Sony Xperia Z, “Λοξοκοιτάει” τη Samsung και τις οθόνες AMOLED

Το Sony Xperia Z είναι το πιο πολυσυζητημένο smartphone των τελευταίων ημερών και όχι άδικα. Ένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι η οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1920×1080 pixels με τεχνολογία Sony Mobile Bravia Engine 2.

Στο βίντεο που ακολουθεί η Sony Mobile υποστηρίζει ότι η οθόνη του Xperia Z έχει πολύ έντονα και κορεσμένα χρώματα χωρίς όμως να χάνει τη φυσικότητα του χρωματικού τόνου του ανθρώπινου δέρματος αφήνοντας σαφείς αιχμές στην “φανταχτερή” οθόνη τεχνολογίας Super AMOLED των Samsung smartphones.

Ρίξτε πάλι μια ματιά στην AMOLED οθόνη σας, αναπαράγει σωστά το χρώμα του δέρματος; Περιμένουμε να πιάσουμε στα χέρια μας το Xperia Z να σας πούμε τη δική μας γνώμη.

Sony Xperia Z πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

update: Προστέθηκε νέο βίντεο.

sony xperia z, Sony Xperia Z, “Λοξοκοιτάει” τη Samsung και τις οθόνες AMOLED

sony xperia z, Sony Xperia Z, “Λοξοκοιτάει” τη Samsung και τις οθόνες AMOLED

sony xperia z, Sony Xperia Z, “Λοξοκοιτάει” τη Samsung και τις οθόνες AMOLED

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

72 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimos

Amoled δεν υπάρχει..θα θελε η sony να την κοντράρει αλλα δύσκολο…τέτοια χρώματα δεν νομίζω να βγάλει ποτέ άλλη τεχνολογία οθόνης!!!

Nick Sfak

@Κώστας Βλαχάκης…. Το έχουμε καταλάβει ότι έχεις ένα θέμα με την Samsung… 🙂

Jacob

έχοντας εμπειρια απο tv sam & sony…. Νταξει μη συγκρινουμε.. Χρονια τωρα η Sony σαρωνε καθε βραβειο.. αλλα και στα κινητα.. η sammy βρηκε καλη πατεντα με της amoled… αλλα ρε παιδια… εκτος το μαυρο.. Κανετε την λιγο στο πλαι.. ή καθιστε ωρα μπροστα της… Οχι, γνωμη μου ειναι Sony παιδες.. οθονες! Σταθερη αξια!

Theo

@Dimos H amoled είναι τεχνολογία οθόνης που ακόμα δεν έχει καν τελειοποιηθεί είναι σε στάδια που κάνουν δοκιμές και συνεχώς εξελίσσεται.. Αλλωστε σε συγκριτικά test η retina display του iPhone 5 έχει βγει η καλύτερη οθόνη μέχρι στιγμής και την οθόνη του galaxy s3 την κέρδισε άνετα.. Οπότε μάλλον η Sony περισσότερο ανταγωνίζεται την retina της apple!

xperiakias

Ποια amoled ρε………θα παθουν καρκίνο τα μάτια σου!!!!

PANOS

Ειχα και το xperia S και xperia mini, και xperia T, δυστηχως λιγα πραματα…..πλαστικουρες, θεματα με την κιτρινιλα της οθονης στο S, μετρια καμερα (θαμπα και ξεθωριασμενα χρωματα), το μαυρο της nokia στο lumia 900 δε παιζεται, οπως και sto note 2 ειδικοτερα σε ταινιες full kai true hd….εχει πατωσει μεχρι τωρα η sony…..

Billias7815

Όταν μιλάμε είτε για οθόνες είτε για τηλεοράσεις υπάρχει το τι είναι σωστό (και αυτό είναι το αν η οθόνη αποδίδει σωστά τα χρώματα ,το μαύρο, να είναι σωστά κορεσμένα τα χρώματα κ.ο.κ) και το τι είναι πιασάρικό (όπως να είναι έντονα τα χρώματα , υπερκορεσμένα , η φωτεινότητα να είναι στο τέρμα και η αντίθεση το ίδιο.). Βέβαια στην τελική η ουσία είναι ότι ακόμα και στις οθόνες ισχύει ότι λένε οι Σκωτσέζοι για το ουίσκι.Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να πιείς ένα ουίσκι μόνο αυτός που σ’αρέσει καλύτερα…Πάντως εγώ είμαι υπερ της Sony γιατί ακόμα και στα low end μοντέλα της οι οθόνες είναι προσεγμένες.Sorry για το μεγάλο ποστ.

Manos

Παντως εγω παιδια που ειδα το βιντεακι στην Amoled του galaxy s3 μου μπορω να πω…ΜΠΡΑΒΟ SONY!! Εκπληκτικα χρωματα!!! 😛 😛 😀

NoOne

@Dimos, έλεος δλδ ποια amoled και ποια samsung, είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η SONY είναι η Νο1 εταιρεία στις οθόνες και στις τηλεοράσεις εδώ και δεκαετίες με την καλύτερη πιστότητα χρωμάτων. Να μιλήσουμε για ότι άλλο θες αλλά για ποιότητα χρωμάτων σε οθόνες της SONY είναι επιεικώς ιεροσυλία.

Panos7GR

Εμένα προσωπικά μου αρέσει η φυσικότητα. Άρα και στα χρώματα μια οθόνης την ίδια απαίτηση έχω… Ωραία η Amoled και όλες η εξελίξεις της, όμως είναι πολύ υπερβολικές. Το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να κλέψουν τις εντυπώσεις σε μια παρέα που υπάρχουν αρκετοί που δεν ασχολούνται με το σπορ. Δεν είχα ποτέ καμμία συσκευή με Amoled για να πω με σιγουριά, όμως με κουράζει. Όσες φορές έτυχε να ασχοληθώ με Galaxy S2 φίλων που θέλανε να τους κάνω root και άλλες hackιές, με κούρασαν. Ωστόσο στα παιχνίδια με το S3, ειδικά για αυτά που είχαν μαύρο ή γενικά σκούρο background, μου φάνηκε ιδανική. Στα υπόλοιπα αδιάφορη… Γενικά η μαγκιά της Amoled είναι το μαύρο για να ξεγελάει εμάς. Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Amoled είναι η χρήση με ηλιοφάνεια. Εκεί θέλει λίγο ακόμα βελτίωση.

