Sony Xperia P death grip, Το άγγιγμα του θανάτου

Θυμάστε που σχολιάζαμε περιπεκτικά το iPhone 4 και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να το κρατάμε για να μην χάνεται το σήμα; Παρόμοιο πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει το Sony Xperia P αν το κρατάς με το αριστερό χέρι και καλύπτεις με την παλάμη σου το κάτω μισό τμήμα του. Το πρόβλημα παρατηρείται σε εσωτερικούς χώρους και μέρη όπου το σήμα δεν είναι δυνατό.

Σημειώστε ότι το μεγαλύτερο τμήμα του σασί του Xperia P (TechblogTV) είναι από αλουμίνιο.

, Sony Xperia P death grip, Το άγγιγμα του θανάτου

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
αντώνης

Κάτι ξέρει η Samsung που αφήνει τα αλουμίνια για της πόρτες κ τα παράθυρα 😛
στο θεμα, γιατί όλοι η κατασκευαστές έχουν φάει αυτό το σκάλωμα κ βάζουν την κεραία του κινητού στην κατω πλευρά πάντα,εκεί ακριβώς που το πιάνουμε;ποιανού φωστήρα ήταν αυτή η ηλίθια ιδέα άραγε που την ακολουθούν όλοι;;;

GrandeJim

Φιλικά πάντα Αντώνη..σίγουρα όποιος το σκέφτηκε ήταν φωστήρας και σίγουρα η ιδέα δεν είναι ηλίθια…ένας πολύ καλός λόγος που μου έρχεται είναι για να μην εκτίθεται το κεφάλι με την απευθείας ακτινοβολία της κεραίας!Όσο για τα πλαστικά συμφωνώ, σίγουρα κάτι ξέρουν παραπάνω αυτοί που τα χρησιμοποιούν!

pilotsd

Βασικά είναι θέμα ακτινοβολίας επειδή δεν έχουμε μάθη να χρησιμοποιούμαι ακουστικά όταν μιλάς ακόμη και αυτί η μικρή απόσταση του εγκεφάλου με την κεραία στο κάτω μέρος του κινητού είναι ευεργετική και προστατευτική από το να ήταν Πάνο δηλαδή πιο δίπλα μας.

πασχαλης

ε τοτε αν κανουν μια ερευνα για το σημειο που λιγοτερο αγγιζεται απ τον ανθρωπο…πχ τερμα κατω…

αντωνης

οκ αλλα,κρατωντας την συσκευη στο χερι κ παλι δε μας…”πυροβολη” η ραδιενεργεια;;; ουτος η αλλως σηκωνοντας την συσκευη να μιλησεις,στο κεφαλι μας ερχετε.τα4,5 εκατοστα αποσταση δε νομιζω οτι κανουν τρελες διαφορες!! μην ξεχναμε αλλωστε,οσο χειροτερο σημα εχουμε τοση ενεργεια χρειαζετε το κινητο να λειτουργησει,οποτε οπως κ να το δειτε οταν μιλαμε την συσκευη την κραταμε σχεδον καλυπτοντας το κατω μερος της αφηνωντας εκτεθιμενο το επανω. εγω προσωπικα πιστευω οτι ειναι Η Μ@Λ@ΚΙ@ του αιωνα. ετσι τρωμε περισοτερη ακτινοβολια κ το κινητο δε λειτουργει σωστα

enigma

Από μόνη της η μέγιστη εκπομπή ακτινοβολίας δεν λέει τίποτα. Κανονικά θα έπρεπε να αναγράφεται και η μέση. Εκεί μπορεί να αλλάζουν τα νούμερα και δραματικά μάλιστα….

Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το έκαναν όπως η nokia με το n8 όπου το αλουμίνιο δεν έπιανε τα 2 άκρα ή όπως τα bada οπου οι άκρες τους ήταν πλαστικές. Άραγε το razr που είναι μεταλλικό έχει θέμα ή το σώζει το κομμάτι από κέβλαρ;;;

Κωνσταντίνος

Έλεος με το death grip ποιος άνθρωπος τονίζω το άνθρωπος κρατάει το κινητό του με αυτό το τρόπο; Κινητό είναι δεν είναι μπανάνα η το ακουστικό του μπάνιου!!

md03582

με htc και αλουμινιο δεν ειχα ποτε προβλημα.. για αυτο με τα πλαστικα της samsung που “κατι ξερει η samsung” και αλλα τετοια ωραια, οσα δεν φτανει η αλεπού τα κανει κρεμαστάρια..

nikos

Εγω παντως το κινητο μου που ειναι 3,5 ιντσες το πιανω με 3η 4 δαχτυλα το πολυ και ποτε δεν ακουμπαω την κεραια του. Οχι γιατι προσεχω, αλλα γιατι δεν πανε τα χερια μου εκει. τωρα ο τυπος στην εικονα ετσι οπως το πιανει λες και εχει προιγουμενα με το κινητο και θελει να του αλλαξει τα φωτα. Ελεος λιγο, κινητο ειναι.

kd

Εγω απ΄οτι ξερω, το xperia p στην πισω μερια πανω-πανω, εχει ενα κομματι πλαστικο (αν το δεις ξεχωριζει), εκει ειναι η κεραια.

Εβαλαν πλαστικο ακριβως για αυτο τον λογο, για να μην υπαρχει προβλημα με το σημα δηλαδη…

Κωνσταντίνος

Ρε φωστήρες όλοι που θεωρήτε κάτι δεδομένο επειδή έτσι σας καρφώθηκε. Για να κατασκευαστεί κάτι γίνεται κάτω απο κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες. Το οτι χρησιμοποιήθηκε εκεί η κεραία είναι αποτέλεσμα μελετών που ΜΟΝΟ η εταιρεία γνωρίζει το λόγο και οι μηχανικοί της. Όταν εκείνοι αποφανθούν για το λόγο τότε μπορούμε να βγάλουμε όλοι ασφαλή συμπεράσματα.

GrandeJim

Συμφωνούμε στο γεγονός ότι το πλαστικό έχει την καλύτερη συμπεριφορά σε πτώσεις?
Συμφωνούμε στο γεγονός ότι το πλαστικό είτε είναι πολυκαραρβονικό είτε είναι απλό έχει καλύτερη συμπεριφορά σε σχέση με το μέταλλο στο σήμα?
Συμφωνούμε ότι η Samsung έχει από τα χαμηλότερα (αν όχι το χαμηλότερο) SAR?
Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι οι περισσότερες εταιρίες τα ”έχουν κάνει κρεμαστάρια ” και δε βγάζουν κινητά που να ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ πρώτα απ΄όλα σωστά(και δε μιλάω μόνο για τον τομέα του σήματος), παρά είναι μόνο φρου φρου και αρώματα!

md03582

@GrandeJim οχι, στα δυο πρωτα δεν συμφωνω απο προσωπικη πειρα, λυπαμαι.. δεν λεω οτι το πλαστικο δεν αντεχει, απλα και το αλουμινιο αντεχει εξισου σε πτωσεις και επιπλεον προσφερει και πολυ ωραια αισθηση στο χερι. Οσον αφορα το σημα δεν εχω αντιμετωπισει ποτε τετοιο προβλημα. για το τριτο δεν το ξερω. Δοξα τω Θεω επειδη εχω δωσει κατα καιρους λεφτα για smartphones ( της htc ολα, παρα πολυ ευχαριστημενος ) , τα δικα μου λειτουργουσαν ολα άψογα (και απο σημα) και αξιζαν τα λεφτα τους

GrandeJim

όντως έχει πολύ ωραία αίσθηση στο χέρι το αλουμίνιο, άμα πέσει δε σπάει αλλά είναι λες και έφαγε τρακάρισμα με νταλίκα οπτικά μετά από πέσιμο…
δε διαφωνώ ότι έχεις καλό σήμα..αλλά η ίδια η htc στην ανακοίνωση της, που έκανε λόγω για την κατασκευή του one X από πολυκαρβονικό είπε πως παρέχει πολύ καλή λήψη σήματος λόγω της χρήσης του συγκεκριμένου υλικού!

enigma

@grandjim….Το τόνισε γιατί το sensation είχε θέμα με death grip….Kαι γενικά τα htc δεν διακρίνονταν σε σχέση με τον ανταγωνισμό για το σήμα τους…

md03582

@GrandeJim αφου λες οτι ειπωθηκε κατι τετοιο, παω πασο. παντως το dhd μου ουτε απο πτωση ειχε χαραχθει και μια χαρα σημα ειχε.

