Sony Xperia Z ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Sony Xperia Z με οθόνη αφής 5 ιντσών FHD (Sony Mobile Bravia Engine 2), σώμα από αλουμίνιο και γυαλί, κάμερα 13.1 Megapixel (Sony Exmor RS) και δεύτερη μπροστινή κάμερα 2.1 Megapixel, τετραπύρηνο επεξεργαστή 1.5GHz, μνήμη RAM 2GB και μπαταρία 2400 mAh (Sony Stamina). Δείτε το βίντεο.

Sony Xperia Z πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά
• Περισσότερες hands-on φωτογραφίες του Sony Xperia Z

Sony Xperia Z, Sony Xperia Z ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia Z, Sony Xperia Z ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia Z, Sony Xperia Z ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

61 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
P@NOS

Πολύ ωραίο, τώρα μένει να δούμε το s4 και να επιλέξουμε…
Την επόμενη φορά συγκρινε και τις οθόνες με το s3…

geop

ΠΟΙΟΤΗΤΑ IPHONE ++ KAI ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΚΟΤΗΤΑ ANDROID …. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !! ΜΠΡΑΒΟ SONY !!

Nicko

Να ένα κινητό που θα άλλαζα το Xperia P μου. Η Sony έκανε άλλη μία φορά το θαύμα της. Απίθανο κινητό και αν και 5άρα η οθόνη δεν φαίνεται πολύ παντόφλα, είναι ακριβός στο όριο ποιο πολύ πεθαίνεις για smart phone μετά πάρε tablet. Ποιότητα κατασκευής στα υψή αν και η οθόνη φάνηκε πολύ ξέπλυμα αλά είναι λόγο ότι το είχες στην φουλ φωτεινότητα Κώστα και το αδίκησες. 1000 φορές να το είχες στο αυτόματο.

Mike

Για την ώρα η κορυφαία συσκευή με Android με ένα μικρό ερωτηματικό για τη συνολική απόδοση της οθόνης. Όταν έρθει στην Ελλάδα πάντως θα φοράει την 4.2.

andreas kor

Παρα πολυ καλο κινητο μου αρεσει παρα πολυ!!! Αναμενω ομως οπως αρκετοι φανταζομαι
και το galaxy s4…!!!

κώστας

βιντεάκι δεν είδαμε ούτε καν λίγο μουσική να δούμε πως τα πάει το ηχείο? γιατί?

Ιουστινιάνης

Λειτουργεί και με γάντια;;; Ήμουν ψημένος να το αγοράσω αλλά τώρα κάηκα…

Panos7GR

Όχι όχι όχι όχι…! Γιατί έκανα το λάθος και είδα το hands-on σου; Πωωω… Το ερωτεύτηκα παράθεμα το. Μου αρέσει πάρα πολύ τελικά! Για 5 ιντσών είναι βολικό στο χέρι όπως το βλέπω, η ποιότητα κορυφαία, είναι αδιάβροχο, τελικά έχει τρόπο για ασύρματη φόρτιση (ανούσιο, αλλά cool), κομψό design, προσεγμένο σε όλα τα επίπεδα, οθόνη του γούστου μου και επικοινωνία με όλους τους τρόπους κυριολεκτικά με το οικοσύστημα της Sony! Πφ… Μόνο να δω σημάδια βελτίωσης στο θέμα της υποστήριξης και θα μπει στα υπόψιν μου για αγορά στο μέλλον. Το έχω πει και πιο παλιά εδώ στο site. Πιστεύω η μόνη εταιρία που μπορεί να ανταγωνιστεί την Apple σε όλα τα επίπεδα και στα ίσια είναι η Sony. Αυτό γιατί έχει ένα έτοιμο οικοσύστημα, οι συσκευές της αλληλεπιδρούν τέλεια στο οικοσύστημα της, έχει προσεγμένες επιλογές σε κάθε κατηγορία συσκευών τεχνολογίας, έχει υψηλή αίσθηση του design και καλό service (τουλάχιστον εγώ που είμαι και σε νησί όσες φορές το χρειάστηκα έμεινα ευχαριστημένος). Η Samsung δείχνει σημάδια αλαζονείας και κάνει απλά μια αρπαχτή. Πήρε δημοσιότητα από την σειρά Galaxy S και πάει να το εκμεταλλευτεί. Όμως το Android δεν είναι δικό της και οφείλει να το αναπτύσσει και να το προστατεύει… Συνέχεια »

