Sony Xperia Nexus (Porpita): Θα την βγάλει από την κρίση;

Στο έγγραφο που ακολουθεί υποτίθεται ότι περιγράφεται η πιθανή συνεργασία της Google με τη Sony Mobile για την παρουσίαση του επόμενου Sony Xperia Nexus με κωδική ονομασία Porpita. Στο στάδιο του σχεδιασμού το Xperia Nexus φαίνεται να έχει οθόνη 4.3 ιντσών Full HD (526ppi), Snapdragon 810 και 3GB μνήμη RAM.

Το έγγραφο αναφέρει ότι τα προβλήματα υπερθέρμανσης του Snapdragon 810 θα οδηγήσουν την παρουσίαση της συσκευής για τον Ιούνιο ενώ υπήρχε ενδιαφέρον αυτή να ανακοινωθεί νωρίτερα.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά διαβάζουμε για κάμερα 13 Megapixel, μπροστινή κάμερα 5 Megapixel, ενσωματωμένη μνήμη 32GB και 64GB και μπαταρία 3780 mAh.

Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο ούτε γνωρίζουμε αν είναι αυθεντικό. Σε κάθε περίπτωση θα θέλατε ένα Xperia Nexus με αυτή την οθόνη και τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Sony Xperia Nexus, Sony Xperia Nexus (Porpita): Θα την βγάλει από την κρίση;

Sony Xperia Nexus, Sony Xperia Nexus (Porpita): Θα την βγάλει από την κρίση;

Sony Xperia Nexus, Sony Xperia Nexus (Porpita): Θα την βγάλει από την κρίση;

Πηγή

Kudos to Moisis

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

47 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
koukoz

Αν όντως είναι κάτι που ισχύει, μιλάμε για γκολ από τα αποδυτήρια..

Yiannis

4.3 ίντσες με τόσο τεράστια μπαταρία; Μου φαίνεται λίγο μούφα, αλλά μακάρι.

Αλέξανδρος

Προσωπικά λέω και σε μέγεθος μπρελόκ, δεν κακό…..;
Σοβαρά τώρα θα ήθελα στις 5.5″ για κινητό γιατί το lg g pro μου έχει παλιώσει.
Η Sony κάνει τρομερά κινητά (όλη η σειρά z).
Νομίζω πως καλό είναι να βγάλει μια Nexus συσκευή θα της κάνει καλό και διαφήμιση (δεν φτάνει να έχεις ποιοτικές συσκευές πρέπει να τις διαφημίζεις κιόλας).
Επειδή είμαι επίσης και κάτοχος του Xperia z ultra που και αυτή είναι φοβερή συσκευή θα ήθελα όσο πιο σύντομα την ανακοίνωση του z ultra 2 (ή z4 αν το ονομάσουν τελικά έτσι).

ovios

4.3 ιντσες??? γιατι τοσο μινι?
το φλας στην καμερα που ειναι ?

Darth

@Yiannis γιατί? αν εχει πάχος όσο 2 Xperia Z1 Compact μια χαρά γίνεται 🙂

Μαρκος

αμα βγει αυτο το κινητο με αυτα τα χαρακτηριστικα ξεχναω το oneplus two

Panos7GR

@Μαρκος: Εγώ μετά τη λήξη της συνεργασίας OnePlus με Cyanogen, έχω ήδη ξεχάσει ποιά είναι η OnePlus. Τώρα ειδικά που προσπαθεί να βγάλει το δικό της OxygenOS βασισμένο στο Android, ευχαριστώ δεν θα πάρω… Λεφτά για πειράματικά προϊόντα δεν έχω διάθεση να δώσω.

Στό άρθρο τώρα:
Βάσει όσα έχουμε δει στο παρελθόν όσες εταιρείες συνεργάστηκαν με τη Google για να βγάλουν Nexus συσκευές, ανέκαμψαν. Τρανό παράδειγμα η LG που με τα 2Χ και 4Χ είχε χάσει το παιχνίδι στα smartphones και με το LG Optimus Pad είχε χάσει στα tablets, μετά το LG (Google) Nexus 4 και το δίδυμο αδερφάκι του LG Optimus G έκανε τρομερή αντεπίθεση!!
Επίσης η HTC διάβασα πως μετά από χρόνια βλέπει καλά αποτελέσματα στα οικομικά της και αυτό φέτος που έβγαλε το Nexus 9.

