Sony Xperia Sole, Πλήρες Floating Touch για χρήση χωρίς να το αγγίζεις [video]

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες του Sony Xperia Sole (TechblogTV) είναι το Floating Touch δηλαδή η τεχνολογία που αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζεις το δάχτυλό σου στην οθόνη και πραγματοποιεί την επιλογή που θέλεις χωρίς να την αγγίξεις. Αυτό όμως σήμερα γίνεται μόνο στον browser και στην επιλογή των links. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πως ένα μέλος από την κοινότητα των xda developers έκανε το Xperia Sole να λειτουργεί στα πάντα χωρίς να το αγγίζει.

Δείτε περισσότερα στο σχετικό άρθρο εδώ.

, Sony Xperia Sole, Πλήρες Floating Touch για χρήση χωρίς να το αγγίζεις [video]

Kudos to Marios

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vanzel

Η μόνη χρησιμότητα που έχει είναι να μη γεμίζει δαχτυλιές η οθόνη.

Ιωαννης

τρελο απλα!μπραβο στους develops που το ανεπτυξαν!

Jim Nti

ΠΟΛΥ COOL!

stavrakas

πολυ καλο…

Ilias

Δεν το πιστευω… υπεροχο!!!!! Ειμαι κατοχος του σολα και το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να το ρουταρω γιαυτο και μονο το λογο… απογειωνει το κινητο

BabisVasileiou

@Vanzel
εχει και αλλες χρεισιμοτητες… πχ αμα εχει λερομενα χερια… δεν ακουμπασ την οθονη…

Christos K.

Ενδιαφέρουσα σαν λειτουργία αλλά φαντάζομαι πως η τόση ευαισθησία μπορεί να δημιουργήσει πολλά λάθος click στην προσπάθεια να χειριστεί κάποιος την συσκευή στο μενού και στις διάφορες apps, ίσως και αυτός να ήταν και ο λόγος που η Sony εξαρχής επέλεξε να λειτουργεί μόνο στον browser…αυτό βέβαια είναι μια υπόθεση και τίποτα παραπάνω, όποιος είναι κάτοχος της συσκευής και χρησιμοποιησεί το συγκεκριμένο “mod” θα ξέρει καλύτερα….

Seth

Με την έλευση της Ics θα έρθουν ισως περισσότερες εφαρμογές για floating touch. Στην αρχή ίσως φανεί παράξενο σε κάποιους αλλά με λίγη συνήθεια θα σας βολέψει στον browser του κινητού η περιήγηση.

ΝΙΚΟΣ

Φοβερόοο!!ελπίζω να αναπτυχθεί κιαλλο αυτη η τεχνολογία στ κινητο

giorgos

Το μελλον σιγουρα… Επιτελους και κατι καινοτομο γιατι πηξαμε στα ppi dpi κτλ… Εαν μπορει να γινει και multitouch φανταστειτε τετοια οθονη σε 22 ιντσες πχ

Nero55

Παιδιά το εχω το σολε και είναι mαμάτο αυτό με το floating touch παντού αλλά δεν μπορώ να πληκτρολογήσω εύκολα..

spyros

Για μενα εντελως περιττο

andreas kor

Οτι να΄ναι….Τωρα sony βγαλε κι αλλο ενα μοντελο (απο τα παρα πολλα που εχεις βγαλει το τελευταιο καιρο , εχετε χασει το μετρημα εκει) που να ειναι βασισμενο σε αυτη την ανουσια κατα την γνωμη μου λειτουργια!!

Nero55

Το σολε υπάρχει από τον Μάρτιο,btw δεν είναι καθόλου ανούσια λειτουργία φαντάζεσαι να μπορείς να το κάνεις αυτό από πολύ μεγάλη απόσταση(μισό μέτρο+) ή να παίζεις games χωρίς να αγγίζεις την οθόνη?Στο μέλλον η λειτουργία αυτή θα είναι πολύ χρήσιμη..

Πανος

Φοβερό!

tasos

ανουσιο και αβολο.μα η μαγεια και η μοδα των touchscreen ειναι ακριβως αυτη,να αγγιζεις την οθονη αλλιως τι νοημα εχει?υπερβολες

Panos7GR

Το Sole είναι από τα καλύτερα κινητά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα από την φουρνιά του 2012 σε αυτή την τιμή. Έχει και καλή διάρκεια ζωής η μπαταρία του, σημαντικό αυτό. Απλώς το floating touch είναι ένα εξτραδάκι που του έβαλε η Sony για να ξεχωρίζει από τα άλλα smartphones και σε καμμία περίπτωση δεν προορίζεται για κύριο λόγω αγοράς του. Είναι πολύ χρήσιμο στον browser και τα λάθος πατήματα στα links -χωρίς να φανώ υπερβολικός- σταμάτησαν (κάτι ήξεραν οι άνθρωποι της Sony!). Επίσης το floating touch στον browser είναι ακόμα πιο χρήσιμο γι αυτούς που έχουν κάπως χοντρά δάκτυλα. Γι αυτό πριν εμφανιστεί κανένα trollάκι να κραξει καλύτερα να έχει μια άποψη – εμπειρία για το κινητό και μετά ας εκφράσει την γνώμη του. Έτσι με αυτήν την προϋπόθεση γίνονται οι σωστές συζητήσεις. @Nero55: Αυτή η τεχνολογία δύσκολα έως ακατόρθωτα να εξελιχθεί τόσο όσο λες (να χειρίζεσαι το κινητό με floating touch από απόσταση έως και μισού μέτρου). Αυτό το πιστεύω γιατί πρώτον η τεχνολογία αυτή βρίσκεται στην οθόνη και μια τόσο ευαίσθητη οθόνη το θεωρώ απίθανο να κατασκευαστεί και δεύτερον ακόμα και να τα καταφέρουν και να την φτιάξουν θα είναι υπερβολικά δύσκολο να την χρησιμοποιήσεις. Ξέρεις ποια τεχνολογία… Συνέχεια »

nkls

το κακο αν το πρωτοαγορασεις θα ειναι οτι γενικα η στο μενου η στον browzer δεν θα ξερεις πως να χειριζεσαι την οθονη δηλαδη η κανονικα η με floating touch

Valantis Gr

Απλά τέλειο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.