Αναβάθμιση Sony Xperia Neo V, Προβλήματα, λύσεις και απαντήσεις

Αφορμή για αυτό εδώ το άρθρο είναι η πρόσφατη αναβάθμιση του Sony Ericsson Xperia Neo V στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android Ice Cream Sandwich. Μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα το σχετικό άρθρο του Techblog έχει κατακλυστεί από σχόλια και ερωτήσεις σχετικά με την αναβάθμιση.

Αξίζει τελικά η αναβάθμιση; Βελτιώνει περισσότερα σε εμπειρία χρήσης και χαρακτηριστικά από όσα “αλλοιώνει”;

Φίλοι του Techblog που έχετε αναβαθμίσει το Xperia Neo V καταθέστε τις απόψεις σας και βοηθήστε τους υπόλοιπους κατόχους του 🙂

Επισκεφτείτε τον Πίνακα Αναβαθμίσεων του Techblog και ενημερωθείτε για το αν και πότε θα αναβαθμιστεί και το δικό σας κινητό ή tablet.

, Αναβάθμιση Sony Xperia Neo V, Προβλήματα, λύσεις και απαντήσεις

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

298 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alexandros

Η αναβάθμιση προσφέρει περισσότερο αισθητικές αλλαγές για τον μέσο χρήστη και κάποιες παραπάνω για αυτούς που θέλουν να πειράξουν το λειτουργικό (χαρακτηριστικό είναι ότι γίνεται root και από τον καθένα, μέσα σε 5 λεπτά με ένα κλικ). Σίγουρα πάντως δε φέρνει καινοτόμα χαρακτηριστικά για να θεωρηθεί απαραίτητη.

Από άποψη απόδοσης η ICS είναι λίγο πιο “βαριά” και όχι τόσο smooth όσο ήταν η GB. Αυτό διορθώνεται σε ένα βαθμό αν μετά την αναβάθμιση μέσω του PC Companion γίνει και ένα φορμάρισμα μέσω του SUS (πρώην Sony Ericsson Update Service).

Επίσης, προσωπικά θεωρώ ότι η ICS έχει αυξήσει αρκετά και τη χρήση της μπαταρίας. Σημαντικό είναι και κάτι που αναφέρεται σε διάφορα forums, ότι κάποια navigators δεν λειτουργούν στην ICS.

Η αλήθεια είναι ότι ελπίζω σε επόμενη αναβάθμιση της ICS να βελτιωθούν κάποια θεματάκια και να φτάσει την ομαλότητα και ταχύτητα της GB.

Jim P

Εγώ να προσθέσω ότι χρειάζεται οπωσδήποτε να γίνει Επαναφορά διότι μετά την αναβάθμιση με όλη τη σαβούρα που πιθανών είχε το κινητό λαγκάρει πάρα πολύ.

Μετά την επαναφορά όλα λειτουργούν άψογα.

Όντως η αναβάθμιση είναι περισσότερο αισθητική (προς το καλύτερο), αλλά δε μπορώ να παραβλέψω ότι κάποιες εφαρμογές λειτουργούν καλύτερα (βλέπε IMdB) και επίσης κάποιες εφαρμογές απαιτούν ICS (βλέπε Chrome)

Επίσης κάποιοι χρήστες ανέφεραν ότι βελτιώθηκε η ποιότητα των φωτογραφιών, κάτι που προσωπικά δεν δοκίμασα ακόμα.

Επίσης έχω την εντύπωση ότι η διαχείριση της μπαταρίας είναι καλύτερη, στο σύντομο διάστημα μετά την αναβάθμιση βγάζω περισσότερες ώρες με μία πλήρη φόρτιση, αλλά αυτό ίσως αλλάξει εαν ξαναφορτώσω το κινητό με apps.

Θα ήθελα απο τον χρήστη Alexandros να μας οδηγήσει που να δουμε πληροφορίες για Root.

syngi

@Alexandros . Μηπως μπορεις να αναφερεις την διαδικασια με τα 5 λεπτα με ενα κλικ root που λες , γιατι εχω εκνευριστει που τπτ δεν περναει στην sd καρτα και που η μνημη τρεχει στο foul ολη την ωρα και οταν πας να κανεις κατι τρωει καποια κολληματα. Ενα Link θα με βοηθουσε πολυ. Ευχαριστω.

Alexandros

Root στην ICS.

[ Requirements ]

1. stock ICS firmware 4.1.A.0.562 for your device
2. ADB drivers installed (if u are not sure, then install this: https://icxperia.com/doomlord/Flashtool-drivers.exe)

[ Before you begin ]

1. make sure u have installed adb drivers for ur device
2. enable “USB DEBUGGING” – from (Menu\Settings\Developer Options\Development)
3. enable “UNKNOWN SOURCES” – from (Menu\Settings\Security)
4. [OPTIONAL] increase screen timeout to 10 minutes
5. connect USB cable to PHONE and then connect to PC
6. skip “PC Companion Software” prompt on device

[ How to install? ]

1. make sure that you are on stock ICS firmware 4.1.A.0.562
2. download “https://bit.ly/ert_xperia_2011_ics_1” and save it on c:\
3. extract ALL the files in the zip
4. now just double click on “runme.bat”
5. sit back read the on screen instructions
6. the device will reboot a couple of times
7. when the script finishes it will say “ALL DONE”
8. enjoy!

Πηγή: https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1601038

Alexandros

Ξέχασα να αναφέρω ότι η “Λειτουργία Σύνδεσης USB” του κινητού πρέπει να είναι MSC και όχι MTP. (Ρυθμίσεις > Xperia > Συνδεσιμότητα).

Sorry!

Thanos

Παιδια μια ερωτηση. Τα καναλια 12 και 13 τα πιανει τωρα με την ics;Ξερει καποιος να απαντησει. Ειναι ενα θεματακι που εχουν τα Sony.

necross

Εγώ που έκανα την αναβάθμιση στην αρχή δεν πήγαινε πολύ καλά, αλλά μετά από μερικές ενημερώσεις εφαρμογών στο google play δεν λαγκαρε τόσο και γενικά ήταν σχεδόν όπως πριν. Αυτό μπορεί να οφείλεται στις εφαρμογές και όχι σε bugs του android 4. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι τρώει α αρκετή ραμ και μπαταρία σε σχέση με πριν.

hayatevo9

κι εμένα παιδιά στην αρχή έτρωγε κάτι μικρά κολλήματα αλλά όπως είπε κ ο φίλος necross από πάνω μετά από κάποιες ενημερώσεις όλα είναι μια χαρά. Μετά από κάποιες μελλοντικές ίσως αναβαθμίσεις όλα θα λειτουργούν ρολόι πιστεύω. Η μπαταρία εμένα μου κρατάει περισσότερο

asusnet

Το timescape κολλάει, δείχνει ή μηννύματα ή κλήσεις όχι και τα δύο.
Το widjet των αγαπημένων επαφών έχει καταργηθεί.
Ενώ έχω απενεργοποιήσει τις δονήσεις σε κάθε άγγιγμα, εκεί αυτό να μου σπάει τα νεύρα.
Οι φωτογραφίες όντως και σε εμένα μου φαίνονται καλύτερες.

Μετά από τηλεφωνική υποστήριξη με Sony, μου είπαν να κάνω rapair την εγκατάσταση για να διορθωθούν τα παραπάνω προβλήματα.

Προσωπικά μου φαίνεται πιο γρήγορο, περισσότερες επιλογές, τρώει μπαταρία όντως.

Νικος

Λοιπον εγω θεωρω οτι εγινε καλη δουλεια απο την σονυ.Δεν εντοπιζω ιδιαιτερα προβληματα περα απο το ηχειο που εχει δυναμωσει και αλλοιωνει λιγο τον ηχο,το wi-fi που κλεινει και την ραμ[για την οποια μας ειχε προιδοποιησει η εταιρια].ΒΕλτιωση στις εφαρμογες,στο interface,στις φωτογραφιες και επιτελους οι περισοτερες προ εγκατεστημενες εφαρμογες μπορουν να απενεργοποιηθουν.Για οσους δεν ειστε ικανοποιημενοι πατε για ροοτ,ξεκλειδωμα bootloader και υπαρχουν παρα πολλες προτασεις απο xda developers.Προσωπικα εκανα φλασ night elf kernel και ενα custom rom αλλα για την ωρα ξαναγυ4ισα στο ics της sony γιατι ειμαι ευχαριστημενος.

kyriakos

παιδια εγώ εχω arc s ολα πολύ καλα και μου φένετε και η μπαταρία κρατάει πολύ περισσότερο.
Αλλά έχω μία απορία?
στην προηγούμενη αναβάθμιση σου είχε επιλογή απο το κουμπί της απενεργοποίησης να τραβήξεις το φόντο φωτογραφία όπως στα ipgon, ξέρει κανείς εαν κάπως γίνεται και εδώ!

mariosk89

αξίζει και με το παραπάνω.αλλά υπάρχουν κάποια hints…
το καλύτερο όπως είπαν και άλλοι είναι πρώτα αναβάθμιση μέσω pc companion και μετά flashαρισμα μέσω του SEUS για να φύγει η σαβούρα. α,και ένα φορματ στην κάρτα κάνει επίσης καλό. το κινητό μετά από αυτά πάει σφαίρα κυριολεκτικά.οι αισθητικές αλλαγές είναι λίγες αλλά καλές, αλλά δυστυχώς λείπει εκείνο το καταπληκτικό widget της sony με τις επαφές

Alexandros

Για screenshot κρατάς πατημένο το On/Off και το Volume Down, ταυτόχρονα!

