Sony Xperia P και Xperia Go έτοιμα για αναβάθμιση σε Android 4.1 Jelly Bean

Σύντομα, σύμφωνα με την Sony Mobile θα ξεκινήσει η διάθεση της αναβάθμισης σε Android 4.1.2 για τα μοντέλα Xperia P, Xperia Go και για τα Xperia S, Xperia SL, Acro S και Xperia ion (τα τρία τελευταία δεν έχουν κυκλοφορήσει στη χώρα μας). Χωρίς να κάνει λόγο για το πότε ακριβώς θα είναι έτοιμες οι αναβαθμίσεις, τουλάχιστον ενημερώνει ότι βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της υλοποίησής τους.

Sony Xperia updates, Sony Xperia P και Xperia Go έτοιμα για αναβάθμιση σε Android 4.1 Jelly Bean

Sony Xperia updates, Sony Xperia P και Xperia Go έτοιμα για αναβάθμιση σε Android 4.1 Jelly Bean

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
DimitrisP

Εμένα στο xperia j που έχω η αναβάθμιση σε 4,1,2 έγινε πρίν 2 εβδομάδες. Γιατι δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από την Sony για το xperia j και υπάρχει για άλλα κινητά ?

Tsabino

Τελειααααααα !! Επιτελους..

Kostas A.

Πολύ καλά νέα. Μια ερώτηση, το Google now, λειτουργεί εάν έχεις ρυθμίσει γλώσσα τα Ελληνικά ή πρέπει να το “set-άρεις” στ’ Αγγλιικά πρώτα; Ξέρει κανείς εάν έχει αναφερθεί κάτι για την απόδοση
της μπαταρίας για το xperia P στην 4.1.2;

george

Paizei kamia anava8mish gia Sony Xperia Neo V ??

Sotos

george, η τελευταία αναβάθμιση του Neo V είναι μέχρι το ICS και έγινε πριν αρκετό καιρό..

Darth

@george ούτε κατά διάνυα με 512 mb ram ούτε ics δεν έπρεπε να πάρει που γι ανά στρώσει 5 Update έγιναν (στην ics) και στο τέλος την ψιλοπαλυε…….. και αυτό αν δεν έβαζες πολλές εφαρμογές…… όπως και να την κάνουμε από ics και πάνω android θέλει ram με το κιλό

Δημήτρης

Ξέρει κάποιος αν θα αναβαθμιστεί το xperia u σε android jelly bean;;

Δημητρης

Επιτελους!! Εχω το Xperia S εδω και δυο μηνες και ακομα παλευω με το ICS….

Darth

@Δημήτρης επίσημα όχι λόγου ότι έχει 512 mb ram ήδη αν βάλεις ics με μερικές εφαρμογές πατώνει………
τώρα αν ξέρεις λιγακι απο flash/rom κλπ ανεπίσημα θα την έχεις την rom χάρη στα παιδιά του xda

Ηλίας

@Kostas A. Για την μπαταρία, αν δεν κάνω λάθος, στην αναβάθμιση θα ενσωματωθεί η λειτουργία “Stamina Mode”. https://developer.sonymobile.com/2013/04/03/how-sonys-battery-stamina-mode-works/

lolidas

@Darth έχοντας 130+ εφαρμογές με rom ultimate hd ics 4.0.4 + lupus lernel μπορώ να σου πω ότι η 2.3 έκδοση είναι αργή.Δεν γινεται πια να γυρισω πισω διοτι πολυ απλα οι επιδοσεις της 4.0.4 ειναι απιστευτες .Δεν υπαρχει emulator (fpse,epsxe,n64oid,nds4droid,psssp+++) μην μπορει να τρεξει με ικανοποιητικες αποδοσεις (στα περισσοτερα ειναι τελεια). Η 4.0.4 ηθελε απλως να “γυαλιστει” λιγο περισσοτερο , κατι που κανανε τα παιδια στο xda. Απο τοτε δεν υπαρχει απλα συγκριση.