Προς το παρόν η μόνη οθόνη που έχω δει από κοντά και μου αρέσε ήταν του HTC One X. Και θέλω να δω του Xperia T και φυσικά του Xperia Z.

aristos

αλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω πως τρελαίνεστε όλοι με τες αμολετ οθόνες για μένα είναι από της χειρότερες οθόνες που έχω δει ειδικά η οθόνη που είχε το galaxy s2 ήταν ότι χειρότερο έχουν δει τα ματιά μου. Οκ έχουν το καλύτερο μαύρο αλλά όλα σταματάνε εκεί σε όλα τα αλλά είναι πολύ πιο πίσω από των ανταγωνισμό μια καλή κ σωστή οθόνη είναι αυτή που μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλα το ίδιο καλά και δηλαδή σωστό μαύρο σωστά χρώματα και όλα μαζί αρμονικά και προπαντός φυσικά. Η αμολετ αυτό που κάνουν είναι να υπερτονίζουν τα πάντα με αποτέλεσμα να βλέπεις μια εικόνα και να είναι σαν εικόνα από παιχνίδι στον υπολογιστή να μην υπάρχει καθόλου φυσικότητα στα χρώματα. Το μόνο που μου αρέσει στης αμολετ οθόνες είναι ο το πόσο όμορφα φαίνονται τα background σε αυτή την οθόνη . Όταν θα δώσεις 600 εύρο για ένα κινητό θέλω η οθόνη που θα έχει να συναγωνίζεται τις οθόνες που έχουν η τηλεόρασης δηλαδή ζωντανά κ φυσικά χρώματα ΟΧΙ υπερτονισμένα αφύσικα και προπαντός χωρίς λευκό αυτή η απουσία του λευκού χρώματος δεν μπορώ να καταλάβω πως κ δεν σας ενοχλεί , πάρτε ένα κινητό με amoled και ένα με ips ή… Συνέχεια »

billgreece

Με τις οθόνες της Sammy έχεις πάντα επιλογή αν θες τα χρώματα υπερκορεσμένα, λίγο κορεσμένα ή normal. Οπότε είναι θέμα γούστου τι θα επιλέξεις. Πάντως όσοι έχουν δει το κινητό μου ενθουσιάζονται απο τα χρώματά της Galaxy S II. Οπότε όπως και σε όλα τα θέματα είναι θέμα προσωπικού γούστου και επιλογής.

Παλιά θεωρούσα την Sony κορυφή και μοναδική αλλά η έλειψη φαντασίας και πρωτοπορίας με ξενέρωσε.

Το θέμα είναι μία εταιρεία να κάνει την διαφορά και όχι να μένει πίσω, βλέπε κodak και τί έπαθε. Είναι κρίμα. Ακόμα και ο κάθε ένας απο εμάς να μην προχωράμε σε νέες ιδέες είναι κρίμα, έτσι δεν πάμε μπροστά και δεν ξεχωρίζουμε απο το πλήθος.

ΒΛΑΧΟΙ

Πρώτα απ’όλα μην ακούω μακακίες ότι η Sony είναι κορυφή! Η Sony φοράει πανελ Samsung ρεεεεεε!!!
Δεύτερον, αν ήταν τόσο καλές οι οθόνες sony, στο psvita δε θα έβαζε Samsung oled αλλά μία τέτοια. (όπως και σε άλλες συσκευές της)
τρίτον, η Samsung εδώ και δεκατίες είναι πρώτη σε πωλήσεις τηλεοράσεων, και πάντα φέρει καινοτόμες και νέες τεχνολογίες. (βλέπε την 4k καμπυλωτή OLED)
τέταρτον, τα κινητά Samsung με amoled οθόνη, έχουν 3 (μερικά και 4 ) για χρώματα. Τυπική, δυναμική (και άλλα) με αποτέλεσμα να τα δείχνει πιο “φυσικά” για τους λάτρεις των φυσικών χρωμάτων.
πέμπτον,δε μπορώ άλλο να διαβάζω χαζομάρες. πριν ποστάρεις, μπες κανα google και ψάξε!

ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ!

ΥΓ: Είναι τόσο καλή η οθόνη της, που έχει άθλιες γωνίες θέασης και μέτρια απόδοση (το λένε όλοι όσοι το είδαν από κοντά -Gsmarena,engadget,pocketnow κτλ- )

VasiliSIII

+1ΒΛΑΧΟΙ με κάλυψες γιατι βαριόμουνα να απαντήσω. H Κορέα και ιδικά η Samsung εχουν το μονοπώλιο στις οθόνες και οσο σε επίπεδο R&D και Innovation δεν την πιάνει καμία! Η Sony ίσως συνέλθει σε 3 με 4 χρόνια απο τώρα καθώς προσπαθεί να επανακάμψει.

alex

Μια κλαση παραπανω οι lcd απο τις amoled σε θεματα ευκρινειας σε εσωτερικους και εξωτερικους χωρους,εκει που μονο στους εσωτερικους χωρους στεκονται αριστα οι amoled,αλλα με του που βγεις σε εξωτερικο περιβαλλον με ηλιοφανεια η ΄μη ειναι απαραδεκτες.
Το εζησα με το S3 το καλοκαιρι και δεινοπαθησα αρκετα.
Αλλα το σουταρα πλεον και με το 920 ειμαι υπερευχαριστημενος.
Και πριν το S3 ειχα το Xperia S και ημουν εξισου ευχαριστημενος συνολικα απο την οθονη του.
Ποτε πια Amoled.

