Sony Xperia Z, Αναμένεται επίσημα την επόμενη εβδομάδα

Η πρώτη επίσημη φωτογραφία του Xperia smartphone που θα τα βάλει με το S III και το iPhone 5 και μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε ως Yuga C660X είναι γεγονός και επιβεβαιώνει το επίσημο όνομα Sony Xperia Z. Αυτό θα είναι και το πρώτο 5ιντσο smartphone της Sony με ανάλυση 1920×1080 pixels FHD και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας κατά τη διάρκεια της ετήσιας έκθεσης CES 2013 στο Λας Βέγκας.

Sony Xperia Ζ
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.1 Jelly Bean
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 1.5GHz τετραπύρηνος
GPU: Adreno 320
Μνήμη RAM: 2GB
4G/ LTE
Οθόνη: 5 ίντσες, LCD LTPS IPS, Mobile Bravia Engine 2, 1920×1080 pixels
Κάμερα: 12 Megapixel, Exmor RS, LED flash, Full HD video 1920×1080 pixels
Δεύτερη κάμερα: 2 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 32GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth 4.0, micro USB, mini HDMI
xLOUD clear audio, NFC
Μπαταρία: 2370 mAh
Διαστάσεις: 131.6×69.7×9.8 χλστ.
Βάρος: 147 γρ.

, Sony Xperia Z, Αναμένεται επίσημα την επόμενη εβδομάδα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mageironi

ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΛΛΑ (ΜΑΛΛΟΝ) ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….

Κώστας Π.

Μια διόρθωση στα specs, ο κάθε πυρήνας θα ναι στα 1,7ghz ….. , επίσης οι τεχνικοί της sony θα πρέπει να διορθώσουν το θέμα με τη θερμοκρασία όπως και την γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας του κινητού ,πριν αυτό βγεί στις αγορές.. Κατ’α τ’άλλα το κινητό αγγίζει την τελειότητα ,ακόμα δεν υπάρχπυν εφαρμογές που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές δυνατότητες του xperia z.

nikos

Αν ειναι αυτο μιλαμε για ΤΟΥΜΠΑΝΟPHONE ουτε hiphone 5 oυτε τιποτα…Ααα και περιμενω και την κληρωση που πηρα σημετοχη για το sony xperia T..Κωστα γρηγορααα εχω αγωνια…!!!

makis88

Τούμπανο και όμορφο! Θα αξίζει μετά απο λίγο καιρό στα sony πέφτουν αρκετά γρήγορα οι τιμές!

Solon

Τούμπανο αλλά και παντόφλα. Πρώτη φορά από το 2005 που ξεκίνησα να αγοράζω smartphones θα αναγκαστώ να αγνοήσω τα specs για χάρη της φορητότητας.

Someone

Αφού έχει 4 πυρήνες μπορούν να χρονιστουν πιο χαμηλά η τουλάχιστον με επιλογή από της ρυθμίσεις. Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την επιτάχυνση της κάρτας γραφικών για ξεκουράζετε ο επεξεργαστής και να δουλεύει πιο χαλαρά.
Εδώ με το iphone 3gs 600mhz που έχω έχει μια ομαλότητα άμα είχε και περισσότερη μνήμη ram θα ήταν μια χαρά.
Αυτό το ταμπλετοφονο θα είναι τουλάχιστον 600 ευρώ, εμένα μου αρέσουν πιο μικρές υλοποιησεις όπως το iphone 5, που έχει καλή ανάλυση αλλά με καλύτερη μπαταριά 2000mah.