Μακης

Ας είχε τουλάχιστον 4,7!! Θα μιλούσαμε για τον απόλυτο αντίπαλο του iphone 6. Γιατι πρέπει να πηγαίνουμε πάντα στα άκρα ;; Απο τις 6´´ του nexus 6 στις 4,3… Γιατι;;;

Lefteris Ch.

Όντως το flash που είναι?4.3 ίντσες μόνο?είπαμε να μην είναι nexus 6 αλλά και ούτε διαστάσεις iphone..αν εξαιρέσουμε αυτά πραγματικά είναι φοβερή συσκευή..

Tom

Λίγο αλλοπροσαλα όλα αυτά

vasileios

Βγαλτο αυτο τι κινητο και αν γινεται στις 4.7 ιντσες και το παιρνω χθες..
Η σειρα z πλην του z1 με εχουν κανει να αγαπησω sony..αν κανει και μια τετοια συνεργασια τοτε παει αλλου το πραμα..Και ας λενε οτι θελουν και για την πτωση κερδων και για τα μπεζελ και για ολα..Με το z2 εχω τα παντα ολα και προπαντων με γρηγορη και απροβληματιστη λειτουργια..φανταστειτε να γινει και nexus η συσκευη…

vasileios

Lefteris μπορει να ειναι οπως στο 6.περιμετρικα του φακου…

Chris

Darth λεει πως είναι 9.1 χιλ

Γιωργος Παππας

Πλεον οι 4,3 ιντσες ειναι λιγες…

Kotsos

Πλέον είμαι τόσο απογοητευμένος με τις μπαταρίες και τις RAM (στις middle συσκευες που κινούμαι [€200-300 με οθονη 4,3 με 5,0]) που αν αυτό το κινητο ειναι σε σοβαρή τιμή θα πάρω 2 να έχω και στοκ!

Νίκος

Σιγά μην έχει τόσο μεγάλη μπαταρία με 4.3 ίντσες οθόνη!

kateriniotis

Επιτέλους να επαναφέρουν τις οθόνες εκεί που πρέπει!!
Φτάνει πια με τις παντόφλες των 5+ ιντσών.
Το κινητό αν είναι αλήθεια θα είναι σούπερ!

Charalampos

@Νίκος Γιατί σιγά μωρέ? Μου γίνατε όλοι επιστήμονες.

Κώστας Ζ

@vasileios, γιατί οχι το Ζ1;

Tom

Χαραλαμπο δεν ανελυσε και το γονιδιωμα των καρκινικων κυτταρων ο Νικος, απλα οντως δεν εχουμε ξαναδει κατι τετοιο. Περιεργες οι φημες κατι δεν κολλαει γενικοτερα.

Dimitris

Το επόμενο μου κινητό αν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. ..

4.3 1080 και 810 SD.
Και κάμερα να μην είχε πάλι θα το έπαιρνα

vasileios

Kostas z γιατί το z1 είναι υπερβολικά αβολο στο κράτημα έχει και χάλια χρώματα στην οθόνη σαν ξεπλυμενα..

Alex

Nexus κάτω από 5′; Θα με κάνει να μετανιώσω για το Ζ3 Compact!

Νίκος

Charalampos τέτοια μπαταρία δεν έχουν ούτε τα ταμπλέτ. Μην το παίζεις έξυπνος

Miko

4.3″ ή 4.7″ με καλό επεξεργαστή (αν τον φτιάξουν καλό τελικά τον 810), 1080 ανάλυση και καλή μπαταρία, και φυσικά τα γρήγορα updates που έχουν τα nexus (όχι σαν την Sony) θα κάνουν απίστευτο συνδυασμό … Ίσως το επόμενο μου κινητό αν βγει έτσι.

Κώστας Ζ

@vvasileios, καλα που πηρα το Ζ πριν κατι βδομαδες δηλαδη και οχι Ζ1… Προσπαθούσε ενας υπάλληλος να με πεισει να παρω το Ζ1…

dim

Αυτό που βλέπω εγώ σαν το πιο ενθαρυντικο για τη Sony δεν είναι μόνο η ενδεχόμενη συνεργασία με την Google αλλά τα μικρά bezels που δεν μας έχει συνηθίσει η Sony και είναι κάτι που ζητά ο κόσμος.
Έτσι υπάρχουν ελπίδες και για το Z4 να έχει μικρότερα Περιθώρια.