μαρκος xperia

κι εμενα πολλες φορες αρχηκα εκανε πολυ lag αλλα τωρα ειναι οκ.
και να κανετε format το κινητο, και καλα για να τρεξει πο γρηγορα, αν κανετε τα αρχεια backup παλι θα κολαει, πρεπει να τα ξανακατεβασεται απο το goοgle play, η να περιμενεται να κανουνε μερικες ενημεροσεις οι εφαρμογες.

Δημήτρης

@ Jim
Παιδιά εγώ νομίζω πως η κάμερα χειροτέρεψε… δυο μέρες πριν την αναβάθμιση έβγαζα πολύ καλές φωτογραφίες….μετά το update δεν τις βγάζει τόσο καλά! 🙁
Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να γυρίσω στην προηγούμενη!Αλλιώς θα βάλω καμια costum rom! 🙂

@ Alexandros
Ωραίος… νόμιζα πως δεν έχει πλέον screenshot!

@ Everyone
Το τραγικό πάντως είναι που η SONY έχει κρατήσει το δικό της menu και όχι του ICS…ΤΡΑΓΙΚΟΟΟ! καθώς και τον τρόπο που ξεκλειδώνει!

John

Πέρα απο τις αισθητικές αλλαγες ο browser εχει γίνει πιο smooth και ισως πιο γρηγορος.Πριν laggare λιγο.

Πάρης

Λοιπον 1) Σε οποιον παει χειροτερα απο την GB τοτε καλο θα ηταν να περασουν την ICS και μετα να πανε μεσω του PC Companion να κανουν διορθωση (δλδ αναβαθμιση και μολις πει οτι υπαρχει το τελευταιο FW τοτε λες επιδιορθωση), εγω απο GB σε ICS ειχε θεμα καθυστερουσε να ανοιξει πραγματα και αλλα παρομοια μολις εκανα backup οτι ειχα και μετα επιδιορθωση (δλδ περασμα ICS απο την αρχη με Formated κινητο) ολα τρεχουν ρολοι μπορω να πω καλυτερα απο οτι το GB. 2) Οι φωτογραφιες ειναι καλυτερες σιγουρα και εννοειται οτι δεν χρησιμοποιουμε το Auto SCN αλλα Manual με εστιαση σε πολλα σημεια-εστιαση οπου θελουμε εμεις κτλ 3) Στο σκοταδι αν εμφανιστει το φαινομενο Purple Fringe τοτε η λυση ειναι εστιαση στο απειρο γιατι ετσι το κινητο δεν κανει Auto Focus και ναι πλεον βγαζεις φωτογραφιες τελειες την νυχτα 4) Το Sygic πρεπει να γινει αναβαθμιση στην τελευταια εκδοση για να δουλεψει σε ICS αλλιως το Navigon λειτουργει αψογα 5) Μπαταρια νομιζω οτι τρωει λιγοτερο μιας και πλεον -> 6) Οταν παμε στις εφαρμογες και μετα στο ΟΛΑ μπορουμε να απενεργοποιησουμε καποια πραγματα πχ 6 εφαρμογες Facebook και αλλα παρομοια 7) Τελος Ρυθμισεις -> Επιλογες για προγραμματιστες κατω κατω… Συνέχεια »

Petros

Το ICS είναι πολύ καλό στο neo v στα όλα του.

Εχώ ενα προβλήμα και έχω ψάξει τα πάντα.
Δεν μπορώ να συνδεθώ μέσω cosmote στο internet με την δικια μου SIM ουτε σε GB ουτε σε ICS.
Προφανώς έχω τις σώστες ρυθμίσεις.

Δοκίμασα τα παρακάτω

1) Να βάλω αλλη sim cosmote(παλαίου τύπου) και δούλεψε αμέσως.
2) Να το πάω στην SE και να μου το φλασάρουν με το δικό τους εργαλείο και να το φλασάρο μονος μου.
3) Να αντικαταστήσω την παλιά μου SIM με καινούρια.

Τίποτα απο αυτα δεν βοήθησε και είμαι ένα βήμα μακριά να ζητήσω αντικατάσταση.
Έχει καμια ιδέα κανείς τι μπορεί να συμβαίνει;

Γιώργος

Δεν είμαι και πολύ καιρό χρήστης android αλλά καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα που ισχύει και για τα pc. Κάθε αναβάθμιση δημιουργει μόνο μπελάδες. Στο θέμα μας τώρα δεν έχω δει και καμία ουσιαστική διάφορα από την GB. Αντιθέτως βρίσκω πολύ πιο δύσχρηστη τη λειτουργία των κλήσεων από τις επαφες αφού απαιτεί περισσότερα κλικ, καθυστέρηση αρκετών δευτερολέπτων όταν επιλέγεις το εικονίδιο “κινητό” και επίσης στην καταγραφή video 720p και κατά την μετακίνηση της κάμερας αισθητό λαγκαρισμα λες και τραβάει καρέ καρέ το οποιο παραμένει και στην αναπαραγωγή.

Γιωργος

και μετα απο πολυ λαγκ επαναφορα εργ. ρυθμ…. και παλι λαγκ…πηγα πισω gb και πραγματικα το κινητο πεταει !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! περιμενω στο μελλον μηπως κανουν κατι και το κανουν ποιο ελαφρυ το ics

Γιώργος

Πως τη γύρίσες στην GB? Μπορώ να το πάω στην Sony service?

Γιωργος
Γιώργος

Γιώργη ευχαριστώ. Πάλι θα ξοδέψω διάβασμα και εργατοώρες για να έχω τα δεδομένα…. Χαχα Η τελευταία παρατήρηση μου σχετικά με το λαγκ στο video record είναι μόνο δική μου ιδέα ή το έχει διαπιστώσει κι άλλος. Η αλήθεια είναι πως δε θυμάμαι και τόσο καλά την συμπεριφορά του με την GB. Ας μου απαντήσει κάποιος που έχει ακόμη την GB.

Πάρης

Γιώργο αν βγάλεις τον σταθεροποιητη τότε το βίντεο στην αναπαραγωγή τρέχει κομπλέ…σίγουρα θα σκάσει update γι’αυτό

Γιώργος Τσ.

Παιδιά εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί με όσους έχουν γράψει από πάνω αλλά έχω κάποιες ερωτήσεις:

1)Άμα επιλέξω στις “Ρυθμίσεις/Επιλογές για προγραμματιστές” Όριο διεργασ. παρασκηνίου, εώς και 4 (από το “τυπικό όριο”) το κινητό θα τρέχει καλύτερα? Λογικά επειδή δεν θα είναι υπερφορτωμένο με εφαρμογές θα δουλεύει πιο ομαλά…Ή μήπως το κινητό θα ξανανοίγει τις εφαρμογές που θα έπρεπε να ήταν φορτωμένες στη RAM, συνεπώς να γίνεται πιο αργό αφού συνέχεια θα κάνει αυτό το πράγμα?

2)Αξίζει να επιλέξω “Αναγκαστική απόδοση 2D”, στις Επιλογές για προγραμματιστές?
Δοκίμασα να κάνω κάποια 2D τεστ στο quadrant advanced με/χωρίς αυτή την επιλογή και τα αποτελέσματα με επιλεγμένη αυτή τη λειτουργία ήταν πολύ καλύτερα, με έως και διπλάσια απόδοση…τι λέτε, αξίζει ή θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα..?

nikos

παιδια,επειδη το περιμενω απο βοντα,να το αναβαθμισω μολις το παρω η να το αφησω ως εχει???προκειτε για την συζυγο,εγω εχω το desireS,και δεν καταλαβαινω για pc companion,seus…???…αν θελετε αναμενω προτασεις κι ευχαριστω εκ των προταιρων…

LefterisDroid

Παιδιά η SONY έχει κάνει πολύ καλή δουλεία. Το ICS έχει δώσει μεγάλη βελτίωση στην ταχύτητα και επίσης έχει Google Chrome που πραγματικά βοηθάει με το συνεχόμενο άνοιγμα των καρτελών.
Η αναβάθμιση έγινε αρκετά γρήγορα (όχι όπως βέβαια το iPhone σε iOS 5) και χωρίς να χάσω κανένα αρχείο. Όταν είχα ακόμα GB είχα ένα πρόβλημα στην αλλαγή της κάρτας SD από 2GB σε 8GB αλλά τελικά ήταν τα Windows και τα errors τους. Τελικά έκανα την μεταφορά των αρχείων σε ένα Mac!!! ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ICS!!!

