Sony Xperia X Compact: Το νέο μικρό με οθόνη 4.6″ και Snapdragon 650 [IFA 2016]

Μαζί με τη ναυαρχίδα Sony Xperia XZ, στην IFA 2016 ανακοινώθηκε επίσημα και το πολυσυζητημένο Sony Xperia X Compact. Είναι μια compact έκδοση του Sony Xperia X με οθόνη 4.6 ιντσών ανάλυσης 720×1280 LCD, Gorilla Glass 4 και design όμοιο με του Xperia XZ.

Το Sony Xperia X Compact φορά εξαπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 650, Adreno 510 GPU, μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 32GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας microSD. Είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, που σημαίνει ότι δεν είναι ανάγκη να έχει εμφανείς τις γραμμές γα τις κεραίες, ενώ παράλληλα είναι αρκετά ελαφρύ στα 135 γραμμάρια. Οι διαστάσεις του είναι 129x65x8.5 χλστ., διαθέτει θύρα USB Type-C και τρέχει Android Marshmallow.

Το νέο “μικρό” της Sony έχει δανειστεί και την κάμερα του Sony Xperia XZ, με όλα της τα χαρακτηριστικά. Είναι 23 Megapixel με διάφραγμα φακού f/2.0, νέο αισθητήρα IMX300, ο οποίος διαθέτει νέο σύστημα autofocus. Η κάμερα χρησιμοποιεί color detection, phase detection και laser-assist για α μετρήσει σωστά την απόσταση και να τραβά τα αντικείμενα που βρίσκονται σε κίνηση. Το συγκεκριμένο setup αποκαλείται Triple Image Sensing και στοχεύει στο να παρέχει πάντα ακριβή εστίαση για τις εικόνες και τα βίντεο.

Η Sony δεν έχει βάλει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας στην κάμερα, αλλά επικεντρώθηκε στο SteadyShot Intelligent Active Mode, που χρησιμοποιεί 5-axis gyroscope για τις μετρήσεις και σταθεροποιεί εικόνες και video. Προσέθεσε manual shutter speed control, δεν υπάρχει 4K video και υποστηρίζει 2x lossless zoom. Η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 5 Megapixel.

Άλλα χαρακτηριστικά που δανείζεται από το Xperia XZ είναι η θύρα USB Type-C, φορά μπαταρία 2700mAh με υποστήριξη Quick Charge 3.0 και “adaptive charging” για να διευρύνει τον κύκλο ζωής της – μαθαίνει πότε φορτίζεις το κινητό σου κατά τη διάρκεια της νύχτας, σταματά την γρήγορη φόρτιση στο 90% και από κει και πέρα παίρνει το χρόνο του μέχρι να φτάσει στο 100% μέχρι το πρωί. Θεωρητικά αυτό θα πρέπει να διπλασιάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το Sony Xperia X Compact τοποθετείται κάπου μεταξύ Sony Xperia X Performance και Sony Xperia X, που σημαίνει ότι ίσως δούμε τιμή γύρω στα 500 ευρώ (η ίδια δεν έχει δώσει πληροφορίες για την τιμή).

Η επίσημη κυκλοφορία θα γίνει λίγες μέρες μετά την IFA 2016.

Διαβάστε όλα τα νέα από την IFA 2016

Δείτε το video:

sony xperia x compact, Sony Xperia X Compact: Το νέο μικρό με οθόνη 4.6″ και Snapdragon 650  [IFA 2016]

sony xperia x compact, Sony Xperia X Compact: Το νέο μικρό με οθόνη 4.6″ και Snapdragon 650  [IFA 2016]

sony xperia x compact, Sony Xperia X Compact: Το νέο μικρό με οθόνη 4.6″ και Snapdragon 650  [IFA 2016]

sony xperia x compact, Sony Xperia X Compact: Το νέο μικρό με οθόνη 4.6″ και Snapdragon 650  [IFA 2016]

sony xperia x compact, Sony Xperia X Compact: Το νέο μικρό με οθόνη 4.6″ και Snapdragon 650  [IFA 2016]

sony xperia x compact, Sony Xperia X Compact: Το νέο μικρό με οθόνη 4.6″ και Snapdragon 650  [IFA 2016]
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος Z5

Ήθελα να αλλάξω το Z5 με αυτό. Αλλά με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά όχι δεν το αλλάζω. Από εμφάνιση μου αρέσει πάντως.

stra_k

φερνει λιγο στο nextbit robin

Κώστας Ζ.