Νίκος

Μην ακούω τρελά πράματα ότι το Z είναι καλύτερο από το Z1! Λέει ο άλλος καλύτερα που πήρα το Z χα χα χα κορόιδο είσαι με τα ίδια λεφτά έπαιρνες το Z1 μην σου πω το Z2 με κάτι παραπάνω!!

Κώστας Ζ

@Νίκος, το Ζ το πηρα 100 με dock station και 6 θηκες, το Ζ1 θα το επαιρνα 210 χωρις τιποτα… Για βαλτα κατω….

Νίκος

Τι 100 το πήρες; Με επιδότηση;

Νίκος

Και πήγαινε δες τι έχει το Z και τη το Z1 παραπάνω και μετά μιλά!

Κώστας Ζ

@Νίκος, ο ιδιος υπάλληλος, φίλος του πατερα μου, μου εδωσε αυτές τις 2 τιμες…Και προσπαθούσε να με κάνει να αγοράσω το Ζ1 αλλα δεν θα εδινα τοσα λεφτα… Οσο για τα specs, ξερω τι εχει το ενα και τι το αλλο… Επισης, το Ζ1 δεν μου αρεσε καθόλου εξωτερικά

Νίκος

Με 100 ευρώ δεν υπάρχει ούτε σκρουτζ και εσύ το πήρες από κατάστημα;

Κώστας Ζ.

@Νίκος, να σου ξαναπώ οτι ήταν γνωστός του πατέρα μου…

Νίκος

OK Κώστα!

Reaper

καλό φαίνεται μακάρι να είναι όπως τα λένε και να είναι τόσο καλό με τόσο μεγάλη μπαταριά.

αλλά θα προτιμούσα 4.7 οθόνη τουλάχιστον.

Γιώργος

Ας σχολιάσουν οι γυναίκες που παρακολουθούν techblog πως τους φαίνεται , κινητά από 5′ και κάτω δεν αφορούν το ανδρικό κοινό.

Eυάγγελος Μ

Παίδες μην τρελαίνεστε… Μπορεί να μην ισχύει κάν…. Στο xperiablog.net μιλάνε για το συσκεκριμένο άρθρο ή μάλλον να το θέσω καλύτερα για την συγκεκριμένη είδηση , περί απάτης… ( Hoax ) . Όσο για τα σχόλια παραπάνω σχετικά με την σύσκριση sony xperia z1 έναντι του Z… Ε καλά μη με κάνετε να γελάσω… Κάτοχος του Ζ1 και έχω δουλέψει και τα δύο στο χέρι μου… Κλάσεις μπροστά το ζ1 έναντι του ζ. Τώρα άμα δε σαρέσει τόσο ο σχεδιασμός του Ζ1 όσο του Ζ αυτό λέγεται ΓΟΥΣΤΑ φίλοι μου…. Αντικειμενικά Ζ1 είναι πολύ καλύτερο τηλέφωνο…. Σε λίγο θα μας πείτε ότι το Ζ είναι καλύτερο και απο το Ζ3! χαχαχαχαχ

bromoxitos

κατοχος z1c για εδω και 3 μηνες περιπου καθως και παλιοτερα xperia tipo,k-750 κτλπ κτλπ
εχω να πω πως….
1) Η Sony στο θεμα με την τεχνολογια-κινητα το ειχε απο παλια,χανει ομως στιν διαφημηση και στο promotion (δεν ξερω γιατι)
2) κατα μεσω ορο κανει σχεδον παντα ομορφες συσκευες……made japan…τα λεει ολα.
3)μικροπροβληματα που γενικα λογο japan οπως ειπα, παντα ψαχνουν τροπους να τα λυσουν….το εχουν αυτο οι Ιαπωνες…και τελος ειναι μια εταιρια που δεν ξερω πως το κανει αυτο ,αλλα το κανει πολυ καλα…στο θεμα μπαταριας κανει απιστευτο power save και βαζει απιστευτα μεγεθη px z1c 2300mah,z3c 2600mah, OMG 2600mah(και η LG σε αυτο το κομματι κανει θαυματα) και 4,6 ιντσες σε μολις 13cm κινητο??? και 801sd???? μετα απο αυτο νομιζω οτι απο εναν Ιαπωνα μπορεις να τα δεις ολα.
Αν οντως το νεο Nexus ειναι made japan πιστευω οτι θα ειναι τουλαχιστον 4,6-5” σε μολις με 137mm και οσο για την μπαταρια??? δεν ξερω για 3700 αλλα ευκολα ενα 3000-3200 θα ειναι,που αυτος ο αριθμος για sony και με το power save που εχει??? καλο full διημερο με full χρηση.

