μια γερή τούμπα,έπεσε με την οθόνη αλλά ούτε γρατζουνιά) έχει δυνατό ηχείο και είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με το τριών ετών Sony Xperia U που είχα μέχρι σήμερα.
@ΤΕΤΑ ναι,έχει μπροστινή κάμερα,VGA όπου δεν με άφησε και πολύ ευχαριστημένη,αλλά η πίσω είναι πολύ καλή ειδικά σε φως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.