Sony Xperia Z1 Compact, Πρώτη ενδεικτική τιμή 530 ευρώ στην Αγγλία

Το μικρό τερατάκι Sony Xperia Z1 Compact ξεκίνησε να εμφανίζεται στους καταλόγους εταιρειών κινητής τηλεφωνίας όπως αναφέρουν τα παιδιά από το GSMArena. Σε κάποιον από αυτούς φέρεται να έχει τιμή 440 λίρες Αγγλίας δηλαδή περίπου 530 ευρώ και εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου για τις πολύ πρώτες παρτίδες.

Το Z1 Compact θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερα χρώματα μαύρο, λευκό, ροζ και λαχανί. Στη χώρα μας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το πότε θα περιμένουμε τα πρώτα κομμάτια και σε ποια τιμή. Εσείς τι πιστεύετε;

Sony Xperia Z1 Compact πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Sony Xperia Z1 Compact τιμή, Sony Xperia Z1 Compact, Πρώτη ενδεικτική τιμή 530 ευρώ στην Αγγλία

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΙΜΟΥΛΑ!

Peter

@ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΤΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΙΜΗ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙ XPERIA Z1 ΤΟ ΠΗΡΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ 480 ΕΥΡΩ ΜΗΝ ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΝΤΕ ΚΑΝΑ 450 ΝΑ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

Φοβερο κινητο με πολυ βολικο μεγεθος.
Ευκαιρια να αποδειχθεισε ολους (αλλα και σε μενα) αν θελουμε παντοφλες η αυτη την ομορφια.

Φίλιππος

Περίπου 430 με 440 είχαμε πάρει το One mini από Αγγλία και εδώ ήρθε στα 499 άρα στο Ελλάντα αυτό θα έρθει στα 599.

kostas

Μακάρι η σονι να βάλει καλύτερη οθόνη από ότι στο μεγάλο και θα τα πάει σούπερ το μικρό

Λευτέρης

Τι μια χαρά τιμή ρε παιδιά.Το s4 και το Z1 είναι φθηνότερα! Και το Iphone 5 εκεί παίζει! Μέσω ίντερνετ φυσικά.Δυσκολα θα τα έδινα για το συγκεκριμένο κινητό.

Darth

μπα πρόβλεψη μου για την τιμή βγήκε σωστή 😛

lefteris

Με την πρωτη ευκαιρια εχω σουταρει το S4 και ορμαω! Μπομπα το μικρο.. Μονη αμφιβολια η οθονη.. Μετα την Fhd Samo δυσκολα πας αλλου

manolis

Άρα στην Ελλάδα 599 ευρώ όσο δηλαδή ήρθε το lg g2, ε όχι ρε sony αρκετά τσιμπημένο

Grhgorhs

Θα φτασει κοντα στα 600 πιστευω αλλα μια ερωτηση συγουρα θα ερθει ελλαδα ?

LeTak

Παιδια για οσους ρωτατε για την οθονη, εχω ευχαριστα νεα!Μαλλον θα αγοραζουν με το κιλο τα χαρτομαντιλα πολλα fanboys άλλων εταιρειών γιατι οι τρελιάρηδες της Sony εβαλαν ips lcd οθονη σ αυτο το κουκλι! Bravia ips lcd hd! (πηγη The Verge)
Νομιζω πως οσοι εχετε εμπειρια απο ips δεν χρειαζεται να σας πω κατι αλλο! Οσοι δεν εχετε ριχτε μια ματια στο HTC One! 🙂

Νίκος

πολύ καλό δώρο και πάλι! καλή επιτυχία σε όλους!

Nickolas

Αυτό το κινητό θα είναι η επόμενη αγορά μου. Ευτυχώς δε βιάζομαι και σε κάνα χρόνο που θα το πάρω θα έχει πέσει η τιμή του, γιατί στο Greece προβλέπω να έρχεται στα 6 με 6.5 κατοστάρικα.

Αποστόλης Ρόδος

Η συσκευή τα σπαει κυριολεκτικά… Πανέμορφο, αδιάβροχο, Σωστό Μέγεθος, Full specs … Θα δείτε που θα αναγκαστούν όλοι να δίνουν full specs στα mini τους.
Σε ότι αφορά την τιμή τα έχουμε πει … Δεν αγοράζουμε μόλις έρθει και σε 2 μήνες το χτυπάμε από Skroutzομαγαζο 200€ κάτω.
Αυτή η κινητάρα δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο… Ούτε καν με το ίδιο το Z1 (λόγω τεράστιου μεγέθους) για κάτι συγκρίσεις με S4 και iPhone απλά γελάω.
Αναμένω να δω αν θα βγει και σε 32gb έκδοση… Και το χτύπησα αλύπητα.

vasilis

Με τα ιδια λεφτα πηρα το Lg g2 απο την Ελλαδα

ΑντώνηςΤ

Αν δείτε το ιστορικό τιμών των άλλων Z κινητών της Sony, νομίζω ότι κατά τον Ιούνιο-Ιούλιο θα είναι σε προσιτή τιμή. Για Σεπτέμβριο νομίζω ότι θα είναι στα καλύτερα του και ελπίζω να πιάσει τα 350 ;), με τον ρυθμό που βγαίνουν νέα κινητά τίποτα δεν θεωρείται παλιό 6μήνες μετά.