Νίκος

Σωστός Eυάγγελος Μ. Αυτό λέω και εγώ ότι το Z όντως θα το βγάλουν καλύτερο από το Z3 χα χα χα!!

Παύλος

Είναι το καλύτερο που μπορεί να κανει τώρα η sony, αν και ειναι σε πολυ δυσκολη θεση ετσι και αλλιως, δυσκολο το βλεπω να επανερχεται…

Makis

Μια χαρά δουλεύουν τα Nexus (τηρουμένων των αναλογιών πάντα για android), μην τα πιάσει στα χέρια της η sony και τους βγάλει τα μάτια… 🙂

Κώστας Ζ

@Νίκος + Ευάγγελος Μ. Ο 10χρονος ξάδερφος μου φαινεται να ειναι πιο πρόθυμος να ακουσει απόψεις και να συζητήσει, σε αντίθεση με την δικη σας συμπεριφορά… Κατέληξα σε ενα συμπέρασμα λέγοντας “αρα καλα εκανα και πηρα το Ζ” επειδή κάποιος παραπάνω μου είπε κάτι, δεν το έβγαλα απο το μυαλό μου ούτε είχα σκοπό να μειώσω ή να αναδειξω κάποιο απο τα 2 τηλέφωνα. Μαθετε να σεβεστε τις αποψεις των αλλων και να μην ειρωνευεστε χωρις να σας εχει δωθει καποιο τετοια δικαίωμα.Αν ειναι δυνατόν…

Vangelis M.

Λοιπόν Κώστας Ζ μάλλον ο 10χρονος ξάδερφος σου θα είναι πρόθυμος να συζητήσει γιατί δεν ξέρει το παιδί τώρα τι θα πεί Ζ και Ζ1 ..λογικό είναι…Και γιατί βγαίνουμε πάλι εκτός θέματος θα πω το εξής και δεν θα σου ξανααπαντήσω για το συγκεκριμένο πάντα μιλάμε θέμα …. Σου αρέσει πιο πολύ το Ζ , το πήρες …Και καλά έκανες εννοείται…. Πρώτον χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους με κινητά Sony γιαυτό μπράβο καλά έκανες… Δεύτερον είτε έχεις ακούσει είτε όχι γνώμες και τα λοιπά.. καμμιά σημασία δεν έχει καθώς αντικειμενικά το Ζ1 είναι καλύτερη συσκευή…. Τρίτον …Αν σου αρέσει πιο πολύ το Ζ απολύτως δεκτόν… ΔΕΝ σημαίνει ότι είναι καλύτερο όμως… Υ.Σ. Το σχόλιο μας έγκειται στο γεγονός ποια απο τις 2 συσκευές είναι αντικειμενικά καλύτερη.. Δεν θέλαμε και να σε μειώσουμε… Επίσης δεν νομίζω ότι έχω τόσο τρελή ανάγκη να αναδείξω το κάθε Ζ1 ή το κινητό μου… Σου είπα και πριν τα έχω δουλέψει και τα 2… Είμαι κάτοχος του Ζ1 και στα χαρτιά που λέμε είναι ανώτερο έτσι και αλλιώς…. Για του λόγου το αληθές γίνεται όλο το σχόλιο μου και για κανένα άλλο λόγο…. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ… Μακάρι να υπάρξει μια nexus συσκευή της Sony…. Πιστεύω… Συνέχεια »

Kostas-DOHA

ΧΑΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η SONY…..κλειστε το μαγαζακι να μην υποφερετε αλλο

filippos karakantas

Άμα το κάνουν λίγο μεγαλύτερο (4.7 – 5.5) θα πάρει όλη την αγορά!!
Είναι λίγο μικρό για smartphone με αυτά τα specs…

Dimitris

το 4.7 – 5.5 ειναι δυνατή αγορά, πολλοί μαζεμένοι εκεί…

στο 4.3 θα είναι μόνος αρχηγός… γιαυτούς που χρειάζονται το κινητό για λίγο απόλα και όχι για να ανοιγουν xls και remote desktop ειναι σουπερ…

με 4.3, ακόμα και 720p οθόνη να είχε, πάλι θα το έπαιρνα… 5 ημερες αυτονομια θα είχε με αυτη την μπαταρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.