Darth

@lolidas άλλο πειραγμένες εκδώσεις(που προσαρμόζουν σε κάθε τηλέφωνο) για να φτάσει μια rom σε τετια επίπεδα πρέπει να φάει η σονυ άπειρες εργατοώρες και σε μια φτηνή συσκευή δεν προκειτε να το κάνει (με ζόρι το κάνει σε ναυαρχίδες)
ισχύ το ίδιο για όλους τους κατασκευαστές

και εγώ neo v είχα με lupus kernel και ultimate hd προσαρμοσμένη από μένα (μόνο βάση ήταν της uhd) το κινητό μεν σφαίρα πήγαινε αλλά δεν μπορούσα ταυτόχρονα να έχω skype/μουσική/browsing πάνω απο ένα tab γέμιζε η ram (γιατί με gingerbread ειχα 270 290 ελεύθερα ενώ με ics στην καλύτερη 190 και αυτά τα 100 mb στην χρήση που κάνω κάνουν αισθητή διαφορά

lolidas

@Darth Σωστος,αν και εγω προτιμω τις επιδοσεις στα γραφικα που προσφερει η 4.0.4 απο multitasking.To αναφερω διοτι συντομα οι συσκευες μας θα παρουν τον kernel 3.0.8 ,εχει γινει σχεδον τελειως ported.

Darth

@lolidas μιλαμε για neo v κλπ συσκευές να πάρουν v3 kernel? από ότι είδα στην τελευταία cm που έβαλα πριν πέσει από το μπαλκόνι v3 ήταν το kernel
αν μιλάς για nzxt series όλα νομίζω έχουν v3 απο την μαμά

επιδώσεις στα γραφικά δεν με απασχολούν καθόλου παιχνίδια δεν παίζω για έναν και μόνο λόγο μπαταρία φεύγει σαν νερό και συνήθως είμαι έξω έτσι ένα διήμερο αν δεν κρατάει μπαταρία είμαι καταδικασμένος να τρέχω μες στο πουθενά με φορτιστή (not cool)
εκτός αν μιλάς για 2d γραφικά (για ui) εκεί gb και ics είναι ίσα (με σωστά πειράγματα έστω)

lolidas

@Darth Μιλαω για τις 2011 συσκευες .Φαινεται οτι o kernel ηταν 3.χ.χ μονο στο ονομα (πιο πολυ ενας υπερ-patchαρισμενος 2.6).Μιλαω για αυθεντικο llinux 3

Darth

@lilidas τοτε ποιος κάφρος του έβαλε όνομα v3 ερε πίκρες…

lolidas

@Darth Διοτι ειναι 3.0 (15-20%) και το υπολοιπο patches απο τον 2.6.3χ

Darth

@lolidas διασταύρωση ειδών :p :p :p

Dimitris

Δεν καταλαβαίνω πως δεν κυκλοφόρισε το S στην ελλάδα όπως λεει το αρθρο!
αφου το εχω και εγω και η μισή παναγια

Βασίλης

Εγώ πάντως που επικοινώνησα με τη Sony μου είπε πως η αναβάθμιση του Χperia S θα γίνει τέλη Μαϊου !

νικος

μολις πηρα 4.1.2 update σε xperia go!!!!! πολυ ποιο γρηγορο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γιωρος

Νικο πως εβαλες το 4.1.2. στο κινητο σου??

Νίκος

Εβαλα το κινητό στον υπολογιστή και μου έβγαλε υπάρχει αναβαθμίση πήρε γύρω στα 20 λεπτά και το έκανα σε 2 κινητά xperia go αγορασμενα απο Vodafone!

