Sony Xperia M4 Aqua 8GB: Μόλις 1.26GB μένει ελεύθερο για χρήση

Το bloatware που προστίθεται από παρόχους ή κατασκευαστές είναι ένα θέμα που τίθεται πολλές φορές, με πολλούς χρήστες να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους. Συνήθως προστίθενται διάφορα add-ons στο Android τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να μην είναι χρήσιμα και πιάνουν αρκετό χώρο στην μνήμη του κινητού.

Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι το Sony Xperia M4 Aqua 8GB όπου καταλήγουμε να έχουμε διαθέσιμα για τον χρήστη μόνο το 1.26 GB για να αποθηκεύσει εφαρμογές και άλλα αρχεία. Η εναλλακτική είναι η προσθήκη κάρτας μνήμης ή η επιλογή του μοντέλου με 16GB ενσωματωμένη μνήμη.

Όπως επισημαίνει το Xperia Blog, ακόμη και η αφαίρεση των προ-εγκατεστημένων εφαρμογών δεν ελευθερώνει πολύ χώρο, αλλά μόλις 400MB. Στα χαρτιά αναφέρεται ότι ο ελεύθερος χώρος είναι 3GB όμως κάτι τέτοιο φαίνεται να μην ισχύει.

Με τα νέα OS να μεγαλώνουν σε μέγεθος και τα smartphones με χωρητικότητα 8GB να αφήνουν ελάχιστο χώρο στον χρήστη, το καλύτερο θα ήταν να γίνουν τα 16GB η ελάχιστη ενσωματωμένη μνήμη.

Δείτε επίσης: Sony Xperia M4 Aqua εναντίον Huawei P8 Lite [hands-on]

Sony Xperia M4 Aqua 8GB: Μόλις 1.26GB μένει ελεύθερο για χρήση, Sony Xperia M4 Aqua 8GB: Μόλις 1.26GB μένει ελεύθερο για χρήση

Sony Xperia M4 Aqua 8GB: Μόλις 1.26GB μένει ελεύθερο για χρήση, Sony Xperia M4 Aqua 8GB: Μόλις 1.26GB μένει ελεύθερο για χρήση

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θεμιατοκλης Χρυσή Α.

Πολύ καλό σε χαρακτηριστικά αλλά φαίνεται θα την φάει η Apple την σονι με τα λάθη που κάνει, προσωπικά τα κινέζικα δεν είναι καλά αλλά σαν πρώην χρήστης το βρίσκω κουραστικό να έχει τόσο λίγο μνήμη αποθήκευση , ΤΏΡΑ Νομίζω πολλοί από το αντροιντ π βρέθηκαν θα πάνε στο ios και στο Windows που έχουν χαμηλές απαιτήσεις μνημη

Νικος Z1

Πως το κατάφεραν αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Πως χρησιμοποιεί 4 gb το λειτουργικό; Ας ελπίσουμε σε κάποιο update να το λύσουν. Αν και υπάρχει επιλογή για μεταφορά των εφαρμογών στην SD αλλά αυτό δεν είναι λύση γιατί δεν έχουν όλες οι εφαρμογές αυτή την επιλογή.

Mpampis KapaKapaEeee

sony?! Αυτή δεν θα έκλεινε? Με βαση τις πωλήσεις του 2014/Q4 δεν προβλέπω να την βγάζει την χρονία αν δεν κάνει ριζικές αλλάγες ( έξοδος από την αγορά της Ε.Ε. όπως έκαναν οι Goophone και iOcean και βρήκαν την υγειά τους).

dimmis

Αφού έχει έκδοση με 16gb κομπλέ

One

Και το Lumia 640 XL που παρουσιασες χθες εχει 8gb εσωτερικη μνημη αλλα εκει δεν το κανετε θεμα.

