Sony Xperia SP, Επίσημα με οθόνη 4.6 ιντσών Bravia Engine 2 και φακό Exmor RS

Ανακοινώθηκε επίσημα το Sony Xperia SP με οθόνη 4.6 ιντσών LCD Reality Display με Mobile Bravia Engine 2 ανάλυσης HD 1280×720 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 Pro 1.7GHz, μνήμη RAM 1GB, κάμερα 8 Megapixel με οπτικά μέρη Exmor RS και Android 4.1 Jelly Bean. Μέρος του σασί του Xperia SP είναι από αλουμίνιο ενώ διαθέτει και LEDάκια.

Μαζί με το Sony Xperia SP ανακοινώθηκε και το Sony Xperia L.

Sony Xperia SP
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.1 Jelly Bean [Πίνακας Αναβαθμίσεων]
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon S4 Pro 1.7GHz διπύρηνος
GPU: Adreno 320
Μνήμη RAM: 1GB
4G/ LTE
Οθόνη: 4.6 ιντσών, LCD Reality Display, Mobile Bravia Engine 2, HD 1280×720 pixels
Κάμερα: 8 Megapixel, Exmor RS, LED flash, HDR video + photos
Δεύτερη κάμερα: VGA
Ενσωματωμένη μνήμη: 8GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi, GPS, Bluetooth, micro USB, NFC
Μπαταρία: 2370 mAh (Stamina)
Διαστάσεις: 130.6×67.1×9.98 χλστ.
Βάρος: 155 γρ.

Sony Xperia SP, Sony Xperia SP, Επίσημα με οθόνη 4.6 ιντσών Bravia Engine 2 και φακό Exmor RS

Sony Xperia SP, Sony Xperia SP, Επίσημα με οθόνη 4.6 ιντσών Bravia Engine 2 και φακό Exmor RS

Sony Xperia SP, Sony Xperia SP, Επίσημα με οθόνη 4.6 ιντσών Bravia Engine 2 και φακό Exmor RS

Sony Xperia SP, Sony Xperia SP, Επίσημα με οθόνη 4.6 ιντσών Bravia Engine 2 και φακό Exmor RS

Sony Xperia SP, Sony Xperia SP, Επίσημα με οθόνη 4.6 ιντσών Bravia Engine 2 και φακό Exmor RS

Sony Xperia SP, Sony Xperia SP, Επίσημα με οθόνη 4.6 ιντσών Bravia Engine 2 και φακό Exmor RS

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

47 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

πολυ ωραιο τηλεφωνο το πρωτο που μου αρεσει σαν desing μετα το iphone..

Γιώργος

Κώστα ο επεξεργαστής είναι ο διπύρηνος που έχει και το Lumia 920 στην Κίνα!
Btw σαν αντικαταστάτης του Xperia U μου φαίνεται για κάποιο λόγο(αν και πιστεύω πως η τιμή του θα είναι αρκετά υψηλότερη)

kostis

τι μανια αυτη με τα on screen buttons….
για αυτο δεν θα παρω ποτε μου νεξους, και τωρα οπως βλεπω ουτε και sony….

GiannisMix

δε θα ερθει ελλαδα καθολου ε;;

Δημήτρης

αυτο το πρααγμα να ειναι 4.6 ιντσες και να χρησιμοποιουνται μονο 3-3.5 απο αυτες ειναι σπαστικο!!!!!!!!

GiannisMix

περισσοτερο για αντικαταστατης του xperia P μου μοιαζει παρα του U…

jimo

δεν ξερω γιατι αλλα το design με τραβαει σαν την πεταλουδα στην λαμπα!

ειδικα στο λευκο μεγευει το κινητο ! απο τιμη πωσ θα τα παει να δουμε!

Νιο

Τι μαγικο design ειναι αυτο???

ιωαννης

Αν μπερδεψεις το Sony και πεις κορυφαιο design θα εισαι απολυτα σωστος.Γινετε η HTC-SAMSUNG-LG να ανταγωνιστουν η εστω να φτασουν αυτο το design?Μονο η HTC,και αυτη θελει ακομα δουλεια
στα 300 ευρω θα ηταν μια καλη επιλογη παντως,πολυ δυνατο !

Teo GT

Τιμή ; Ρε με έχετε πρείξει με τα Iphone; Αndroid για πάντα!
\
Σε κάθε άρθρο η λέξη iphone!!!!!

