Sony Xperia SP, Πρώτη ενδεικτική τιμή τα 439 ευρώ

Από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Κωτσόβολου μαθαίνουμε την πρώτη ενδεικτική τιμή του αναμενόμενου Sony Xperia SP που είναι 439,90 ευρώ. Το Xperia SP έχει οθόνη 4.6 ιντσών LCD με ανάλυση HD 1280×720 pixels και Mobile Bravia Engine 2, μνήμη RAM 1GB και κάμερα 8 Megapixel με οπτικά μέρη Sony Exmor RS και λειτουργία HDR video. Ο επεξεργαστής είναι ο διπύρηνος Qualcomm Snapdragon S4 Pro 1.7GHz.

Sony Xperia SP πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Sony Xperia SP τιμή, Sony Xperia SP, Πρώτη ενδεικτική τιμή τα 439 ευρώ

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

47 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
torter10

Ό,τι να ναι. Με 370 παίρνεις το S3 . Το καλοκαίρι που θα έχει πέσει κάτω από τα 300 καλό θα είναι.

Kostassssss

Ε όχι φίλε μου να το συγκρίνεις με το s3 καταρχάς έχει α15 επεξεργάστη καλύτερη κάμερα

Panagiotis G

την πρώτη φορά έκανα την χάρη στην Sony και την προτίμησα αντί του S3 και τι κατάφερα; ακόμα περιμένω το 4.1.2 στο xperia S και εάν κρίνω από την υποστήριξη που έχει στις ναυαρχίδες της το xperia sp δεν το βλέπω και πολύ μακρινό το μέλλον του. Επίσης η ποιότητα στις φωτογραφίες των κινητών της Sony είναι τραγική. Ο θόρυβος είναι πολύ μεγάλος καθώς και η συμπίεση που έχουν με αποτέλεσμα κινητά όπως το Galaxy s2 να έχουν καλύτερη ποιότητα στις φωτογραφίες (τα έχω και τα δύο και μπορώ να κρίνω) . Εάν σε αυτά προσθέσεις και την vga front facing camera τότε και 300 ευρώ να είχε πολλά θα ήτανε για dual core κινητό το 2013 και ας είναι και ο S4 pro. το μόνο καλό που έχει είναι το UI που είναι ωραίο και απλό σε σχέση με το S3 Που θυμίζει ακόμα android 2.3!

Panagiotis G

@kostasssss από πότε ο s4 pro έγινε Α15; και μην σε ξεγελάει η ονομασία exmor RS με HDR κτλ οι φωτογραφίες του δεν παίζει να είναι καλύτερες του S3. εδώ το XPERIA Z με τα 13MP exmor rs και παλι η ποιότητα των φωτογραφιών και βίντεο δεν πλησιάζουν το S3 περιμένεις τα 8 να κάνουν κάτι διαφορετικό; επίσης μετά την κυκλοφορία του Galaxy S4 to S3 θα πάρει 4.2.2 αυτό ζήτημα εάν την δει την αναβάθμιση πριν τον Δεκέμβριο. Γενικά τα Updates της Sony είναι πολύ αργά. πιο αργά πεθαίνεις ένα πράγμα οπότε όποιος θέλει γρήγορα updates στο κινητό του ας προτιμήσει κάποια άλλη εταιρεία

Πέτρος Π

Παιδιά εδώ το topic είναι για το Sony Xperia SP, το οποίο φαίνεται πραγματικά καταπληκτικό, δεν είναι για το S3!! Πολύ όμορφο design το SP και πολύ ανεβασμένα specs (για τον χρήστη τα specs αυτά δεν θα έχουν καμία διαφορά σε σχέση με αυτά των “ναυαρχίδων”, βλέπε S4 και Xperia Z)… Ας μου πει κάποιος που θα βλέπει διαφορά στην καθημερινή χρήση σε σχέση με ένα S4 πχ…

Όσο για το S3 που λέτε ήδη θεωρείται “ξεπερασμένο” με την έλευση του S4… Αφήστε που προσωπικά δεν θα έπαιρνα ένα κινητό που θέλει 3 μπαταρίες τη μέρα…

Panagiotis G

@Πετρος Π για το Xperia SP μιλάμε αλλά χρειαζόμαστε κάποιο άλλο τηλ για να το συγκρίνουμε με αυτά που προσφέρει και πιο καλύτερο από ένα τηλ που έχει πουλήσει εκατομμύρια κομμάτια με πολλούς ευχαριστημένους πελάτες και πολύ καλό και γρήγορο support με τιμή πολύ χαμηλότερη από αυτή του SP. και άντε να παραβλέψω πολλά από όσα έχει και να πω οκ ένα κινητό μεσαίας κατηγορίας είναι με υψηλή τιμή σε σχέση με άλλα καλύτερα. τι skype βιντεοκλήση να κάνω με vga camera εν έτη 2013!!!

