Sony Xperia T vs. HTC One X vs. Samsung Galaxy S III [benchmarks]

Τρία πανίσχυρα Android smartphones με 3 διαφορετικούς επεξεργαστές και GPU. Sony Xperia T με Qualcomm Snapdragon MSM8260A 1.5GHz διπύρηνο, GPU Adreno 225 με οθόνη 4.6 ίντσες 720p, HTC One X με NVIDIA Tegra 3 1.5GHz τετραπύρηνο, GPU ULP GeForce με οθόνη 4.7 ίντσες 720p, Samsung Galaxy S III με Samsung Exynos 1.4 GHz τετραπύρηνο, GPU Mali-400MP με οθόνη 4.8 ίντσες 720p.

Και τα τρία μοντέλα ενημερωμένα με τα πιο πρόσφατα firmware updates κονταροχτυπιούνται για τα μάτια σας μόνο. Δείτε το βίντεο και τσεκάρετε στα links τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά.
Sony Xperia T τεχνικά χαρακτηριστικά
HTC One X τεχνικά χαρακτηριστικά
Samsung Galaxy S III τεχνικά χαρακτηριστικά

update: Κάποιες διευκρινήσεις σε απορίες σας εδώ και στο YouTube. Και στα τρία smartphones είναι κλειστές όλες οι εφαρμογές και δεν τρέχει κάποια στο background. Σε κανένα από τα τρία smartphones δεν είναι ενεργοποιημένη κάποια επιλογή για εξοικονόμιση ενέργειας που ίσως θα μείωνε τις επιδόσεις του. Στο Xperia T είναι ενεργοποιημένο το Bravia Engine.

, Sony Xperia T vs. HTC One X vs. Samsung Galaxy S III [benchmarks]

, Sony Xperia T vs. HTC One X vs. Samsung Galaxy S III [benchmarks]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Teo

Γιατι το δικο μου S3 βγαζει κοντα στο 10% παραπανω απο αυτα που βλεπω στο video ?

Γιωργος Αγριανιτης

@Teo
Συμφωνω…και εμενα το ιδιο…5800 πανω κατω quadrant,12500 πανω κατω antutu.
Τα αλλα δεν τα εχω τρεξει.

Δημητριος

Μηπως δεν εχουν σβηστει οι εφαρμογες που τρεχουν “πισω”…!?!!?

karkavelas

Ενημερωτικά το Htc One X πιάνει μεγαλύτερα score σε αναβάθμιση 4.1 android.
https://www.gsmarena.com/jelly_bean_update_for_htc_one_x_boosts_performance-news-5010.php

Demis

εγω τι παρατήρησα οτι το one x έχει καλύτερη οθόνη από όλα? (ποιο σωστά χρώματα ποιο φωτεινή κλπ)

Dimos

Πολύ ωραία…Το Xperia T πολύ δυνατό…Αλλά ως κάτοχος GSIII έχω να κάνω ένσταση στο Quadrant…Εμένα μου βγάζει 5700 περίπου…Και μια παρατήρηση…Στο Quadrant στην επιλογή system information, current frequency μου βγάζει 1000 Μhz…Εκεί είναι πάντα σταθερό?…Δηλαδή στο benchmark η cpu τρέχει στο 1 Ghz?..

lampros

και εγω αυτο θα ρωταγα dimo γιατι στο 1Ghz???

Tzin1

Προφανώς στο galaxy είναι ενεργοποιημένη η λειτουργεία εξοικονόμησης ενέργειας η οποία υποχρονίζει τον επεξεργαστή για προφανείς λόγους,άσχετα βέβαια απ’αυτό ειναί καιρός να καταλάβουμε ότι τα bench δεν παίζουν κανένα ρόλο στη τελική εμπειρία χρήσης για επίσης προφανείς λόγους τούς οποίους δυστηχώς οι περισσότεροι αγνωούν………….

Silender

ωραίος ο “μαραθώνιος” των benchmark το φχαριστήθηκα.

Vasilis_G

Σαν κάτοχος 2 εκ των 3 ανταγωνιστών αν και καλύτερα αποτελέσματα στα benchmark το HOX , σαν εμπειρία χρήσης με καλύπτει περισσότερο το SIII …
Αν και βελτιώθηκε το HOX με την 4.1 το SIII παραμένει καλύτερο και φιλικποτερο σε overall χρήση…για το T δεν γνωρίζω τίποτε και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη…

Tasos Spanos

Να πω την γνώμη μου;
Τα συγκεκριμένα αποτέλεσμα δεν δείχνουν και πολλα πράγματα. Αν δεν δουλεύεις κάποιες μέρες 1 συσκευή δεν μπορείς μόνο με αυτα τα τεστ να καταλάβεις ποια ειναι καλύτερη.
Τέλος αλλάζοντας μια ρομ αλλάζουν τα αποτελέσματα οπότε πάλι τα ονόματα των χαρακτηριστικών δεν παίζουν μεγάλο ρόλο. Η υλοποίηση του software πάνω στο hardware ειναι που κανει την διαφορα και δίνει στα αψυχα κομμάτια την μεγαλύτερη απόδοση.