Sony 4EVER 0ΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Π ΕΧΩ SONY!

Νιο

Ποιο iphone ρε φιλε πλακα μας κανεις???????????????????
Το iphone εχει γινει καρακιτσιαρο τωρα. Πολυ ξεπερασμενο κ το εχει κ η κουτση μαρια.
On screen buttons forever……… ΣΙγα μην σου μενει και ενα χιλιοστο οθονη… χαχαχαχαχαχαχαχαχα οσο λιγοτερα κουμπια τοσο πιο στιβαρη κατασκευη πιο ποιοτικη πιο ανθεκτικη. τι δεν μπορειτε να καταλαβετε? και τα κουμπια μεταφερονται οταν ξαπλωνεις το κινητο. Καντο αυτο με HTC APPLE η GALAXY. και δεν πιανουν χωρο οταν βλεπεις βιντεο. πφφφφ τα πα.

Αριστειδης

Επιτελους ενα κινητο με πραγματικα νεο ντιζαιν εμενα μου αρεσει αν και αμφιβαλλω οτι θα εχει κατω απο 500

djfapples

κινητο κοσμημα ειδικα το ασπρο απλα το καλυτερο διπυρηνο μεχρι στιγμης

ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Teo GT,
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
SONY 4EVER

PiXel

@Teo GT: το αστείο με το σχόλιό σου, είναι πως ενώ κατακρίνεις τα Apple fanboys, δηλώνεις -έμμεσα- δαγκωτό Sony fanboy… Πώς θα σε πάρει στα σοβαρά κάποιος;

mm

Με… ξεπλυμένη οθόνη, όπως αυτή του Ζ ρε γ@μώτο;

Nikiforos N

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω που βλεπετε το ωραιο design , και πως αυτο το κινητο μπορει να συγκριθει σε εξωτερικη σχεδιαση με το HTC One……ενα απλο ορθογωνιο , παχυ , πραγμα με ενα ledaki κατω σαν κατι παλια κινητα-παιχνιδια…..καμια σχεση ομως , καμια απολυτως….HTC εισαι πολυ μπροστα σε ποιοτητα κατασκευης , σε UI και στην καθημερινη εμπειρια χρησης….με κλειστα ματια επιλεγω ONE…..ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για αυτο…μετα το arc δεν εχω δει η sony (ή η αλλοτε sony ericsson) να εχει βγαλει κατι το ιδιο πρωτοτυπο σχεδιαστικα και τοσο ωραιο και ελκυστικο οσο το arc…το συγκεκριμενο θα το βαθμολογουσα οριακα στην βαση…..και δεν ακουω τωρα κανεναν να παραπονιεται για τη sony που εχει βγαλει τοσα μοντελα που εχει μπερδεψει ολη την αγγλικη αλφαβητο με το z,sp l . kdhfhfdjsdlas και παει λεγοντας ή κλεγοντας καλυτερα….χεραιτισματα….HTC ONE for ever!

Tsabino

τελειο.. δεν του λειπει τιποτα.. 🙂

μονο να ηταν αδιαβροχο αλλα η sony θα ‘εκαιγε’ το Z… Τεσπα ισως το επομενο κινητο μου… σε κανα χρονο απο skroutz 250 ευρω 🙂

thanos3

Μπορει να ρωτησω βλακια, αλλα ο s4 pro τετραπυρηνος δεν ειναι;;

Nick77

Το κινητο τα σπαει!! Και σε οποιον αρεσει..! Δε χρειαζεται να τρελαινεστε μερικοι λες και σας το εδωσαν με το ζορι.. που στην τελικη δε θα σας χαλουσε και καθολου!! Και ειναι τουλαχιστον αστειο να συγκρινεται σχεδιαστικα αυτο το κινητο,με το arc! Η αληθεια ειναι πως η SONY κανει μια πολυ αξιολογη προσπαθεια πλεον και καλο θα ηταν να το αναγνωριζουμε ολοι… Καλη σαρακοστη σε ολους!

Ανδρέας

@ιωαννη μιλάς ειλικρινά τώρα? συγκρίνεις την HTC με την SONY? Η HTC ειναι μακράν καλύτερη σε design και γενικά ποιοτικοτερη και με ένα UI που ειναι απο τα καλύτερα!