Τeo

@Πετρος Π.. Θα σου απαντήσω off topic και θα κλείσω… Από πότε ένα κινητό με τρελές πωλήσεις είναι ξεπερασμένο και πως χρειάζεται ένα κινητό 3 μπαταρίες τη μέρα όταν με όλα ανοιχτά κρατάει πάνω από 30 ώρες και με σκληρή χρήση βγάζει εύκολα 17-18 ώρες?
Μήν παραπληροφορουμε τον κόσμο παιδιά..

Darth

θα σας δω σε κάνα 2 + μήνες(από την στιγμή που κυκλοφορήσει) όταν τιμή θα πέσει μέχρι κάνα 260 ευρώ αν θα λέτε τα ίδια (και θα πέσει να με θυμηθείτε…όχι σε κοτσοβολο κλπ scrutz μεριά)
μου μοιάζει σαν το επόμενο neo v τούτο πράγμα 😀

Jim P

Αυτό που είπε ο Darth, έχω το Neo V και το ζαχαρώνω πως και πως μόλις χτυπήσει το 300άρι!

Lefteris

Ακομα και η “ναυαρχιδα” της σονυ ειναι περσινη! Δινεις λεφτα 500+ για να παρεις περσινη τεχνολογια τραγικο! Ναι ξερω δε θα δω διαφορα αλλα εγω τα λεφτα μου τα δινω τωρα, οχι περισυ!Καλα για αναβαθμισεις δεν ξερω, αλλα κατι ειχε πει η σονυ οτι θα αναβαθμιστει το Μαρτιο, εγω δεν ειδα πουθενα να λενε για αναβαθμιση σε 4.2 στο Ζ, αν κανω λαθος σορρυ… αλλα απο οτι ειδα σε φορουμ δεν εχει γινει μεχρι αυτη τη στιγμη!

spyros

ρε παιδια συγνωμη για την εκφραση αλλα παραειστε προβατα μερικοι,ειναι δυνατον να μου συγκρινετε τον s4 pro στα 1,7ghz που ειναι μια παραμετροποιηση του a15 με τον exynos του s3? καλο κινητο το s3 ακομα και τωρα αλλα μην ειμαστε τελειωσ προβατα ξυπνατε μερικοι.

Lefteris

Φυσικα για να μην αδικο και το συγκεκριμενο κινητο δεν εχουν κυκλοφορησει ευρεως οι καινουργιοι επεξεργαστες οποτε σε αυτη την τιμη ολα περσινα ειναι….

Nickolas

Το κινητό φαίνεται πολύ καλό και η τιμή του επίσης είναι μια χαρά, μη ξεχνάμε οτι μιλάμε για τιμή σε κανονικό κατάστημα και όχι σε online. Στα κανονικά καταστήματα το s3 για παράδειγμα εξακολουθεί να έχει 559 ευρώ. Οπότε όταν με το καλό κυκλοφορήσει ευρέως λογικά και αυτό στα ηλεκτρονικά καταστήματα θα έχει πολύ χαμηλότερη τιμή. Φυσικά είχαν πει αν θυμάμαι καλά για 400 ευρώ το συγκεκριμμένο κινητό αλλά όπως πάντα στην Ελλάδα έρχεται με το καπελάκι του :p

lefteris

ειναι πανεμορφο εχει και σωστη τιμη με πολυ καλα σπεκς για mid range την κατηγορια δηλαδη που προοριζεται και οπως καθε σονυ ειναι εξαιρετικο αισθητικα! μια συσκευη ομορφη στο ματι και χωρις προβληματα στις επιδοσεις. απλα αναποφευκτα κοντραρεται ως προσ την τιμη με το S3 kai Nexus 4. Ο καθενας επιλεγει και παιρνει

Panos7GR

Εγώ καημό το έχω να δω ένα άρθρο του Techblog που να λέει για τιμές γύρω στα 250-450€ και να μην δω την λέξη “S3” !!!

Το κινητό είναι mid-end (προς hi-end), δεν έχει καν κυκλοφορήσει και γι αυτό οποιαδήποτε σύγκριση με τιμές στα skroutzομάγαζα τη θεωρώ άτοπη. Για της αναβαθμίσεις είναι ένα (μεγάλο) θέμα-ερωτηματικό για την Sony, πάντως.

jacob

Εγω θα πω το εξης και ας γινω προκλητικος… Αφου το κινητο ενοχλησε τους GS3αδες ειναι κορυφη!!! 😉 χεχε Αισθητικη, Δυναμη & καλη Τιμη. Ισχυρα μπηκε φετος η Sony στο παιχνιδι και μονο κερδος θα εχουμε απο αυτο.