Mourlos

Κώστα φοβερό τηλέφωνο!!! Μπράβο Sony πως μπορώ να το πάρω από έξω ξέρει κανείς κ η εγγύηση θα ισχύει κ για Ελλάδα η να περιμένω καλητερα να έρθει εδώ?? Πολύ καλή δουλειά!!!

makis88

Ότι και να έχει το s4 αυτό το στυλ και το γυαλί που σου δίνει τόσο premium αίσθηση δεν θα τα έχει. Για μένα πλέον αυτό μετράει περισσότερο αφου το hardware είναι έτσι και αλλιώς τόσο ψηλά που δεν θα καταλάβει κανείς διαφορά στην εμπειρία χρήσης ούτε υπάρχουν εφαρμογές για τις οποίες δεν επαρκεί.

Mourlos

Makis88@ φίλε μου αυτη την στιγμή εχω note 2, galaxy s2, xperia p, motorola razr, κουραστικά απο amoled. Η sony έδωσε τα πάντα ποιοτιτα ταχύτητα αδιαβροχο…. Ειπα τι εχω για να μην πει κανείς οτι είμαι υπέρ η κατα κάποιας εταιρείας… 🙂 sony σου έρχομαι!!!!

geo

amazon.de 650 euro
ebay 650 euro
καλη φαση ….. !

kostis

το μονο που με χαλαει ειναι τα on screen buttons….οπως και του nexus4….

nick

Κώστα η κάρτα SIM που μπαίνει;;;

Dimos

Κώστα πες στα ίσα ότι θεωρείς τσίρκο την AMOLED.Μην προσπαθείς να το αλλάξεις αυτό που είπες στο video. Τουλάχιστον η AMOLED σου δίνει 4 επιλογές για να αλλάξεις: δυναμική,τυπική,φυσική,ταινία! Διαλέγεις και παίρνεις αν δεν σου κάνουν τα κορεσμένα χρώματα…

giannis

απελπιστικα ιδιο με το μηλο 4 στο πισω μερος….

Δημήτρης Κ.

@giannis πιστεύω πως η Sony παρόλο που φυσάει το τούμπανο απο τεχνικά χαρακτηριστικά,δίνει κατ’εμέ μια πιο premium αίσθηση οπότε αφού κάνει που κοστίζει 700αρα γιατί να μην έχει και πιο ποιοτικά υλικά? :/

xristos

Σαν ντουκαρισμενο iphone ειναι!!

takis1994

Λοιπον , πολυ ωραιο κνιητο απο την Sony , τα συγχαρητηρια μου , η οθονη φαινεται φανταστικη , και αν και μ αρεσουν οι Amoled , θα προτιμουσα αυτη την οθονη που εχει και ωραια χρωματα , αλλα συναμα και πιο ΦΥΣΙΚΑ. Δεν μ αρεσει οταν στο ασπρο πχ η Super Amoled εχει μια δωση πρασινου..
Το design απο την αλλη εξαιρετικο , και δειχνει να μην του λειπει τιποτα απο hardware.

αλλα…ρε παιδια , γιατι για χαρη του χαρακτηρισμου ‘ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ’ να βαλουν παντου καπακια , και κυρίως στην υποδοχη ακουστικων , που εγω και πολλοι αλλοι την χρησιμοποιούμε συνέχεια;
Το θεωρω τελειως μη πρακτικο..

Υ/Γ: Αδιαβροχο μονο στο γλυκο νερο εε? Αυτο μπορω να πω πως μου ειχε ξεφυγει , και νομιζα οτι οταν λενε αδιαβροχο , το εννοουν με την γενικοτερη εννοια..Χμμ ξενερωσα…
Δηλαδη αν πεσει στη θαλασσα ας πουμε εστω και για 10 δευτερολεπτα , η ζημια του θα ειναι αντιστοιχη με αυτη ενος κινητου που δεν εχει χαρακτηριστει “¨αδιαβροχο” ??