Ραφαήλ Μητόπουλος

Γεια σας παιδιά. Χρόνια πολλά, χριστός ανέστη. Λοιπόν, σήμερα το απόγευμα αναβάθμισα το δικό μου neo V. Οι εντυπώσεις μου από την αναβάθμιση; Μέτριες. Το κινητό κολλούσε συχνά μετά την αναβάθμιση, ενώ με ορισμένες επιλογές όπως η αφαίρεση της επιλογής για αθόρυβη λειτουργία μέσα στην lock screen μειώνεται η ευχρηστία και κατά συνέπεια η απόδοση του κινητού. Αναφορικά τώρα με προβλήματα που αντιμετώπισαν/αντιμετωπίζουν άλλοι κάτοχοι του κινητού μετά την αναβάθμιση, σας πληροφορώ ότι εγώ δεν βρέθηκα αντιμέτωπος με κάτι παρόμοιο. Συνοπτικά, θεωρώ ότι η αναβάθμιση της συσκευής σε Ice Cream Sandwich είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία της Sony Mobile, μα χρειάζεται σαφώς περαιτέρω βελτιώσεις, καθότι όπως έχει τώρα η κατάσταση το μόνο που συμβαίνει είναι να μειώνεται (ως ένα βαθμό) η εμπειρία χρήσης & ακολούθως η αξία ενός σπουδαίου Value For Money Smartphone.

Παναγιώτης

Μια φίλη μου που έχει το Neo V και της ήρθε η ειδοποίηση για την αναβάθμιση,την κάναμε όπως έπρεπε και μετά που ξανανοίξαμε το κινητό δεν είχε αλλάξει τίποτα ούτε στην οθόνη,ούτε στο status bar….δεν είχε καμία αλλαγή…..τι πρέπει να κάνουμε???????

Τάσος

Παιδιά το έχω κάνει και εγώ αναβάθμιση αλλά όταν πατάω επαφές και κλήσεις κολλάει λίγο.τι να κάνω?Όλα τα άλλα μια χαρά μου είναι.μόνο αυτό το πρόβλημα έχω.

Aris

Κωστα μηπως θα μπορουσες να κανεις κανα βιντεακι-review για το παγωτο??

Nikos

Λοιπόν παιδιά ακούστε τι πρέπει να κάνετε έτσι το κινητό να πάει ΣΦΑΙΡΑ. ΑΚΟΥΣΤΕΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ θα σας πώ όλα τα βήματα ένα ένα έτσι ώστε να καταλάβουν και οι αρχάριοι. 1. (Optional) Αγοράστε μία microSD Card που να είναι γρήγορη υπάρχουν class 2, class 4, class 6 & class 10. Το νούμερο μαρτυράει τον αριθμό των ΜΒ ταχύτητας άρα όσο πιο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο. Το γράφει στο κουτί και συνήθως και πάνω στην κάρτα. Για περισσότερες πληροφορίες https://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital 2. Στο κινητό Καταβάστε το “SMS Backup Restore” της “Ritesh Sahu” για να κάνετε backup τα μηνύματά σας (άμα θέλετε βέβαια) Το πρόγραμμα θα σώσει ένα αρχείο στην κάρτα στον φάκελο “SMSBackupRestore” οδηγίες χρήσης: https://www.youtube.com/watch?v=avd1BSsv4qg 3. Στο κινητό Κατεβάστε το “Astro File Manager” για να κάνετε backup εφαρμογές στις οποίες θέλετε να μεταφέρετε και progress π.χ. angry birds και κανα 2 ακόμα παιχνίδια που δεν θέλετε να ξαναρχίσετε πάλι από την αρχή μετά. Το πρόγραμμα θα κάνει αρχείο backup στην κάρτα στον φάκελο “backups” (Μην κάνετε backup όλων των εφαρμογών σας γιατί όταν τις κάνετε restore μετά θα μεταφερθούνε και διάφορες σαβούρες μαζί). 4. Κάνετε μία λίστα στο χαρτί με τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει για να τις… Συνέχεια »

jit

μεγαλη λαλακια και ταλαιπωρια, εβγαζε μυνημα υπερφορτωσης διακομιστη, μονο το seus βρηκε και κατεβαζει το ics κανονικα.με εφαγε 2 ωρες.Θα του κανω και ενα ρουτ να πεταξω τις σαβουρες της σονυ το αθλιο facebook και το ελεεινο wisepilot .

jit

ωραιο καθαρο και γρηγορο.πολυ ικανοποιημενος.Ημουν ετοιμος να παραγγειλω και μια samsung galaxy tab 2 στα 249$ αλλα θα περιμενω του γοογλη με τον τετραπυρηνο tegra 3.Μετα απο ενα εξαμηνο χρησης του νεο , θα περναγα στο γκαλαξι s 3 αλλα θα περιμενω το νεο νεξους πλεον.Καλυτερα αμεσες και γρηγορες αναβαθμισεις απ’ευθειας απο γουγλη.

τακις

Το φωτακι στο πλαι δεν αναβει οταν εχει αναπαντητη ξερει κανει γιατι?Ευχαριστω

Ραφαήλ Μητόπουλος

Τάκη, πρόκειται για μία από τις αλλαγές που επέφερε το ICS στο κινητό. Μην φοβάσαι, δεν έπαθε κάτι το κινητό σου.

Ioannis

Παιδια τι εχει παθει ο server και δεν μπορω να κανω αναβαθμιση απ το πρωι……???

Vasilis Ro

Παιδια καλησπερα. Μπορω να κανω επαναφορα στην 2.3 απο ICS; Υπαρχει καποιος τροπος; Γιατι δεν μπορω να βρω τιποτα στο ιντερνετ.

apostolis

εμενα μου βγαζει την 4.0.2.Α.0.69???? τιποτα ακομα για ics… τι να κανω? please help..

ρομα

βασιλη ακολουθα τις οδηγιες εδω https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=327551

Τάκης

Κρίμα με βόλευε….

κυριακος

@Vasilis Ro στο service της σονυ

asusnet

Το Timescape πεισματικά, δείχνει μόνο μηνύματα ή τις κλήσεις.
Έκανα πολλάκις επαναφορά, repair, από οτ PCC και το SUS, αλλά τίποτα.

Περιμένω απάντηση από την Sony.

Διαμαντής

Εγω ρε παιδια ενω βλεπω οτι το κινητο μπορει να φυσάει, δεν φυσαει καθόλου ωρες ωρες… Ειχα GB και τωρα εχω ICS (το εχω βάλει μεσω SEUS). Με κανονικο format στο κινητο λοιπον. Παρολαυτα εχω ακομα θεματα. Πχ. το σοβαροτερο ειναι οτι με την GB εχανε το δικτυο συνεχως και χωρις κανενα λογο. Τωρα με την ICS συνεχίζει να το κανει αλλα πολυ λιγοτερο. δεν φταιει ο χωρος, το κανει και σε μερη που εχω full σημα και χωρις να μετακινησω το κιν απλα το χανει. Αλλα που εχει σαν bugs ειναι ότι 2. Κλειδώνει οποτε θέλει και βγαζει το ξεκλειδωμα με μοτιβο που εχω θεσει, οποτε θελει. Δηλαδη, συνηθως αντι να δειχνει το ξεκλειδωμα με μοτιβο δειχνει το απλο ξεκλειδωμα. 3. Εχω δει οτι καμια φορα μπορει να ανοιξω το Angry Birds (οποιοδηποτε Space, Rio …) και μεσα στο παιχνιδι δεν παιζει η οθονη αφης καθολου. Μπορεις να πατησεις μονο τα κουμπια για να βγεις απο την εφαρμογη.(Home, back) Για να διορθωθει αυτο θελει restart το κινητο. Αλλιως οσες φορες να βγεις απο την εφαρμογη, ακομα και αν την εχεις τερματισει βιαια, καθε φορα επανεμφανιζεται το προβλημα. 4. Στο Gravity Project επισης υπαρχει προβλημα με την αφη. Δεν λειτουργει… Συνέχεια »

teovag

Over the air αναβάθμιση γίνεται;
Χωρίς να κάνω format στην sd τι θα γίνει;

μαρκος xperia

διαμαντη@. κανε ξανα την αναβαθμιση απο το pc companion βοηθαει. και εγω το εκανα και τωρα τρεχει ακριβως οπως ετρεχε πριν απλος αρχικα οταν εψαχνα να βρω launcher μου πετουσε η εφαρμογη αρικη οθονη δεν αποκρινεται.
τα bugs που βγαινουνε σε games και εφαρμογες ειναι επιδι εχετε της εφαρμογες απο την παλια εκδοση android 2.3 αν κανετε καταργιση εγκαταστασης και την ξανακατεβασετε απο το google play θα δειτε οτι ειναι μια χαρα.
επισης το προβλημα της μπαταριας δεν οφιλετε στο ics αλλα στον επεξεργαστη που λειτουργει περισωτερο τωρα (ειναι 42nm) οπωτε τρωει πολυ μπαταρια.

