Sony Xperia Z1 και Xperia Z Ultra, Ξεκίνησε η διανομή της αναβάθμισης Android 4.3

Όπως είχε υποσχεθεί η Sony, έως στο τέλος του μήνα θα ξεκινούσε η διανομή της αναβάθμισης Android 4.3 Jelly Bean για ορισμένα τουλάχιστον από τα μοντέλα της. Μαθαίνουμε λοιπόν από αναφορές χρηστών, ότι η διανομή της αναβάθμισης ξεκίνησε και φέρνει αρκετές αλλαγές στα πρώτα μοντέλα, όπως στα Sony Xperia Z1 και Sony Xperia Z Ultra. Ανάμεσα στις αλλαγές, έχουμε βελτιωμένη γενικά απόδοση αλλά και πολλές βελτιώσεις στις “built-in” εφαρμογές της Sony.

Πιο συγκεκριμένα γίνεται λόγος για βελτιώσεις στις εφαρμογές Walkman, Album και Movies, στις εφαρμογές Messaging, Track ID, Sony Select και Smart Connect, στα Small Apps αλλά και στην υπηρεσία My Xperia.

Το Sony Xperia Z Ultra επίσης αποκτά πρόσβαση στην Smart Social Camera που υπήρχε στο Sony Xperia Z1 ενώ η αναβάθμιση φέρνει την δυνατότητα εγκατάστασης νέων, downloadable themes από την υπηρεσία Xperia Themes της εταιρείας, ένα χαρακτηριστικό που αργότερα θα υποστηρίξουν σχεδόν όλα τα smartphones της εταιρείας.

Η αναβάθμιση μπορεί να πάρει μέρες για να φτάσει σε όλες τις περιοχές και στους πάροχους. Εμείς δοκιμάσαμε να αναβαθμίσουμε το Sony Xperia Z1 που είχαμε στα χέρια μας, χωρίς επιτυχία, τόσο ΟΤΑ (Over-the-Air) όσο και μέσω της εφαρμογής Sony PC Companion. Υπομονή.

Sony Xperia Z1 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Sony Xperia Z Ultra πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Sony Xperia Z1 Sony Xperia Z Ultra Android 4.3, Sony Xperia Z1 και Xperia Z Ultra, Ξεκίνησε η διανομή της αναβάθμισης Android 4.3Sony Xperia Z1 Sony Xperia Z Ultra Android 4.3, Sony Xperia Z1 και Xperia Z Ultra, Ξεκίνησε η διανομή της αναβάθμισης Android 4.3

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

42 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΓΙΑΝΝΗΣ

το θεμα ειναι ολες οι αναβαθμισεις να ειναι προς το καλυτερο και να μν υπαρξει καποια χειροτερευση πχ. στη διαχειριση μνημης, οποτε περιμενουμε τις πρωτες εντυπωσεις και μετα αναβαθμιζουμε..θυμηθειτε τι εγινε με το Galaxy S3

Panides

Εχω κατεβασει την αναβαθμιση στο Ultra μου και ολα πηγαν καλα.Πολυ ωραιες οι αλλαγες σε μερικα πραγματα αλλα κυριως στην καμερα.

<3 Sony X Ultra.

Lampros Kapsalis

Kαι στο δικο μου Z1 πηγαν ολα μια χαρα! Αλλαγες δεν παρατηρησα ακομη!

Grigsgr

Και σε εμένα ήρθε η αναβάθμιση (την κατεβάζω τώρα). Βέβαια έχω την αίσθηση πως το κινητό είναι εισαγωγής απο Κροατία οπότε δεν ξέρω αν αυτό έχει κάποια σημασία. Πάντως σίγουρα είναι ξεκλείδωτο απο δίκτυα.

LP

Εμενα παιδια οταν το ανοιγω μ βγαζει το λογοτυπο T-Mobile αλλα ακομα τπτ οσον αφορα την αναβαθμιση..