Jacob

@Aνδρεα.. Το θεμα ειναι υποκειμενικο. Για να σου το αποδειξω (μη τρομαξεις) στο περισσοτερο κοσμο αρεσει το design και το ui της Sony. Καταλαβες τι εννοω.. Και εγω προτιμω Sony στα ολα της.
On topic, πολυ καλη δουλεια και στα αλλα κινητα της σειρας. Σοβαρευει το παιχνιδι

Ανδρέας

@Jacob το ξέρω ότι ειναι υποκειμενικό και εμένα μου αρέσουν οι Sony στο design αλλα η HTC σε αυτο το θέμα ειναι σαφώς ανώτερη! Επίσης για το UI ακούς απο τους περισσοτερους τα καλύτερα! Έχεις δοκιμάσει ποτε το sense?
On topic, @Κωστα είχα διαβάσει αυτο το άρθρο κάπου αλλα δεν με αφήνει να κάνω ποσταρω το λινκ δεν ξέρω γιατι Οποταν σου βάζω το άρθρο που μιλά για τις τιμές των 2 νέων μοντέλων της SONY:
Νωρίτερα σήμερα μάθαμε για τα νέα smartphones της Sony, τα Xperia SP και Xperia L, αλλά δεν αργήσαμε να μάθουμε τις τιμές τους για την Ευρώπη. Το Sony Xperia SP με την HD Reality Display οθόνη 4,6-ιντσών στα 1280 x 720-pixels, τον διπύρηνο επεξεργαστή στα 1,7GHz και την 8-megapixel Exmor RS κάμερα θα κοστίζει €399. Καλή τιμή για κινητό με NFC και 4G LTE. Το Xperia L είναι πιο φθηνό, στα €299, και διαθέτει 4,3-ιντσών HD οθόνη, διπύρηνο επεξεργαστή στo 1GHz, ίδια κάμερα και NFC. Σκέφτεστε να αγοράσετε κάποιο;

XperiakiasT

@Ανδρέας εσενα ποιο το κολλημα σου αν θα αγορασουμε καποιο η οχι? φιλικα!

Kostas K.

@ thanos3 οχι δεν ρωτας βλακεια,,O S4 pro ειναι οντως τετραπυρηνος…Λογικα εχει κανει λαθος ο Κωστας Το κινητο φοραει s4 διπυρινο..
Κατα τ αλλα οταν κυκλοφορει Xperia T εδω και 6 μηνες με τα ιδια χαρακτηριστικα, αυτο το κινητο δεν εχει κανεναν λογω υπαρξης…Θα βγαλει παλι φετος καμμια δεκαρια παρομοια κινητα και μετα δεν θα μπορει να τα υποστηριξει παλι

XperiakiasT

@Kostas K το Xperia T δεν εχει ακριβος ιδια specs με αυτο..
adreno 320 – (SP) adreno 225 (T)
4g LTE (SP) – 3G (T)
BE2 (SP) – BE1 (T)
Exmor RS HDR VIDEO – (SP) (Exmor R) (T)
STAMINA mode (SP) – δεν εχει το (T)
Τιμη 399 (ετσι λενε) SP – 500 Τ (368 skroutz)
τωρα για cpu δεν ξερω
A και διαφορετικο design 🙂

Γιώργος

@Kostas K.
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5364&idPhone2=4899
Εγώ δεν βλέπω να είναι εντελώς ίδια.Το Sony Xperia SP έχει πολύ μεγαλύτερη μπαταρία , καλύτερο chipset(cpu/gpu) , LTE , πιο νέα έκδοση bluetooth.
Όμως το Xperia T έχει : Περισσότερα MP cameras , Wi-Fi direct , πιο πολλή εσωτερική μνήμη , noice cancellation , 50 gb cloud storage.

Απλώς οι διαφορές δεν είναι εμφανείς!

Kostas K.