Διαμαντής

Δυστυχώς φιλε μου Μάρκο εχουν γίνει. Ειπα και πριν οτι εκανα clean format οταν εβαλα το ICS. οποτε ολες οι εφαρμογες ξανακατεβηκαν. Μεχρι και την SD μου την φορμαρα… Οποτε κατι άλλο παιζει. Και αυτο με την αρχικη οθόνη που δεν αποκρινεται και εμενα μου το εχει πεταξει αρκετες φορες αλλα δεν το ανεφερα πριν διοτι δεν εχω καταλαβει ποτε το κανει. Οπως και ναχει σε ευχαριστω!

aris

παιδια 8α η8ελα ν αναφερω πως προσπα8ω εδω και ποση ωρα να κανω update και τπτ ….γραφει προετημασια τ υπλογιστη για ενημερωση λογισμικου και μετα βγαζει σφαλμα εγκαταστασης και λεει δν ειναι δυνατη η εγκατασταση η η εκκινηση των στοιχειων ενημερωσεις τ λογισμικου τ τηλεφωνου ….8 η8ελα οποιος μπροει ν βοη8ησει …..

ρομα

@aris δοκιμασε με το seus sonyericsson update service

Ραφαήλ Μητόπουλος

Παιδιά, όποιος δεν είναι ικανοποιημένος από την ICS αναβάθμιση της Sony Ericsson, μπορεί να επιστρέψει στην Gingerbread μ’έναν ωραίο και σχετικά εύκολο τρόπο, αρκεί να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα (Σημείωση: οι τεχνικές που θα αναφερθούν προϋποθέτουν την πλήρη επίγνωση των ενεργειών σας): 1. Κάνουμε ένα πλήρες backup της κάρτας microSD στον υπολογιστή μας (Φωτογραφίες, Βίντεο ,Μουσική) κατά προτίμηση με το PC Companion. 2. Σημειώνουμε σ’ένα φύλλο χαρτί τις εφαρμογές που έχουμε εγκατεστημένες, ούτως ώστε να μπορέσουμε να τις εγκαταστήσουμε ξανά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. 3. Ξεκλειδώνουμε τον Bootloader του κινητού ακολουθώντας ΠΙΣΤΑ & με τη ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στον σύνδεσμο: https://unlockbootloader.sonymobile.com/instructions 4. Αφότου ολοκληρώσουμε με επιτυχία το ξεκλείδωμα του Bootloader, ΔΕΝ ενεργοποιούμε το κινητό, αλλά το αποσυνδέουμε. 5. Πηγαίνουμε στον σύνδεσμο: https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=327513 κατεβάζουμε τα: guide.part1.rar, guide.part2.rar και guide.part3.rar 6. Αποσυμπιέζουμε μόνο το “guide.part1.rar” σ’έναν φάκελο όπου θα έχουμε εύκολη σ’αυτόν πρόσβαση. 7. Από τον σύνδεσμο του 5ου βήματος ακολουθούμε ΜΟΝΟ το 1ο βήμα. 8. Πηγαίνουμε στον σύνδεσμο: https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1468043 και κατεβάζουμε μόνο το :Experimental 9.6 Version [ full ]. 9. Μέσα στον φάκελο όπου αποσυμπιέσαμε το “guide.part1.rar” υπάρχει ο RAR φάκελος “android-tools”. Αποσυμπιέζουμε τον τελευταίο στον φάκελο “Fastboot”, τον οποίο θα έχουμε δημιουργήσει προηγουμένως στην επιφάνεια εργασίας. 10. Το αρχείο… Συνέχεια »

ρομα

ραφαηλ, ο οδηγος για να γυρισεις απο ics σε 2.3 ειναι αυτος https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=327551 ενω εσυ δινεις εκτος απο αυτο οδηγιες και για ροοτ.

Ραφαήλ Μητόπουλος

Σωστή η παρατήρησή σου, Ρόμα. Όντως έπρεπε να είχα αναφέρει και τα υπόλοιπα στον τίτλο. Παρ’όλα αυτά, οι επιπλέον οδηγίες που δίνω αποσκοπούν στην καλύτερη δυνατή εμπειρία που μπορείτε να αποκομίσετε από το neo V σας. Για δική σας γνώση, δίνω οδηγίες για την εγκατάσταση του σταθερότερου και καλύτερου custom kernel, καθώς και για rooting.

AlexGT

Έχω κάνει κ εγώ την αναβάθμιση σε ICS αλλά έχω ένα πρόβλημα…
Όταν φτάνει στο 50% περίπου η μπαταριά το κινητό κλείνει κ καλά επειδή δεν έχει μπαταρία…
να αναφέρω επίσης ότι η μπαταρία κρατάει πιο πολύ από πριν αλλά δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο το κάνει αυτό, επίσης να πω πως δεν είχα κανένα πρόβλημα με την μπαταρία πριν την αναβάθμιση…
Αν γνωρίζει κανείς κάτι παρακαλώ να μου πει.
Ευχαριστώ!

ρομα

@ραφαηλ να σε ρωτησω κατι, εγω εχω την 2.3 εκδοση 62, και θελω να κανω ροοτ ΑΛΛΑ να μεινω ακριβως οπως ειμαι τωρα με την 2.3 και εκδοση 62 δεν θελω να αλλαξει απολυτως τιποτα, ουτε μενου ουτε καμια αλλη λεπρομερεια, δεν θελω custom roms δηλαδη, αν με καταλαβαινεις, μπορεις να μου πεις πως θα γινει αυτο? νασαι καλα.

Ραφαήλ Μητόπουλος

Απλά να ακολουθήσεις τα βήματα 5, 6, 13, 14 και 15 του οδηγού μου και θα είσαι rooted! Και εσύ να είσαι καλά επίσης, Ρόμα.

ρομα

εγινε ευχαριστω! θα το δοκιμασω!

Nikos

@Ραφαήλ Μητόπουλος: Εγώ γενικώς είμαι γνώστης των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για να κάνω Root ή Unroot το κινητό μου. Έχω ICS. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Άμα κάνω root, σβήσω κάνα δύο προγραμματάκια και μεταφέρω κάποια άλλα στην κάρτα μπορώ μετά να κάνω unroot???? Αν μπορώ να κάνω unroot οι αλλαγές που έκανα όταν ήταν rooted θα παραμείνουν???? Το κακό με τοπ root είναι ότι δεν θα μπορούμε να κάνουμε τα updates που θα έρθουν σύντομα από την SONY. Σωστά? Αν ξέρει κάποιος τις απαντήσεις στις ερωτήσεις μου ας μου πεί σας παρακαλώ.

anastasis

Το temple run δεν μου παιζει οπως πριν… τι συμβαινει???

mIcHael

Ειναι πολυ καλη , εμενα μου κολαει σπανια και δεν την εσθυσει οτι κολανε τα γραφικα αλλα δεν ειναι επισεις κανει 2-3 δευτερολεπτα παραπανω για να ανιξει το τηλεφωνο και η επαφες , η μπαταρια εχει καλητερη αυτονομια 3 μερες το χα αφορτιστω και ειχα βαλει gps για 2 ωρες wifi για καμια ωρα το ξεπατωσα στης εφαρμογες και του χε μινει ενα 11 %

Πολυ καλο καντετο

mIcHael

Επισεις απο φωτογραφιες εχουν βελτειοθει η ρυθμισεις και το στηλ και ειναι πιο ευκολο , τα video δεν , μαλον χηροτερα

Ραφαήλ Μητόπουλος

@Nikos, αν δεν έχεις ξεκλειδώσει τον Bootloader του κινητού θα μπορείς να λαμβάνεις κανονικά τα official updates της Sony. Το Rooting δεν επηρεάζει τα αρχεία της ROM, απλά δίνει την απαραίτητη πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία σε προγράμματα που την χρειάζονται (π.χ. Overclocking Tools). Τώρα, όσον αφορά την απορία σου σχετικά με το Rooting-Unrooting, ακόμα και όταν κάνεις Unroot οι αλλαγές που θα έχεις κάνει όσο είσαι Rooted θα παραμείνουν, διότι η ROM θα έχει “κλειδώσει” μετά το Unroot τις αλλαγές σου. Καλή Επιτυχία.

