Sony Xperia Smartphones 2011, Πληροφορίες σχετικά με την αναβάθμιση του firmware σε Android 4.0.4

Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις και την έναρξη της αναβάθμισης του Sony Xperia P (TechblogTV) σε Android 4.0.4 η Sony Mobile ανακοινώνει ότι ένα firmware update του 4.0.4 για τα μοντέλα Xperia arc, Xperia arc S, Xperia neo, Xperia neo V, Xperia mini, Xperia pro, Xperia active και Xperia ray ξεκινάει σταδιακά και αυτό μέσα στην εβδομάδα.

Τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις για το update σε Android 4.0.4 για τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Xperia 2011 και συγκεκριμένα τα Xperia mini pro και Live with Walkman.

Όσοι έχετε αναβαθμίσει ήδη το smartphone σας σε ICS απλά θα περιμένετε να λάβετε ενημέρωση στο κινητό σας. Όσοι έχετε ακόμα την έκδοση 2.3 Gingerbread θα πρέπει να συνδέσετε το κινητό σας με τον υπολογιστή και να μεταβείτε στη σελίδα www.sonymobile.com/update

, Sony Xperia Smartphones 2011, Πληροφορίες σχετικά με την αναβάθμιση του firmware σε Android 4.0.4

Πηγή

Kudos to stavedo55

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

50 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ιωαννης

την εκανα αλλα προς το παρων αλλαγες δεν ειδα!

Nero55

Δίνουν στα μοντέλα του 11 και ακόμα να δώσουν στα μοντέλα του 12…Έλεος

moisis xperia

ολο παραπονα ειστε ρε ελεος!!!

Βασίλης

Εγώ που εχώ το xperia neo V το έχω αναβαθμίσει σε 4.0.4 αλλά δεν έχει μεγάλη διαφορά από ότι ήταν πριν

Nero55

Είναι δυνατόν να μην έχουμε παράπονα ενώ εδώ και πολύ καιρό μας έχουν πει πως θα πάρουμε ICS και δεν μας την έχουν δώσει ακόμα?(κάτοχος sony xperia sole)

Χρήστος

παιδιά το update σε μένα σε 4.0.4 (xperia neo v) έγινε πριν 2 μήνες περίπου.Μόλις έκανα δηλαδή το update σε ics μετά από λίγες μέρες έγινε over the air.

panos-

Xperia Mini αναμονη, τιποτα μεχρι στιγμης μεσω οτα να πω φορω την 4,0,3…….

giorgos

δεν θα έχει κολλυματ

Jim P

Τα κινητά έχουν ήδη 4,0,4 αυτή είναι μία νέα βέρζιον 4,0,4 αλλά δεν ξέρω αν έχει κάτι άλλο από Bug Fixes, ή αν τα κάνει χειρότερα.

Αν το κάνει κανείς το Update και ήταν ήδη Rooted ας μας πει αν παρέμεινε το Root.

Damianos

Σε Xperia Neo V την έκανε κανείς..;

ιωαννης

εγω εχω το xperia arc παντως!η αναβαθμιση αυτη δεν ειναι η 4.0.4 αλλα ενα filmware update για την 4.0.4…οσοι δεν εχετε παρει ηδη την 4.0.4 απο την sony κατι προβλημα παιζει,γιατι εχει βγει για ολα τα μοντελα του ’11 πλην xperia play εδω και 1-2 μηνες!

Πέτρος Π

Ρε παιδιά πραγματικά έλεος πια με τα κολήμματα που τρώτε σχετικά με τα updates των κινητών… Δηλαδή με άλλο θέμα δεν ασχολειστε στη ζωή σας?? Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να τρέχετε συνέχεια την τελευταία έκδοση του Android…? Στο κάτω κάτω όταν παίρνετε ένα κινητό το παίρνετε επειδή το γουστάρετε όπως είναι εκείνη τη στιγμή με τα συγκεκριμένα specs… Δεν γίνεται το κάθε κινητό να σχεδιάζεται έτσι ωστε να παίρνει αναβαθμίσεις μετά από 3 χρόνια… Τα έχω βαρεθεί λίγο όλα αυτά… Αν είστε ευχαριστημένοι με κάποιο κινητό ποιος ο λόγος να του αλλάζετε τα μάτια…? Τέσπα, έτσι κι αλλιώς η sony ήδη από το gingerbread έχει ενσωματώσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του ice cream…