MANOS

@Makis με την προϋπόθεση να έχεις απεριόριστο 4G data plan δωρεάν η να σου ανήκει η Vodafon/Cosmote/Wind γιατί τα 8GB, δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά apps. Aκόμα και τα 16 για τους περισσοτερους από εμάς είναι πολύ λίγα.

Dimitris

Είναι πολύ καλό το κινητό! Δεν πιστεύω να χρειάζεται κάτι παραπάνω για να σερφάρεις στο ιντερνετ και να παιζεις και κανα παιχνιδακι, άλλωστε έχει και πολύ GPU (Adreno 320) οπότε και στην τιμή που είναι, πιστεύω αξίζει πολύ!!! Βέβαια σίγουρα θα πέσει μέχρι το καλοκαίρι, οπότε αν πάει περίπου στα 300-350 θα είναι πολύ καλή επιλογή!!!
Κώστα περιμένουμε hands-on!

djfapples

Το καλυτερο διπυρηνο μεχρι στιγμης ομορφο,2300mha μπαταρια,καμερα με rs φακο κ bravia engine2 oθονη οποτε στη μεσαια κατηγορια η sony επιασε την κορυφη to s3 ειναι στα τετραπυρηνα και ειναι το κορυφαιο μοντελο της sammy μεχρι τωρα οποτε μην τα συγκρινουμε.Η SONY ειναι η καλυτερη εταιρεια βρισκεις το xperia t 290ευρω,το p 220ευρω επισης βγαζει αδιαβροχα κινητα με κορυφαια χαρακτηριστικα οπωσ το v και Ζ σε καλες τιμες

panos

δηλαδή αυτό δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικα με το τ που ήταν ναυαρχίδα υποτίθεται αυτό θα πει ακυρώνω ένα αξιόλογο κινητό και γράφω τούς πελάτες μου στα @@@ μου

thanos3

Το κινητο εμενα μου αρεσε, δεν ειναι κακο να υπαρχουν πολες επιλογες στην mid range κατηγορια, ενω η τιμη τον Σεπτεμβριο θα ειναι 250-270€ σε skroutz κτλ. Οσο για τις αναβαθμισεις της sony, εγω παραπονεμενος δεν ειμαι. Ειχα αγορασει το xperia ray με 2.3.4, πηρα κανονικα 2.3.6, ενω αναβαθμιστηκα εντος της ημερομηνιας που ειχε ορισει η sony σε 4.0.4. Τωρα δεν ξερω αν εχει αλλαξει πολιτικη….

djfapples

pano εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο το T ηταν πολυ καλο αλλα το sp καλυτερο ευκαιρια σε οποιον δεν εχει πολλα λεφτα να το χτυπησει 289 ευρω πηγε κ με την 4.1.2 ειναι πολυ τουμπανο

Darth

@panos το t δεν ακυρώθηκε μπορείς να το βρεις ακόμη ποιο φτηνά με 290 euro πχ (καλύτερα για τον κόσμο δλδ αγοράζεις ένα καλό κινητό (t) από 600 που ήταν στα 290 ) τώρα όποιος έχει θέματα μαααααααααααα εγώ πλήρωσα τόσα και τώρα είναι τόσα δεν με σέβεται να πάει στο iphone (η στον ψυχολόγο) αυτό είναι καθαρά νόμος της αγοράς σε όλα τα προϊόντα (apple είναι εξαίρεση)

alex

στη γερμανια αυτη τη στιγμη στο ιντερνετ εχει 350 ευρω.στην ελλαδα υπαρχει το γνωστο καπελο στις τιμες.την θεωρω καλη τιμη οπως πολυ καλος ειναι και ο σχεδιασμος του κινητου.απο κει και περα ο καθενας διαλεγει και περνει οτι γουσταρει.μη τρωγεστε κ προσπαθειτε να αποδειξετε ο ενας στον αλλο πιο ειναι το καλυτερο κινητο.

panos

Δίκιο έχετε ρε παιδιά αλλά από την άλλη είναι εξωφρενικο μια εταιρεία να έχει μία ναυαρχίδα που την κοστολογεί 600 σε 4 μήνες όχι μόνο να το έχει αντικαταστισει με νεα αλλα να βγάζει κινητό με ελαφρος καλύτερα χαρακτηριστηκα στα 439 αυτο εννοούσα όταν λέω ότι μας έχουν γραμμένους