Κωνσταντίνος

Επιτέλους τετραπυρηνος απο την Sony άριστη ποιότητα κατασκευής αλλά όπως όλοι ξέρουμε θα αρχίσει με μια τιμή…

Mourlos

taki@ Αδιάβροχο πάει να πει αδιάβροχο … Δηλαδή οτι κ να πέσει ακομα κ μπίρα η κατι τέτοιο δεν θα πάθει κατι. Κ στο λέω εκ πείρας. Απλα θέλει καλό ξέπλυμα με γλυκό νερό!!!! Το τηλέφωνο απλα τα σπάει το μονο που θέλω να μας πει ο Κώστας είναι για την κατανάλωση της μπαταρίας!!!!

dimitris

Έχει ένα λευκό πού είναι λευκό και έχει κι ένα μαύρο πού είναι……γκρι….!!!!!

Makis

@ Ο/Η dimitris λέει:
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 στις 16:14

Ναι, αλλά μέσα από τον φακό μιας κάμερας και μετά μέσα σπό την οθόνη σου, δες το ζωντανά και μετά τα λέμε….για όλα τα κινητά ισχύει αυτό, αν είναι δυαντόν να αποτυπωθεί η πραγματικότητα των χρωμάτων μέσα από έστω μία HD κάμερα και μετά από μία μετριότατη οθόνη υπολογιστή.

helpertrik

δεν υπαρχει η αναλυση του

dimiG24

Σαν ο πιο άσχετος της παρέας εδώ, θέλω να ρωτήσω αν το xperia T, όταν αναβαθμιστεί και αυτό σε 4.1 JB, θα έχει και αυτό το ίδιο UI ή αυτό είναι φτιαγμένο συγκεκριμένα για το xperia Z;;;

Kostas

ooooooo <3 !!!!

Τάσος

Δε χρειάζομαι κάτι παραπάνω από ένα κινητό.. το αναμένω στην ελληνική αγορά για να το τσιμπήσω.. Κώστα, εννοείται ότι κάποια στιγμή θα ανεβάσεις το πλήρες review,ε?

Ανέστης Καρπάθιος

Αν ξεχαστώ και μπω μαζί του στη θάλασσα (χαζό μέχρι αηδίας) μέχρι πιο βάθος αντέχει ?

dimitris

Makis από ένα φακό κάμερας και μέσα από την οθόνη μου είδα και την Amoled των Galaxy S,κι όμως μέσα απ’αυτά πού μού είπες το μαύρο είναι μαύρο!!

Makis

ok….γνώμη σου, έχω Note I και Sony Tablet S, χαλαρά το Sony στο μαύρο….

JohnWave

Πανέμορφο κινητό, ακριβώς μα ακριβώς ίδιο στη μπροστινή του πλευρά με το δικό μου LG Optimus 4X.Στα πλάγια προτιμώ την εμφάνιση του 4X αλλά μου αρέσει πολύ κι αυτή.Πίσω είναι ωραίο το γυαλί με μόνο αρνητικό τις δαχτυλιές που από ότι είδα στο video είναι έντονες.

Πέρα από την εμφάνιση,τα χαρακτηριστικά του είναι τέλεια και φαντάζομαι η οθόνη θα αποδίδει πολύ καλά χρώματα.Για την ανάλυση είμαι λίγο επιφυλακτικός για τον αν σε κινητά 5 ιντσών φαίνεται διαφορά μεταξύ 720p και 1080p.

Kάποια στιγμή στο μέλλον όταν η τιμή του πέσει ίσως να είναι το επόμενο κινητό μου μετά το 4Χ γιατί με καλύπτει σε όλα και έχει καλύτερη κάμερα.

JohnWave

Διόρθωση τώρα που το είδα καλύτερα : Δεν είναι ακριβώς ίδιο μπροστά με το 4Χ.Υστερεί κάτω όπου το 4Χ έχει μικρότερο κενό χώρο και τα κουμπιά πάνω σε αυτόν και όχι στην οθόνη.Μείον 1 για το Ζ σε αυτό το θέμα.

gthebest

Φιλε Κωστα βαλτο στον ηλιο με full φωτεινοτητα διπλα στο s3 να δουμε τι παιζει! Ειμαι σιγουρος οτι στον ηλιο το Sony θα το φαει λαχανο το s3!