Chatzas

Το update ειναι το εχω βαλει εδω και 2 μερες εχω να πω οτι το κινητο (arc s)ειναι αρκετα γρηγορα οπως και με την gingerbread απλα σαν συμβουλη πριν την αναβαθμιση καντε επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων και μετα περαστε την αναβαθμιση πρεπει να ειναι καθαρη και η SD εγω παντως το εκανα με το SEUS

moisis xperia

@Πέτρος Π +100000000000000

Kostas

Προσωπικά έχω “κουραστεί” με όλο αυτό το σκηνικό με τις αναβαθμίσεις . Δεν ειναι δυνατόν να αγοράζεις ενα κινητό , 200-300-400-500 ευρώ και να στο βγάζουν σε κάνα χρόνο παλαιό και “ξεπερασμένο” ώστε να πάρεις ενα καινούργιο

Και αν είσαι τυχερός και λάβεις αναβάθμιση λογισμικού , να έχει κολλήματα και αλλες βλακείες . Ποιος ξέρει με τα Windows Phone 8 τι θα τραβήξουν και οι χρήστες εκει . Εδω αφήσανε στα κρύα τα νερά τους αγοραστές των ακριβών Lumia , φανταστείτε τι θα γίνει μετά …

Σήμερα πέρασα απο Κωτσόβολο και έχει το Nokia 700 , το 701 και το Ε6 σε τιμές στα 200 ευρώ !!! Σκέφτηκα πολύ σοβαρά να αγοράσω καποιο . Το Symbian Belle εκτός απο το γεγονός πως ειναι πολύ βελτωμένο και σχεδόν ίδιο με το android , ίσως και καλύτερο ,είναι και το τελευταίο που θα βγει οπότε δεν θα μου σπάνε τα “νευρα” κάθε 6 μήνες

stavros

https://forum.xda-developers.com/showthread.php?s=ac0b11fe7e8449c9c3509f64e0cd213c&t=1737862

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΜΕΝΕΣ ROMS ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΤΑΧΥΤΕΡΕΣ!

Παναγιώτης Λ.

ρε παιδια για το xperia mini δεν εχει τιποτα….εχω μεινει στο 2.3.4….δε μου δειχνει νεα αναβαθμιση…τι να κανω..?

Βασιλης

Δυστυχως ετσι ειναι φιλε kostas,τα smartphones βρισκονται στην φαση που ηταν τα pc στης αρχες του ’90! Αλοιμονο στα θυματα!

thanos

Για ποιες επομενες εβδομαδες λεει ρε συ κωστα?Εγω εχω το live with walkman και προχθες εκανα ενα update της ICS.

Kostas

Ακριβώς Βασίλη Ειναι δυνατόν τώρα μονοπύρηνα κινητά στα 1 Ghz και παραπάνω ,διπύρηνα κινητά , αργότερα τετραπύρηνα , να μην μπορούν να πάρουν αναβαθμίσεις ;;; Διπύρηνους και τετραπύρηνους υπολογιστές δεν έχουν οι πιο πολλοι χρήστες , τα κινητά δεν μπορόυν να σηκώσουν την τόσο ” βαριά ” τεχνολογία πια και αλλες χαζομάρες ;; Δηλαδη το Nexus S τι παραπάνω εχει απο ενα Χperia Ray ή ενα Arc S που το κάνει να μπορεί να τρέξει Jelly Bean αλλα το Ray ή το Arc S δεν μπορεί …Ετοιμάζεται το Nexus 2 , τετραπύρηνο με Android Lemon Pie και θα μας βγάλουν το Nexus ….αχρηστο !!! Αλλά αν δεν βγάλουμε αχρηστο το κάθε κινητό μπροστά στην νέα τεχνολογία πως θα πουλήσει το επόμενο . Ασε το θέμα της αυτονομίας ……Παλαιότερα κοιτούσαμε να πάρουμε το μικρότερο και με την καλύτερη μπαταρία , να χωράει παντού και να αντέχει και τώρα να πάρουμε το μεγαλύτερο μαζί με το βαλιτσάκι του Στο τέλος ιδίως όσο κρατάει η οικονομική κρίση αυτό θα γυρίσει μπούμεραγκ . Ο κόσμος ήδη το γύρισε σε ποιο φθηνά κινητά ή κρατάει τα παλια περισσότερο . Νομίζω η Apple είχε πει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα του Android είναι ο καταμερισμός του νεου… Συνέχεια »

Δημος

Να ρωτησω κατι; Εχω Xperia P με εκδοση της Cosmote, αυτη θα παρει αναβαθμιση; (βλακεια ρωτησα; sorry αλλα προσπαθω καθημερινα και μου λεει πως δεν υπαρχει update)

Παναγιώτης Λ.