Πέτρος Π

Παιδιά νομίζω οτι είναι καλό όταν αναφέρετε τιμές να μην κάνετε συγκρίσεις με τη μια τιμή από το πιο φτηνό σκρουτζομάγαζο και την άλλη από την πιο ακριβή τιμή στα καταστήματα λιανικής… Δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις έτσι..
Επομένως το S3 , όχι δεν είναι φτηνότερο από το SP, αφού έχει 559 €, σε σχέση με τα 439 € του SP που ανακοινώθηκαν, είναι δλδ 120 € ακριβότερο, οπότε μη λέτε ό,τι σας κατεβαίνει…

thomas22888

πολυ ωραιο κινητο και με πολυ καλη τιμη ,και ναι το s3 εχει 599 στα μεγαλα καταστηματα ,μη συγκρινετε με σκρουτζομαγαζα γιατι αμα ειναι ετσι και στο sony θα ειναι πολυ χαμηλοτερη η τιμη του εκει οταν βγει

Nick77

Παιδια ολα καλα αυτα που λετε,αλλα νομιζω πως εχετε παρεξηγησει ενα πραγμα.. Η SONY δε νομιζω πως εχει σκοπο να ακυρωσει καποιο παλαιοτερο κινητο της,απλα θελει να λανσαρει και να εμπλουτισει μια νεα σειρα που ξεκινησε με το Z και ακολουθησαν το ZL τωρα το SP και το L οπως και για καποιο ταμπλετοφωνο που ειναι στα σκαρια οπως ειχε αναφερει και το techblog σε ενα παλιοτερο αρθρο!Θα εχετε προσεξει ποσο μοιαζουν μεταξυ τους,χωρις βεβαια να ειναι ιδια!Το σιγουρο ειναι παντως πως το SP ειναι ενα πολυ ομορφο κινητο!

Darth

@panos τι να κάνουμε νόμος της αγοράς είναι αυτός….. (και προς κάλο βασικά)

angelos

Κώστα εννοείται πως περιμένουμε hands-on δεν χρειάζεται να στα θυμίζουμε αυτά !

giwrgos

Παιδια μην το συνγκρινετε με το s3 γιατι το s3 βγηκε ως ναυαρχιδα και αυτο είναι ενα απλο mid-range smartphone το οποιο πιστευω οτι ειναι κορυφεο ως ποιοτητα κατασκευης , επεξεργαστη και ui.

Iωάννηςς

Το S3 όταν βγήκε ειχε αρχική 669 αν δεν κάνω λάθος.Αυτό έχει αρχική τιμή 439.230 ευρώ μείον,ξυπνάτε ρε,το S3 είναι χρόνο στην αγορά,πόσο θέλατε να έχει το SP,200 ευρώ με τον διπήρηνο που κοντράρει στα ίσια των 4πύρηνο του s3?

Christopher Drosos

γιατι τοσο μεγαλο 🙁
ποσο ειναι οι 4,6 ιντσες?

costasckn

google nexus 4….τι να λεμε τωρα….!

Darth

@Iωάννηςς dual core krait στα 1.7(Α15 αρχιτεκτονική) αποδίδει σχεδόν ίδια με το Exynos 4412 Quad (A9 αρχιτεκτονική) του s3 και για τιμή μην λέμε οτι θέλουμε σε δύο μήνες θα είναι κάνα 300 και κάτω χαλαρά έτσι μια χαρά υπάρχει λογική να το συγκρίνουμε με το s3

@Christopher Drosos μεγάλο? οεο εδώ το τα καινούργια κινητά 5+ είναι όλα δεν το λες αυτό μεγάλο…. εκτός αν το συγκρινεις με το iphone που πλέον δεν θεωρείτε smartphone αλλά ένα ακριβό κόσμημα-τηλεφονο

kVel

@darth μόνο που έχει το μέγεθος τηλεφώνου και όχι tablet…

djfapples

k ποιος οριζει το μεγεθος η apple με το iphone?

kVel

Προφανώς είναι θέμα μόδας καθώς όλες οι εταιρίες έχουν της τάση να αυξάνουν το μέγεθος των τηλεφώνων τους… απλά σε λίγο σε λίγο θα θέλουμε τσάντα για το κινητό… απλά αναφέρομαι στον φίλο πιο πάνω καθώς μερικοί έχουν μονίμως την τάση να φέρνουν στην συζήτηση για σύγκριση το iphone…

