Sony Xperia Z vs. Galaxy Note 2 vs. Nexus 4, Δείγμα κάμερας τη νύχτα

Ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του Sony Xperia Z είναι η κάμερα 13.1 Megapixel με οπτικά μέρη Sony Exmor RS, σταθεροποιητή εικόνας, 16x ψηφιακό ζουμ και δυνατότητα λήψης βίντεο Full HD με επιλογή HDR που όπως αποδεικνύει και το παρακάτω βίντεο-συγκριτικό τα πάει πολύ καλά. Δείτε δείγμα βίντεο τη νύχτα με το HDR ανοιχτό κόντρα στα Galaxy Note 2 και LG Nexus 4 κα πείτε μας γνώμη.

Xperia Z, Sony Xperia Z vs. Galaxy Note 2 vs. Nexus 4, Δείγμα κάμερας τη νύχτα

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

42 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
σάκης

Πολύ καλή η ευκρίνεια του Sony Xperia Z σε σχέση με τα άλλα δυο

orestis

καλύτερη ποιότητα το xperia, μετά το νέξους και τελευταίο παραδόξως το Note. Είναι σαν να του έχεις βάλει ένα σκούρο φίλτρο σε σχέση με τα άλλα δύο. Μόνο στο ότι δν θαμπώνει από τα φώτα υπερτερεί. Κανένα πάντως δν πλησιάζει καν τη νυχτερινή λήψη του lumia 920

Leonidas

Ok, είναι μεν πιο φωτεινό το θέμα του βίντεο αλλά σαν να μου φαίνεται το note2 είναι πιο καθαρό στην εικόνα του. Το sony σαν να θαμπώνει λίγο την εικόνα με τη λειτουργία αυτή.

Merkouris

Φαίνεται αμέσως η διάφορα ……. Το Xperia z ειναι πολυ καλύτερο σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού απο το note 2. Το nexus ειναι εκτός συναγωνισμού……..

manolo

Η διαφορά είναι μεγάλη πιστεύω!
Δεν ξέρω εάν θα μπορέσω να κάνω υπομονή μέχρι να βγάλουν το samsung 4 και το google x phone.
Διαφορετικά το έχω αγοράσει με την πρώτη ευκαιρία.
Η SONY με έχει εντυπωσιάσει με αυτήν την κίνηση της!!!

Jacob

Νταξει εμφανες και λογικο το Z να υπερτερει, αλλα το παραξενο ειναι οτι το Nexus ειχε καλυτερο αποτελεσμα απο το Note2.. και ειδικα στον ηχο.. το Note 2 πολυ βαβουρα!

spyros

Μακράν καλύτερη ποιότητα το xperia !

Nickpap

1ο το xperia Z
2ο το Note 2 (οχι μεγαλη διαφορα)
3ο το nexus..
Πολυ καλη κάμερα η Sony απογοητευτηκα ομως απο το nexus..μεγαλη η διαφορα του…

montis

οντως τα παει αρκετα καλα, ειδικα στα σκοτεινα. αν και δεν περιμενα μεγαλη διαφορα.

jimv26

Μακραν καλυτερο το Ζ.. Σε ολα τα επιπεδα..

john13

Τρομερο το xperia χωρις καμια αμφιβολια καλυτερο απο τα αλλα 2!!!!!!!!!!

lefteris

δεν ξερω παιδια εμενα μου αρεσε το note σαν εικονα. πολυ ξεθωρο και οχιωραιοστοματι το βιντεο του Ζ. ναι μεν πιο καθαρο αλλα ως εκει. στον ηχο απαλευτο το νοτε πολλη φασαρια και εκει νομιζω το νεξους ηταν το καλυτερο.σαν εικονα ομως δεν προσφερε κατι το ιδιεταιρο. δεν προτιμησα καποιο απο καποιο αλλο. iphone και ξερο ψωμι :Ρ

lorentzos

Μια παρατηρήσει θα κάνω, στις αλλαγές φωτεινότητας π.χ πέρασμα απο λάμπες σε πιο χαμηλό φωτισμό το Note δεν ανταποκρινόταν σαν να ήταν κλειδωμένο σε χειροκίνητο……..

