Sony Xperia Z, Sold out σε αρκετές χώρες

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία καταστημάτων λιανικής πώλησης (retailers) από χώρες όπως Γερμανία, Γαλλία, Χονγκ Κονγκ και Ιαπωνία το Sony Xperia Z πουλάει σαν τρελό. Σε πρόσφατη επικοινωνία μας με την Sony Mobile Ελλάδας αυτό επιβεβαιώνεται και γίνεται λόγος για αναθεώρηση των προβλέψεων προς τα πάνω και για τη χώρα μας.

Το έχουμε πει και σε άλλο άρθρο μας, ότι κατάφερε πέρισυ η HTC με το One X που ήταν το πρώτο τετραπύρηνο smartphone στην ελληνική αγορά, κάνει φέτος το Xperia Z και πουλάει πριν κυκλοφορήσει το HTC One αλλά και ανακοινωθεί το Samsung Galaxy S IV.

Πιστεύετε ότι τα HTC One και Galaxy S IV θα ανακόψουν την πορεία του Xperia Z;

Sony Xperia Z πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Sony Xperia Z, Sony Xperia Z, Sold out σε αρκετές χώρες

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fokia

και μόνο που είναι αδιάβροχο πιστεύω ότι έχει ένα ΠΟΛΥ μεγάλο +………

Dimos

Εννοείται θα την κόψουν…

Teo

Όμορφο,δυνατό αλλα SONY βρε παιδί μου..Μακάρι να έχει βάλει μυαλό και να μην βγάλει κάνα Z+ σε κάνα 2μήνο.Και επίσης να το υποστηρίξει και να του δώσει τα απαιτούμενα updates

Versavel

Είναι πολύ καλό κινητό εκ πρωτης όψεως και μένει να αποδειχθεί και στην πράξη. Μακάρι να τα πάει καλά και αυτό θα είναι προς όφελος όλων των καταναλωτών.
Πολύ θετικό που είναι αδιάβροχο πράγμα που σημαινει ότι από εδω και στο εξής θα ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρίες. Ήδη έχω την υποψία ότι αδιάβροχο θα είναι και το Samsung Galaxy IV.
Πάντως για μένα ο μεγάλος κίνδυνος για ένα smartphone δεν είναι το νερό αλλά η πτώσεις σε σκληρές επιφάνειες. Το Xperia έχει πολύ γυαλί παντού και επιβάλεται μία μαλακή θήκη.

Panos

Πιστευω οχι, σαν συνολο ειναι το καλυτερο αυτη την στιγμη…περιμενω και s4

θανασης

ωραιο το sony ! μου αρεσε αμεσως οταν ανακοινωθηκε.. λογικα και το htc και το samsung θα πανε καλα ,ασ δουμε και το galaxy s 4 και ας βγαλουμε μια γνωμη αν και εγω πιτστευω θα μετρισει πολυ η καταστευη του galaxy γιατι ανεβηκε και η sony εκτος απο την htc.

Billys

Και εδω ειναι η αποδειξη οτι την αγορα δεν την οριζουν τα blogs και τα fora , αλλα ο απλος κοσμος που δεν εχει συνηθως σχεση με την ενημερωση για την τεχνολογια , μπαινει στο μαγαζι και ζηταει το “καλυτερο” , το πιο καινουριο και το πιο γρηγορο και φυσικα του δειχνουν παντα αυτο που θελουν να πουλησουν . Ημουν κι εγω ετσι καποτε , οποτε μιλαω απο προσωπικη εμπειρια . Καλως ή κακως , ισχυει !

gabriel

Κώστα εσύ αν το έχεις δούλεψη καθόλου μετά την παρουσίαση ,πες μας την γνώμη σου αντικιμενικά βάση την εμπειρια σου και όχι όπως το βλέπομε εμεις οπαδικά προς κάποια εταιρεια.

Nikos

Εννοείται ότι θα την κόψουν,
Ο κόσμος θέλει πάνω απ ολα καλύτερη διάρκεια μπαταρίας,
To One ήδη το βγάζει knock out, Και λογικά το ίδιο θα κανει και το s4
Με την πατεντα του exynos….

Φίλιππος

Ωραίο το Sony και αδιάβροχο που το θεωρώ το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα, αλλά αυτό το πρόβλημα που γεμίζει δακτυλιές με το παραμικρό δεν παλεύεται! Έλεος ρε Sony, δημιουργείς ένα κόσμημα και το βγάζεις μ’αυτό το απαίσιο γυαλί που πρέπει να το καθαρίζεις κάθε φορά που το χρησιμοποιείς; Χάθηκε ένα Gorilla Glass;

Nerven

Φέρτε ZL στο λαό!