Γιάννης σε λέω

Epic fail από τη Sony!! Έπρεπε να κυκλοφορούσε στην αγορά ΜΟΝΟ το μοντέλο με τα 16GB αποθηκευτικού χώρου και να το έφερνε και στην Ελλάδα. Είναι κρίμα μια κατά τ άλλα αξιόλογη συσκευή στη μεσαία κατηγορία να καταστρέφεται λόγω αποθηκευτικού χώρου.

@One μη συγκρίνεις τα ασύγκριτα. Εκεί έχουμε windows, σταθερό λειτουργικό που πιάνει λιγότερο χώρο συγκριτικά με το Android.

pazzo

Αμα χρησιμοποιείς sd card, έχει σημασία ποσο αποθηκευτικό χώρο έχει μια αντροιντ συσκευή; φωτο, τραγούδια, apps δεν μπορείς όλα να τα αποθηκεύεις εκεί; ρωτάω γιατί δεν ειμαι χρηστης αντροιντ και δεν ξέρω. Εάν δεν μπορείς να αποθηκεύεις τα πάντα εκεί, έχει κάνει πατάτα η Sony.. Τα firmware updates κατεβαίνουν και αυτά στην sd card? Η θα σου βγάζει δεν έχει χώρο για download?

peristeri

Δηλαδη καποιος που δεν ξερει και πολλα απο ψαξιμο και παει και παρει μια συσκευη με 8gb λεγοντας ενταξει μωρε, μερικες φωτογραφιες θα βαλω, θα βρεθει να εχει απ’τα 8 που περιμενε με ουτε 1μιση; Αυτο ειναι φοβερο faul οχι μονο απο την sony αλλα και για οποιαδηποτε εταιρεια

LeoG3

Αχαχα , τα παπαγαλάκια που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι πρόκειται για σούπερ κινητό που είναι τώρα? Περιμένω τις δικαιολογίες που θα σκαρφιστούν για να υπερασπίσουν την “περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις”.

FuryOfTheTiger

εμενα το Galaxy S Duos μου με unofficial cyanogenmod 11 διχνει 17.43ΜΒ στο Android System

Γιάννης σε λέω

@LeoG3

Μη βιάζεσαι να χαρείς γατάκι… Το ίδιο το Android φταίει γι αυτήν την κατάσταση. Το μοναδικό λάθος της Sony είναι ότι κυκλοφόρησε στην αγορά μοντέλο με Lollipop με ενσωματωμένη μνήμη 8GB. To M4 έχει κυκλοφορήσει ως γνωστόν και σε δεύτερη έκδοση με 16GB, αλλά αυτή δυστυχώς δε θα έρθει Ελλάδα, επίσημα τουλάχιστον.

Όπως και να έχει, αφού οι αρνητικοί παράγοντες του Android αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου, καλό θα είναι οι εταιρίες να είναι πιο προσεχτικές στις κινήσεις τους και να μην κάνουν ανοησίες όπως αυτή που έκανε η Sony ή όπως την περσινή ανοησία της LG να βάλει τόσο υψηλή ανάλυση στο G3 με αποτέλεσμα το κινητό να γίνει πιο αργό συγκριτικά με τις περσινές υπόλοιπες ναυαρχίδες, μιας και ούτε το Android φημίζεται γενικά για τη σταθερότητά του, αλλά ούτε και ο snapdragon 801 φημίζεται ότι ανταποκρίνεται εντελώς ομαλά σε τέτοιες αναλύσεις.

Gvirginia

@One Ναι μεν στο 640 XL είναι 8 GB αλλά το λειτουργικό πιάνει περίπου 4 GB (σύμφωνα με το 920 μου). Τα υπόλοιπα είναι εφαρμογές.

Το θέμα με το M4 είναι το εξής:

“Όπως επισημαίνει το Xperia Blog, ακόμη και η αφαίρεση των προ-εγκατεστημένων εφαρμογών δεν ελευθερώνει πολύ χώρο, αλλά μόλις 400MB. Στα χαρτιά αναφέρεται ότι ο ελεύθερος χώρος είναι 3GB όμως κάτι τέτοιο φαίνεται να μην ισχύει.”