Darth

@kVel αυτό ακριβός λέω iphone είναι απλά ένα τηλέφωνο (λόγο περιορισμένων δυνατοτήτων και υπερβολικά μικρής οθόνης για να ειναι smarpthone) και όχι smarpthone και τηλέφωνα πρέπει να είναι μικρά (δεν διαφωνούμε πουθενά)

kVel

@Darth Το μέγεθος όμως είναι και λίγο θέμα γούστου… Ας πούμε δεν θα έπαιρνα με τίποτα galaxy s4 όσο καλό και να είναι γιατί απλά δεν μου αρέσει το μέγεθος του 😉

Θωμάς

Θα ήθελα να ενημερώσω τους υπεύθυνους του site καθώς και τους αναγνώστες ότι το παραπάνω κινητό δεν υποστηρίζει τη λειτουργία του HDR video όπως λανθασμένα έχετε αναφέρει στο άρθρο σας. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε στο επίσημο site της sony.

Γιάννης

Παιδιά διάβασα αρκετά σχόλια!!!Κάποιοι λένε πρόβατα τους άλλους κάποιοι (πλακώνονται) ας μου επιτραπεί η έκφραση ή για το αν η μία εταιρεία είναι καλύτερη από την άλλη κτλ.!Επειδή όλοι έχουμε γίνει παντογνώστες παραμερίζουμε ένα πραγματάκι οι της ηλικίας 25 και άνω θα θυμούνται πως κάποτε αυτό που συμβαίνει με τα κινητά τώρα συνέβαινε με τα λάπτοπ και τα σταθερά pc παλιότερα, πλέον γίνετε με τα smartphone και με τις smart tv βγάζουνε ένα smartphone ή μια TV με Α χαρακτηριστικά πχ και μετά από κανα 2μηνο 3μηνο βγάζουνε ένα εξωτερικά σχεδόν παρόμοιο προϊον με χαρακτηριστικά Α με τόνο πχ και το πουλάνε ένα κάρο λεφτά (ένα ούτεβασικό μισθό πλέον) πχ βλέπε Samsung S4 το conclusion της υπόθεσης ??? Όλοι είμαστε προβατάκια που καθε 6μηνο αλλάζουμε κινητά και πλουτίζουμε τις εταιρείες πλέον το κινητό έχει γίνει PS3 και δεν μας φτάνουν τα 16GB για τα apps???Ας χαλαρώσουμε λιγάκι λεφτά παιδιά πλέον δεν υπάρχουν για πέταμα.Και γω κάποτε έσταξα 700ευρώ για ένα iphone 4 32άρι και τι κατάλαβα κλαϊν μαϊν το κοιτούσα σα μακάκας όταν τα φιλαράκια μου με πείραζαν γιατί δεν έστελνε κάτι σ’άλλα κινητά με bluetooth χαχαχαχα !!!Ο κολλητός μου πήρε ένα S3 τις προάλλες και το μόνο που κάνει… Συνέχεια »

Tom

Αυτον τον καιρο εψαχνα για κινητο και κοιταγα μονο τα top κινητα. Τουτο δω με καλυπει απολυτα λογω τεραστιας οθονης και μπαταριας, ενω το καθαρο design και η δεδομενη ποιοτητα κατασκευης ειναι εκει. Επισης πιστευω θα ειναι αρκετα δυνατο για αυτα που το θελω εγω, που νομιζω δεν χρειαζομαι τετραπυρηνο ουτε κατα διανοια. Το s3 ναι ειναι πλεον πολυ φτηνο αλλα δεν μου αρεσει το design το φυσικο home button και το οτι ειναι πλαστικο, ενω η δεδομενη εξτρα δυναμη που εχει μαλλον δεν θα μου φανει ποτε. Τα HTC μου αρεσουν πολυ αλλα εχω ακουσει οτι το UI ειναι βαρυ ενω κανενα μοντελο απο αυτα που ψαχνω δεν με καλυπτει απολυτα κυριως λογω της μετριας μπαταριας. Πιστευω με μια καλη τιμουλα μεσα στο καλοκαιρι η ακριβως μετα απο αυτο θα τσιμπηθει. Τικαρει πολλα κουτακια για μενα και ο επεξεργαστης ειναι νεας γενιας και δυνατος για εχω μια smooth εμπειρια χωρις κολληματα.

Μιλτιάδης

Γιάννης +1

andreas

καλησπερα παιδια!!μια ερωτηση…ενα γρηγορο κινητο που να μπορει να παιζει παιχνιδια (τυπου το καινουργιο batman)εύκολα όπως και καποια πιο μελλοντικα παιχνίδια μπορει να ειναι της ταξεως τού SP ή θα πρεπει να κοιταξω κανα καλο 4πηρυνο???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.