Seba

πιστευω πως το σ3 νικησε

Panos7GR

Πω πω τι έγινε!! Δεν το περίμενα από την Sony να βγάλει στην πράξη τόσο δυνατό smartphone! Το Xperia T κοίταξε στα ίσια το S3 και το πέρασε κιόλας… Και μάλιστα έχοντας πιο “βαρύ” UI, 2πύρηνο επεξεργαστή και παλαιότερη έκδοση λογισμικού (4.0.4 έναντι 4.1 του S3). Μπράαααααβο Sony και δεν στο είχα… Δεν αναφέρομαι καθόλου για το HOX γιατί ομολογώ πως δεν το πρόσεξα κατά την διάρκεια του βίντεο. Για εμένα (και το τονίζω ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων) είναι αδιάφορη. Φοράει και τον Tegra 3 που είναι τα ζώα μου αργά… Μόνο για τα παιχνίδια στο Tegra Zone αξίζει να πάρεις συσκευή που φοράει αυτόν τον επεξεργαστή.

Βέβαια στην οθόνη (που για εμένα μετράει περισσότερο απ ότι τα benchmark) το Xperia T έχανε πολύ. Θέλω να πιστεύω πως ήταν απενεργοποιημένο Εngine Bravia για το τεστ, αλλιώς θα είναι μεγάλη απογοήτευση από τους Ιάπωνες.

Ευχαριστούμε Κώστα για ένα ακόμα σου βίντεο! Keep working! 😉

taksidiotis

Έχω και το Xperia t και το galaxy s3.
Πραγματικά το t είναι τρομερό τηλέφωνο και δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο καλό.
Παίζει στα ίσα οποιοδήποτε quad core mobile κι αό φαίνεται και σε καθημερινή χρήση που κάνω.
Δε μασάει και η μπαταρία απλά δείτε:
https://i256.photobucket.com/albums/hh194/taksidiotis/Screenshot_2012-11-10-16-31-00.png

Lement

Ο λόγος που περνάει το xperia T είναι η αρχιτεκτονική του επεξεργαστη που είναι κατηγορίας ΑRM cortex A-15 krait με αποτέλεσμα να αποδίδει περισσότερο και να καίει λιγότερη ενέργεια.
Αντίθετα τα HTC one X και Galaxy S3 είναι βασισμένα στην παλιά αρχιτεκτονική της ARM cortex A-9

alexandros

τεράστια ενσταση!!!
ΗΟΧ και ΧΡΕRΙΑ εχουν, το μεν 1ο μια μπαρα που εκει βρισκεις το μενου στο κατω μερος της οθονης (εκαναν την εξυπναδα εκει στην htc και αντι για κουμπι για μενου εβαλαν κουμπι με τις προσφατες εφαρμογες, ελεος!)
και στο xperia δεν έχει πληκτρα αφης,
και στα 2 συνέπεια εχει να (τρωει) οθόνη στις περισσοτερες εφαρμογες!
ειμαι πρωην κατοχος HOX και νυν LG 4X
Το κινητο μου θ’αργησει να παρει gelly bean το ξερω,
αλλα 1ον έχει το καλύτερο service στην Ελλάδα, 2ον εχω 4,7 ιντσες καθαρης οθονης για να βλέπω, 3ον εχει πισω καπακι και μπαταρια που μπορω να αντικαταστησω μονος μου, 4ον εχει πολυ πιο δυνατο ηχειο (αυτο το beats audio σκετη κοροιδια ειναι)
προσωπικα πιστευω πως το LG κοντραρεται για την 1η θεση σαν κορυφαιο smartphone με το SIII…
και μαλλον ερχεται 2ο 🙂

MANOS

@Lement
δεν είναι γνήσιος Α15 αλλα δανείζεται αρκετά στοιχεία αυτής της αρχιτεκτονικής…
Ο πρώτος κανονικός Cortex A15 είναι ο Exynos 5250 που θα φοράει το Nexus10.

Θα το προτιμουσα με Adreno320

Lement

@Manos
Σωστός!
Απλα εξηγούσα τη διαφορα επειδη πολυ αναρωτιούνται γιατι ο διπυρηνος περναει τους τετραπυρηνους. Αυτή τη στιγμή ωστόσο ο krait ειναι ο καλύτερος που κυκλοφορεί στην Ελλάδα

@ alexandros
επειδη μιλαμε για benchmarks και την αποδοση των κινητων το HTC one x και το LG 4x εχουν τον ιδιο επεξεργαστή που ειναι αρχιτεκτονικα ο παλιος cortex A9 Quad-core 1.5 GHz nvidia tegra 3 συνεπώς θα έχουν παρόμοια αποτελέσματα