ΑΓΓΕΛΟς

SONY XPERIA Z !!!!!!!!!!!!!!!!! <3

Teo

Xperia Z all the money!!
Tairiazei me to parisi 😛

djfapples

το z πολυ μπροστα οσο για το lumia 920 που λενε καποια παιδια το εχω δει σε συγκριση με το xperia t κ δεν μου φανηκε τοσο καλο πολυ μαυριζε.

jimo

παδια ρο Ζ τα σπαει κατα πολυ καλυτερο απο τα αλλα 2 ειδκα εκει με τον προβολεα την νυχτα το μονο που εδειξε το πραγμκατικο χρωμα του προβολεα στο Note ουτε που το εβλεπες τιποτα!

θα ηθελα να δω συγκριτικο με iphone5 στην νυχτα εκει θα φανει η αληθεια

Jim P

Τεράστια διαφορά υπέρ του Xperia Z όμως και σε τιμή σε σύγκριση με το Nexus 4…

Πάντως κάτι που δε σχολιάστηκε, βρήκα τον ήχο του Xperia Z πολύ καλύτερο από τα άλλα δύο.

tedd

Kλασεις ανωτερο το xperia Z… Τα αλλα δυο που λετε καποιοι οτι ακολουθουν απο κοντα, εγω τα βλεπω να κοιτανε το Z με το κυαλι!
Χρειαζοταν ενα τετοιο τηλεφωνο απ την sony. Αν εβαζαν και ips οθονη θα ηταν πραγματικα top.

Αποστόλης Ροδος

Ενα ακόμη βήμα πιο κοντά στην κινητάρα Xperia Z… και είναι αλήθεια πως θα παλέψω πολύ να συγκρατηθω μέχρι να βγει το S4. Αν το δω απο κοντά μας βλέπω αγκαλιά… 😛

giatrex

Το xperia Z ειναι καλυτερο οσον αφορα την ευκρινεια με δευτερο καλυτερο το nexus 4 ομως σε συνθηκες εντονου φωτισμου το πρωτο παθαινει αυτο που βλεπουμε και στο iphone,δηλαδη μωβιζει την εικονα.Εκει νομιζω οτι ειναι καλυτερο το Note 2.Θα μου αρεσε περισσοτερο να γινοταν το τεστ με ολα τα smartphones σε λειτουργια night mode.Επισης θα ηθελα να προσθεσω οτι στα δεκα περιπου χρονια που χρησιμοποιω κινητα με καμερα ελαχιστες φορες εχω τραβηξει βιντεο ή φωτογραφίες σε τετοιες συνθήκες φωτισμου!!!

Δημητρης

Ναι καλα οτι λετε, αλλα πρωτον εκτος του οτι το galaxy note II εχει την καλυτερη ευκρεινια απο ολα τα αλλα ( πιο καθαρο ρε παιδι μου ) το τεστ εγινε με το sony σε λειτουργια HDR ενω αυτη η λειτουργια υπαρχει και στο Note II οπως επισης εχει και ρυθμιση για χαμηλο φωτισμο κ.τ.λ . Επισης το nexus εχει αρκετα σωστα χρωματα καθως πιστευω ειναι καλυτερο απο το sony!!