Sony Xperia Z πριν από (μήνες) – 12μ. ~680€ || 9μ. ~500€ || 6μ ~420€ || Τώρα 360€

Sony Xperia Z1 πριν από (μήνες) – 4μ ~620€ || 2μ 515€ || Τώρα 480€

Άντε καλή αναμονή, ήμουν έτοιμος για το Z αλλά με χάλαγε το μέγεθος, μετά από αυτό την παγώνω την ιστορία «νέο» κινητό για τώρα και περιμένω.

Nio

Η απολυτη επιλογη για αυτες τις ιντσες…..
Αθανατη Sony.
Αν εβαλε και IPS οθονη θα το αγορασουν κ οι Θεοι του Ολυμπου.

MANOS

@LeTak
Είσαι αδιάβαστος και μάλλον εσύ θα χρειαστείς τα χαρτομάντιλα, άλλο ο τύπος οθόνης (πχ. SLCD3 που φοράει το One) και άλλο η τεχνολογία IPS. Σχεδόν όλες οι συσκευές με LCD πλέον φοράνε IPS panel ακόμα και τα Κινεζικα Tablet των 150€. Τι να το κανεις το IPS όταν τα χρώματα είναι ξεθωριασμένα? Για να βλέπεις το χαλι τους από γωνια 160 μοιρών? Δεν αναφέρομαι στην Sony συγκεκριμένα αλλα αυτή είναι που μας έχει δείξει τέτοια μπουμπουκάκια πρόσφατα
πχ. Xperia Z

darko
ΣΤΕΛΙΟΣ

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΝΕΠΑΝΑΛΙΠΤΟ,530 ΕΒΡΟ.ΘΑ ΤΟ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΙΟ ΦΤΙΝΟ! ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΟΠΩΣΔΙΠΟΤΕ!!!!!!

Nio

@ΜΑΝΟΣ Τι ειπες ρε φιλε?????
Πως φαινεται οτι εχεις χαλασει ηδη δυο πακετα χαρτομαντηλα…….
Το οτι το βαζουν ακομα κ οι κινεζικες πρεπει να σε χαροποιει.
Αυτο σημαινει ανταγωνισμος φιλε μου κ ποιοτητα στα κινεζικα που ζηλευουν κ οι ΜΕΓΑΛΟΙ.
Αλλα μαλλον στα χερια σου πιανεις μονο γνωστες μαρκες κ η δηθενια σου δεν σε αφηνει να δεις “κινεζικα” εργαλεια……. ΑΝ κ ΟΛΑΑΑΑΑ Κινεζικα ειναι.
Διαβασμενε……. Ακομα δεν το ειδες το βαφτισες ξεθωριασμενο. Αυτος ο σαχλοφανατισμος θα σας φαει.

Gabriel

Έχει πολύ γ…τα specs όμως πολύ ακριβό!!!!!!!!!!! αν και το καλό με την sony είναι ότι μετά από 6 μήνες πέσει αρκετά.

MANOS

@Nio
Από την φανατίλα σου δεν βλέπεις μπροστά σου ρε μεγάλε!!!
Που είδες να γράφω κάτι κακό για τις IPS η τις Κινεζικες συσκευές? Που είδες να το βαφτίζω ξεθωριασμένο?
Είσαι τόσο θολωμένος η να το πω καλύτερα φαντασμένος που βλέπεις πράγματα που δεν υπάρχουν!!!
Πραγματικά απορώ ποσο χρόνον είσαι? 15?
Έχουμε γεμίσει μετόχους εδώ μέσα!!!

Αποστόλης Ρόδος

Ρε παιδιά γιατί μαλωνετε δεν μπορώ να καταλάβω …
Μιλάμε για μια συσκευή με τα ίδια χαρακτηριστικά του Z1… Και το Z1compact έρχεται για να ταράξει τα νερά ως η απόλυτη mini συσκευή (επιτελους). Εκεί θα έπρεπε να εστιασετε την κουβέντα και όχι σε υποκειμενικές αντιλήψεις περί χρωμάτων.
Μακάρι όλες οι εταιρείες να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και όχι να υποβιβάζουν τα mini τους ξεφορτωνοντας στην καμπούρα του καταναλωτή, παλαιότερες τεχνολογίες.
Ως καινούριο λανσάρισμα θα έχει κατά κάτι χαμηλότερη τιμή από το Z1 όπως είχε αυτό αρχικά τιμολογηθει όταν βγήκε. Μετα απο μερικούς μηνες θα πέσει και θα έρθουν τα πράγματα στα ίσια τους. Αυτό είναι όλο.
Κάπου είδα σύγκριση με το μέγεθος του iPhone 5s και ήταν αρκετά κοντά σε διαστάσεις όπως το ειδα με το Z1 compact εμφανώς πιο χοντρό… Αλλά και τι κάμερα κουβαλάει… Και κυρίως τι μπαταρία… 😉
Για μένα θετικοτατη εξέλιξη αυτή η συσκευή.