Ραφαήλ Μητόπουλος

Α, και κάτι που ξέχασα. Βεβαίως και μπορείς να κάνεις Unroot έπειτα απ’τις ενέργειες που αναφέρεις. Πρόσεχε όμως, καθώς αν πραγματοποιείς συνεχώς Root-Unroot θα φθείρεις τα αρχεία της ROM και πιθανόν και την ίδια την ROM (Το chip της).

Argiris

Έκανα χτες το update μέσω του PC Companion 2.1, όλα πήγαν ρολόι δεν αντιμετώπισα κανένα προβλημα έως τώρα εκτός από ελάχιστα πολύ μικρά κοληματάκια (ούτε καν δευτερολέπτου) όταν δοκίμασα να ανοίξω όλα τα βαριά applications μαζί για να δοκιμάσω την απόδοση που θα είχε. Επίσης όσοι κάνετε update μην ξεχάσετε να θέσετε στις 4 ή λιγότερες τις διεργασίες παρασκηνίου. Τέλος, να αναφέρω ότι το android 4.0 μου άρεσε περισσότερο λόγω των νέων λειτουργιών που δίνει η Sony ειδικά τo smart dial, τα notifiacations και ο έλεγχος της μουσικής χωρίς ξεκλείδωμα.

kiki

παιδια να κανω μια ερωτηση.. εχω ενα προβλημα με την μπαταρια του Neo v .. μολης φτασει καπου στο 13% παει κατευθειαν 1 % και σβηνει ..το εχω κανει ολικη επαναφορα 2 φορες αλλα τιποτα παλι τα ιδια..εχω πειραξει κατι εγω? η φταιει το κινητο ή η μπαταρια…

ρομα

εκανες σωστα την πρωτη φορτιση? την πρωτη φορα πρεπει να φορτιστει απενεργοποιημενο περιπου δυο ωρες μεχρι να φτασει 100% και το αφηνεις επιπλεον αλλες 2 ωρες, την δευτερη φορα το βαζεις για 2 ωρες παλι κλειστο χωρις τις επιπλεον 2 ωρες και την τριτη φορα το ιδιο, απο κει και περα το φορτιζεις οπως θες. αν εκανες περιπου το ιδιο τοτε πανε εκει που το πηρες να στο αλλαξουν ή να σου βαλουν αλλη μπαταρια μπορει να ειναι ελλατωματικη.

αλικι

παιδια γεια σας…αντιμετωπιζω ενα προβλημα απο το xperie neo v…δεν μπορω να δω τις φωτογραφιες που εχω…ενω ολα τ’αλλα τα κανει μια χαρα….τι να κανω????????μηπως να το παω στην vodafone????????

ρομα

@αλικι .. εκανες αναβαθμιση σε ics και απο τοτε δεν μπορεις να τις δεις ή γενικα και χωρις την αναβαθμιση δεν μπορεις? μονο τις φωτογραφιες δεν μπορεις να δεις ή και τα βιντεο και μουσικη που ειναι παλι στην sd?

αλικι

4 μερες το εχω τωρα το πηρα….μονο φωτο και βιντεο δεν μπορω να δω που ειναι στην sd……..ξερεισ κατι που μπορω να κανω γιατι σκεφτομαι αυριο να το παω στην vodafone…….

Γιώργος

Μετά από λίγο διάστημα συμβίωσης με το ics μπορώ να πω ότι το έχω συνηθίσει αρκετά ώστε να παραμείνω σε αυτό περιμένοντας διορθώσεις και αναβαθμίσεις. Ένα πρόβλημα που είχα και με την GB και τώρα είναι στο σήμα και κατά συνέπεια στις κλήσεις. Πολλές φορές με καλούν και απαντώντας ακούω έναν ηλεκτρονικό ήχο – παράσιτα ενώ άλλες στη διάρκεια της συνομιλίας πέφτει η σύνδεση. Θα ήθελα να ξέρω αν αντιμετωπίζουν κι άλλοι παρόμοιο θέμα για να καταλήξω αν φταίει η συσκευή μου τελικά ή είναι γενικότερο θέμα των neo v.

tasos

εγω ενα πραγμα εχω να πω-ΜΕΓΑΛΗ ΒΛΑΚΕΙΑ η καινουργια εκδοση κολαει πολλεσ φορες φορες καθυστερη πολλη και ρε παιδια μια αναβαθμιση καναμε και μασ το ξεσκισε το νεο V.για εμας που δεν ασχολουμαστε πολυ με τα προγραματα ειναι χαλια κολαει κολαει κολαααααειειει

Ioannis

Φιλε γιωργο…..και εγω εχω το ιδιο προβλημα……σπανια βγαινουν παρασιτα καθως μιλαω λες και βγηκε ο διαολος και αρκετες φορες,μην σου πω και παντα μου πεφτει το σημα και κοβεται η κληση…και αυτο συμβαινει οχι μονο σε κοσμοτε (που ειναι το δικτυο μου) αλλα και προς ΟΛΑ τα δικτυα!

Γιώργος

Χαχαχα καταλαβα. Μια χαρα δηλαδη. Εξαλλου εμεις το neo v δεν το πηραμε για να μιλαμε… Το πηραμε για την οθονη του, για τον επεξεργαστη του και για τοσα αλλα που εχει ενας υπολογιστης παλαμης.(ανοιχτης ομως)…

petros

Ρε πεδια εγω κοιταω αν η sony μ εχει στηλει ενημερωση μα τππτ κε εχο μινι με το παλιο androis 2.3.6
De mporo na anabathmisq to kinito se ics

ρομα

aliki πανε στην vodafone αν δεν πηγες ηδη!

Giorgis

Χαιρετω απαντες. το δικο μου προβληματακι με την δικια μου neo v συσκευη εχει να κανει με το internet και οτι ο browser κολλαει πολυ περισσοτερο πριν κανω αναβαθμιση σε ICS και με πεταει σχετικα συχνα στην επιφανεια εργασιας.. βεβαιω κολλαει περισσοτερο ακομη και στην περιστροφη οθονης αλλα οχι τοσο πολυ οσο στο internet. συν το οτι θελω να ελευθερωσω κι αλλη ram αλλα οτι προγραμμα και να εχω χρησιμοποιησει δεν με καλυπτει.. μακαρι να μπορουσα επισης να βγαλω εντελως οτι προγραμμα δεν θελω και να ελευθερωσω και ram και χωρο στην μνημη…..

οσοι καλοι σαμαρειτες, βοηθηστε με την αποψη-γνωμη σας!!!
:)))

αλικι

το πηγα και μου αλλαξαν την καρτα sim και μετα δουλευε μια χαρα…και σημερα μου το ξαναεκανε…..απ’οτι φαινεται θα πρεπει να μου δωσουν αλλο………..!!!!!!!!!

Βλάσης ΝΕΟ V

Γιώργο και Ιωάννη το πρόβλημα που αναφέρετε δεν είναι πρόβλημα στην ουσία.Απλά το τηλέφωνο αρκετά συχνά ανάλογα και με την περιοχή που είστε,κάνει μετάβαση από WCDMA σήμα σε GSM.Από 3G σε κανονικό δηλαδή.Κατά την διάρκεια αυτής της μετάβασης το σήμα χάνεται εντελώς κ ανακτάται μετά από δευτερόλεπτα έχοντας όμως χάσει το τηλεφώνημά μας.Για να το αλλάξετε αυτό ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:Ρυθμίσεις–>Περισσότερα–>Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας–>Λειτουργία δικτύου και εκεί επιλέγουμε:Μόνο GSM.Αυτό ήταν όλο.Απολαύστε και τις κλήσεις σας πλέον στο καλύτερο ρεαλιστικό κινητό τηλέφωνο για τον χρεοκοπημένο Έλληνα…

Jim P

@ Βλάση
Έτσι όμως χάνουμε την 3G ταχύτητα στα δεδομένα (για μας που χρησιμοποιούμε Data Plan)

Κατα τα άλλα θα συμφωνήσω, κάνοντάς το GSM βελτιώνεται αισθητά το σήμα και η σταθερότητα.

Μανώλης

ρομα βοήθεια! ακολουθησα τον οδηγο και εδω και ποση ωρα ανοιγει δειχνει το εικονιδιο sony ericsson, κλείνει και ξανακανει το ίδιο. τι να κάνω? να το βγάλω απο το usb?

Roma

Αδερφε εμενα μου τοκανε αυτο επειδη εβαζα την .62, εσβηνε το κιντο και αναβε ολη την ωρα, μετα κατεβασα την .42 και ολα οκ. Δοκιμασε το!

Μανώλης

σε ευχαριστω πολυ

Χρηστος

Καθηστε.με gingerbread εγω το εκανα ics και ξαναγιρισα. Με το. Ics βγενουν οι αχριστες εφαρμογες αλλα τρωει μπαταρια και λιγα παιχνιδια ειναι σημβατα.