Giorgos

Ρε παιδια οκ, του Ζ ο αισθητηρας ηταν πολυ πιο ευαισθητος στο σκοταδι και ισως η ευκρινεια αρκετα καλυτερη… ΑΛΛΑ ο ψηφιακος θορυβος ηταν τεραστιος…. Ολο μπλε ηταν η ληψη, και γενικα ο θορυβος εκανε το βιντεο σαν να ειναι απο κινητο του 2008… Μονο εγω το εβλεπα αυτο? Το ΝΟΤΕ εχετε δικιο οτι δε προσαρμοζοταν ευκολα στις αλλαγες αλλα τουλαχιστον το σκοταδι το εδειχνε καθαρα μαυρο… Αυτο σημανει οτι εχει πολυ καλο λογισμικο- αλγοριθμο ωστε να μειωνεται ο θορυβος….

Αν και λατρης της Samsung εδω ισως διαλεγα το Nexus δηλαδη κατι μεταξυ σε καλη ευκρινεια και λιγο ψηφιακο θορυβο. Το Ζ θα με χαλαγε να το βλεπω σε μεγαλη οθονη….

Αντε με πεισατε…. το SG4 λοιπον…

Giorgos

… συμπληρωνοντας….

Ισως το Ζ να ειναι τρομερα καλυτερο στη μερα, εαν εχει και υπο αφθονο φως τοση διαφορα στην ευκρινεια…

Το μονο σημαντικο ειναι οτι επιτελους δινεται βαση στους αισθητηρες και οχι στα pixels μετα απο χρονια…

Jacob

@Giorgos ακουσες παραπανω “ψηφιακο θορυβο” στο Ζ απο τα αλλα 2??? Παει κουφαθηκα!

Billys

@Jacob , ο ψηφιακος “θορυβος” αφορα την εικονα καμαρι μ , οχι τον ηχο .
Το ΝΟΤΕ 2 υπερισχυει των 2 αλλων σε συνολικο επιπεδο , σε αυτο το βιντεο . Αν και το sony εχει καλυτερο φακο (προσοχη!! Φακο! Δεν εννοω τα megapixel αλλα το πλατος και τα μηχανικα του μερη . Αυτο μετραει σε μια καμερα ! οχι τα megapixel)

Jacob

Νταξει καμαρι μου, δεν ειμαι και τεχνικος.. coolare

md03582

Και εμένα το xperia z μου άρεσε περισσότερο, ωστόσο νομίζω οτι το nokia lumia 920 είναι καλύτερο και απο τα τρία

azriel84

Το purple haze του Ζ βγάζει μάτι ή μου φάινεται;

pao13

Τ ότι απέφυγε τη σύγκριση με το 920 αυτό αποδείκνυει την υπεροχή του φιλανδου τι έγινε σονυ φοβάσαι…μερικοί αφήστε τα τεχνάσματα στο θέμα,ήχος κι φωτογραφική διατηρεί ακόμα το θρόνο η νοκια!

patroklos29

Ωραια τα λεμε αλλα αν θελουμε αποδοση σε καμερα κ νυχτερινη λυψη δεν περνουμε μια ψηφιακη μηχανη? γιατι κακα τα ψεματα το κινητο θα παραμεινει απλα κινητο.Το sony xperia z ειναι καλο κοντα στα αλλα δυο αλλα εμενα μου αρεσει το samsung galaxy note 2 γιατι εχει μεγαλυτερη οθονη κ περισσοτερα καλουδια απο το xperia κ ας εχει ποιο χαλια καμερα απο το πρωτο.ποιοτητα σαν το nokia n8 12mp δεν υπαρχει κ φερτε οποιο θελετε.οποτε καποιο υστερη καποιο αλλο υπερτερη κ ολα μαζι ειναι κατα του πελατη γιατι αλλιως δεν θα υπηρχε ο ανταγωνισμος.καταλαβενεται τη λεω…….μετα απο 2 μηνες θα ερθει η LG πχ κ θα φερει στην αγορα 16mp καμερα αλλα με χαλια τα υπολοιπα αργοτερα θα ερθει motorola η οποια δεν μας εχει δειξει κ τιποτα ενδιαφερον….να εχει 16mp camera me 5.5 οθονη HDR με stereo ηχο κ δεν ξερω κ εγω τι αλλο…..οποτε εμεις παλι θα λεμε ποιο ειναι το καλυτερο.Για εμενα πιστευω οτι η λεξει καλυτερο ειναι σχετικη.Σεβομαι ολων τις αποψης κ συμφονουμε σε ενα πραγμα οτι διαφονουμε ολοι περα απο το αντικοιμενικα ωραιο κ τελειο.Ευχαριστο κ ας σας κουρασα λιγο.φιλια σε ολους κ φυσικα να συνεχιση την εξερετικη δουλεια που κανει το Techblog.gr.bye bye.