JohnWave

Εννοείται πως κοπεί αυτή η πορεία κυρίως λόγω του SIV που θα κάνει πάλι τρελές πωλήσεις λόγω του brand name που έχει χτίσει πλέον στην αγορά.Eγώ χαίρομαι πάντως με αυτό που γίνεται με το Galaxy και το iphone γιατί βοηθά στην πτώση τιμών των ναυαρχίδων των άλλων εταιριών.Σε λίγο καιρό με άλλα λόγια το Z

JohnWave

(πάτησα enter καταλάθος – συνεχίζω)

…θα κοστίζει πολύ λιγότερο όπως και το Optimus G και το One.Να στε καλά Samsung και Αpple 🙂 Πάντα τέτοια!

Ανδρέας

Έχω το xperia Z εδώ και λίγες μέρες και είμαι μέχρι στιγμής απόλυτα ικανοποιημένος. Με τρόμαζε λίγο το μέγεθος στην αρχή άλλα είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από το galaxy S3. Επειδή είναι πολύ λεπτό χωράει άνετα σε τσέπες.
Η μπαταρία είναι οκ. Κρατάει άνετα μια μέρα με βαριά χρήση. Σε stamina mode σχεδόν το διπλάσιο. Όσοι νομίζουν πως λόγου του γυάλινου περιβλήματος θα είναι ευαίσθητο σε γρατσουνιές και σπασίματα ας πάψουν να ανησυχούν. Φαίνεται μέχρι στιγμής ιδιαίτερα ανθεκτικό στην κακομεταχείριση και σαφώς καύτερο από τα πλαστικά περιβλήματα τύπου galaxy S3 (με το S3 έχω επίσης πολύ κακές εμπειρίες από οθόνη που χάλασε με ασήμαντο χτύπημα). Το μόνο μειονέκτημα που βρίσκω στο γυαλί πως θέλει συχνό καθάρισμα από τις δακτυλιές (έχω το μαύρο xperia z, ίσως να είναι λιγότερο έντονες στο λευκό). Αλλα πάλι, μπορείς να το καθαρίσεις και κάτω από τη βρύση…

Ανδρέας

καύτερο = καλύτερο στο προηγούμενο σχόλιο.

Nthegrpap

είχα γράψει ότι θα κάνει πανηγύρι.
και δεν χρειάστηκε πολλές μέρες.
Θα ανακόψουν τι πορεία του
αλλά το τμήμα Mobility της Sony θα
πετύχει τον στόχο που έβαλε για
την 3η θέση.

Stavros

Αν δεν ανεβάσει την ποιότητα υλικών & κατασκευής η Samsung δεν νομίζω να ανακόψει το Xperia Z, δεν μπορεί να ζητάει 700+ για ένα πλαστικό πράγμα και ας έχει πολύ καλό Hardware δεν λέει κάτι & το Xperia Z έχει πολύ καλό Hardware ίσως και καλύτερο ο χρόνος θα δείξει. Το One X από την άλλη δεν νομίζω να μπορεί να κοντράρει τα άλλα δύο

ιωαννης

Φετος βλεπω ανυσηχους καταναλωτες οι οποιοι ψαχνονται και θελουν ποιοτητα και καινοτομια.
αν η Samsung παρουσιασει ενα s3 με διαφορετικο hardware, oχι δεν θα του πολυκοψει πιστευω σε καμια περιπτωση!φετος με τετοιο συναγωνισμο,μονο το brand name “GALAXY” δεν θα κανει δουλεια.Το one δεν θα του κοψει ακριβως,θα βαδισουν μαζι απλα..

Jacob

φετος θα ειναι η χρονια της sony, οπως ειχε προβλεψει ο Κωστας. Και αν οχι μονο η χρονια της… θα ειναι το Ζ αναμφιβολα μεσα στα top3.
καιρος ηταν. Ειναι μια τεραστια εταιρεια και επρεπε να το παρει σοβαρα.. νομιζω τα καταφερε.. Βεβαια με ενοχλουν οι τιμες… Ολων των εταιρειων.. αχ ρε μηλο.. που να γινεις φιρικι.. μας κατεστρεψες

Ακης

οπως το εχω ξαναπει (μου αρεσει) “Sony released the Kraken! Z!”

manolinio7

Σημερα τεσταρα την οθονη του xperia z me το δικο μου galaxy note 2 και χωρις υπερβολη του note 2 ειναι μακραν καλυτερη και σε χρωμα και σε βαθος κι οσο για το full hd? δεν προσεξα τιποτα… τι να πω, πολυ ομορφο κινητο αλλα εγω προσωπικα κοιταζω πρωτα ποιοτητα οθονης και μετα ολα τα αλλα.. θελει δουλεια ακομα η sony σε θεμα οθονης.. ακου bravia engine..!!!!