Grigsgr

Σε συνέχεια της αναβάθμισης να πω το εξής. Έχοντας εγκαταστήσει την 4.3 έκδοση πλέον και χρησιμοποιώντας το κινητό όπως θα το χρησιμοποιούσα, παρατηρώ τα εξής:
Καλύτερη μετάβαση απο στις εφαρμογές και πιο απαλή, η επιλογή να μπορείς να κατεβάσει θέματα είναι μαμάτη(!) και επίσης πρέπει να έχουν πειράξει λίγο και τη μπαταρία εκεί στη Sony μιας και το Xperia Z1 που έχω, απο την στιγμή που έκανα την αναβάθμιση μέχρι τώρα μου έχει ακόμη τη μπαταρία στο 25% (4G ανοιχτό με όχι καλό σήμα και με χρήση). Πρέπει να έχουν κάνει καλή δουλειά.
Συμβουλή, να το έχετε φορτισμένο το κινητό, εμένα απο το 57% μπαταρία, όταν τελείωσε η αναβάθμιση άνοιξε στο 25%! οπότε λίγο προσοχή εκεί.

Panides

Θα συμφωνησω με τον φιλο Grigsgr απο πανω,εχουν κανει καλη δουλεια.Ειναι σημαντικά καλυτερο σε σχεση με πριν (οχι οτι πριν δεν ηταν καλο) Συνολικα εχει ανεβει ακομη περισσοτερο.

<3 Sony X Ultra.

Γιαννης

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση εσείς που ενημερώσετε στο Z1 από ποια χώρα ήταν ?Γιατί ιατί εγώ ακόμα… τίποτα.

Grigsgr

Φίλε Γιάννη,

επειδή το δικό μου το πήρα απο Ομόνοια μεριά, κοιτάζοντας στη συσκευασία είδα ότι είναι απο Κροατία. Είναι ξεκλείδωτο όμως απο δίκτυα. Είναι όπως το βγάζει η Sony.

Lefteris

Οταν λες ξεκλείδωτο απο δίκτυα τι εννοείς?

Grigsgr

Εννοώ ότι δεν είναι branded. Δεν είναι Xperia Z1 WIND. Είναι Xperia Z1 σκέτο. Το αναφέρω γιατί το Xperia Z που είχα προηγουμένως, ήταν branded Vodafone (εισαγωγή απο Γερμανία).

lefteris

Εμενα εχει το λογοτυπο T-Mobile οταν το ανοιγω…

GiannisG

Πέρασα την 4.3 χτες το βράδυ στο z1.Εκ πρώτης όψεως μου άρεσε η αλλαγή των themes αρκεί η sony να τα υποστηρίξει στο μέλλον. Από εκεί και πέρα το σύστημα τρέχει πιο ομαλά αλλά με μια ματιά στη μνήμη με το clean master,φαίνεται πως καταναλώνει 5-10% παραπάνω,ενώ έτρεξα το Antutu με χειρότερο score από την 4.2.Υποτίθεται πως αυτά θα διορθωθούν με την 4.4..

Kolias

Εχω το z1 και ειναι αγοραζμενο απο καταστημα της Ομονιας. Θαθελα να μαθω αμα η αναβαθμιση σε 4,3 μπορει να μπει και αμα θα παρει κανονικα την 4,4 . Ειμαι αχαριος σε αυτα τα θεματα.

GiorgosB

Εσείς που έχετε αναβαθμίσει σε 4.3 το Z1 το κάνατε μέσω PC Companion/Sony Update Service/OTA ή κάνατε flash το firmware, γιατί εμένα δεν μου έχει έρθει η αναβάθμιση ακόμα ούτε στον υπολογιστή ούτε στο κινητό :/

GiannisG

Με PC Companion έκανα εγώ,η επιλογή “αναβάθμιση λογισμικού” του κινητού δεν μου έβγαζε τίποτα

Grigsgr

Κι εγώ απο PC companion την έκανα την αναβάθμιση.

johnny

Παιδια προσπαθω να κανω αναβαθμιση στο z1 αλλα ουτε μεσω του κινητού ουτε μεσω υπολογιστη βρισκω την διαθεδιμη αναβάθμιση 4.3.
Καμια προταση???

GiorgosB

Και εγώ τα ίδια. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να το αναβαθμίσω.

μυρ

Και εγώ ρε παιδιά τίποτα ακόμα ξέρει κανείς γιατί;

GiannisG

Δοκιμάστε και με το update service μήπως το βρει από εκεί

Νίκος

Μόλις μου ήρθε η αναβάθμιση 4.3 δεν βλέπω μεγάλη διαφορά απλά τρώει περισσότερη ram παρατήρησα

Νίκος

Και κάτι ακόμα παιδιά οι εφαρμογές δεν πάνε ούτε τώρα κάρτα μνήμης όσες πάνε δηλαδή.