LeoG3

@Γιάννης σε λέω
Ελπίζω και εσύ μια ημέρα να αγοράσεις μια high end συσκευή android και να πάψεις να ασχολείσαι με λειτουργικά της πλάκας , βέβαια φαντάζομαι ότι αγόρασες κάποια συσκευή windows τζάμπα γιατί μόνο που δεν τις χαρίζουν μήπως και τσιμπήσει κανένας άσχετος.

Impressive-Instant

Με εξαίρεση τις γνωστές μπούρδες που λένε πάντα 1-2 άτομα, τα παιδιά σωστά επισημαίνουν τις αδυναμίες του Android και τα πλεονεκτήματα των Windows phone .

pazzo

@Γιάννης σε λέω
Μην απαντάς καν σε 14χρονα. Χάνεις τον χρόνο σου..

Γιάννης σε λέω

@pazzo

Έχεις δίκιο… 🙂

Nick

Do not feed the trolls.

Ioannis vodafone

Γειά τους άσχετους να πω μόνο ότι πλέον στο λολιποπ μεταφέρονται και τα αππς ? Η να τους αφήσω να ζουν στον κόσμο τους?

spazyjay

Ενταξει ρε παιδια κι εγω εχω ελευθερο μισο γιγα απο τα 2 γιγα που μου εχει διαθεσιμα η συσκευη αλλα εχω μεσα 20 εφαρμογες μεγαλες πανω απο 20MB η καθε μια και 5 παιχνιδια πανω απο 500mb το καθενα και ολα αυτα σε 32gb εξωτερικη μνημη.με λιγο ροοτ και λιγο link2sd ολα γινονται..

Τέλης

Όποιος γράφει τα προφανή δηλαδή ότι είναι απαράδεκτο να αγοράζεις κινητό με 1.26 GB διαθέσιμα είναι 14 χρόνος και troll. Αρνούμαι να πιστέψω ότι υπάρχουν άτομα με τόσο λίγα εγκεφαλικά κύτταρα.

giannisanag

Ενταξει ρε παιδια φταιει το android.
Ενταξει ρε παιδια βγαινει και με 16gb
270-280€ για ενα κινητο με 1.26gb? Δεν ειναι λαθος. Ειναι κοροιδια.και δεν τους ξεφυγε εν γνωσει τους το πουλανε. Και αν υπολογισουμε και μια class 10 sd το κοστος ανεβαινει (χωρια που η ταχυτητα δεν ειναι ιδια)

Θα ηταν ενδιαφερον να εχουμε αντιστοιχα νουμερα κι απο αλλα κινητα με 8gb

Ιωαννης jb

Κρίμα και πάλι κρίμα!!!!!
Εντάξει ξέρουμε όλοι ότι το lollipop είναι 800 κιλά λειτουργικό!
Και τι κάνουμε γι’αυτό;;;
έπρεπε το minimum να έβγαινε με 16 και μετά να υπήρχε επιλογή με 32gb…
Εντάξει τελικά η Sony δεν υπήρχε περίπτωση να ξεπεράσει τον εαυτό τις..
Έβαλε κορυφαία πράγματα πάνω στο m4
αλλά θέλησε να ξεστοκαρει κάτι 8αρες μνήμες που τις μείναν!!!!
Μου θύμιζει xperia arc πριν 4 χρόνια το οποίο το έχω ακόμη και παρά την μόλις 1gb rom και τα 320mb ελεύθερα.. έβγαλε σχεδόν 4 χρόνια τα 2 ως πρώτη-καλή συσκευή… και συνεχίζει…

g3o

1.26 ελευθερο χωρο δεν ειχα ουτε στο Nokia n81 με τα 8gb..Η κοροιδια νομιζω οτι παρατραβαει..Αποτι φαινεται ειναι αδυνατο εν ετη 2015 να υπαρχει ενα ΚΑΝΟΝΙΚΟ κινητο χωρις κολληματα και χωρις ψιλα γραμματα..Να μην χρειαζεται να κανεις μια σειρα απο συμβιβασμους για να κανεις την τελικη επιλογη.

