Sony Xperia Sola, Η οθόνη καταλαβαίνει και με γάντια! [hands-on video]

Πριν μερικές ώρες ανακοινώθηκε το νέο Sony Xperia Sola με οθόνη 3.7 ίντσες και λειτουργία floating touch που επιτρέπει τη χρήση του κινητού χωρίς να ακουμπάμε την οθόνη με το δάχτυλό μας στην περίπτωση του browser αλλά και επερχόμενων εφαρμογών. Από το παρακάτω πρώτο hands-on video ανακαλύπτουμε ότι η οθόνη αν και capacitive μπορεί να καταλάβει τα δάχτυλά μας ακόμα και αν φοράμε γάντια!

Sony Xperia Sola
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3 Gingerbread (Αναβαθμίσιμο σε 4.0 ICS)
Επεξεργαστής: ST-Ericsson U8500 Dual-core 1GHz
Μνήμη RAM: 512MB
3G/ HSPA
Οθόνη: 3.7 ίντσες, LCD, 854×480 pixels, Mobile Bravia Engine
Κάμερα: 5 Megapixel, LED flash, auto-focus, video HD 1280×720 pixels
Δεύτερη κάμερα: Όχι
Ενσωματωμένη μνήμη: 8GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi n, DLNA, GPS, Bluetooth, micro USB, Radio FM, NFC
Μπαταρία: 1320 mAh
Διαστάσεις: 116x59x9.9 χλστ.
Βάρος: 107 γρ.

, Sony Xperia Sola, Η οθόνη καταλαβαίνει και με γάντια! [hands-on video]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannischania

Σιγα το πράγμα και το δικο μου nexus s το κάνει, ακόμα και με την μπλουζα.

xperias

floating touch εχει το nexus s????!!!!

Manos Unstable

συγκινήθηκα

MEDS

Το Jet 8000 που το έχω 3 χρόνια το κάνει και με το σκούφο!

spiros s

Sony xperia fola μου κανει εμενα.

Petre

Με λιγα λογια αν με καποιο τροπο ξεκλειδωσει ενω το εχεις στην τσεπη σου μπορει να βρεις κ καμια καινουργια εφαρμογη κατεβασμενη απο μονη της… χαχαχα

Παντως με αυτες τις μπαταριες που βλεπω κατι δεν μαρεσει.. Κ στο Xperia U & P αντιστοιχα βλεπω 1300 κ κατι mAh.. Ειναι δυνατον να ειναι τοσο οικονομικοι αν και διπυρινοι αυτοι οι επεξεργαστες? Μου αρεσει πολυ η προσπαθεια της SONY με τα καινουργια τηλεφωνα (Ως Sony-ericsson με ειχε απογοητευσει ανεπανορθωτα στο παρελθον) κ θα ηταν πολυ ασχημο να μην εχουν μεγαλη αυτονομια λογω χαμηλης χωρητικοτητας της μπαταριας.. Ας ελπισουμε πως οχι για το καλο της..

Μιχάλης

Και στο iPad μόλις το δοκίμασα και γίνεται…

Λουκάς

το οτι το κινητο όμως λειτουργει και χωρις την επαφη με το δερμα θα το θεωρουσα μείον διοτι θα το βαζω στην τσεπη και καταλαθος πχ θα ξεκλειδωνεται και θα αρχισει να παιρνει τηλεφωνα ή και εγω δεν ξερω τι άλλο?? . Ως προς την τεχνολογια θα το θεωρουσα πρόοδο αλλα ως προς την χρήση τού δεν θα το θεωρούσα βολικό να ξεκλειδώνεται καταλάθος κτλπ

kostas vaggos

καλο … θα το αγορασω ξερουμε τιμη ;

Teo

όσοι δοκιμάσατε με μπλούζα ξαναδοκιμάστε με κανονικά γάντια….δεν νομίζω να γίνετε!

MANOS

Για όλους όσους είπαν ότι γίνετε και στην δίκια τους συσκευή ας δοκιμάσουν με κάτι πιο χοντρό γιατί και στα δικά μου Galaxy S2/iPad2 γίνετε με ψιλά υφάσματα που επιτρέπουν να περάσει ο ηλεκτρισμός του σώματος αλλα όταν βάζω κανονικά γάντια XXX 😉

γιωργος

εμενα σχεδιαστικα μου φαινεται απαισιο, σαν να κολησες δυο κινητα μεταξυ τους.