Makis

Με το HDR off έχει καλύτερη απόδοση, σχετικά με τον ήχο του Nexus, είναι όπου την πάρει…ε δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα….

Μακης

Εγω ενα ξερω να πω με απολυτη σιγουρια. Αν σας διαβασει καποιος ολους τι γραφετε ο καθενας θα μπερδευτει τελειως , ο καθε ενας σας και διαφορετικα πραγματα , οποτε παω να δω το βιντεο μονος μου να βγαλω Ασφαλη Συμπερασματα.

Nightmare

Πολύ καλή η ευκρίνεια του Xperia Z σε σχέση με τα άλλα δύο. αλλά όλο την εστίαση του χάνει και είναι εκνευριστικό. Πράγματι, πολύ Purple Haze έχει επίσης το Z. Παρατήρησα πως τους έντονουνς φωτισμούς τους διαχειρίζεται καλύτερα το Note II.
Είμαι σε δίλημμα ανάμεσα στο Note II και στο Xperia Z όσον αφορά το βίντεο. Θα ήθελα να δω συγκριτικό και σε μέρα με ήλιο και συννεφιά για να καταλήξω.
To Nexus 4 δε με συγκινεί, ειδικά σε σύγκριση με τα άλλα δύο.

Χρήστος

Μόνο εγώ είδα προς το τέλος του βίντεο ότι το Ζ δείχνει τον ουρανό λες και βλέπεις τηλεόραση αναλογική χωρίς να έχεις καλό σήμα? Δηλαδή με χιόνια? Την ίδια στιγμή το ΝΟΤΕ δείχνει τον ουρανό μαύρο, όπως δηλαδή είναι. Μαύρος και άραχνος όχι με χιόνια. Αυτό σας αρέσει? Εμένα προσωπικά όχι. Έτσι όπως πάμε δεν θα τα βλέπουμε φυσικά τα πράγματα, όπως είναι δηλαδή, μέσα από κάμερες.

Jim P

ανάθεμα ρε παιδιά και αν καταλάβατε τίποτα από το Video…

Nerven

Με το Xperia Z δεν υπάρχει λόγος να κουβαλάς μαζί σου την ψηφιακή απλά….

icecube

και τα τρια ειναι για κλαματα. και για να μην φαινομαι αυστηρος ή απολυτος ειναι απλα ληψεις κινητων. αν εχεις τετοιου ειδους απαιτησεις απο ενα κινητο, τοτε μονη λυση ειναι το nokia 808 purewiew αντε και το nokia 920.

djfapples

Ποιο nokia ρε παιδεία βάλτε να δείτε στο utube συγκριτικά ακόμα και το Xperia t είναι καλύτερο κ φωτεινότερο στο βίντεο που να συγκριθεί με το φακό του z

Stavros

Το Xperia Z είναι μακράν καλύτερο από τα άλλα δύο, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού δεν παίζεται. Με το Xperia Z δεν χρειάζεσαι να έχεις και ψηφιακή.

ντακσσσσσ

μακράν η καλύτερη κάμερα ανήκει στο xperia Z. και όχι μόνο μεταξύ αυτών των 3 αλλά γενικώς!!!

Νιο

Z για πλακα… τα αλλα ακουγονται σαν να ηχογραφεις υποβρυχια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.