Σε 2 χρόνια, αν πάθει κάτι το z3 compact μου,μπορεί και να το αλλάξω…. Περιμένω να δω τι κάμερα έχει το θηρίο εδώ

Νίκος

Καλά το έλεγε καιρό τώρα στο gsmarena ότι θα φοράει 650 και όχι τον 820 snapdragon.

Νίκος

Και από ότι είδα στο gsmarena λέει για 23 mpixel κάμερα πίσω,και 5 μπροστά

bezilys

Πανέμορφο μου φαίνεται το κηνιτακι το μόνο που με χαλάει είναι ο επεξεργαστής και (αν δεν κάνω λάθος) ότι δεν είναι αδιάβροχο!

Νίκος

Και εγώ αυτό βλέπω δεν λέει για αδιάβροχο αλλά πιστεύω είναι θα δούμε!

One

Παιδιά δεν ειναι compact αυτο λυπάμαι που το λεω, sd650, οχι αδιαβροχοποιηση, πλαστικό, οχι 4Κ video, μπροστινη καμερα 5mp αντι για 13mp…

Μονο το ΧΖ αξιζει για φέτος!

tall

Απογοήτευση .. Μόνη βελτίωση το ‘manual shutter speed control’ και 3GB RAM . Κατά τ΄άλλα χειρότερο από Z5c

Ανέστης

Τεράστια bezels…παχύ(9.5mm)…Έλλειψη αδιαβροχοποίησης..Μέτριος επεξεργαστής…
Πάνω από 350€ δεν αξίζει

Νίκος

Όντως είναι 9.5 το πάχος όχι όπως γράφει εδώ 8.5

Apostolos

Αυτό πχ Κώστα θα άξιζε αν είχε 250 αρχική τιμή

Nick

Εμένα μου αρέσει γλυκουλη είναι αλλά δεν μου αρέσουν οι μικρές οθόνες. Σε άλλους αρέσουν…Όσο για τον cpu από τον 801 pro του z3 είναι ανώτερος και εκτός αυτού θα πάρει και nougat κάτι που στο Ζ2 και Ζ3 δεν θα δούμε ποτέ σε official από την Sony.

Κώστας Ζ.

@Apostolos 250;! Ωπα φιλε… 380 έχει το z3 compact στο φθηνότερο μαγαζί στο σκρουτζ…

Ιωάννης jb

Εντάξει καλουτσικο είναι…
Δε το λες σοβαρό αντικαταστάτη του z5 compact.. Δυστυχώς!!
Έχει βέβαια πολλά δυνατά σημεία όπως…
Κάμερα που είναι κορυφή…
3 γιγα ραμ με τα οποία θα είσαι άνετα για 3-4 χρόνια…

Μεγάλο αρνητικό το ότι δεν είναι αδιάβροχο..

Από εκεί κ πέρα θα θέλαμε…
Καλύτερο design… Φαίνεται μέτριο σε αυτόν το τομέα.. μετά τα κορυφαία z1, z2!!!
Z5 αλλά κ το τέλειο x performance… Εδώ νομίζω ότι χάνει πολύ σε ομορφιά..
Fhd ανάλυση… Έπρεπε να μπεί…

Απογοήτευση..

george

κατα την γνωμη μου δε πρεπει να λεμε (ενταξη αλλα δεν αξιζει να παει καποιος απο το ζ5 εδω) ,δεν ειναι λογικο κατοχος περσινης ναυαρχιδας να παρει την αμεσως επομενη. απο εκει κ περα πολυ καλη καμερα πολυ ομορφο αν κ περιμενουμε τα hands on κ φυσικα με τα δικα μας χερια,sd καρτα usb otg κ πιστευω αδιαβροχο. επισης πολυ καλα εκανε κ δεν εβαλε τον 820 διοτι η ιστορια εχει δειξει οτι οι snap κατω απο τους κορυφαιους της πανε μπαλα με πολυ καλη αυτονομια κ χωρις υπερθερμανσεις.τον 820 τον θελεις σε μεγαλο τηλ που θα παιξεις τα κορυφαια παιχνιδια.αυτο εδω εχει αλλο κοινο σαν εμενα π.χ,θελω φοριτοτητα με επιδοσεις κορυφαιες για browsing κ καμια 10 αρια το πολυ εφαρμογες οπως επισης καμερα σουπερ για να εχω ποιοτικες αναμνησεις.δηλαδη ενας απλος μεσος χρηστης κ οχι power user η πιτσιρικας που θα το πεθανει στα social κ gaming. θα ειναι καλο τηλ θα το δειτε παντα η sony βγαζει καλα τηλ. κ μη ξεχνατε ειναι ο τελευταιος των μοικανων σε τετοιο μεγεθος στο android αν θελετε οσοι γουσταρετε μεγαλα τηλ μη μπαινετε κ κραζετε,δεν αξιζει. τελος,χαμηλωτερες τιμες sony ημαρτον ο ανταγωνισμος παιζει στα 500 με 400 κ ειναι θηρια πραγματικα… Συνέχεια »