Mourlos

Το s3 στον ήλιο ειναι οχι για κλάματα αλλά για γέλια!!!!! Έπρεπε να μπω σε σκιερό μέρος κ να βάλω κ το χέρι μου για να δω ποιος με καλούσε….. Φυσικά κ θα είναι άψογο στον ήλιο το Z….!!!

Makis

το τεστ του ηλιου παλικαρια δεν το περναει ΚΑΝΕΝΑ, θελουνε ολοι τους πολλα ψωμια ακομη

Του Arc S μου φιλε @Makis περασε το τεστ και το περναει εδω και ενα χρονο και παραπανω. Ποτε δεν ειχα θεμα κατω απο τον ηλιο (με 100% τη φωτεινοτητα εννοειται) και βλεπω να στειλω sms και κλησεις κανονικα! Οχι οπως θα ειναι οι μελλοντικες οθονες, αλλα σιγουρα καλυτερα απο amoled! Σε αυτον τον τομεα η bravia engine τα παει περιφημα μαζι τους και η σονυ…Σε αλλους τομεις ομως…. :\

DimKar

Να ρωτήσω κάτι, αφού είναι ακυκλοφόρητο Κώστα, πώς το βρήκες;;

Makis

@ Χρυσοστομος Οικονομιδης λέει:
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013 στις 16:20

Φίλτατε μαζί σου, παρόλο που μου αρέσουνε οι amoled, μόλις βλέπουνε λίγο ήλιο, λες και σβήνουνε, τέσπα. Θα σου πω όμως κάτι, εάν έχεις ποτέ ευκαιρία δες το garmin (GPS) 3760, δεν ξέρω τι σκ@τ@ οθόνη έχει, αλλά με μόνο 50% φωτεινότητα βλέπεις πολύ καλά στον ήλιο. Με full φωτεινότητα βλέπεις πολύ καλά με τον ήλιο κάθετο στην παραλία!!. Είναι η μόνη συσκευή που έχω δει (ως κάτοχος) so far που πραγματικά βλέπεις και όχι ημίμετρα όπως τόσες άλλες….ίσως επειδή είναι GPS…Troll και την έκανα…:)

Periklis

Κατα τη γνωμη μου οποιος θελει ενα κινητο με πολυ καλο hardware θα επρεπε να επιλεξει το sony xperia z ενω αν ηθελε ενα κινητο με συνεχεις αναβαθμισεις θα επρεπε να επιλεξει το google nexus 4

Παπαδόπουλος Σωτήριος

Πάντως εγώ θεωρώ καλύτερη προσθήκη την μπατάρία Stamina. Δίνει ακρίβής πληροφορίες για την μπαταρία με ακρίβεια 1% όπως και στις βιντεοκάμερες. Τώρα για την οθόνη εγώ προστιμώ κάποια που δεν καίει ρεύμα

ΣΤΕΛΙΟΣ

Επιστροφη στο παρελθον κατι απο Κ800 ελεοςςςς.

ανδρεας

ξερει κανεις να μου πει αν το κινητο εχει πολυ δυνατο ηχειο??? ποτε θα ερθει στην ελλαδα και ποια θα ειναι η τιμη του? ειναι γαματο κινητο και ενδιαφερομαι σοβαρα!!!

Αποστόλης Ρόδος

Τα σπάει απο όλες τις απόψεις.
Περιμένω να δω την απάντηση της Sammy με το SGS4 και αν δεν εντυπωσιαστώ σχεδιαστικά ή δεν εχει κάποια καινοτομία που να τα σπάει… πούλησα το SGS3 μου και έφυγα σφεντόνα για αυτήν την κινητάρα.
Η συσκευή αυτή ειναι WOW κυριολεκτικά.

G4m3r

Καλησπέρα παιδια, το Z νομίζω είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει ποτε η SONY.
Οκ τα χαρακατηριστικα του είναι όλα κόμπλε…αλλα 2 πράγματα δεν ξέρω.

1.)Κατα ποσον εύχρηστο είναι στο χειρισμό του συμπεριλαμβανομένου ότι χει 5′ οθωνη και
2.)αν οι 4 πυρήνες το κάνουν να υστερεί κατα πολυ απο το galaxy s IV.

Αν γνωρίζει κάποιος ας πει..