EYRI

ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΤΟ ΣΟΝΥ ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙΣ FULL HD ΟΘΟΝΕΣ ΣΤΑ ΚΗΝΙΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ..ΕΠΙΣΗΣ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΟΝΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΣΤΟ INTERFACE ΤΟΥ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ….!!

max91

Απ’οτι ακουσα θα κυκλοφορησει και αλλο ενα που θα λεγεται Xperia ZL και θα ειναι σχεδον το ιδιο αλλα λιγο πιο κοντο, ισχυει κατι τετοιο?

azriel84

ναυαρχίδα του 2013 και δεν έχει 4.2 πάνω…ε ποτέ δεν θα το καταλάβω αυτό, με τι λογική λειτουργούν οι εταιρίες. Θα ήθελα πολύ να δω τη δουλειά στην οθόνη, όλα τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά και αναμενόμενα. Όσον αφορά τις ίντσες, είμαι σίγουρος η Apple περιμένει τον ανταγωνισμό να φτάσει εκεί γύρω στις 7-7.5″ για να βγάλει iPad mini με δυνατότητα κλήσεων 😛

S.M

@max9 Θα κυκλοφορήσει ένα Xperia ZL,αλλά αν θα είναι ολόιδιο,δεν ξέρω…
Εμένα πάντως,παρόλο που το κινητό είναι πολύ ωραίο,δεν με βολεύουν καθόλου οι μεγάλες οθόνες και θα είναι πιστεύω υπερβολικά μεγάλο!….Σίγουρα θα είναι 5 ίντσες?

κώστας

αν είχε οθόνη 4.3 ίντσες και κάμερα 13άρα θα ήταν τούμπανο! αμάν όλες οι εταιρείες με τις 5 ίντσες… Ούτε στο κ..λ…τσεπη δεν θα χωρούν…

Lefteris

Για να ανταγωνιστει αυτα τα κινητα πρεπει να υπαρχει κατα πρωτο λογο την υποστηριξη του λογισμικου, δε νοειται να κυκλοφορει με 4.1 και οχι με την τελευταια εκδοση λογισμικου!!! Αυτο και μονο ειναι απαραδεκτο! Τουλαχιστον ας φροντισει με το που βγει να αναβαθμισει σχεδον κατευθειαν! Τα χαρακτηριστικα αυτα θα τα εχουν και αλλα κινητα οπως ειδαμε κατι oppo κατι zte… οποτε πλεον τα χαρακτηριστικα δε λενε τιποτα! Επισης θελει βελτιωση το UI και οχι μονο τα εικονιδια, η samsung εχει ενα υπερβολικα πολυ καλο UI και μη μου πειτε ειναι βαρυ, γιατι της σονυ ειναι δεκα φορες πιο βαρυ! Ετσι απο μονα τους τα τεχνικα χαρακτηριστικα δεν λενε τιποτα…. Α! Και το s3 κανει native βιντεοκληση, αυτο θα κανει ή τσαμπα η μπροστινη καμερα των 2mp;

@azriel84 Αν εχει κατι παρα πολυ καλο η sony (κατ’εμε) ειναι οι οθονες! ειναι πολυ καλη η bravia engine και ειμαι περιεργος και εγω να δω την bravia engine 2!
Bαρεθηκα να βλεπω timescape ρε sony! Θεοβαρο στα παλιοτερα κινητα και προσωπικα δε μου πολυαρεσει! Ευτυχως υπαρχουν οι launchers! Στο προηγουμενο αρθρο σου Κωστα , εγραφες android jb 4.2 , τελικα τι ισχυει;;;;

Sotiris

Kala pedia edo milame gia mia siskeui i opoia stin ellada kata tin gnomi mou kai me basi to ti polite sta katastimata tha kostizei toulaxisto 600 euro…..!

lorentzos

Ωραια spec αλλα μεχρι εκει, το τετραγωνε σχεδιο παλι αλλο δεν υπαρχη? interface οπωσδήποτε θελει αλλαγη εχει κουρασει το ιδιο σε ολα απο το πιο μικρο μεχρι το τελευταίο ( φαινεται να το εχουν αλλαξη ), Νεο μοντελο 2013 με 4.1 fol μεγαλο που πας οταν τα υπαρχων ειδη τρεχουν 4.2 Και τελευταίο νομίζω δεν θα προλάβουν να χαρούν και πολυ εν οψη S4 & Note3 ειδικα εαν πεσουν στις ιδιες τιμες….