MEDS

*Το Jet 8000 δεν μου έχει ξεκλειδώσει (3 χρόνια) ποτέ κατά λάθος. Σίγουρα είναι resistive που λέει και ο Κώστας, αλλά από lag άλλο πράμα, 1 λεπτό και βάλε αυτή η τεχνολογία. Ίσως γι’ αυτό τη παράτησαν… Πάντως, δε ξέρω τι αρέσει στο καθένα, αλλά το ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω το κινητό μου ακόμα και με γάντια μου έχει κάτσει πολύ βολικά.

xperias

ρε παιδια ειπαμε μονο στον browser γινεται!!!!

kostas

Απιστευτο!!!Συγγινηθηκα!!!θα φοραω γαντια και θα χειριζομε το κινητο μεσα απο το μπουφαν!!!Ημαρτον με την καθε βλακεια που πλασαρουν σαν προτερημα!!!!

MEDS

Μένω βόρεια Ευρώπη και είναι σημαντικότατο προτέρημα! Για 4 μήνες μόνο με γάντια κυκλοφορείς. Έχω πολλούς φίλους με άλλα κινητά που τηλεφωνούν για να μη βγάλουν τα γάντια για το SMS 🙂

redgiwrgos

Και το ZTE Blade, ψιλοπιανει με διαφορα υφασματα, και με γάντια, αν και θέλει λίγη παραπάνω προσπάθεια.

kostas

Τι να πω!Αν καταφερεις να γραψεις μυνημα με τα γαντια τοτε σου ειναι χρισημο!Εγω το βλεπω χορις νοημα!Ηγνωμη μου!

kostass

Ρε μάγκες, εγώ στο βίντεο δεν βλέπω γάντια αλλά ένα πανάκι καθαρισμού…
Πάντως το δοκίμασα και στο δικό μου το κινητό με γάντια και έπιανε…

edangel

κακασχημο κινητο παντως…θα μεινει στα ραφια!τα γαντια μας μαραναν τωρα..ελεος!!παιδιαααααα…ελατε παρτε το..απιστευτο κινητο δουλευει και με γαντια…τραγικο!!
τα αλλα τα sony εχουν ωραιο design..αυτο με τοσο behzel που εχει ειναι σαν να κολλησες πανω του οντως δυο κινητα…και απο specs hmmmm…never mind!

Tony Cool

Οποτε υποθετω μπορει και να δουλεψει και με τα κλασσικα resistive πενακια;

Evan

Καλα το γελατε εσεις αλλα στη Αμερικη οταν κυκλοφορισαν ειδικα γαντια για το iphone κτλπ αλλα και αυτοκολλητα για τα δικα σας γαντια για να χειριζομαστε τη συσκευη δεν ειπατε τιποτα….Ασε που εγιναν αναρπαστα!! Η τεχνολογια ειναι παρα πολυ χρησιμη αλλα επειδη πρεπει να βγαλει η Apple και η Samsung τα δικα της παιδια εσεις ακομα θα αρνειστε κατι το διαφορετικο απο αλλες εταιριες. Προσωπικα οδηγωντας μηχανη,ποδηλατο με γαντια εχω ριξει καταρες οταν θελω να απαντησω σε τηλεφωνημα η να αλλαξω τραγουδι (iphone 3gs, 4s). Και οσο για το ποσο ευκολα ξεκλειδωνει ενα smartphone στη τσεπη δοκιμαστε να δειτε….θελει πιεση στο κουμπι και ενα slide to unlock που δεν υπαρχει περιπτωση να φυτρωσει δαχτυλα το μπουτι σας…. Και οχι δεν δουλευει με πενακι μιας και τονιζεται οτι πισω απο το οποιοδηποτε υφασμα πρεπει να υπαρχει το δαχτυλο μας!!

fragos

και εμενα το neo v λειτουργει κανονικα η αφη με πανακι που το δοκιμασα,ακομα και με χαρτι ειναι μια χαρα!

Vag

Πολύ όμορφο ! Κομψό και κατάλληλο μέγεθος. Θα ήθελα λιγο καλύτερη κάμερα.

Gregory

Οσοι θελουν τοσο πολυ να χειριστουν την capacitive oθονη τους με γαντια ας ριξουν μια ματια σ’αυτην την πατεντουλα! https://www.youtube.com/watch?v=9DXtnX1hQLI

Tacoc

einai multitouch??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.