Δημος και εγω που εχω το mini τα ιδια μου λεει……

Panos7GR

@Kostas: Η Google είναι υπεύθυνη ΜΟΝΟ για τις δικές της Nexus συσκευές της! Αν θες να έχεις γρήγορες αναβαθμίσεις και να τρέχεις το “ατόφιο” Android, χωρίς τις εμμονές της κάθε εταιρίας και το bloatware της, τα Nexus είναι μονόδρομος. Για όλες τις υπόλοιπες συσκευές που τρέχουν Android τον λογο έχουν οι κατασκευαστές τους και όχι η Google. @Παναγιώτης Λ.: Απ όσο ξέρω στο mini ήρθε η αναβάθμιση σε ICS. Για να την βάλεις στο κινητό σου πρέπει να κανείς εγκατάσταση το PC Companion στον H/Y σου, να του κανείς update, έπειτα να συνδέσεις την συσκευή σου με τον Η/Υ σου μέσω USB και όταν το αναγνωρίσει το PC Companion θα σου βγάλει αμέσως το update σε ICS. Αν πάλι το δοκιμασες και δεν σου έβγαλε τίποτα. Κανε τα εξής βήματα στο κινητό σου: Μπες Ρυθμίσεις –> Εφαρμογές –> Διαχείριση Εφαρμογών –> Όλα–> Βρες την εφαρμογή που λέει “Πλαίσιο Υπηρεσιών Google–> Εκκαθάριση δεδομένων. Αφού τα κανείς αυτά μπες στο PC Companion. Πιστεύω τότε θα έχει λυθεί το πρόβλημα σου! @Σε όλους: Εγώ προσωπικά έχω το neo V, από επιλογή μου έμεινα στο 2.3.4 και δεν έχω κανένα παράπονο. Ρολαρει τέλεια το κινητακι μου μετα από τόσους μήνες που το έχω κι… Συνέχεια »

Παναγιώτης Λ.

@Panos7GR σε ευχαριστώ για τη βοήθεια αλλα τι εννοείς να του κάνω update?…σε ποιο να κάνω update ?..Εχω κατεβασει ηδη το Pc Companion αλλα οταν συνδεω το κινητο μου,μου λεει πως ειναι ενημερωμενο αλλα ειναι στο 2.3.4..

Panos7GR

Να ενημερώσεις το PC Companion, εννοώ. Είναι σημαντικό να είναι ενημερωμένο. Αν το έχεις ενημερώσει και δεν σου βγάζει αναβαθμιση, δοκίμασες να κάνεις τα βηματα που σου είπα στο κινητό σου;

giokok

εχω το arc s και το εχω κανει αναβαθμηση σε 4.0.4 εδω και 1 μηνα, δεν εχει τρελες διαφορες, περισσοτερο κατι extra fonds και καποια λειτουργικα που ουτε καν τα βλεπεις

Chris1926

μετα απο αυτο το firmware update δυσκολα τα πραγματα για jelly bean!!αν και για μενα ειναι φυσιολογικο να μην παρουν jelly bean οι συσκευες του ΄11!!εγω εχω xperia ray και ουτε 3 ωρες δεν κρατησα το ics!!

Makis

Στο build number είναι η διαφορά. Τώρα λέει 4.1.Β.0.587. Το Android Version 4.0.4 δεν άλλαξε.
Στο δικό μου Ray η διαφορά είναι ότι μειώθηκε ο χρόνος ανοίγματος του τηλεφώνου. Τι εννοώ; μετά την αναβάθμιση από Gingerbread σε ICS πατώντας το πλήκτρο για να πάρω τηλέφωνο έκανε (κρατηθείτε) μέχρι και 4 δευτερόλεπτα να ενεργοποιηθεί. Τώρα έπεσε στα 1,5 δεύτερα 🙂
Κάτι είναι κι’ αυτό.

Παναγιώτης Λ.

@Panos7GR , πως κάνω το update στο Pc Companion..?

jimakoylis

Neo v σε μένα δν ήρθε τι να κανω

Geo

Την περασμένη Πέμπτη μου ήρθε ενημέρωση 4.1.Β.0587 στην έκδοση ANDROID 4.0.4 στο XPERIA RAY μου…ομολογώ πως το κινητό μου πια πετάει,διότι πριν κολλούσε πολύ άσχημα σε σημείο να είμαι έτοιμη να το πετάξω απτον 5ο…ευτυχώς προς το παρόν τα όποια κολλήματα υπήρξαν δεν υπάρχουν πια!

Gianism

Παρακαλώ θα ήθελα και εγώ μια βοήθεια. Έχω το Xperia P.
Tο σύνδεσα κανονικά με το PC Companion και έκανα αναβάθμηση software, έτσι πλεον έχω το μήνυμα”το τηλέφωνό σας είναι ενημέρωμένο”. Παρόλα αυτά στις πληροφορίες για το τηλέφωνό μου, μέσα από τη συσκευή δεν βλέπω να αναγράφεται upgrade στο λειτουργικό (εξακολουθεί να γράφει 2.3.7) και στον αριθμό έκδοσης (εξακολουθεί να γράφει 6.0.Β.3.184).
Παρακαλώ για τη βοήθεια σας..
Ευχαριστώ

Makis

@Gianism….Εισαι ακομη gingerbread εσυ…περιμενε θα ερθει μεσω PC Companion…..

aimilia

egw to ekana ics shmera, den to eixa parei xampari, oute mou eixe bgalei apo mono tou prin to syndesw sto pc companion! ston ari8mo ekdoshs leei 4.1.B.0.431. einai to palio firmware? pio panw eida kai 587!