Mourlos

G4m3r@ δεν ια υστερεί καθόλου φίλε μου απο οποίο κινητό κ να έχει κ 4 κ 8 κ16 πυρήνες…

G4m3r

Και εγω αυτο πιστεύω ρε φίλε Mourle,δεν γίνεται να έχει χαοτική διάφορα το ένα με το άλλο κινητό.
Ίσως να τρέχει λιιιίγο πιο γρήγορα το gs4 αλλα τώρα σε τέτοιες ταχύτητες τι να συζητάμε;
Για τον χειρισμό του δεν είμαι σίγουρος κατα πόσο βολεύει…απο design όμως τα σπάει…
Ξέρουμε σε τι τιμή περίπου βγήκε στην Αμερική; Έχω την εντύπωση ότι κάπου πήρε το μάτι μου ότι κάνει 650€.

Mourlos

G4m3r@ Ε ναι σε χειρισμό θέλει σίγουρα 2 χέρια όπως κ όλα μέχρι στιγμής τα 4,3 ίντσες και πάνω οπότε αυτο που εχω να πω είναι. Ολα θέμα συνήθειας είναι!!! Πάντως το βλέπω κ το ξανά βλέπω το τηλέφωνο κ κρατιέμαι με νύχια κ με δόντια να μην το παρω απο Amazon…

G4m3r

Mourle είπες μεγάλη κουβέντα και δεν το κατάλαβες…! “όλα μια συνήθεια είναι”
Τώρα όσο για το αν θα το πάρεις…
Αν έχεις πάρτο χθες…!!!

Mourlos

G4m3r@ Ο λόγος που το σκέφτομαι είναι μόνο κ μόνο ο λόγος εγγύηση που δεν ξέρω αν ισχύει Ελλάδα οσα χρόνια ισχύει απο το να το πάρεις από εδώ!!! Κ αν ξέρει κανείς ας πει καμια αν έχει εμπειρία! Γιατί στο παρελθόν την πάτησα με θέμα απόδειξης κ εγγύηση!!!

Bill

Κώστα πιστευεις οτι μεσα στο 1ο εξαμηνο του 2013 θα βγαλει η sony κανενα κινητο γυσω στα 200 ευρω σαν το xperia sole σε χαρακτηριστικα?

Δημήτρης

Παιδιά ξέρετε περίπου την τιμή αυτού του κινητού ?? άμα είναι πιο φτηνό από το galaxy slll να αγοράσω αυτό με εντυπωσίασε !!!!! Πολύ

G4m3r

Κοστίζει περίπου στα 600€.Είναι πιο ακριβό απο το gs3.

jonnis

659ε sto expansys απλισιαστο και ισως πιο ακριβο οταν ερθει στα δικα μας καταστηματα φανταζομε

Δημήτρης

Αφού είναι πιο ακριβό μάλλον θα αγοράσω το galaxy ή εκτός αν πέσει τιμή σε κάποιο χρονικό διάστημα θα το αγοράσω Ευχάριστο

iphonakias

θα προτιμουσα ιπαντ μινι :).. να κλισουν μερικα στοματααααα απανταμε με ιφονε 5 και μαρτιο 5ς γατακιααααααααααααααααααααα……

Nerven

Πολύ ωραίο και είναι ένα από τα υποψήφια για μελλοντική αγορά μαζί με: Xperia ZL (μ’ αρέσει που είναι πιο comact αν και ελάχιστα πιο παχουλό), galaxy S4 και iphone 5S αν βγει μέχρι το καλοκαίρι.Άντε να βγουν να δούμε!

makis

απλά το κινητό είναι υπέροχο. δεν παίζει κάτι καλυτερο στην αγορά νομίζω.
η ανθεκτικότητά του και το ότι λειτουργεί και με γάντια θα με κάνει να πάω να το πάρω

Ορέστης

κώστα να ρωτήσω αν το κινητό xperia Z μείνει τουλάχιστον πάνω από μισή ώρα στο νερό τότε ποιές είναι οι επιπτώσεις;

Kιμωνας

Μπορει να μπει microsd 64Gb γιατι εχω την εντυπωσυ οτι παει μεχρι 32

βασιλης

και απο οτι λεει η sony θα αναβαθμιστη και στο kit kat 4.4 απο 4.3 που θα αναβαθμιστη σε λιγο

Athanasia02

απο που μπαινει η καρτα σιμ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.