Γιώργος Κ.

Λίγο LG design έχει….

Steve

Τούμπανο πραγματικά το Xperia Z και δε νομίζω να υπάρχει σύγκριση με το S3 και το Iphone 5 είναι πολλές κλάσεις ανώτερο. Ο αντίπαλος του θα είναι το S4, η SONY θα πρέπει να βιαστεί να το βγάλει αν θέλει να κερδίσει αγοραστές και φυσικά να είναι φθηνότερο από το S4

djfapples

αντε να πιασουμε κορυφη εδω το xperia t κ τα επιανε σε κατι σημεια τα αλλα οχι αυτο το θηριο απο οθονη καμερα καληνυχτα πιστευω παιζει μονο του τωρα στο μεγεθος κ στη μπαταρια θα δειξει η νεκροψια

kostas

Κλασικά 700 πρώτη τιμή στο Μπανανία και σε 3 -4 μήνες κάτω κατά 30% σε φάγαμε στη μάπα κυρά Σονυ. Οποίος το γουστάρει το καλοκαίρι παίδες φιλικα Κωστας

Panos7GR

@Lefteris: Είναι που όλοι μας κάνουμε native βιντεοκλησεις και θα μας λείψει… Εδώ δεν παίζει ούτε η μισοί των Galaxy S3 χρηστών να έχουν χρησιμοποιήσει την μπροστινή κάμερά του με VOIP υπηρεσία, τι μου λες τώρα για native βιντεοκληση…Σοβαρευτειτε και πείτε κανένα επιχείρημα με ουσία!
________

Το κινητό είναι τουμπανάρα!!! Φέρει την αιχμή της τεχνολογίας στα smartphones, ΟΜΩΣ έχει το αιώνιο κουσούρι της Sony. Δεν είναι ενημερωμένο το software! Αυτό είναι το τεράστιο μειονέκτημα που πρέπει να έχετε υπόψιν οι υποψήφιοι αγοραστές. Αυτό το γαμ…νο UI τι το θες ρε Sony;;; Ελάφρυνε το! Εκείνο φταίει που αργεί στις αναβαθμίσεις και βαραίνει υπερβολικά το σύστημα. Αφού είναι ικανό να γονατίσει διπύρηνα όπως Xperia U, Xperia Go, Xperia Sole κτλ, φανταστείτε για τι πρόβλημα μιλάμε. Κρίμα που ένα τούμπανο σαν αυτό το ρίχνει στα μάτια μας με την 4.2 (όχι ότι έχει μεγάλη διάφορα με την 4.1, αλλά σε προϊδεάζει για την υποστήριξη που (δεν) θα έχει).

Προς το παρόν παραμένω ακόμα πιστός του Oppo Find 5!

Kostas K.

Επιτέλους φτάνουμε στα τελευταία γράμματα του Λατινικού αλφάβητου γιατί κουραστήκαμε…. Ελπίζω τα επόμενα πάντως να μην είναι Τ2,Z2 κ.ο.κ! 🙂
Ωραία χαρακτηριστικά πάντως βλέπω οτι πλέον η ψαλίδα στα specs έχει κλείσει και όλες οι εταιρίες δίνουν τα ίδια χαρακτηριστικά για τα top μοντέλα τους..(S4 pro,2 gb Ram,1080p οθόνη)
Ετσι όπως το πάμε το smartphone που θα έχει την καλύτερη υλοποίηση σε τιμή-απόδοση μπαταρίας-αναβαθμίσεις θα κάνει την διαφορά

vang_tsog

Βλέπω καλά ή είναι τυπογραφικό λάθος,5 ίντσες οθόνη με μήκος μόλις 131.6!!!(Το S3 έχει 136.6, το nexus 4 133.9, το one X 134.4 και όλα με μικρότερες οθόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.