Jimakoylis

Εμενα ακομα στην .31 λεει αναβαθμιση τωρα ακμα φοραω το 4.0.3. με φλασαρισμενο kernel αναβαθμιση OTA δν γινεται αλλα κ στο pc companion το .31 μου εβγαζε το τελευτεο το αναβαθμισα και μου ελεγε up to date μετα ξαναγιρισα σε 4.0.3 τι να κανω για να μου βγαλει το update στο 587 διαθεσιμο και να το αναβαθμισω χωρις να χασω root HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jimakoylis

αααααααααααααα να συμπλξρωσω οτι εχω το neo v

Damianos

Αρχές Σεπτέμβρη λογικά το firmware 4.1.Β.0587 για το NEO V..

Jimakoylis

γτι τοσο αργα?

Jimakoylis

σημερα εμενα σε neo v μου εβγαλε ειδοποιηση

Οδυσσέας

Και σε xperia arc τίποτα ακομα.

Βασίλης Ταγαράκης

Μου ήρθε σε εμένα σήμερα ένα update στο Xperia mini μου μάλλον είναι αυτό το firmware update. Πάντως ούτε ο kernel έχει αλλάξει ούτε τίποτα !!!!

kyriakos

καλησπέρα παιδιά και από εμένα, κοιτάτε καλό είναι όλοι σας να γράψετε ακριβώς ποια ενημέρωση έχετε ακριβώς, δηλαδή τον αριθμό έκδοσης και συγκεκριμένα εάν τελειώνει σε .431 ή σε .587 και οι δύο εκδόσεις είναι 4.0.4, οπότε μην λέτε ενημερώθηκε έχω 4.0.4 γιατί μπορεί να έχετε 4.0.4 με έκδοση .431, καλύτερα να μας διευκρινίσετε .
(* ρυθμίσεις-> πληροφορίες τηλεφώνου-> ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ!!!)

Βασίλης Ταγαράκης

@kyriakos: Έχω την έκδοση 4.0.4(ICS) και το update που μου ήρθε είναι αυτό που τελειώνει σε 587!!! Πάντως δεν βλέπω να έχει διαφορές. Λαγκάρει όσο λάγκαρε και παλιά με τον αριθμό έκδοσης που τελειώνει σε 431.(Xperia Mini)
Εσεί ποιο κινητό έχεις και τι αριθμό έκδοσης έχεις εάν σου έχει έρθει το update???
Βλέπεις διαφορές ?????

kyriakos

εγω εχω το arc s,και την .431. ήθελα να δώ γιατί πολλοί λένε τελειώνουν τα προβλήματα με το .587, το θέμα είναι το κινητό είναι βόνταφον και ανησυχώ μήπως γιαυτό δεν έχει βγεί ακομα, τώρα εάν μου λες οτι πάλη είναι το ίδιο χάλι να μην γίνει και ποτέ, πίστευα πως θα καλυτερέψουνε τα πράγματα με την καινούρια!

Γιώργος

Παιδιά έχω το Neo V και είμαι ακόμα στην .431 (!)
Ακόμα δεν μου έχει έρθει update για την .587 (!)
Ούτε root , ούτε τίποτα . Έκανα το κόλπο με το πλαίσιο εφαρμογών google και πάλι τίποτα!
Τι να κάνω , να ξεκλειδωσω bootloader και να flashαρω άλλη Rom ?

Δημήτρης

Neo V..
Προχθές μου ήρθε το update .587….
Εκτός από ένα γερό κόλλημα στο αρχικό boot, φαίνεται να έστρωσε αρκετά.
Ήμουν σίγουρος, δεν μπορούσε να γίνει χειρότερο από πριν.

νικος

και εγω εκανα σημερα αναβαθμιση στο xperia Neo V, η εκδοση μου ειναι πλεoν η 4.0.4 αλλα πραγματικα καμια διαφορα… wtf? τι update ηταν αυτο; bug fixes μονο;;;

NICK 2607

ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ . ΕΧΩ ΤΟ RAY ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ( ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ) ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΧΟΝΔΡΑ, ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΩ Η ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΚΛΗΣΕΙΣ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΧΟΜΑΙ.
Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ 4.0.4 ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ .
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΓΟΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ 4.0.4 ΚΑΙ ΤΟ ΚΗΝΗΤΟ ΜΟΥ ΣΕΡΝΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΩ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ 2.3.4??? ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΓΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΙΣΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.