μιχαλης

Απο ότι είδα στο παραπάνω λινκ μόνο οι γωνίες θέασης είναι καλύτερες . Σε κάποιες φωτογραφίες τοz1 compact δειχνει κάποια σημεία πιο σκοτεινά απο τι είναι . Αυτο που σκοτώνει τις οθόνες της είναι το UI της με τα χρωματα του και το αδιάβροχο στοιχείο του . Πάντως η τιμή σε κανένα 2 μηνο καλή θα είναι για αυτούς που θέλουν “μικρά” κινητά .

Nio

@ΜΑΝΟΣ Εγω φανατιλα? Ο πιο χαζος να διαβασει το σχολιο σου καταλαβαινει τι θες να υποβιβασεις κ ποιον. Δεν υπαρχει IPS με ξεθωριασμενα χρωματα. κ οταν δεις κινεζικο ταμπλετ των 150 ευρω με IPS αγορασε το κ σου δινω εγω εγγυηση απο την τσεπη μου για ενα χρονο παραπανω.
Τωρα εχουμε κ λεμε

1ον) “Που είδες να γράφω κάτι κακό για τις IPS η τις Κινεζικες συσκευές?”
“Σχεδόν όλες οι συσκευές με LCD πλέον φοράνε IPS panel ακόμα και τα Κινεζικα Tablet των 150€.” υποτιμας τις IPS λεγοντας οτι τις φορανε ΑΚΟΜΑ κ τα κινεζικα.

2ον) “Που είδες να το βαφτίζω ξεθωριασμένο?”
” Τι να το κανεις το IPS όταν τα χρώματα είναι ξεθωριασμένα?”
Δεν υπαρχει αλλο κινητο της sony με IPS οποτε το υπονοουμενο σου παει ξεκαθαρα στο mini κ οχι στο xperiaZ. Λες κ του εχεις κανει hands on ενα πραμα κ μετα αποκαλεις εσυ εμενα φανατιλα??!?!?!?!?!!!!!!!
Κ μετα μου λες:
“Είσαι τόσο θολωμένος η να το πω καλύτερα φαντασμένος που βλέπεις πράγματα που δεν υπάρχουν!!!”
Γελαει ο κοσμος φιλε. Πες μας τι παιρνεις.

Darth

μαλώστε γουσταροοοοοοοοοοο :p

j

@Darth με σκοτώνεις!!!! Το γουστάρω με Ω. Δεν θέλω να σε προσβάλλω αλλά τι λάθη έχω δει από εσένα και κάτι αλλούς δεν λέγονται

MANOS

@Nio
Ακόμα και ένας χαζός καταλαβαίνει τι εννοώ με αυτά που γράφω.
Εσύ συνέχισε το παραλήρημα όσο θες αλλα καλο θα είναι πρώτα να πας να σε κοιτάξει κανένας γιατρός και αν είναι πολλά τα έξοδα για την θεραπεία παράτα το και κανε το μεντιουμ, θα κονομήσεις είμαι σίγουρος γιατί το κατέχεις το παραμύθι, εγώ πάντως δεν παίρνω μέρος στις φαντασιώσεις σου…Φιλικά 😉

DimitrisT

Εντάξει, μιλάμε για τουμπανάκι “μικρό” αλλά πραγματικά θα συμφωνήσω με όσους προβληματίζονται με τις τιμές εκκίνησης που φτάνουν στα €600. Δεν είναι δυνατόν το 2014 που η τεχνολογία τρέχει με ιλιγγιώδη ρυθμό να καλούμαστε να πληρώσουμε τέτοια ποσά για new entries. Άποψή μου πως μια τιμή εκκίνησης στα €470-500 Θα ήταν πολύ πιο τίμια και θα τράβαγε πολύ περισσότερο κόσμο πάνω του από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας.

Φίλιππος

Καλά, μας δουλεύετε όλοι που διαμαρτύρεστε για τη τιμή;;;
800άρι επεξεργαστή, αδιάβροχο και με τη καλύτερη κάμερα σε android συσκευή. Δηλαδή πόσο θα θέλατε να έχει; Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι είναι μικρό μόνο στο μέγεθος και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ’τα μεγάλα. Θα ήθελα να έβλεπα σχόλια αν έβγαζε η Samsung ή η Apple μια τέτοια συσκευή σ’αυτά τα χρήματα…Εκεί θα ήταν θεϊκό και με τέλεια τιμή για αυτά που προσφέρει!!!
Το μόνο αρνητικό στη τιμή είναι ότι στο Ελλαδιστάν θα έρθει πάλι 100€ πάνω…Και γι’αυτό φυσικά δεν ευθύνεται η Sony.

Αποστόλης Ρόδος

Γερμανία με το καλημέρα το βρίσκεις στα 499.00 EUR (PreisRoboter.de) … 😉

https://www.preisroboter.de/Sony-Xperia-Z1-Compact-schwarz-%5B10%2C9cm-%284.3%22%29-HD~7311271453932

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.