Το τι αρέσει στο καθένα είναι καθαρά υποκειμενικό και σεβαστό

Panos7GR

@alexandros: Ναι όντως έχεις δίκιο για την οθόνη αλλά πλέον όλα έτσι θα γίνουν… Το “καθαρό” Android δεν έχει πλήκτρα. Έτσι σιγά σιγά όλοι οι κατασκευαστές να ενσωματώσουν στα UI των συσκευών τους τα on screen πλήκτρα. Κι απ ότι έχω διαβάσει στο Διαδίκτυο τουλάχιστον για το Xperia T η “καθαρή” οθόνη του είναι 4.6 ίντσες από τις 4.65 που είναι… Σιγά! Για 0.1 ίντσα δεν νομίζω να είναι τρομερή διάφορα.

mits

Δεω ξερω τι να θεωρησω σωστο.
Πιστευω οτι δεν εγιναν κατω απο τις ιδιες συνθηκες. Εχω ενα Galaxy s3 και ο αδερφος μου ενα HTC ONEX.
Μας βγαζουν τα τεστ (τουλαχιστο τρια στο καθενα) κατα μ.ο
Quadrant: gs3 5700 htc onex 5800
Αntutu : gs3 12400 htc onex 12440
sq rl bench =σε sec gs3 17.4 sec htc onex 32 sec
system.test bench gs3 4700 htc onex 4600
Σχεδον τα ιδια με λιγο καλυτερο στα δυο πρωτα το ενα στα δυο δευτερα το αλλο και πολυ καλυτερα απο της σελιδας.
Οσο για το xperia,πουθενα στο internet δεν πλησιαζει αυτες τις επιδοσεις.

nikos giannopoulos

Εμένα το galaxy έβγαλε 12 473 στο an tu tu και 5540 στο quandrant. Iσως το galaxy που έχετε είναι φορτωμένο με άχρηστα ή τρέχουν εφαρμογές με ενεργοποιημένη την εξοικονόμηση ενέργειας. Πάντως στα τέστ γενικά και το htc σκοτώνει.

76

Αυτά τα τεστ είναι πάντα διαφορετικά ανάλογα με πολλά δεδομένα. Εμένα ο γαλαξίας βγάζει στο antutu από 10450 ως 12500 με πιό πλλές φορές το 12400 και στο quand σταθερά πάνω από 5.500.
Θεωρώ πάντως ότι είναι υπεραρκετά και ξεζουμίζουμε τη λεπτομέρεια συγκρίνοντας τέτοια τηλέφωνα.Το πιο σημαντικό είναι πόσο γρήγορα είναι στην πράξη,άνοιγμα εφαρμογών,ίντερνετ,βίντεο,παιχνίδια κ.α.

htcakias

htc one-x antutu 12520, quantrant 5800. Αλλα οταν πριν εχω βαλει το τασκ μανατζερ να καθαρισει τις ανοιχτες εφαρμογες.

alexandros

@Lement
Εχεις δικιο, κακως τοποθετησα εδω το σχολιο μου,
οι ενστασεις μου δεν αφορουν τις δυνατοτητες των συσκευων στα οποια benchmarks, αφορουν την εμπειρια χρησης των συσκευων,
@Panos7GR
1ον δε μιλαω για το ποσα δεκατα της ιντσας χανονται. μιλαω για το οτι σ’εμενα και στους χρηστες galaxy δε χανεται τιποτα απο την οθονη,
στους one x και xperia χανονται.
δηλαδη είναι πιο εξυπνοι στην LG και έβαλαν τη λειτουργεια (προσφατες εφαρμογες) οταν πατας παρατεταμενα το home button?
και 2ον νομιζω πως μονο το xperia t και τα nexus εχουν αυτο το θεμα με τα πληκτρα στην οθονη, κανενα αλλο δεν το εχει.
και μολις ειχε βγει το 1ο nexus το ειχαμε κραξει ολοι γι’αυτο.

Παυλος

Μπραβο σας!!!! Πολυ ωραια σιγκρισει!!!! Θελω να κανετε ξανα το τεστ αυτα, με το Xperia T και το Xperia s!!!! Πιστευω πως θα θελε να το δει πολυ κοσμος!!!!! Γιατι η διαφορες θα ειναι μιδαμινες!!!! Τι λετε?

Paschouelo

Ωραία σύγκριση!!!! Εγω απο αυτά τα κινητά δεν θα επελεγα κανένα ! Πιστεύω lg Optimus g ειναι το καλύτερο!!!!!!

george

παιδια εκανα χθεw την παραγγελια για το xperia t αλλα τωρα δεν ξερω αν επρεπε να κοιταξω και για το lg optimus 4x εκανα καλα που αγορασα το T??

μια ερωτηση ακομα η καθαρη οθονη του Τ ειναι 4.6 και με τα πληκτρα 4.65??

george

παιδια μπορειτε να μου απαντησετε??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Σύντομα διαθέσιμο και στη σειρά Galaxy S22 της Samsung;

Σύντομα το Galaxy AI θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες συσκευές της Samsung, με την εταιρεία να μοιράζεται πληροφορίες για την κυκλοφορία.