NoOne

Ρε φίλε ΒΛΑΧΟ με έκανες και γέλασα πραγματικά, δλδ επειδή η samsung είναι εδώ και δεκαετίες πρώτη στις πωλήσεις όπως λες (που δεν το πιστεύω) σημαίνει ότι είναι και καλύτερες τηλεοράσεις από τις SONY δλδ και η HYUNDAI είναι καλύτερη από την MERCEDES επειδή πουλάει περισσότερα αυτοκίνητα, ok πάω πάσο ότι πεις

Dimos

+2ΒΛΑΧΟΙ…Σωστότατος..Ο άλλος από πάνω λέει δεν έχει δει αθλιότερα χρώματα απο AMOLED..Πήγαινε για ψάρεμα ρε άνθρωπε!

Jacob

@ΒΛΑΧΟΙ ειπες 5 χαζομαρες… ολες οι εταιρειες ανταλλασουν προιοντα, το οτι ειναι 1η σε πωλησεις δε σημαινει κατι.. 😉 Οσες “σκαλες” χρωματων και αν εχεις (για φυσικοτητα) το λευκο του amoled θα ειναι παντα κιτρινο… και κατω απο τον ηλιο δε βλεπεις τιποτα. & επειδη ανεφερες το gsmarena.. κοιτα δημοσιοτητα.. και βαθμους.. και μετα ψαξε τα τις samsung… στον πατο! anyway! το κινητο σφυραει! Δημιοργηθηκαν το τελευταιο διαστημα sammy boys & αυτο γιατι η Sony απορροφυσε την Εricsson και χρειαζοταν χρονο… απο εδω και περα θα ειμαστε εδω και θα δουμε.. (και ας βγαλει 32πυρηνες η Sammy παντα θα lagkarei)

Dimos

Χριστός και παναγία jacob..Η Samsung πάντα θα λαγκάρει λέει.. Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μεσα? Για να περιμένουμε να δουμε…

ΓΙΩΡΓΟΣ

η οθονη του ipad3 !!!!!!

ΒΛΑΧΟΙ

Νοone θα σου πω 4-5 λέξεις:
1) SmartTV
2) Motion,Voice και Face recognition
3) Διαβάζει όλους τους σκληρούς δίσκους (2.5″ και 3.5″) εδώ και αιώνες (όταν πέρσι οι Sony Δεν διαβάζουν 3.5″ και 2.5″ -ήμουν πωλητής, ξέρω τι λέω!- )
4) Δεν μιλάμε για αυτοκίνητα, αλλά για τηλεοράσεις. Και οι Samsung μόνο πιο φθηνές δεν είναι από τις Sony.
5) GOOGLE, GOOGLE, GOOGLE!!!!!!!!!!!!! (κάνε μια αναζήτηση πριν ποστάρεις ΞΑΝΑΛΕΩ)

ΥΓ: Ευχαριστώ Dimos και VasilisSIII.

dimitris

Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια……..

ΒΛΑΧΟΙ

Jacob “άσε μας κουκλίτσα μου” 😛
δε θα επεκταθώ. όταν φτάσει τα 40.000.000 πωλήσεις σε flagship η Sony, τότε μιλάμε!
που θα μου πει ότι το S3 lagάρει!!!!!!! ΘΕΕ ΜΟΥ!

μιχαλης

Σε ένα λάθος που κάνετε όλοι είναι που λέτε ότι η Sony είναι στην κορυφή ενώ πρώτη σε κατηγορία οθόνες Smartphone & TV είναι η Samsung και δεύτερη ακολουθεί η LG τώρα δεν μπορώ να συγκρίνω το Samsung Galaxy S III με το Sony Xperia Z γιατί δεν το έχω δει για να πω την γνώμη μου αλλά για TV η Samsung είναι πολύ μπροστά κάποτε όμως είχε την πρώτη θέση
η Sony αλλά δεν κράτησε για πολύ..!!!!!!

djfapples

Οι amoled ειναι καρτουνιστικες οθόνες έχουν άθλιο λευκό πολύ τονισμένα χρώματα

xperiakias

σας κανουν οτι θελουν εσεις σκοτωνεστε και αυτοι γλεντανε με τα λεφτα σας!!!! συνεχιστε εχω πολλα ποπ κορν ακομα!

ΓιώργοςMclaren

ναι αλλά για το μαύρο δεν λέει τίποτα…. γιατί ως συνήθως θα είναι γκρι. Οι μόνες οθόνες με μαύρο χρώμα είναι οι amoled!

NoOne

ΒΛΑΧΟΙ θα σου πω και γω μερικές λέξεις:

1. Smart TV έχει και η SONY ονομάζεται Internet TV
2. NFC Τηλεχειριστήριο
3. 4Κ Οθόνες
4. OLED TV από το 2007 (6 χρόνια πριν)
5. Απίστευτη ρεαλιστικότητα με X-Reality PRO

PS. Είμαι κάτοχος samsung smart TV γιατί η αντίστοιχη SONY ήταν ακριβότερη (επειδή λες ότι η samsung είναι ακριβότερες. Επίσης η δικιά μου tv δεν παίζει από τον εξωτερικό HDD σχεδόν τίποτα και με NTFS και με FAT32)

island

Bravia vs AMOLED vs Super LCD 2

https://www.youtube.com/watch?v=QepBwP5Gil8

Jacob

@BΛΑΧΟ ναι λαγκαρει φιλε… οι αξιολογησεις του S3 επεσαν απο το αρχικο 9αρι των κχμ… “βλαχων fanboys” στο 7.. λογω κολληματων που ετρωγε.. και κακα κολληματα.. Μπορει να σου παιξει βαρυα εφαρμογη (λογω 4πυρηνων) και κολλαει στο UI!!! ειναι γνωστο, δε το λεω μονο εγω! (ολοι εσεις που κατακρινεται το παραμετροποιημενο ui της sony που αργει να παρει αναβαθμισεις…της Sammy που ειναι οχι κακοδουλεμενο.. κακως ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ φτιαγμενο.. οπως ολα της..η Sammy ειναι της ποσοτητας.. σε ολα της.. αλλα οχι της ποιοτητας…) 😉

Billys

+1 στην κοπια του Μακακεους με τους βλαχους.