@Enigma το sensation δεν το ειχα και αυτο με το death grip δεν το ηξερα. Πάντως τα touch 2, touch hd, trophy, desire και desire hd (τα δικα μου τουλαχιστον) δεν ειχαν απολυτως κανενα προβλημα σήματος.

Ante_Geia

Θα περιμένω το Galaxy S 3 για καλο και για κακο …!!! Εκτός εαν καταφέρω και το κρατάω στον αερα …. τοτε κατι μπορούμε να κάνουμε !!! ΕΛΕΟΣ … να γιατι θελω Samsung γιατι ξερω τι κρατάω όπως κι αν το κραταω …!!!

md03582
αντώνης

Το κάτι ξέρει η Samsung ήταν ειρωνικό.. 😛
Έχω Samsung galaxy note, κ Samsung galaxy S1… Ειλικρινά το θεωρό απαράδεκτο αυτο το πλαστικό στο πίσω μέρος φυσικά κ προτιμούσα εκατό φορές ένα ωραίο αλουμίνιο παρά αυτό. Κ ας έπεφτε κ γινόταν όσα κομμάτια ήθελε, βέβαια τα πλαστικά η τα αλουμίνια ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ, τα κινητά αλλά τα κάνουν,κ χαρτί να είχε το note το ίδιο τούμπανο θα ήταν.. Αυτά γιατί άλλου ξεκίνησε η κουβέντα κ άλλου πήγαμε,κ ειλικρινά δεν πιστεύω ότι τους έφαγε η πολύ σκέψη για την κεραία, εξακολουθώ να το θεωρό Μ@Λ@ΚΙ@ σαν ιδέα. Πριν κάτι χρόνια για κεραία είχαμε το κερατάκι, μετά που έκανε το μεγάλο ΜΠΑΜ η νόκια θυμάμαι ότι η κεραία ήταν στο επάνω μέρος. Αυτή μου μοιάζει για αποτυχημένη μόδα της κεραίας στην μεριά που κρατάμε συσκευή, είχα το Sony Ericsson X1 για όποιον γνωρίζει,κ αυτό την κεραία κάτω κ δεν ήξερα πως να το πιάσω, γιατί κάθε φορά που το άγγιζα το κινητό έχανε το σήμα 2 μέχρι 3 γραμμές, τραγικό. Κ δε ξέρω πολλούς που κρατάνε το κινητό με τα δύο δάχτυλα στην μέση του σα να το σιχενονται 😛

Βαγγέλης

Είναι νωρίς ακόμα για να το κρίνουμε το κινητό. Από το στάδιο που είναι μέχρι να φτάσει στα χέρια μας (ειδικά στην Ελλάδα) έχουν ακόμα δρόμο για να το δοκιμάσουν και να διορθώσουν όλα τα προβλήματα

ανώνυμος

υπερβολές! το κινητό φαίνεται φοβερό και η sony έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι.

Νικήτας

Μήπως ξέρει κανείς πότε θα έχουμε hands-on από το xperi p;

Κώστας

Πότε θα βγει unboxing, hands-on και review του κινητού, ξέρετε;

kostas vagos

θα ήθελα πολύ να δω ένα hands on .

Man

Ποση ωρα χρειαζεται για την πρωτη φορτιση του κινητου?
Μιας κ λενε οτι απ την πρωτη καλη φορτιση κραταει κ η μπαταρια..

Κωνσταντίνος

Προσωπικά, επειδή είμαι και ανυπόμονος, δουλεύω το κινητό με όση μπαταρία έχει από το κουτί του.
Αυτό γίνεται μέχρι να κλείσει μόνο του,που σημαίνει ότι έχει αδειάσει ΤΕΛΕΙΩΣ η μπαταρία του.
Τότε το βάζω στην πρίζα για την πρώτη φόρτιση του,αν είναι δυνατόν όόόλο το βράδυ.

Αυτό το κάνω για τις πρώτες 2 εβδομάδες.

***αν όμως ήδη το έχεις βάλει στην πρίζα, φρόντισε να κάνεις, αν θέλεις, τα παραπάνω στις επόμενες φορτίσεις της συσκευής σου.

Α!! Καλορίζικη!!!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.