nikosHSV

Είμαι ανάμεσα στο M5 και στο x compact αν και το M5 νομίζω είναι καλύτερο.Τι λέτε?

djfapples

Sony Xperia X Compact καλύτερο από το M5 κ στην κάμερα κ για το μέλλον το M5 λογικά η αναβάθμιση του σταματάει στην 6.0.1

bezilys

Nikos hsv ακόμα είναι νωρίς να κρίνουμε πιστεύω αλλά εγώ στην θέση σου από άποψη χαρακτήριστικων x compact θα περνά με κλειστά τα μάτια!από την άλλη είναι και θέμα αν θέλεις μικρή οθόνη η μεγάλη αν και η διάφορες μικρές.το αν είναι αδιάβροχο ή όχι το κινητό πιστεύω δεν είναι κάτι το σημαντικό εγώ προσωπικά 3 χρόνια κινητό έχω που δεν είναι αδιάβροχο και επιβίωσε! αλλά ακόμα είναι νωρίς κάτσε να βγει κανένα βίντεο αναλυτικό γιαυτό και βλέπουμε!

Apostolos

365 έχει το Z5 compact

nikosHSV

bezilys το Z5 είναι καλύτερο και από δύο όμως τιμή 459

Κώστας Ζ.

@ apostolos και το z3 compact 378…

nikosHSV

Ποτέ βγαίνει το x compact?

Παπαροκας tiamat

Το compact σαν ιδεα ξεκινησε οτι σου παρειχε οτι η ναυαρχηδα χωρις συμβιβασμους.
Αυτη η ιδεα στη πορεια εφθεινε απο μεριας sony (καπου με τη ραμ ,καπου με τα υλικα κατασκευης) ,μεχρι που φτασαμε τωρα να εχει χαθει τελειως εκεινος ο προσανατολισμος!

Αλλος επεξεργαστης!
Αλλη μπροστινη καμερα!
Αλλη κατασκευη!

Και το κυριοτερο μη αδιαβροχο ! Χαρακτηριστικο που το προσφερει χρονια τωρα….

Απλα Αισχος

keysmith

με 500€ δεν έχει καμία λογική αυτό το κινητό.
Κρίμα, δεν είναι διάδοχος του Z5 compact. Είναι καλό κινητό αλλά για μέχρι 300€ και ίσως ούτε με τους κινέζους στο παιχνίδι (που όμως δεν βγάζουν μικρά).

sav

Οντως κριμα που δεν ειναι αδιαβροχο ειναι το μονο που ελειπε.. Κατα τα αλλα ο επεξεργαστης φαινεται να πηγαινει καλυτερα απο εναν snapdragon 810 αν εχετε κοιταξει συγκριτικα βιντεο και ειναι πιο κρυος. Οσο για τον 820 λογικα για να μην ανεβει και αλλο το budget της συσκευης…Η τιμη οπως καθε τηλεφωνο ειναι ακριβο στην αρχη… αλλα μεγαλο μειον η μη αδιαβραχοποιηση… Κριμα! Θα μπορουσε να αντικαταστησει το ζ5 κομπακτ ανετα.. κατα τα αλλα η εμφανιση μου αρεσε αν και λιγο χοντρο..

Chris Original

Κρατάει τη δικη του θέση στην σειρά των κομπακτ τηλεφώνων, όμως η απόκλιση από την ναυαρχιδα εχει αρχισει να μεγαλωνει σε σχεση με το παρελθον..κατα τη γνωμη μου το πιο ομορφο και ολοκληρωμενο κινητο της σειρας ηταν το Z3 Compact.

Dam

Φαντάζομαι δε θέλει και πολύ σκέψη για να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για την compact έκδοση του Xperia X και όχι του XZ…
Για αυτό και με snapdragon 650 και μη αδιάβροχο.
Άκυρη κίνηση φυσικά από την Sony

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.