GiannisG

Οι εφαρμογές δεν πρόκειται να πάνε πουθενά αν δεν κάνεις root το τηλέφωνο

Νίκος

Τι να το κάνω το root? Τα προηγούμενα κινητά πηγαίνανε κάρτα μνήμης πάντως

GiannisG

Το ξέρω,η sony όμως το επιτρέπει μόνο μετά από root access.Στο προηγούμενο τηλέφωνο μου (Xperia S) έκανα μεταφορά χωρίς κανένα πρόβλημα αφότου το rootαρα

μύρωνας

Ρε παιδιά έχω το ζ1 και δεν πήρα ακόμα την 4.3 ξέρει να μου πει κανείς το γιατί;

Νίκος

Θα την πάρεις απλά να περιμένεις δεν έρχεται σε όλους μαζί κατευθείαν. Εμένα μου έχει έρθει θα έρθει και σε σένα. Εμένα ήρθε στο κινητό ειδοποίηση χωρίς pc πάντως. Δες στην ενημέρωση λογισμικού σου μια ανανέωση πάτα

Nikos

Καλησπέρα από την Γερμανία!! Προσφατα αγορασα το Sony Z1 απο ενα κατάστημα της Γερμανίας πολυ πιο φτηνά από την Ελλάδα. Ομως δεν μπορω να κανω αναβάθμιση σε Android 4.3. Προσπαθησα και με το pc.l companion αλλα δυστυχώς τπτ. Καμια ιδεα?? Πόσο αργει πια. Διάβασα οτι πολλοί κατοχοι την εχουν ηδη.

Νίκος

Φίλε θα έρθει μην βιάζεστε δεν έρχεται σε όλους ταυτόχρονα υπομονή

Nikos Georgilas

Μα εχει βγει αν δεν κάνω λάθος απο τα μισα του Δεκεμβρίου

Νίκος

Δεν έχει σημασία απλά πάνε με βάσει τους αριθμούς σειράς οπότε θα έρθει μην αγχώνεσαι. Και εξάλλου δεν έχει μεγάλη αλλαγή με την αναβάθμιση του 4.3

GiannisG

Όντως,δεν χάνεις και κάτι.Καλύτερα να έβγαζε κατευθείαν την 4.4 που όπως λέγεται θα καταναλώνει πολύ λιγότερους πόρους

Nikos Georgilas

Βασικα ουτε το firmware μπορω να αναβαθμισω στην τελευταια του εκδοση. Μηπως παιζει και αυτο σχεση???

Νίκος

Ποιο έχεις;; Εγώ πήρα και έχω το 14.2.A.0.290

Nikos Georgilas

14.1.G.2.257 αυτο εχω. Το παλιο δεν ειναι??? Δοκίμασα με το pc companion αλλα παλι το ιδιο εχω. Πως αλλιως μπορω???

Νίκος

Ναι το παλιό είναι. Δεν ξέρω πως αλλιώς εγώ το πήρα από σκρουτζ το κινητό και σε δύο μέρες μου ήρθε το firmware και πριν μια εβδομάδα περίπου πήρα το 4.3 και όλα ήρθαν ειδοποιήσεις στο κινητό χωρίς pc μήπως πρέπει να περιμένεις; Η πάρε την Sony τηλ και ρώτα

Νίκος γεωργιλας

Εγω το πηρα απο καταστημα στην Γερμανια οπου και διαμενω. Δεν ξέρω, επικοινώνησα και με την σονυ αλλα μου ειπαν τα ιδια κ τα ιδια. Ισως ερθει αργότερα…

Νίκος Γεωργιλας

Εγω το πηρα απο καταστημα στην Γερμανια οπου και διαμενω. Δεν ξέρω, επικοινώνησα και με την σονυ αλλα μου ειπαν τα ιδια κ τα ιδια. Ισως ερθει αργότερα….

Νίκος

Οπότε περίμενε θα έρθει

GiorgosB

Μόλις έλαβα την ενημέρωση στο δικό μου Ζ1 που έχει αγορασθεί από Γερμανία και από ότι είδα και στα forum της Sony η αναβάθμιση έγινε σήμερα διαθέσιμη σε όλα τα γερμανικά μοντέλα…άντε καλή αναβάθμιση!!!

Νίκος Γεωργιλας

Εμενα δεν μου ηρθε ακομη. Παραξενο. Μηπως παιζει ρόλο και η πολη??? Δεν νομίζω.. Εσυ την εκανες μεσω υπολογιστή η απευθείας από το κινητό ???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.