Αυτο ελειπε να ειναι και εντελως ιδια ρε παιδια…Απλα θα προτιμουσα απο την Sony να εβγαζε 3-4 Xperia (1 σε καθε κατηγορια) και να τα υποστηριξει οπως πρεπει παρα δεκαδες μοντελα με παρεμφερη χαρακτηριστικα και να καθομαστε να συζηταμε οτι το ενα εχει stamina mode και το αλλο οχι ( το οποιο με ενα software update μπορει να το παρει και το Τ παρεπιπτοντως).
Τελος παντων ευχομαι το κινητο να παει καλα και να συνεχισει την παραδοση της Sony στα mid range μοντελα που την θεωρω κορυφαια

Ανδρέας

@xperiakias T απο που συμπαρανες ότι εγω έχω κάποιο κόλλημα για το αν θα αγοράσετε η όχι κάποιο χπερια? Και για να ξέρεις και εγω όταν πρωτοσειδα το Ζ το αγάπησα αλλα μετα όταν είδα το ΟΝΕ και το S4 και ακούγοντας παρα πολλα αρνητικά για την οθόνη του Ζ άρχισα να αλλάζω γνώμη! Εγω αναφερομουν στο σχόλιο 9 του Ιωάννη που βγάζει νοκ-ουτ την Samsung-lg-HTC σε θέμα design! Ειδικά η HTC που όλοι ξέρουμε ότι εχει βγάλει πανέμορφα ποιότητα κινητά με πιο πρόσφατο το ONE! Φιλικά και εγω πάντα 😉

Johnk

Είχα xperia t………..το έδωσα σε δυο εβδομάδες……….πήρα Nokia 920……….το άντεξα τρεις εβδομάδες……..πήρα απόφαση για πρωτη φορα να παω σε iPhone. Πήρα το 5. Αποψη μου και γνώμη μου : στα smartphone ειναι το IPHONE και μετα ακολουθούν οι άλλοι……έτσι απλα

Αποστόλης Ρόδος

Τα σπάει απο design και αρκετά δυνατή συσκευή για μια οικονομικοτερη λύση.
Έχω την αίσθηση πως το 2013, θα πετάξουν στα ύψη οι πωλήσεις της SONY.
Πολύ δυναμικό μπάσιμο με πανέμορφες συσκευές.

djfapples

Εγω παιδιά την βλέπω μια χαρά την οθόνη του Ζ και σε συγκριτικό βίντεο με το ONE είχε πολύ καλύτερο άσπρο

Kostas K.

Για το σχολιο 26 που εκανα πριν μια διορθωση.. Υπαρχει και s4 pro διπυρινος πλεον και ειναι το συγκεκριμενο chipset που φοραει το Xperia SP οποτε ειχε δικιο ο Κωστας

Ακης

Εκει που μπερδευονται ολοι με το Ζ ειναι το πολυ γκρι που εχει το φοντο του.. και οι αλλοι καταλαβαινουν οτι ειναι μαυρο και το νομιζουν ξεπλημενο… Αλλα δεν ειναι, ειναι κορυφαια η οθονη του.

@αποστολης ροδος, εχω και εγω την ιδια εντυπωση παντως

Ιωαννης

Ανδρεας* γνωμη σου,εγω πιστευω πως απλα δεν την αγγιζει!ουτε το Z αγγιζει,ουτε παλιοτερα μοντελα τυπου arc αγγιζει,παντως σου ειπα οτι μονο η HTC αξιζει στο design απο τις υπολοιπες.
Διαλεγεις και περνεις λοιπον,θες design,ποιοτητα και φυσικα πολυ καλα χαρακτηριστικα(Z,ONE) η εναν οχταπυρηνο και design μετριο με πλαστικη ποιοτητα; Εγω παντως μακραν το 1ο,ετσι οταν αλλαξω κινητο,ή Sony ή HTC θα παρω!

fmnc

εγώ το 2ο θα επέλεγα. Αν και δεν έχει καλό design εμένα με ενδιαφέρουν τα χαρακτηριστικά. (αν και το S4 θα είναι πολύ ακριβό)

Ιωαννης

@fmnc ευωπη απο οτι μαθαινω θα ερθει με τον ιδιο επεξεργαστη του ONE.Ετσι δεν αλλαζει κατι,εχτος και αν μιλαμε για καλυτερη καρτα γραφικων και ισως καλυτερη οθονη
καλα ολα αυτα ειναι πολυ ακριβα,χαχα