Στράτης

Mπορείτε να βάλετε 1),2),3) τα στάδια για το πως βάζω την 4σάρα γιατί πάω update centre και δεν μου λέει τίποτα (δηλαδή ότι έχω την ποιο καινούργια έκδοση),ενώ ποτέ δεν αναβάθμησα σε 4σάρα. Είμαι ολίγον άσχετος..

Roma

@στρατης η αναβαθμιση δεν γινεται μεσω του κινητου αλλα μεσω του pc companion η του seus (sony ericsson update service) κανεις εγκατασταση ενα απο τα δυο και ακολουθεις τις οδηγιες που γραφει εχοντας συνδεδεμενο το κινητο στον υπολογιστη.

kostas-skg

Καλησπέρα σε όλους!
Ένα απλό θεματάκι… Μετά την αναβαθμιση δεν λειτουργεί η εφαρμογή internet on/off.
Ψάχνω να βρω πως θα μπαίνω internet χωρίς wifi (όπου δεν έχω την δυνατότητα για wifi) αλλά δεν βρίσκω τον τρόπο… Χάθηκαν οι ρυθμίσεις με την αναβάθμιση?
Ας βοηθήσει κάποιος….
>>> Κατά τα άλλα δεν με έχει δημιουργήσει προβλήματα η ics.

Κωστας Ζ. Neo V

Γεια σας…. Εχω το Neo V λιγότερο απο μια εβδομαδα και απο την πρωτη μερα που το πηρα το αναβαθμησα στο 4.0 ice cream sandwich ….Μετα κατεβασα διαφορες εφαρμογες ….ομως κολλανε συνεχεια..( ή λαγγαρουν οπως διαβασα πανω..) Δηλαδη οταν παιζω διαφορα παιχνιδια πατω πανω στην οθονη και δν γινεται τιποτα….ή η οθονη δειχνει οτι νανε.. Τι πρεπει να κανω για να λυθει το προβλημα…???

Διαβασα διαφορα αρθρα απο πανω σχετικα μ το προβλημα μ αλλα δν ξερω τι να κανω,…
(δν ξερω πολλα για smartphones)
Ευχαριστω!

stelios

καλησπερα το δικο μου προβλημα μετα την αναβαθμιση ειναι πως δεν απενεργοποιουνται οι ηχοι κατα το πατημα στην οθονη καθως και η δονηση κατα το αγγιγμα στην οθονη παω στισ ρυθμισεις απενεργοποιω τους ηχους συστηματος αλλα τιποτα ακομα και αθορυβο να το γυρισω παλι το ιδιο κανειο μονος τροποσ για να σταματηση ειναι να βαλω την ενταση πολυμεσων στο χαμηλο ξερει κανεισ καποια λυση???

kostas

Καλησπερα. Έχω πρόβλημα με το xperia neo v. Εχω στο σπιτι σύνδεση conn-x με modem netgear και ενω όλες οι άλλες συσκευες (pc, iphone, hp printer) συνδεονται κανονικά στο ασύρματο δίκτυο, το neo v δε μπορει να συγκρατησει την ip, με αποτέλεσμα να συνδέεται και να αποσυνδέεται συνέχεια. Σημείωση ότι το modem μου δεν έχει προστασια με κωδικο καθόσον δεν υπάρχει αλλο σπίτι κοντά μου και δε χρειάζεται. Κάποια συμβουλή?

Κωστας Ζ. Neo V

Καλημερα!! Και παλι…
Έχω το Neo V και με το που το πηρα το αναβαθμησα σε 4,0 ICS..και εχω κατεβασει διαφορες εφαρμογες οι οποιες κολλανε…Δοκιμασα και εκανα format και στο τηλεφωνο και στη καρτα SD …μετα τις ξανακατεβασα τις εφορμογες και για λιγο ηταν μια χαρα αλλ μετα παλι αρχισαν να κολλανε …τι να κανω???Μηπως να γυρισω πισω σε GB???Λετε ν βοηθησει..??
Ευχαριστω!

josh

απ’ότι διάβασα έχουν πολλοί πρόβλημα με το ICS όπως και γω. κολλάει συνεχεια και αργή. επαναφορά σε gingerbread γίνεται και με πιο τρόπο??

josh

να ρωτήσω για να κάνουμε root χωρίς αναβάθμιση σε ICS πως κάνουμε υπάρχει κάποιο tutorial

Γιωργος

εχω το Νeo το σκετο δεν μου εχει ερθει η αναβαθμιση και την περιμενω απο μερα σε μερα αλλα με αυτα που ακουω μη σωσει και ερθει…το αφηνω με την gingerbread

antonis

καλησπέρα έχω διαπιστώσει ότι η οθόνη του neo v μου κάποιες στιγμές ανάβει και σβήνει μόνη της είναι θέμα κάποιου αισθητήρα ?? το κινητό τρέχει ics της se

Μανώλης

το ιδιο προβλημα εχω και εγω αντωνη. ξερει κανεις καποια λυση?

antonis

το κινητό το έχω λίγες μέρες για αυτό ρωτάω είναι πρόβλημα συσκευής άραγε update σε ics ? εσύ το έχεις διαπιστώσει καιρό?το έκανε και στο gingerbread?

thodoris

Καλησπέρα σε όλους!
Ένα απλό θεματακη… Μετά την αναβάθμιση σε κάποιες από τις εφαρμογές κολλάει και με πετάει στην αρχική οθόνη,κυνός κάνει κατή τρελά . Οι εφαρμογές που το παράτησα είναι η (χάρτες ,places,latitude,πλοήγηση), προς το παρών. Έχει κάνει καμία ιδέα τι να φταίει ??
Ευχαριστώ εκ τον πρότερων

GEORGE S

ANTONIS@ & Μανωλης@ [‘/ Το προβλημα με την οθονη που αναβοσβηνει ειναι απλο: εχεις εγκαταστησει καποιο screensaver ή καποια εφαρμογη και το κολλαει. Tο ιδιο εκανε και σε εμενα (ray 2.3.4)

Xperia Neo V

Ξέρει κανείς πως ξεκλειδώνουμε το bootloader???

Ραφαήλ Μητόπουλος

@Xperia Neo V, ακολούθησε τις οδηγίες του συνδέσμου: https://unlockbootloader.sonymobile.com/instructions.

Κώστας Σταματίου

Καλησπέρα σε όλους!
Δυστυχώς έχω πολλά θεματάκια με το Neo V μου..
Αρχικά σας λέω ότι πέρασα το ics την πρώτη μέρα που βγήκε και μετά από αυτό άρχισαν τα προβλήματα.
Τα χαρακτηριστικά του κινητού μου αυτή τη στιγμή είναι:
Rom 62,75 MB free, Sd card 5,16 GB free
1) Πολλές φορές μου βγάζει μήνυμα ότι η εφαρμογή δεν ανταποκρίνεται και μου ζητάει να πατήσω αναμονή ή ακύρωση. Οι εφαρμογές αυτές συνήθως είναι το Facebook, Internet ή Opera, Gmail και δεν έχω πρόβλημα σύνδεσης με το Wi-fi …
2)Η οθόνη κολλάει τουλάχιστον μία φορά τη μέρα σε σημείο που να χρειάζεται να βγάλω την μπαταρία για να ξαναλειτουργήσει!!
3) Σήμερα μου εμφάνισε ένα εικονίδιο που είχε το Ε και δεν έφευγε με τίποτα από καμμία οθόνη, ακόμα και στο μένου. Ευτυχώς μετά από ώρα έφυγε μόνο του.
Δεν έχω κάνει επαναφορά εργ. ρυθμίσεων γιατί θέλω να κάνω root.
Ξέρει κανείς αν με το root χάνω την εγγύηση?
Οποιαδήποτε άλλη λύση μπορείτε να σκεφτείτε για να μην κολλάει, πέρα από το root, πείτε μου.
Ευχαριστώ.

Θεμης

Έχω βρει την λύσει για να βρούμε την ηρεμία μας, γιατί λύση να διορθωθεί το νέο ν δεν υπάρχει. Μπλε και στην θάλασσα .

josh

η λύση είναι μια. να πάρουμε το Iphone αλλα είναι ακριβό το γαμ@#$&%

Jim P

@ josh

Μη λες τέτοια πράγματα ρε αδερφέ, τα iPhone είναι καθαρά Overrated δύστροπα τηλέφωνα, 1000 φορές Android.

Όσο για τα προβλήματα που σας βγάζει το neo V, δεν αντιμετώπισα ΚΑΝΕΝΑ, βέβαια εκτέλεσα τα βήματα που έχουν αναφερθεί άνωθεν.

Το λατρεύω το neo V, μονο να μην έτριζαν τα πλαστικά!

Aris

παιδια οταν συνδεω το neo v μου με τον υπολογιστη και εχω ανοιχτο το pc companion μου βγαζει μυνημα να το αναβαθμισω. δλδ μια χαρα. αλλα τι χρειαζεται να κανω για να μην αντιμετωπισω τα λαγκαρισματα;;;;; πρεπει να αδεισω την καρτα μνημης;;;; και τι αλλο;;;;

Τάκης

Ξέρει κανείς αν και ποτέ θα σκάσει κανα update.που θα διόρθωση ολο αυτό το Χάος?