“Δεν σας αρεσει η amoled? Εχουμε και SuperClear LCD !” λεει η Samsung

Ηρθε και η sony τωρα σαν νεος ηγετης της τεχνολογιας να μας “ψαρωσει” και να μας πει οτι η καλη οθονη ειναι αυτη που αναπαραγει τα χρωματα πιο κοντα στην αναμνηση που εχει συγκρατησει ο εγκεφαλος μας και δινει παραδειγμα τον τονο του δερματος . Μιλαμε οι ανθρωποι φιλοσοφησαν παλι ! Ειναι το καλυτερο ανεκδοτο μετα τη διαφημιση του Iphone 5 για τον αντιχειρα .

Teo

Χα,χα,χα,χα..Εγώ πάντως που προσπάθησα να γράψω τη λέξη “LAG” στο S3 μου αυτό μου έβγαλε τη λέξη “Sony”.
Τι να πεις..Το ακούσαμε κι αυτό..”ΤΟ S3 Lagari..!”

Στο θέμα μας τώρα..Εγώ προσωπικά θέλω στην οθόνη του κινητού μου να βλέπω το ΑΠΟΛΥΤΟ μαύρο..το κορεσμένο κόκκινο και το βαθύ μπλε..το λευκό ούτε που του δίνω σημασία,μου είναι αδιάφορο.Σε άλλους τους αρέσει το καθαρό λευκό και το γκρι(μαύρο). Γούστα είναι αυτά 😉

Kostas K.

Προφανώς όσοι υποστηρίζετε οτι η lcd είναι καλύτερη από την amoled δεν είχατε ποτέ στην κατοχη σας κινητό με amoled οθόνη… Δεν μπορώ να βρω άλλη εξήγηση…
Κατά τ άλλα κυρα Sony όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια….

xperiakias

απο την στιγμη που το S εχει καλυτερη οθονη με BE1 και εδω μιλαμε για το Ζ με ΒΕ2…!!!! δεν χρειαζετε να πω τιποτα αλλο!!!

Kostas

Εγώ πάντως αν και βλέπω τα “υπερβολικά” χρώματα της amoled του S3 μου, αυτό με ενθουσιάζει περισσότερο από τα φυσικά του One X πχ. Εντάξει γούστα είναι αυτά αλλά κάθε φορά που βλέπω amoled οθόνη πορώνομαι (και σε SII που είδα τις προάλλες). Μ’ αρέσει που πατάς ένα πορτοκαλί background και το χρώμα είναι σαν να βγήκε από άλλη διάσταση. Καλά για το μαύρο δεν το συζητάω καν…. Για το ότι το SIII lagάρει… LOL. Στην κόντρα Sony/Sammy αρνούμαι να μπω γιατί δεν είμαι και μέτοχος σε καμία ούτως ή άλλως.

antonis

ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ OLED ME LCD!!! ΟΚ εχετε αλλες μαρκες και δεν πατε την samsung.. απο κει και περα λετε βλακειες σορρυ κιολας.. πολλοι δεν ξερουν οτι αλλαζεις το επιπεδο των χρωματων αν θες πιο φυσικα.. το s2 με τρεια subpixels ειναι η καλυτερη οθονη ακομα και απο s3 kai note2 και ας εχουν μεγαλυτερη αναλυση!

ketam

έχω s3, ένας απο τους βασικούς λόγος αγοράς του ήταν η ψεύτικη οθόνη του που για τα γούστα μου είναι τέλεια. Είμαι γραφίστας, στη δουλειά μου χρησιμοποιώ ips γιατί πρέπει να έχω όσο το δυνατών ρεαλιστικότερη απόδοση στο χρώμα..αλλα στο κινητό μου δεν με απασχολεί,, ούτε photoshop θα δουλέψω εκεί ούτε θα printaro…το κάθε πράγμα έχει τη χρήση του.
Όσο για το lagarisma που αναφέρονται κάποια παιδιά εν΄μέρη έχουν δίκιο, και για όλα φταίει το touchwiz με τα ηλίθια redraws κλπ. κλπ. Οταν έβαλα όμως third party launcher έχω πραγματικά ξεχάσει τι σημαίνει lag σε οτιδήποτε και να κάνω!

Panos7GR

Προς “ΒΛΑΧΟΙ” και λοιποί σκληροπυρηνικοί Samsung-ήτες: Οχι στα τρένα, αλλά… ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ!!!!!! Μπεεεεεεεεεε… Και ειλικρινά δεν περίμενα να το πω σε άτομα που δεν είναι “Μηλάδες”!

Δεν αντιλέγω ότι οι Κορεάτες (Samsung, LG) στο θέμα των displays έχουν ξεφύγει απ τον ανταγωνισμό και ειδικότερα η Samsung συνεχώς πρωτοπορεί και εντυπωσιάζει με τις τηλεοράσεις της, όμως πείτε ότι θέλετε να πείτε ήρεμα και μην γίνεστε εριστικοί! Και το παρδέχομαι εγώ που είμαι Sony fan, όχι όμως Sony Mobile fan, έχει ακόμα πολλά ψωμιά να φάει η Sony Mobile… Το μόνο που θα με έκανε η Sony να γυρίσω στα κινητά της είναι αν επιτέλους βάλει μυαλό και δώσει σωστή υποστίριξη στο software και το φανταστικό της οικοσύστημα (κάτι που η Samsung ίσως ποτέ να μην έχει γιατί την ενδιαφέρει μόνο η αρπαχτή).