Ανδρέας

@ιωαννη με τον 8πυρινο Ευρώπη θα κυκλοφορήσει! Με τον 600 θα κυκλοφορήσει Αμερική Καναδά και Σουηδία νμζ! Στο S4 ειναι χρόνισμενος στα 1.9Ghz ενώ στο one στα 1.7 Ghz Οποταν του S4 ειναι λίγο πιο γρήγορος! Πάντως εμένα αυτο που για εμένα ειναι ένα μεγαλο – για το Ζ ειναι ότι παρόλο που ειναι γυαλί το Ζ γεμίζει δαχτυλιες παρα πολυ εύκολα! Για αυτο το ΟΝΕ για εμένα ειναι ποιοτικοτερο smartphone απο το Ζ και επίσης η ίδια η HTC για κάποιους που θέλουν να το βάλουν σε θήκη κατασκεύασε μια μεταλλική για να μην χάσεις την ποιότητα που σου προσφέρει το smartphone! 😉

Ιωάννης

@Ανδρέα δεν ξέρω πραγματικά τι θα γίνει,μία βλέπω οτι θα κυκλοφορήσει με τον έναν μια με τον άλλον.Τι να σου πώ,δεν ξέρω και εγώ σίγουρα.Με όποιον και να κυκλοφορήσει δεν με πολυνενδιαφέρει να σου πώ την αλήθεια,δεν αλλάζει κατι για μένα!
Αυτο που λές ισχύει,αλλα εντάξει το καθαρίζεις;)
Χάνεις όμως το πολύ ωραίο design της πίσω πλευράς,χάνει πολλά το κινητό με θήκη..και κάθε κινητό πιστεύω.Πάντως το Z δεν έχει ξεπλυμένα χρώματα,σημερα το είδα απο κοντά,και δεν ισχύει..
Είναι πάντως και τα 3 πολύ δυνατά κινητά(Z,ONE,SIV) και θα κριθούν στις λεπτομέρειες οι πωλήσεις όπως φάνηκε και απο το poll τις προηγούμενες μέρες.

Sotos

ευτυχως και αφησε η SONY αυτο το καμπηλωτο design που εφαρμοσε απο το xperiaS ωσ τωρα..το design αλα arc με κουρμπα προσ τα μεσα ειναι φανταστικο και μαρεσει πλεον που η sony προχωραει καλα και βγαζει μοντελα για ολες τις ”τσεπες”..προσωπικα μετα την απογοητευση μου απο τη sony οταν αγορασα το vivaz μετα πηγα στο iphone 4τοτε..μεχρι στιγμης δεν το αλλαζω αλλα η sony πλεον απο το arc και μετα με κραταει να κοιταω νεα βηματα της και ομολογω αρχιζει να κερδιζει πολυ το ενδιαφερον μου οπψς παλια…το συγκεκριμενο μοντελο σε λευκο ειναι απλα στολιδι!!!!!!!!

Stelios

Καλησπέρα σε όλους αν και κάτοχος S3 ποια htc ρε παιδιά θα μας τρελανετε με το που αγοράζεις htc το παντρευεσε και καίγεσαι.Μπραβο στην Sony και σε ποιότητα κατασκευής πάντα κορυφαία!! htc ποιότητα χα χα χα.-

Jubei

Σε 9 μήνες το htc μου καθάρισε ! Δεν ξαναπαίρνω την συγκεκριμενη εταιρεια και απο ποιοτητα μην τρελαθουμε! Μαλλον θα δοκιμασω τα νεα Sony να δω τι χορτο μασανε και αυτα

tasos

Η επόμενη συσκευή μου Έρωτας με την πρώτη ματιά!!!!!!!!!

kostas

Γεια σας παιδιά…ξέρει κανείς πότε θα κυκλοφορήσει κανονικά???

Μαριρέν

Κώστα θα βιντεακι θα δουμε στο συγκεκριμένο?Μ’αρέσει πολυ,δεν το χω δει απο κοντα βέβαια!Θα θελα μια γνώμη αν αξίζει την αγορα!Με ενδιαφέρει η ποιότητα κατασκευης,ηχου,αν αποδίδει η φωτογραφικη κ βίντεο,το ιντερνετ κ η αυτονομία!Συγχαρητηρια,κανετε πολυ καλη δουλεια 🙂

Μαριρέν

Σε ευχαριστώ πολυ που απαντησες αμεσα!Τίποτα κ συ να σαι καλα…όπως κ όλη η ομάδα!Θα μείνω συντονισμένη!φιλακια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.