Σωτηρης

καλησπερα ειμαι κατοχος του neo v, θα σας πω κανα δυο προβληματα που εχω, στην αρχη μου εκανε κατι επανεκινισεις απο μονο του,εκανα την αναβαθμηση σε σαντουιτς,δεν ειχα θεματα επανεκινισης,ξαφνικα εκει που το εχω κλειστο και παω να το ανοιξω μου βγαζει ενα εικονιδιο που λει welcome to vodafone,που δεν το εκανε πριν ,εχει τυχει να πατησω οκ στο εικονιδιο αυτο και να μου το ξαναβγαλει παλι,επισης τα mb που ειχα για ιντερνετ μου χαν τελειωσει παω να ανοιξω μια εφαρμογη ,αντε παλι επανεκινιση απο μονο του,
ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΟ ΠΑΩ VODAFONE ΤΡΕΧΑΛΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

manosma

καλησπερα,εχω εδω και 4 μηνες το neo V,δεν ειχε κανενα απολυτως προβλημα και πριν λιγες μερες αρχισε να κλεινει μολις η μπαταρια φτασει 65% !!βγαζει κανονικα μηνυμα οτι εχει χαμηλη σταθμη μπαταριας κ θα απενεργοποιηθει,ενω η μπαταρια στην οθονη ειναι σχεδον γεματη (πρασινο χρωμα).εκανα το update στο νεο android και κανει παλι το ιδιο.μπορει καποιος να βοηθησει?ευχαριστω

Γιωργος

Εχω και εγω προβλημα με τα παιχνιδια, ακουμπαο την οθονη αφης και δεν λητουργη για να βγω πρεπει να πατησω το κεντρικο κουμπι απο κατο απο την οθονη και για να ξεκολη το κηνιτο πρεπει να το σβησο και να το ξανα αναψω. Και το αλο προβλημα μου ειναι οταν ειμαι στο ιντερνετ μου βγαζει σφαλμα ιστοτοπου. Και τελεφτεο δεν με βαζει στο μαρκετ,μου γραφει δεν υπαρχει δυκτιο. Δεν ειμαι ο μονος με τετεια προβληματα! Τη πρεπει να κανω για να ξεφορτοθω το ics?

Αριστείδης

Εγώ παιδιά το λατρεύω το neo v αλλά αντιμετωπίζω όπως και παλιά ένα σημαντικό πρόβλημα. Η μνήμη ram παρότι δεν του έχω βάλει μέσα πολλές εφαρμογές παιχνίδια γεμίζει με αποτέλεσμα να έχω από 100- 150 ελεύθερη.
Ένα άλλο πρόβλημα που παρατήρησα ήταν ότι με το ICS κάποιες εφαρμογές και ένα παιχνίδι που έπαιξα το pro 11 δεν λειτουργούσαν σωστά. Δηλαδή στο pro κολλούσαν τα κουμπιά ή δεν δούλευε σωστά η οθόνη αφής. Λοιπόν ρώτησα και τον πατέρα μου που ξέρει κάμποσα πράγματα παραπάνω ότι πολλές εφαρμογές του 2.3 δεν είναι συμβατές με το 4.0
Κρίμα όμως!

Παύλος

Ακολουθήστε τα βήματα παραπάνω, ουσιαστικά κάντε αναβάθμιση και αμέσως μετά repair από το πρόγραμμα της SE.(σημειωτέον οτι χάνετε τα προγραμματα, ρυθμίσεις κλπ). Βοηθάει πολύ και κάνει αρκετά αποδεκτή την απόδοση.
Απο κει και πέρα αναμένουμε update απο την SE ή πειραματιζόμαστε με custom rom!

Παύλος

Βοηθάει επίσης η επιλογή για απενεργοποίηση των εφαρμογών της SE που πλέον είναι δυνατη στο ICS

Γιωργος

Παιδια βγηκε νεα αναβαθμιση 4.0.4 και παλι εχει προβλημα και αυτη. Τι θα κανουμε με τα neo v μας?

Τάκης

Τι προβλήματα παρουσίασε η 4.0.4. ?

Παιδιά, η αναβάθμιση σε Android 4.0.4 δεν θα προξενήσει τα προβλήματα της έκδοσης 4.0.3. Ίσα ίσα που με αυτό το update θα διορθωθούν τύχον προβλήματα ασυμβατότητας & απόδοσης. Για να γίνω πιο σαφής, η έκδοση αυτή θα περιλαμβάνει τροποποιημένα αρχεία στο /system φάκελο , τα οποία θα βοηθήσουν το λειτουργικό σύστημα να χρησιμοποιήει καλύτερα και αποτελεσματικότερα τους πόρους του κινητού.

Γιωργος

Τα προβληματα που εμφανησε ειναι τα ειδια με την εκδοση 4.0.3. Κολαη η οθόνη στα παιχνιδια.

Νικος206

Καλησπερα…εχω το Neo V 4 μηνακια !
εχω το update ics 2 μηνες…διαβασα τα παραπανω και μπορω να πω οτι εχω και εγω μερικα προβληματα , κυριος θεμα με την ΡΑΜ παντα μενω με 60-50 ΜΒ..
μπορω να πω οτι η 4.0.3 ειναι συπερ γιατι…1ο γιατι εχει ενσωματομενο Task Manager(πατημενο το κουμπι HOME) και δεν χρειαζονται εχτρα εφαρμογες οι οποιες τρεχουν στο background με αποτελεσμα να τρωνε ΡΑΜ..2ο ποιοτητα εικονας/καμερα , πολυ καλητερη!..3ο το interface κοινος μενου,εχει μπει σε ταξη με ενα μειωνεκτιμα εχουνε αφαιρεθει απο το Lock screen διαφορα και καποια widget…τωρα ειδα τα τελευταια σχολεια για την εκδοση 4.0.4
θελω τν φιλο γιωργο@ να που πει που την βρηκε (μενω σουηδια..)
ειμαι με ΡΟΟΤ και πρωτεινω ΣΕ οχι custom ROMS > ολες εχουνε BUGS!
αν ειστε ολοι την ωρα πανω απο το ΝΕΟ V προτεινο εναν ελαφρη Luncher και αδιασμα της σαβουρας απο την ΣΕ…και ολα πανε σφαιρα!

Tasos

Καλησπέρα παιδια. Σημερα μολις εκανα αναβάθμη σε εκδοση 4.0.4 και το πρωτο πραγμα που παρατηρησα ειναι πως δεν εναβει καν το λαμπακι απο τα πλαγια σε περιπωση που εχω μνμ!Ηδη δεν αναε η οθονη οταν ερχοταν μνμ και τωρα δεν υπαρχει ουτε η μοναδικη ειδοποιηση που υπηρχε.Ειμαι νεος στα android,εχω το κινητο μολις 6 μηνες,και δεν παρατησω καποια βελτιωση στην ταχυτητα με αυτην την αναβαθμηση.Ακομα, αργει πολυ και στο τηλεφωνο!Αισθητικα κριμα που δεν εχει πια το Live wallpaper με το χορτο!!!

Γιωργος

Φιλε νικο την αναβαθμ. την βρηκα στο μενου εκει που λεει update center και εκανα σαρωση για καποια αναβθ.και μου εβγαλε οτι υπαρχει 404. Καποια βοηθεια για τα παιχνιδια πόυ μου κολαει η οθονη αφη οταν πεζω , ξερεις κατι να κανω?

βαγγελης

ρε παιδια καλημερα εμενα μ εκλεισε το κινιτο κ δεν ανοιγει κσερει να με βοιθισε καποιοσ?

Νικος206

@γιωργο μπορω να σου πω 2-3 πραγματακια να κανεις…
παιζει να μου δωσεις καποιο ΜΑΙΛ κατι να επικοινονησουμε καπως αλλιως?κανενα ΦΒ κατι..
διοτη θα πεσει πολυ spam…

ilias

Εγώ έχω κάνει την αναβάθμιση σε ICS, έχω κάνει το repair και εγκατέστησα το πρόσφατο update, αλλά συνεχίζει να κολλάει.. Έχει να προτείνει κανείς καμιά λύση;;

ermis

μπορει καποιος να μου πει αναλυτικα την τιμη SAR της συσκευης και ποιο ειναι το επιτρεπτο οριο της ακτινοβολιας????

george

παιδια αγορασα χτεσ το κινητο απο vodafone και το βασικο προβλημα που εχω αθτη την στιγμη ειναι οτι βρισκει και συνδεεται στο wifi μονο οταν ειμαι ακριβως απο πανω απο το wifi modem router……υπαρχει καποια λυση σε αυτο η απλα πρεπει να το παω πισω για αλλαγη απο οτι κοιταξα τα περισσοτερα εχουν προβλημα αποσυνδεσης ενω εγω εχω προβλημα εντοπισμου…ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Giannis

παιδια, βοηθεια. εχω την 2.3.4 και παρατηρω λαγκαρισματα. εχω κανει επιδιορθωση 3 φορες τη συσκευη, αλλα tpt. epishw δεν εχω σβησει τπτ απο την Σδ καρτα. να επιχειρησω να σβησω και τις φωτογραφιες μου απο εκει

ilias

Εγώ με την Gingerbread δεν είχα κανένα θέμα. Όταν εγκατέστησα την ICS ξεκίνησαν τα προβλήματα..

george

εγω το ελυσα το προβλημα μου αλλαζοντας το καναλι απο το 13 σε μικροτερο του 11….το searching απεδωσε…..για κοιταχτε οσοι εχετε προβληματα και με αποσυνδεσεις μπορει ετσι απλα να λυθει το προβλημα…..