Γενικά το θέμα με τις οθόνες είναι καθαρά γούστου. Οτι προτιμάει ο καθένας… Μερικοί γουστάρουν το έντονο, άλλοι το φυσικό, όπως άλλοι γουστάρουν την φασολάδα και άλλοι τις φακές. Τόσο απλό!

Αποστόλης Ρόδος

Περι ορέξεως… κολοκυθόπιτα… 😉
Λυπάμαι αλλά δεν τον καταλαβαίνω αυτόν τον φανατισμό κάποιων, ειδικά σε θέματα υποκειμενικής φύσεως.
Τεχνολογίες βγαίνουν συνεχώς και κάποιες εξελίσσονται περισσότερο κάποιες λιγότερο. Κάποιες αρέσουν σε κάποιους, κάποιες άλλες σε κάποιους άλλους.
Είνια δυνατόν να σε πείσει κάποιος να γουσταρεις πατσά ενώ ξερνάς μόνο που τον μυρίζεις?

antonis

τι υποκειμενικο ρε παιδια! εχω βαλει κοντα την amoled μου με αλλα htc iphone κτλ και εφερα σε δυσκολη θεση τους ανθρωπους μιλαμε! ενιωσα ασχημα λεμε!!! τι λετε και υποστηριζεται εσεις δεν καταλαβαινω!!!

pakitgr

Παιδια για να τελειωνουμε με το θεμα..μαθετε το εξης:οοολα αυτα τα χρονια οι τηλεορασεις της sony εχουν panel samsung χαμηλοτερης ποιοτητας ομως.τωρα για οσους θελουν..μπορουν να κανουν ενα απλο τεστ..πηγαινετε σε μια εκθεση τηλεορασεων μεγαλου καταστηματος και συγκρινεται τις ιδιες εικονες απο τις δυο μαρκες…και θα καταλαβετε!!!ή απλα ρωτηστε εναν τεχνικο service samsung sony και θα σας πει.σας το λεω εγω που ημουν χρονια οπαδος της sony και απο τοτε που αλλαζω τις συσκευες μου σταδιακα σε samsung..βρηκα αυτο που εψαχνα!!!

Billys

@Αποστόλης Ρόδος

Πιστευω πως ο φανατισμος προερχεται απο το γεγονος οτι η sony μεσα απο το παραπανω βιντεακι προσπαθει να κανει αυτο ακριβως που αναφερεις στην τελευταια σου προταση . Προσωπικα δεν υποστηριζω τη samsung σ αυτη την περιπτωση , αλλα κατακρινω τον τροπο με τον οποιο προσελκυει η sony το αγοραστικο κοινο .

Καλα κανουν ομως . Οταν τα βαζεις με τους μεγαλους και μονο που ακουγεται το ονομα σου ειναι διαφημιση . Αυτο εκανε η samsung οταν ξεκινησε να ριχνει καρφια στην apple , εχοντας σημερα καταφερει να εχει τη μεριδα του λεοντος απο το συνολικο κερδος των android συσκευων κι αυτο επιδιωκει να κανει και η sony που μετα την επανασταση των touchscreen και τη χρηση εξυπνων λογισμικων , εχει μεινει στη σκια ολων .

antonis

εχω περιεργια σε τι θεση ειναι η sony με τα xperia! απο οσο ξερω πρωτη ειναι η samsung σε πωλησεις! ποσοι κακογουστοι υπαρχουν!! sony ρε! we love lcd and grizo να ουμε! αχαχαχα.. περα απο την πλακα ειναι εκπληκτικο κινητο το Z παιδια απο ολες τις αποψεις.. και εμφανιση και χαρακτηριστικα…

Zakkcarlos

Το κινητό ειναι τρενοοοο Λέμε..το έχω πει αμέτρητες φορές τώρα όσο για amoled. Εχει καλό μαύρο έχει και αλλά τόσα το θέμα ειναι να υπάρχει ανταγωνισμός και αυτο ειναι όφελος προς εμάς (υπόψιν έχω note 2 είχα και αλλά Sony htc κτλ ) οπότε μπορώ να πω ότι η Samsung έχει απίστευτες οθόνες έχουν και άλλοι όμως δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι αυτα ειναι γούστα καθαρά αυτά τα λίγα :))))

djfapples

Antonis με το Xperia p δίπλα δίπλα μη το βάλεις θα χεις πρόβλημα white magic.

κώστας

Ναι μεν η σονυ σε αρκετά μοντέλα της χρησιμοποιεί πάνελ σαμσουνγκ αλλά η τοπολογία του οπίσθιου φωτισμού είναι διαφορετική όπως το λογισμικό και τα τσιπ επεξεργασίας εικόνας ( π.χ. bravia engine). Πολύ φυσική η εικόνα της σονυ ειδικά στα ακριβά μοντέλα της! που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία. Τώρα για τις mobile περιμένω να μας δείξει η σονυ και smartphones με oled οθόνες (ηδη η japan displays έχει αρχίσει την παραγωγή oled 4.5inc για smartphones με χρωματικό εύρος 90% ntsc και αντίθεση 10000:1 και με υψηλή φωτεινότητα!) όπου πραγματικά θα αφήνει πολύ πίσω την σαμσουνγκ. Το θέμα με την σονυ είναι ότι δεν έχει δικά της εργοστάσια παραγωγής οθονών, όχι ότι δεν έχει την τεχνογνωσία αλλά την συμφέρει περισσότερο από ότι φαίνεται να τις αγοράζει (είχε βέβαια ένα 50% σε ένα εργοστάσιο παραγωγής μαζί με τη σαμσουνγκ αλλά το πούλησε σε αυτή). Η σονυ σιγά σιγά θα γίνει νο1 στα smartphones, το έχει βάλει στο “μάτι” της! Και εφόσον το θέλει μπορεί να το κάνει άνετα αυτός ο γίγαντας!