Dionusis

Νικο, ποια ειχες πριν την 4.1.2 στο go σου ?? Γιατι εγω αλλαξα ginger και εβαλα ICS και ειδα οτι την κολλαει πιο πολυ και τωρα σκεφτομαι να παω στην jelly ως καλυτερη σκεπτομενος με 512 ram μου ψιλοκολλαει την ics σε μερικες εφαρμογες την Jelly μην την σερνει ;p χαχ

Νίκος

Εχει την ice 4.0.4 η οποία ήταν απαράδεκτη!! Μέχρι στιγμής το κινητό πετάει!!! Κανένα παράπονο και πολύ καλύτερη απο την προηγούμενη! Θυμίζει και λίγο z ! 🙂

Dionusis

Ελπιζω να ναι ετσι που λες γιατι η 4.0.4 ηταν της πλακας κολλαει τραγικα μεχρι κ στην εφαρμογη των επαφων..ευχαριστω Νικο !!

zoi

εμενα το xperia P έχει αναβαθιμιστι και δεν μ’αρεσει καθόλου μπορεί κάποιος να μου πεις πως να βγάλω την αναβάθιση?

Dionusis

Zoi νομιζω δεν μπορεις να τη βγαλεις τωρα μεσω pc companion..Μονο με root. Ετρεχε πιο γρηγορα την Gingerbread και ξενερωσες με την καινουρια σε ταχυτητα ή δεν σου αρεσε μενου ??

Dionusis

Νικο,παω να κανω την αναβαθμιση απο pc companion κ μου βγηκε ξινη…στις οδηγιες συνδεστε κ πατηστε ταυτοχρονα το πληκτρο μειωσης εντασης..δν γινεται καμια αναβαθμιση ;p

Χρύσα

Εδώ και κάτι μέρες έχω αναβαθμίσει το Xperia P και παρατήρησα πως όταν με καλούν και απαντάω κολλάει η οθόνη (η πράσινη μεριά, της απάντησης) και “νεκρώνει” το τηλέφων ενώ έχω απαντήσει ας πούμε, και μετά από 2-3 δευτερόλεπτα ακούω αυτόν που μιλάει. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει;;

Νίκος

Dionusis τι έκανες τελικά ;;; Τα καταφερες;;; τώρα είδα ότι μου είχες στείλει!! Χρύσα κανε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μπορεί να ξεκολλήσει!!

Χρύσα

Και τι θα χάσω αν κάνω επαναφορά των εργοστασιακών;;;

Σωτηρης

ρε παιδια καλημερα θα μπορουσε μηπως καποιος να με βοηθησει?εχω το xperia j ολα καλα αλλα με πεταει εξω απο τα παιχνιδια και πιο συγκεκριμενα απο το real racing γνωριζει κανεις κατι?

Giannis

καλησπέρα μηπως ξερει κανεις αν βγηκε τελικα η 4.1 για sony xperia ion ??

Βικι

Και εγώ έχω το Sony Xperia J αλλά αναβάθμιση δεν έχω δει ακόμα….
Ακόμα στο 4.0.4 όσες φορές και να το κοιτάξω λέει ότι η συσκευή είναι ενημερωμένη… 🙁

Νικος

Βικη για το κινητό σου την αναβάθμιση την εχει δώσει μόνο η Vodafone! οπότε το δικό σου ειναι σε εισαγωγικά Ευρώπης οπότε περιμένεις!! Ακριβώς το ίδιο εχει γίνει και με το galaxy s 2 ακόμα δεν μπορω να καταλάβω γιατί το κάνουν αυτό οι εταιρείες!

Νίκος

Βικυ την αναβάθμιση την εχει δώσει μόνο η Vodafone πρέπει να έχεις πάρει το κινητό απο εκεί ακριβώς το ίδιο εχει κάνει και με το galaxy s 2 οπότε πρέπει να περιμένεις μέχρι να βγει! Ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό οι εταιρείες!!!

than

Συγνωμη αλλα μηπως ξερετε αν το sony xperia miro θα αναβαθμιστει σε jelly bean 4.1.2 ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.