fanis

πολυ καλο το Ζ…θα περιμενω λιγο καιρο να πεσει η τιμη του κ θα το χτυπησω…αυτη η πλαστικουρα της samsung δε παλευεται…

Ακης

@manolinio,δε ξερω γ την οθονη του Ζ-note2(αν και γινεται λογος για υπεροχη δουλεια στο Ζ απο παντου[θα ειχε πλακα να τα εβγαζες εξω στον ηλιο βεβαια]), αλλα μη μιλησεις για οθονες sony-samsung εξω, θα γελασει κοσμος 😉 οσον αφορα bravia engine

Nick77

Δεν μου κανει καμια εντυπωση το γεγονος πως το xperia z πουλαει σα ζεστο ψωμι!Ηταν αλλωστε αναμενομενο.. οσο για αυτους που δεν βλεπουν διαφορες απο HD σε FullHD,καλυτερο για τους ιδιους.. δε χρεαζεται καν να προβουν σε νεα αγορα κινητου!Οικονομια..

spyros

@manolinio μην τα δωκιμασεις εξω τη μερα η ακομα χειροτερα στον ηλιο γιατι θα το πεταξεις το note σιγουρα οπως επαθα και γω με το s3 και καλετηξα σε iphone 5..

το xperia z πιστευω θα ειναι απο τα καλυτερα κινητα του 2013 και καλα κανει και πουλαει..

Makis Reptile

Εσείς που κράζετε την οθόνη δείτε βίντεο, φωτογραφίες, διαβάστε και ένα κείμενο / βιβλίο whatever και μετά τα λέμε, η home screen αδικεί τρομακτικά την ποιότητα της γιατί χρησιμοποίησαν πολύ γκρι και κάπως άτονα χρώματα! :/
Το λευκό πάντως είναι κλάμα και δεν γεμίζει δαχτυλιές όπως το μαύρο (πέρασε και αυτό από τα χέρια μου για 5 μέρες). Γενικώς το κινητό τα σπάει, η μπαταρία με βαριά χρήση βγάζει άνετα την μέρα είναι γρήγορο με πολύ καλή κάμερα (για κινητό) και χωράει στην τσέπη του τζην, βασικό!

Αποστόλης Ρόδος

Εγώ πιστεύω πως θα αυξηθούν οι πωλήσεις του όταν δούμε πως το S4 είναι ίδιο με το S3 σχεδιαστικά… το Xperia Z απλα τα σπάει και μερικοί πυρήνες παραπάνω δεν θα ανακόψουν την καλή πορεία του.
Samsung Fan μέχρι πρότινος… 😉

gp

Ποιο Ζ,εεερχεται το 4

giatrex

Το τηλ ειναι εργαλειο!Να σημειωσω οτι ειμαι λατρης της σειρας Galaxy,ομως ακομη και να βγει το S4 παλι το Z θα ειναι ενα παρα πολυ καλο smartphone!!ΥΓ:Υπαρχει κανενα site για τεστ αντοχης(απο πτωσεις) στο Xperia Z?

Panagiotis-Volos

Το ιδίο σκέφτηκα και εγώ Makis Reptile για την αρχική οθόνη του. Οντως το αδικεί.

Panagiotis-Volos

Κάτσε πρώτα να το δεις το S4 gp και μετά αν μπορείς πές το ποιό Ζ.

spiros

Απο το λιγο που το ειχα στα χερια μου. Με απογοήτευσε το ηχείο στης κλήσεις σε σχέση με το not. Αλλα η ποιότητα κατασκευής του z ειναι φανταστική σε σχεση με το πλαστικο note.
Καλο θα ειναι και τα μπουζούκια εδω στην Samsung να χαλαρώσουν με τής τιμες σε σχεση με αλλα άλλα ευρωπαϊκα note, s3 κλπ. Ελεος

Cj Georgio

Ωραίο κινητό αλλά μετά από αρκετές συσκευές sony έχω μια φοβία στο θέμα αξιοπιστία και after sale εδώ στην Ελλάδα που το θεωρώ απαράδεκτο. Καλό κινητό αλλά ακριβό. Έχω το lg nexus 4 και το θεωρώ ποιο αξιόλογο κινητο και η τιμή του πολύ καλή.

tsekboy

θα συμφωνήσω και γώ με τον CjGeorgio. Φαίνεται πολύ καλό κινητό αλλά ακριβό. Για ν ανταγωνιστούν την apple δεν κατεβάζουν τις τιμές, παρά τις εξισώνουν. Marketing guys, who cares about us?? Και γώ με το nexus4 δεν νοιώθω οτι υστερώ κάπου με τα μισά λεφτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.