antonis

νομίζω ότι η SONY είναι κάτι σαν την Liverpool : μια πρώην μεγάλη και νυν μέτρια ομάδα με φανατικούς υποστηρικτές…

Στην τελική δεν καταλαβαίνω το πάθος και το μίσος ορισμένων.Ο καθένας έχει τα γούστα του.

michalis_mclaren

H Samsung δίνει τεχνολογία οθονών στην sony και καταφέρνει να είναι χειρότερη???? βρε μπράβο ικανότητα!!!! Όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω τα χρώματα του video της sony είναι τέλεια όταν τα βλέπεις μέσα απο την οθόνη του Galaxy Note κλπ. ….επίσης για αυτούς που δεν θέλουν εντυπωσιακά χρώματα έχει επιλογές στα νέα samsung (Δυναμικό-Τυπικό-Ταινία) άρα ούτε εκει υπάρχει κάτι για να πιαστεί κανείς. Αν δεν ήθελα όμως κινητό με εντυπωσιακή οθόνη και όμορφα χρώματα θα κράταγα τα παλιά τα nokia για τα βασικά. 6100,7110 κλπ. Όσο για τις οθόνες κορυφή είναι Samsung, Panasonic, Philips και μετά πάνε Lg,Sony.Toshiba κλπ.

george e.

εχω το sii και οποιος βλεπει την οθονη παθαινει πλακα

κώστας

michalis_mclaren απλώς πάνελ δίνει όχι τεχνολογία μην λες κοτσάνες! Η σονυ παρουσίασε την πρώτη oled μην το ξεχνάμε…

George

Ξυπνατε ρε κλασικοι Ελληναρες! Η εποχη της Nokia-Sony περασε και δε θα γυρισει. Δεν ειναι πια καλυτερη σε κινητα η nokia, σε τηλεορασεις η sony, σε υπολογιστες η toshiba και σε mp4 η apple,σε αυτοκινητα η porsche κλπ. Το ακριβο δε σημαινει πια (αν σημαινε ποτε) καλο και ποιοτικο.

spyros

ρε παιδια ξυπνιστε, το xperia z δεν ανταγωνιζετε το s3,πιο πολυ το iphone 5,αφου ξερουμε ολοι οτι η οθονη του i5 ειναι πολυ καλυτερη ποιοτηκα απο του s3,εχτος και αν παραδεχετε η sony οτι ειναι κατωτερη της retιna και επιδυωκει τη 2 θεση.

mike

sammy sheep τσουζι? χαχαχα περαστικα σας,η sony θα ανταγωνιζετε πλεον την apple για το 2013

Dimos

mike τσοπάνε κάτσε να δεις λίγο το S4…2011 best smartphone GSII, 2012 GSIII, 2013 η ιστορία θα επαναληφθεί…Τι δεν καταλαβαίνεις? Πρέπει να στο πούνε οι ειδικοί κάθε χρονιά για να πειστείς? Δεν βλέπεις τις εξελίξεις?

Teo

Γατάκια..την ποιο ρεαλιστική και φυσική ταυτόχρονα οθόνη όλον τον εποχών την έχει αυτό εδώ το κινητό..και λέτε ότι θέλετε εσείς με τα Samsung και τα Sony.

https://techblog.gr/mobile/johns-phone-hands-on-0101/

θαυμάστε χρώμα φυσικό..χωρίς υπερβολές !!!

Τάσος

Η amoled έχει καθαρά ως δυνατό σημείο το μαύρο, οκ, άψογο, αλλά ως εκεί.. η σόνυ έχει πιο ωραία χρώματα.. όσο για το παλικάρι που είπε ότι είχε xperia mini, s, t…είχες το s κ δε σ’άρεσε.. πήγες κ πήρες κ το t? τότε μάλλον δε σου φάνηκαν πλαστικούρες.. η σόνυ έχει πολύ ωραία φίλτρα κ τα σχετικά.. κ στο xperia s,αλλά κ στο t που έτυχε να χρησιμοποιήσω, έχουν πολύ ωραία χρώματα.. κ προφανώς το z θα είναι ακόμη καλύτερο..

Ir4klis

Και στο S και στο Lumia 900 το κοκκινο angry bird πάλι κόκκινο το βλέπω. Οο

Billyssss

Ενα εχω να πω..Ειναι λιγο ακυρο..

Το S4 προβλεπεται τουμπανο!
Δεν εχω κανενα θεμα,οποια εταιρια βγαζει καλα κινητα την επιβραβευω..Οπως και την Σονυ τωρα..
Αλλα δεν ξερω ωραια τα κινητα αυτα αλλα ποια θα ειναι η επισημη υποστηριξη..
Λογικα παλι σε Nexus θα κατεληγα.. 🙂

P@NOS

Ορισμένους εδώ μέσα πραγματικά δεν μπορώ να τους καταλάβω!δεν πρέπει να είσαστε φαν μιας εταιρίας αλλά της τεχνολογίας.. Η Samsung έχει αποδείξει μέσα σε λίγα χρόνια ότι είναι πρώτη στις τηλεοράσεις και στις mobile συσκευές, η Sony το μόνο που κάνει τα τελευταία χρόνια είναι πέφτει και να πέφτει…ήμουν φαν της Sony κάποτε, τηλεοράσεις και κινιτα μόνο Sony! Αλλά τέλος δεν ξανά δίνω λεφτά στη Sony…Λέει κάποιος ποιο πάνω η Sony έβγαλε 4κ και OLED πρώτη και?! Τι να το κάνω άμα δεν μπορεί να τις βγάλει σε μαζική παραγωγή? Χρειαζόμαστε εταιρείες που να μπορούν να προσφέρουν προϊόντα σε εμάς και όχι απλά για επίδειξη δύναμης…Ωραίο ντιζαιν το Xperia Z αλλά μέχρι εκεί! Ολο το υπόλοιπο είναι η κλασική σούπα Snapdragon s4 2gb ram 1080p! Ο συνδυασμός όλων πλυν της Samsung… Κάποιοι συγκρίνεται το S3 με το Z (7 μήνες+ στην αγορά το ένα και -2 μήνες το άλλο) ναι συμφωνώ με εσάς! Το S3 είναι συγκρίσιμα με το Z και ας έχουν αυτή τη διαφορα ηλικίας! Τέλος θα πω ότι το μέλλον στις οθόνες είναι οι OLED, η LCD σε μερικά χρόνια θα είναι απλά μια ανάμνηση όπως έγινε και με τις PLASMA… Οπως είπε και ένας φίλος ποιο… Συνέχεια »