Γιωργος

φιλε νικο 206 δεν εχω καποιο μαιλ . αν μπωρεις να μου γραψεις εδω τις δικες σου ιδεες αν μπορεις !

mose

Παιδιά μάλλον δεν φταίνε τα Neo V αλλά η ICS εγώ έχω το Arc S και υπήρχαν προβληματάκια μετά την αναβάθμηση τα οποία έχετε αναφέρει παραπάνω όπως κόλλημα εφαρμογών (angry birds, fruit ninja, timescape κτλ.).Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν κόλλημα της οθόνης και πιστεύω της συσκευής ολόκληρης μετά από σβήσιμο και στη συνέχεια ενεργοποίηση της συσκευής.Δεν ξεσκάλωνε με τίποτε, στην αρχή έκανε 2-3 επανεκκινήσεις μόνο του κι έπειτα τίποτα, άνοιγε έδειχνε το ρολόι και την μπάρα ολίσθησης και μετά από 15-20 δευτερόλεπτα όλα ήταν νεκρά, δεν πατιώταν κανένα κουμπί και ούτε μπορούσες να το απενεργοποιήσεις, έπρεπε να βγάλεις την μπαταρία για να ξεκολλήσει.Το έχω στείλει μέσω Wind με την εγγύηση,για να δούμε τι θα γίνει, είμαι στην 3 εβδομάδα αναμονής με είχαν πεί 2.Αν είχε κάποιος άλλος το ίδιο πρόβλημα και το έλυσε ας βοηθήσει, ευχαριστώ.

Barbacotsos

Τελικά το neo v αξιζει ή οχι

Κων/νος

¨Εκανα αναβάθμιση σε ICS πριν λιγες μέρες.
Το neoV πάει σφαίρα. Η φωτο ΄΄εγινε καλύτερη και αυτό φαίνεται και στο μέγεθος των αρχείων φωτογραφίας που είναι το διπλάσιο , άρα μεγαλύτερης ανάλυσης. Όλα καλύτερα εκτός του αρχείου των επαφών που όμως με κάποιες ρυθμίσεις μπορείς να έχεις περίπου το ίδιο αποτέλεσμα. Επίσης μπορώ να κλείνω προγράμματα χωρίς restart,πριν δεν μπορούσα(εκτός αν δεν το ειχα προσεξει).Νομιζω και η μπαταρια αποδιδει καλυτερα.Συνιστώ να κάνετε αναβάθμιση…

Cloud_9

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με το wifi, μετά από την αναβάθμιση σε ICS 4.0.4.
Ενώ με την προηγούμενη έκδοση(?) του ICS δούλευε κανονικά το wifi, τώρα βρίσκει μεν δίκτυο
αλλά δεν συνδέεται…
Από τη Vodafone μου είπαν να κάνω επαναφορά ρυθμίσεων, έκανα αλλά τίποτα δεν άλλαξε…
Πήρα τηλέφωνο στη Sony και μου είπαν να κάνω update μέσω του PC Companion,
αλλά και που το έκανα το πρόβλημα επιμένει… 🙁

γιαννης

Παιδια εχω το νεο v οταν ξεκλειδωνω την οθονη κολλαει παρα πολυ στην ολισθιση.. μετα απο καποια δευτερολεπτα δουλευει κανονικα.. μηπως φταιει η ics η φταιει η αφη μου?? αντιμετωπιζει κανενας αλλος το ιδιο προβλημα??

γιαννης

ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ?? ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΣ??

Jim P

Ρε φίλε η απάντησή σου είναι στα άλλα 100 σχόλια απο πάνω, τα διάβασες όλα και δε βρήκες την απάντηση και κάθεσε και φωνάζεις επειδή δε σου απανταμε;

Σεβάσου την κοινότητα να σε σεβαστει και αυτή…

Ioannis

Παιδια καλησπερα…μια ερωτηση….οταν συνδεω μεσω bluetooth το κινητο μου με το αυτοκινητο μετα απο μια κληση χανεται η συζευξη….τι εννοω…τα συνδεω μεταξυ τους….ολα μια χαρα….με καλουν η καλω εγω δηλαδη κανω μια κληση και ολα μια χαρα…οταν τελειωνει η κληση/τηλεφωνο χανεται η συζευξη μεταξυ νεο v και αυτοκινητου και πρεπει παλι να τα συνδεω….!!! what happen???

Cloud_9

Επανέρχομαι να πω ότι με ακόμα ένα Update το θέμα με το wi-fi έχει επιτέλους λυθεί!

Debby

Αν το πάω στη vodafone θα μπορέσουν να μου το επαναφέρουν στην αρχικη του έκδοση ?

λεο7

απαράδεκτη η νέα έκδοση.περισσότερα προβλήματα παρά ευκολία προσφέρει.εφαρμογές κολλάνε όταν πας στην συλλογή σε πετάει έξω στην αρχική οθόνη με το έτσι θέλω ακόμα τα angry birds δεν παίζουν με τίποτα.βιάστηκαν να την βγάλουν και δεν δουλεύει τίποτα σωστά.

κυριας

φιλε μου μπορεις να το πας στο service της σονυ με την αποδειξη του και να στο επαναφερουν σε 2 μερες εντελως δωρεαν

λεο7

το ξέρω φίλε μου αλλά θέλω να δω αν θα υπάρξουν κάποιες ενημερώσεις για βελτίωση.απλά τόσος θόρυβος περίμενα κάτι εξαιρετικό και απογοητεύτηκα.μια πρώτη εντύπωση έγραψα είναι αρχή ακόμα για το νέο λογισμικό.έχει κάποιες καινοτομίες όπως ο μετρητής για τα mb όταν μπαίνω ίντερνετ που είναι μεγάλο πλεονέκτημα αλλά τρώει κάποια κολλήματα που πριν δεν υπήρχαν και με τσαντίζει.θα δούμε όμως ελπίζω να τα διορθώσουν.

rigas

Παιδια,εχω το xperia ray,εχω κανει αναβαθμιση μεσω του. Pc companion και καπου καπου μου κανει επανεκκινησεις μονο του.αφου.πρωτα κολλησει.Το παθαινει κανεις αυτο;

maria_st

βοηθεια..το αναβαθμισα αλλα ειναι απαισιο..τραγικο τελειως..θελω το παλιο αμεσως;/ ειμαι ασχετη ομως σχετικα με αυτα που μου λετε για root και τα διαφορα βηματα που λετε για την επαναφορα της παλιας εκδοσης..τι να κανω???????? ευχαριστώ

Giannis

maria_st, μπορείς να το πας σε κάποιο service της sony. Θα σου επαναφέρουν την 2.3.4 εντελώς δωρεάν. Εγω έβαλα την 4.0.4 στο neo, και είχα λαγγαρίσματα στο μενού των εφαρμογών..χώρισα τις εφαρμογές σε πολλές σελίδες, (έβαλα 2-3 εφαρμογές ανά σελίδα) και όλα είναι μια χαρά.

maria_st

έχει επιπτώσεις μετά στην εγγύηση?γιατί άκουσα (δεν είναι σίγουρο) πως αναβαθμίζοντας το σε 2.3.4 γίνεται με custom rom και έτσι δεν υπάρχει πλέον εγγύηση…

Giannis

maria_st αφου την 2.3.4 ειχες..και εβαλες 4.0.4 (?) Γιατι να το αναβαθμισεις σε 2.3.4 ? μηπως εννοεις να κατεβεις στην 2.3.4 απο την 4.0.4 ?

maria_st

Ναι Γιάννη αυτό εννοώ 😉

Giannis

maria_st, Δε χρειαζεται να βαλεις custom rom..πηγαινε το σε ενα service της sony και δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα.

maria_st

σταθεροποιητής εικόνας στην κάμερα δεν υπάρχει.??

Giannis

υπαρχει σταθεροποιητης στη ληψη βιντεο !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.