Sotiris

Για άλλη μια φορά ο Τέλης και ο LeoG3 είναι οι μόνοι σχολιαστές που νιώθουν και χαρακτηρίζονται ως τρολς επειδή γράφουν την αλήθεια. Τώρα πως φτάσαμε πάλι να μιλάνε κάποιοι για το πεθαμένο λειτουργικό των wp είναι απορίας άξιο.

ervinakoc

Αυτη η ετερεια παει κατα διαολου!

Ιωαννης jb

g3o.. Έχεις δίκιο σε αυτά που λες.. αλλά η σύγκριση που κάνεις με το n81 είναι λάθος.. Το 2008 που κυκλοφορησε το n81 δεν υπήρχε κανένας λόγος να μπει μια τόσο υψηλή μνήμη!! Ο λόγος για τον οποίο το έκανε αυτό η Nokia ήταν μόνο και μόνο για να ανταγωνιστεί το iPhone!
Στο m4 η Sony απλά δε θέλησε να κάνει ένα τέλειο smartphone γι’αυτούς που δεν δίνουν πολλά λεφτά! Του έβαλε 8αρα μνήμη.. πράγμα που αποτελεί όπως λες και το μοναδικό του σοβαρό ελάττωμα…
Πάντως κατι τέτοιο δε συμβαίνει μόνο στο συγκεκριμένο κινητό!!
Είναι κρίμα εν ετη 2015 να βλέπεις εταιρίες να τοποθετούν μνήμες σε συσκευές που κάνουν 300+ ευρό η οποίες υπήρχαν πριν απο το 2010!
Ενώ τα λογισμικά ζητάνε 10 φορές περισσότερο χωρο απο οτι ζηταγαν το 2010!
Νομίζω πως η εταιρίες με τέτοιες τιμές που έχουν θα έπρεπε να τοποθετουσαν μεγαλύτερες rom… κατι 4gb αλλα και 8gb, δε θα έπρεπε να έμπαιναν σε συσκευές εν ετη 2015!!!
Το minimum θα έπρεπε να ηταν τα 16gb και στις καλές-ακριβές συσκευές πιστεύω πώς θα έπρεπε να είχαμε πάει στα 64gb

Νίκος Χ.

Πήγα εχθές σε κατάστημα Πλαίσιο, και είδα τη συγκεκριμένη συσκευή να έχει γύρω στα 2,4GB ελεύθερο χώρο (εκθεσιακό κομμάτι), από τα οποία αν απεγκατασταθούν κάποιες εφαρμογές προεγακτεστημένες (όσες μπορούν να απεγκατασταθούν) αυξάνονται αισθητά. Να σημειώσουμε επίσης πως εφαρμογές όπως το Facebook και κάποιες άλλες που χρησιμοποιεί αρκετός κόσμος είναι προεγκατεστημένες.
Είναι άσχημο να διαρρέει μία φήμη η οποία δυσφημίζει προιόντα αδίκως.

Francesko

Ποτε θα κυκλοφορήσει με 16gb το κινητό?

GreekLover

https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2072751 τσεκάρετε αυτό και πείτε μ αν δουλεύει

Αποστόλης

Καλημέρα,
Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τον αποθηκευτικό χώρο του sony xperia m4 aqua. Στο επίσημο site της sony για αυτό το κινητό αναφέρει ότι υπάρχει η δυνατότητα κάθε φορά που κατεβάζεις μια εφαρμογή μπορείς να επιλέξεις αν θα την αποθηκεύσεις κατ’ ευθείαν στη μνήμη του τηλεφώνου ή στην sd card. Ισχύει αυτό? Και επίσης γιατί όταν κατεβάζω μια εφαρμογή πχ 800 MB και στη συνέχεια την μεταφέρω στην sd card συνεχίζει να μου κρατά δεσμευμένα τα 800 MB στο τηλέφωνο?
Ευχαριστώ πολύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.