Κωνσταντίνος

Παιδιά, ότι και να λέμε κάποιοι είναι κολλημένοι! Δεν είμαι fanboy,απλά υποστηρίζω το καλύτερο. το ότι μου λες ότι το Ζ είναι καλύτερο από το S3 και χαίρεσαι…τι να πω! Το S3 είναι ακόμη το καλύτερο σε όλα. Updates, Multi-windows, smart stay/rotate, pop-up play και χίλια δυο καλούδια ακόμη που ο ανταγωνισμός ΟΥΤΕ ΚΑΝ προσφέρει. τι να την κάνω την 5αρα οθόνη όταν δεν αξιοποιείται; εδώ και μισό μήνα (και βάλε) φοράω την 4.1.2 στο S3 και έχω πάθει πλάκα. Ειδικά με τα πολλαπλά παράθυρα!! απίστευτη καινοτομία. που θα μου πουν ότι η Samsung προσφέρει ποσότητα! θεέ και κύριε. το TouchWiz ξεπέρασε και το Sense σε προτίμηση και όλοι λένε τα καλύτερα…και θα μου πείτε τώρα ότι είναι χάλια. ΕΛΕΟΣ! έχω το κινητό από τη μέρα κυκλοφορίας του, και δεν έχω το παραμικρό παράπονο. Εν αντιθέση, άτομα που πήραν το Xperia S,Τ έχουν να πουν τα χειρότερα (ειδικά σε θέμα αναβαθμίσεων, βλέπε πήρα Μάρτιο ICS για Jelly bean ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ) τι να λέμε. Η Samsung παρέχει το καλύτερο συνδυασμό Software/hardware είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Τα soc της (Exynos) είναι τα κορυφαία κάθε χρόνο. Όσο για τις οθόνες..δε θα πω κάτι περισσότερο, με κάλυψαν οι από πάνω (υπερ Amoled… Συνέχεια »

Teo

@Κωνσταντίνος +1 και απο μενα.
Το κακό με σένα είναι ότι τα είπες όλα και δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο.
θερμός υποστηριχτής του κινητού μου
Samsung Galaxy S3(4.1.2 εδώ και ένα μήνα ΗΔΗ)

Makis

Κλαίμε όλοι για Ζ όπως η κοπέλα στην φώτο πάνω.. LOL

ΤΡΕΜΕ GALAXY ΚΑΙ SAMMY!!! Μόλις άρχισε να ζεσταίνεται η Sony! 😀

Xperia Z wins a whole host of ‘Best of CES’ awards

island

Έχω πεθάνει στο γέλιο με όλα αυτά που διαβάζω και πιο πολύ με εμενα που πήρα μέρος σε αυτό το πανηγύρι…..cool παίδες όλα μια χαρά….

gthebest

Καλησπερα! Περιμενουμε να δουμε πως θα φαινεται στην ηλιο η οθονη αυτη. Δυστυχως ολες οι μεγαλες οθονες εκει χανουνε!

dimitris

@Κωνσταντίνος Πως γίνετε να λες από την μια ότι οι άλλοι είναι κολλημένοι και από την άλλη να λες ότι το S3 είναι καλύτερο σε όλα από το Sony Z χωρίς να έχει κυκλοφορήσει και χωρίς καν να το έχεις στα χέρια σου? @teo ποια όλα?

Δεν μπορώ να έχω γνώμη για το ποια οθόνη η κινητό είναι καλύτερο αν δεν τα πιάσω και τα δυο στα χέρια μου να τα βάλω δίπλα δίπλα και να κάνω κάποιες δοκιμές. Μπορώ μόνο να κάνω υποθέσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορείτε να είστε τόσο απόλυτοι χωρίς να έχετε πιάσει κάτι στα χέρια σας.. Έχει παραγίνει αυτό με τα fanboys κάθε εταιρίας..Το κακό ξεκίνησε με τα apple fanboys, τώρα παράγινε με την Samsung και για το μέλλον προβλέπονται και Sony fanboys.. Να είστε fan της τεχνολογίας και όχι των εταιριών. Ο λάτρης της τεχνολογίας αναγνωρίζει το καλό, το πρωτοποριακό, το καινοτόμο από όπου και αν προέρχεται και ας είναι και κινέζικο..

Κωνσταντίνος

Γιατί φίλε Δημήτρη, το κινητό είναι το Software του και όχι το hardware.
επίσης έχει άπειρα hands-on σε ξένα site που συγκρίνουν τα πάντα.
ξαναλέω, και πες με λάθος…τι να την κάνω την 5αρα οθόνη χωρίς δυνατότητες όπως pop-up play και multi-window; ουσιαστικά στο S3 μπορείς να χεις 3 εφαρμογές ταυχρόνα στην οθόνη σου. Κανένα, μα ΚΑΝΕΝΑ άλλο κινητό δε κάνει κάτι τέτοιο.
Δεν είμαι fanboy,απλά όταν μου λες για καινοτομία και πρωτοπορία, δε βλέπω πουθενά την Sony.
Η Sony το μόνο που κάνει είναι να λανσάρει συνεχώς κινητά για να κεντρίσει το ενδιαφέρον. Τουλάχιστον το S3 το χω από τότε που βγήκε, και ακόμη είναι ανάρπαστο. και άπιαστο σε πολλούς τομείς!
Ενώ τα Sony τρέχουν πίσω μπας και….
Δεν είναι θέμα fanboισμού….είναι θέμα ότι τη δεδομένη στιγμή, η καλύτερη είναι η Samsung.Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Και καλό είναι, να συγκρίνουμε την οθόνη του Ζ με την οθόνη του SIV που θα χει διαφορετική τεχνολογία Αmoled 🙂 (λιγότερη κατανάλωση, περισσότερος φωτισμός)
τέλος πάντων, ο καθένας ότι του αρέσει 🙂

dimitris

Μάλλον δεν κατάλαβες τι θέλω να πω.. Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στην Sony και αν είναι καλύτερη από την Samsung, υποστηρίζω την τεχνολογία και τις εξελίξεις και αναγνωρίζω ένα καλό προϊόν από όποια εταιρία και αν προέρχεται (τηλέφωνο Samsung beat DJ, galaxy SII, tablet ipad 2, TV LG 42lm620s) Αυτό που θέλω να πω και επαναλαμβάνομαι είναι ότι αυτήν την στιγμή δεν ξέρω αν είναι καλύτερη συσκευή ή όχι το Z από το SIII ή αν έχει καλύτερη οθόνη αλλά με ενοχλεί αυτό το απόλυτο χωρίς να έχουμε πλήρη εικόνα για κάτι. Αναφέρομαι σε όλα τα post αυτής της λογικής και όχι φυσικά μόνο στο δικό σου που στο κάτω κάτω παραθέτεις και κάποια επιχειρήματα. Γιατί στα περισσότερα δεν αξίζει καν να απαντήσεις.

Κωνσταντίνος

Συμφωνώ, διότι ο ανταγωνισμός ωθεί τις εταιρείες να γίνονται καλύτερες!! 🙂
απλά πραγματικά το BE2 χρησιμοποιείται στα βίντεο και στις φωτό. Από εκεί και πέρα, η οθόνη είναι σαν ξεθωριασμένη! όντως καλό κολπάκι,αλλά δεν ειναι τεχνολογία οθόνης και πολλοί το μπερδεύουν αυτό. Είναι πρόγραμμα, το οποίο με root(και πολύ ψάξιμο) μπορείς να βάλεις σε όλα τα κινητά! 🙂
Αλλά τα fanboys, κολλάνε και λένε χαζομάρες.
Μερικές φορές, τα promo είναι τόσο καλά που λες οκ θα τα σπάει…όμως στη χρήση μετράνε οι διαφορές.
Σήμερα πήρε το Note (το πρώτο) αναβάθμιση Jelly bean 4.1.2
και βγήκε τον Σεπτέμβριο του 11. Και σε λίγο θα πάρει και το S2 που βγήκε επίσης το 11 (Απρίλιο)

ΥΓ: Εμένα πολλοί με λένε fanboy της Samsung, απλά όμως δε καταλαβαίνουν τι υποστηρίζω. Υποστηρίζω τη δεδομένη στιγμή το καλύτερο. Τώρα το παρέχει η Samsung. Αν αύριο είναι η Sony, τότε ναι.να υποστηρίξω Sony.
Επίσης, τα της Sony, θα τα δούμε σε 3 μήνες που θα ανακοινωθεί το SIV. Προς το καλοκαιράκι την κόβω να βγάζει το επόμενο “flagship” της!

Ο γαλιανός

παιδια με το που απορροφησε η σονυ τη ερικσον εχει ανεβει στην κορυφη (σε σχεση με τα τηλεφωνα)

τασος

Μπλα μπλα μπλα μπλα!!!!!! Bravia engine και βλακειες!!! Ρε εχετε δει απο τωρα εσεις και ξερετε την καινουργια 1080p super amoled και μιλατε? Περιμενετε να δειτε για ποτε θα χαθει και το z δεν αργει!

MichalakisS

Την ποια ? την ψευτιά την ιδια ονομάζεις ωραία οθόνη ? 😛
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ, εδω αιφοναρα και με διαφορά. Ειδικά το 5αρι 😉

Kostikos

Γενικά διαφωνώ σχεδόν με όλους όσον αφορά την οπαδική συμπεριφορά. Ο καθένας επιλεγει αυτό που του αρεσει κ δε προσπαθεί να πείσει τους υπολοιπους. Οσον αφορα τα τηλεφωνα: 1. ειναι η εμφανιση (κοινως υποκειμενικο αλλα και συνηθες κριτηριο για αγορα), 2. η ποιοτητα κατασκευης (αντικειμενικο, εν μερει υποκειμενικο), 3. Λογισμικο, 4. Υλισμικό. Τα δυο πρωτα εχουν να κανουν με το γουστο του καθενα, οποτε μενει το 3 κ το 4. Οπως κ με την apple τα iphone δεν χρειαζονται 86 πυρηνες για να λειτουργησουν ετσι ομαλά, όπως κ με το κάθε ανδροιδες και cyanogenmod λειτουργικό τα τηλεφωνα πετάνε. Η samsung τα τελευταια 6 (..) χρονια επιμενει στη λογικη ισχυρου υλισμικού (+1) αλλα επισης στη λογικη του touchwiz GUI το οποιο ειναι και που ευθυνεται για αναφερθησαντα παγωματα και επανεκκινησεις (-1). H sony μεσα σε 2 χρονια εχει εγκαταλειψει την ιδεα του πολυπλοκου GUI (+1) κ παει προς την κατεθυνση του nexus, ενω παραλληλα αρχισει να χτιζει ένα εξίσου (;) ισχυρο υλισμικό.

Τελικά, η επιταχυνση με την οποια εξελισονται τα πραγματα γερνουν προς τη Sony, αρκεί μόνο αυτη η ροπή να μη σταματησει ξαφνικά. Τα συμπερασματα δικά σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.